Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Dairis Bertāns: "Drīzumā došos uz Ameriku"

Dairis Bertāns: "Drīzumā došos uz Ameriku"
Dairis Bertāns
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

25 gadus vecais latviešu basketbolists Dairis Bertāns sarunā ar Sportacentrs.com atskatījās uz aizvadīto sezonu "Bilbao Basket" rindās un pastāstīja par saviem šīs vasaras plāniem.

Pirms nedēļas "Bilbao Basket" Spānijas ACB līgas ceturtdaļfināla sērijas izšķirošajā spēlē savā laukumā ar 70:71 piekāpās "Valencia Basket", turklāt rūgtuma garšu vēl jūtamāku padara sezonas pēdējās 11 sekundes, kurās mājiniekiem tā arī neizdevās pārkāpt noteikumus, lai mēģinātu izglābties.

"Protams, rūgtums ir. Visa sezona bija super - klubs regulārajā čempionātā izcīnīja augstāko vietu kluba vēsturē. Bijām tik tuvu pusfinālam, bet... Kad Alekss Mumbru aizmeta garām pēdējo metienu, sist sodu metās virsū uzreiz trīs spēlētāji, taču pretinieks paspēja atdot piespēli, bet otrā laukuma pusē vairs nebija spēlētāju, kas varētu uztaisīt pārākumu. Kad noskanēja spēles beigu sirēna, palikām stāvot un viens uz otru skatoties. Bija grūti saprast, kas noticis. Pieņemt, ka sezona ir beigusies," atceras Dairis.

"Sezonas pirmajā daļā vinnējām gandrīz visas spēles. Paši sapratām, ka visu sezonu tā nav iespējams nospēlēt. Kaut kad bija jābūt kritumam. Tas iestājās divus mēnešus pirms regulārā čempionāta beigām. Jā, no sezonas pēdējiem 11 mačiem uzvarējām tikai četros, taču svarīgākās spēles regulārā čempionāta izskaņā pret Badalonas "Joventut" un "Valencia Basket" mēs uzvarējām. Regulārā čempionāta pēdējās trīs, četrās spēlēs dabūjām atpakaļ savu spēli."

Bertāns norāda, ka ceturtdaļfinālā neviens komandā neesot domājis par to, ka uzvara pavērs durvis uz ULEB Eirolīgu, jo tāpat jau esot bijis skaidrs, ka komanda spēlēs vismaz Eiropas kausā. Vai Eirolīgas vilciens ir aizgājis? "Domāju, ka šogad būtu grūti pretendēt uz wild card. Ja Spānijas klubs būtu izcīnījis Eiropas kausu, tad vēl varbūt, taču tagad Eirolīgas A licence ir Madrides "Real", "Barcelona" un "Laboral Kutxa", bet ceturto vietu, visticamāk, dabūs Malagas "Unicaja". Ja vien "Valencia Basket" netiks finālā."

Neskatoties uz bēdīgo noskaņojumu sezonas beigās, par sezonu kopumā "Bilbao Basket" var justies apmierināti. Galu galā vēl pagājušajā vasarā parādu dēļ klubs vienubrīd pat bija izslēgts no ACB līgas. "Sezonas sākumā spēlējām bez jebkāda spiediena, nebija ko zaudēt. No iepriekšējās sezonas sastāva bija palikuši tikai četri spēlētāji, bija notikusi treneru maiņa. Bet viss ļoti labi strādāja. Grūti pateikt, vai sastāvs bija labāks šosezon vai pērn. Katrā ziņā šosezon tas bija daudz jaunāks. Ja atskaitām veterānus - Raulu Lopesu, Mumbru un Akselu Ervelu, tad pārējais sastāvs bija gados jaunāks," salīdzina basketbolists.

