Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pēc saslimšanas ar Covid-19 mūžībā aizgājis Eirolīgas čempiones Maskavas CSKA ārsts

Agris Suveizda

Pēc saslimšanas ar Covid-19 mūžībā aizgājis Eirolīgas čempiones Maskavas CSKA ārsts
Romāns Abželilovs. Foto: cskabasket.com

Krievijas basketbola klubs Maskavas CSKA, ko pārstāv latviešu aizsargs Jānis Strēlnieks, pavēstījis, ka pēc cīņas ar Covid-19 radītajām komplikācijām 44 gadu vecumā mūžībā devies ārsts Romāns Abželilovs.

"Šodien vairs nav mūsu labestīgā un allaž atsaucīgā drauga, kolēģa, spīdoša ārsta un teicama ģimenes cilvēka," sacīts kluba paziņojumā. "Viņa organisms izmisīgi cīnījās, bet tā arī nespēja tikt galā ar veselības pasliktināšanos, ko izsauca koronavīrusa infekcija."

"Romam bija 44 gadu. Viņam palika sieva un divi bērni. Dusi mierā, draugs! No visu armijnieku un visu to, kuriem Romāns palīdzēja tikt galā ar veselības problēmām, puses izsakām visdziļāko līdzjūtību radiniekiem un tuviniekiem…Viņš bija lielisks cilvēks un visu mīlulis…Tas mums visiem ir liels zaudējums…," mājaslapā turpināts.

Atbilstoši oficiālajiem datiem, Krievijā ir trešais lielākais saslimšanas gadījumu skaits pasaulē (272043), tikai par 4,5 tūkstošiem atpaliekot no Spānijas, un 18. lielākais nāves gadījumu skaits (2537). Tiesa, ja citām Eiropas lielvalstīm lielākais uzliesmojums sākās ap marta vidu, Krievijā statistika turpina augt un visvairāk reģistrēto gadījumu ir tieši maijā. Gan pēc saslimšanas (1,5 miljoni), gan nāves gadījumu (88,6 tūkstoši) skaita pārliecinoša pasaules līdere ir ASV.

Izmantotie resursi:
https://cskabasket.com/news/?id=18629
https://www.worldometers.info/coron...