Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kristaps Konstantinovs kļūst par trešo Latvijas tiesnesi Eirolīgā

Andrejs Siliņš

Kristaps Konstantinovs kļūst par trešo Latvijas tiesnesi Eirolīgā
Kristaps Konstantinovs (pirmais no labās). Foto: basket.lv

Galvu reibinošos ātrumos strauju izaugsmi piedzīvojis Latvijas basketbola tiesnesis Kristaps Konstantinovs, kurš kļuvis par trešo Latvijas tiesnesi Eiropas prestižākajā klubu turnīrā ULEB Eirolīgā, noskaidroja portāls Sportacentrs.com.

Līdz šim Eirolīgā tiesāja divi Latvijas tiesneši Oļegs Latiševs un Ingus Baumanis, bet no jaunās sezonas Eiropas prestižāko klubu turnīru apkalpos arī trešais - Kristaps Konstantinovs. Tikai 2017. gadā Konstantinovs saņēma Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) tiesneša licenci, tā paša gada vasarā teju 12 tūkstošu klātbūtnē Arēnā Rīga tiesāja Latvijas un Lietuvas spēli, 2019. gadā tiesāja U19 Pasaules kausā meitenēm, bet jau savā otrajā sezonā FIBA Čempionu līgā tika pie izslēgšanas turnīra tiesāšanas, 3. martā rūpējoties par kārtību "ERA Nymburk" un Bandirmas "Banvit" astotdaļfināla mačā.

Šovasar Konstantinovs saņēmis Eirolīgas piedāvājumu, ko arī pieņēmis. Ņemot vērā Eirolīgas un FIBA ilgstošo strīdu, viena turnīra tiesneši netiek nozīmēti uz spēlēm otras organizācijas rīkotajos turnīros, līdz ar to turpmāk Konsnantinovs apkalpos tikai Eirolīgas spēles. Izšķiršanās gan neesot bijusi grūta, skaidroja Konstantinovs: "Tāpat kā spēlētājiem ir mērķis un sapnis nokļūt Eirolīgā, man tas bija mūža sapnis kā tiesnesim. Esmu pārliecināts par savām spējām un atbilstību līmenim un novērtēju Eirolīgas uzticību un pārliecību par mani."

"Vēlos teikt paldies vecākiem, kuri nospēlēja lielu lomu, lai es sasniegtu savu mērķi - tēvs bija basketbola treneris, bet māte ievirzīja tieši tiesāšanā. Paldies sievai, bez kuras atbalsta un sapratnes tas nebūtu iespējams," pateicīgs bija Konstantinovs. "Gribu teikt lielu paldies Oskaram Lucim, kurš izveidoja jauno tiesnešu mentoru programmu, kas deva lielu pienesumu. Paldies Agnim Pērkonam, kurš uzticēja tiesāt svarīgas spēles, kas bija nozīmīgi, lai iegūtu pārliecību un turpinātu augt. Oļegs Latiševs bija galvenais mentors un etalons, kurš ar savu profesionalitāti un darbu parādīja pareizo virzienu."

Latvijai ir pieci FIBA licencēti komisāri (Ilze Gūtmane, Dainis Grīnbergs, Juris Kokainis, Agnis Pērkons, Aigars Rutkovskis) un 11 licencēti tiesneši (Andris Aunkrogers, Anna Belousova, Ingus Baumanis, Ritvars Helmšteins, Kristaps Konstantinovs, Mārtiņš Kozlovskis, Oļegs Latiševs, Oskars Lucis, Gatis Saliņš, Kristīne Simanoviča un Einārs Tukišs).

     [+] [-]

, 2020-07-08 16:52, pirms 4 gadiem
Malacis, Kostjik!

     [+] [-]

, 2020-07-08 17:48, pirms 4 gadiem
Arnis Ozols arī ir tiesājis Eirolīgu un ne jau 10 gadus atpakaļ!

     [+] [-]

, 2020-07-08 19:09, pirms 4 gadiem
Būsim godīgi, ka daži no tā FIBA vienpadsmitnieka tur ir tikai tāpēc, ka FIBAI dēļ nesaskaņām ar ULEB akūti trūkst darba spēka. Ja tā nebūtu, tad vismaz 3 no viņiem par FIBA kategorijas tiesnešiem nebūtu jābūt.

     [+] [-]

, 2020-07-09 11:05, pirms 4 gadiem
Nevis ''tikai Eirolīgas spēles'', bet ''tikai ULEB rīkoto turnīru spēles''.

     [+] [-]

, 2020-07-09 11:11, pirms 4 gadiem
kosharka rakstīja: Būsim godīgi, ka daži no tā FIBA vienpadsmitnieka tur ir tikai tāpēc, ka FIBAI dēļ nesaskaņām ar ULEB akūti trūkst darba spēka. Ja tā nebūtu, tad vismaz 3 no viņiem par FIBA kategorijas tiesnešiem nebūtu jābūt.
Kam tieši no tā vienpadsmitnieka tur nebūtu jābūt?