Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Rolands Šmits un "Barcelona" atsāk treniņus

Andrejs Siliņš

Rolands Šmits un "Barcelona" atsāk treniņus
Rolands Šmits 13. maija treniņā. Foto: FC Barcelona Basquet

Latviešu basketbolista Rolanda Šmita pārstāvētais Spānijas superklubs "Barcelona" trešdien aizvadīja pirmo treniņu kopš sezonas pārtraukšanas koronavīrusa pandēmijas dēļ.

Nedēļas ievadā "Barcelona" basketbolisti izgāja medicīniskās pārbaudes, bet šorīt devās uz pirmo treniņu kopš koronavīrusa pandēmijas izsludināšanas un sezonas pārtraukšanas. Spēlētāji tika sadalīti trijās grupās pa sešiem (15 pirmās komandas spēlētājiem pievienojās arī trīs jaunieši no komandas) un, ievērojot visus drošības protokola noteikumus, aizvadīja individuālos treniņus trīs dažādos laukumos.


Spānijas ACB līgas plāns paredz sezonas atsākšanu un pabeigšanu ar 12 komandu turnīru vienā lokācijā. Lai gan vēl tā nav zināma, izskanējusi neoficiāla informācija, ka turnīru gatavi uzņemt "Gran Canaria", "Andorra" un arī "Barcelona" klubi. Šonedēļ visu 12 komandu spēlētāji veica koronavīrusa testus un dažās komandās, tostarp Artūra Žagara pārstāvētajā Badalonas "Joventut", tika konstatēti saslimšanas gadījumi.

"Barcelona" sezonas pārtraukšanas brīdī ar 19 uzvarām 23 mačos ieņēma pirmo pozīciju ACB līgas tabulā, par vienu uzvaru apsteidzot savu niknāko sāncensi Madrides "Real". Žagara pārstāvētā "Joventut" ar deviņiem panākumiem un 14 neveiksmēm ir 12. vietā un arī piedalīsies sezonas noslēguma turnīrā, ja tas notiks. "Barca" ir arī viena no ULEB Eirolīgas favorītēm šosezon, sezonas pārtraukšanas brīdī ar 22 uzvarām 28 mačos ieņemot trešo vietu. Eirolīga arī cer pabeigt sezonu, taču gala lēmumu sola pieņemt maija beigās.

24 gadus vecais Rolands Šmits šosezon Eirolīgā vidēji desmit minūtēs guvis 3,1 punktu un izcīnījis 1,8 atlēkušās bumbas. Savukārt ACB līgā 207 centimetrus garais uzbrucējs vidēji desmit minūtēs guvis 3,2 punktus un izcīnījis 1,6 bumbas. Nesen izskanēja informācija, ka Barselonas superklubs nākamsezon plāno samazināt pirmās komandas apmērus, nodarbinot nevis 15, bet 13 spēlētājus, un viens no tiem, ko mēģinās izīrēt, varētu būt tieši Šmits. Tiesa, oficiāli šāda informācija nav apstiprināta un komentēta no kluba puses.

Izmantotie resursi:
https://www.fcbarcelona.cat/ca/basq...