Tāpat kā pagājušajā sezonā Dairis izmantojis iespēju apmeklēt arī vietējā futbola kluba "Athletic" mājas spēles. "Šosezon biju pat uz vairākiem mačiem. Klātienē redzēju spēles pret "Barcelona" un Madrides "Atletico", tāpat biju uz Karaļa kausa pusfinālu pret "Espanyol". Ja tu zinātu, kas darījās pilsētā pēdējo mēnesi pirms fināla... "Athletic" sarkanbaltā krāsa bija visur. Šķiet, ka ikviens pilsētas iedzīvotājs logā bija izkāris kluba simboliku."

Lai gan masu mediju versijā spilgtākā Bertāna epizode aizvadītajā sezonā droši vien paliks iesaistīšanās kautiņā mačā pret brāļa Dāvja Vitorijas "Laboral Kutxa", pats Dairis izceļ Karaļa kausa izcīņu, kas bijusi ļoti laba pieredze. "Ceturtdaļfinālā pēc zaudējuma pirmajā spēlē savā laukumā mūs jau norakstīja, bet Valensijā aizvadījām savu labāko spēli sezonā kā komanda. Pašam sezonu no ritma nedaudz izsita traumas - sezonas vidū izlaidu deviņas spēles. Tas gan ir izskaidrojams, jo pirms sezonas nebija sanācis atpūsties."

Pērn sezonai Spānijā sekoja NBA Vasaras līga un Latvijas izlase. Arī šogad Dairis ir apņēmies doties viņpus okeānam, taču tie būšot tikai treniņi, nevis Vasaras līga. "Latvijā būšu vēl tikai pāris dienas. Kluba nosaukumu gan nevēlos atklāt. Lai vai kā šovasar gribu arī atpūsties, bet mana prioritāte ir Latvijas valstsvienība. Gribu iziet visu gatavošanās posmu un būtu maksimāli labākajā formā tieši uz Eiropas čempionāta finālturnīru."

"Esmu domājis par to, kā tas būs - spēlēt pilnu tribīņu priekšā. Emociju ziņā tas būs kaut kas nebijis ikvienam no mums, jo Latvijā uz vietējiem mačiem tomēr nenāk tik daudz cilvēku. Domāju, ka izlases kodols, tās atslēgas spēlētāji klubu sastāvos ir aizvadījuši gan daudz svarīgu maču, lai nepārdegtu," piebilst basketbolists.

1 2 38 komentāri

  +8 [+] [-]

, 2015-06-08 22:45, pirms 9 gadiem
Tikai veiksmi! Viss pārējais jau ir!

 +10 [+] [-]

, 2015-06-08 22:47, pirms 9 gadiem
Bez traumām un lai izdodas labāk kā pagājušogad, pirms guva savainojumu! VEIKSMI!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2015-06-08 22:53, pirms 9 gadiem
Izlases līderis! Cerams kādreiz redzēsim NBA laukumos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2015-06-08 22:57, pirms 9 gadiem
Tā būtu bomba, ja Bertāns parakstītu līgumu ar kādu NBA klubu.. Domāju, ka viņam dabūt līgumu šobrīd eiropā nav problēmas(eirolīgā)..

  +6 [+] [-]

, 2015-06-08 22:59, pirms 9 gadiem
Mannuprat pratigakais no visiem Letinjiem, kas spele arpus Latvijas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2015-06-08 23:11, pirms 9 gadiem
Es jau sen izteicu hipotēzi, ka viņš varētu uzspēlēt NBA nākamsezon. Negribās jau naivi ticēt, bet ticu, ka viņš visai reāli varētu uzspēlēt NBA.
Slēpts komentārs: LA-BOS antifans
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2015-06-08 23:20, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Jebal. Kā var ko tik tupu izdomāt un vēl 2 plusus noraut. NBA ir pilns ar tādiem un viņi pat netiek draftā 60iekā 19 gadu vecumā. A tagad pēkšņi viduvējs latvietis 25 gadu vecumā būs NBA..... Tiešām. Kā to var izdomāt?!?!
Viduveji speletaji nespeelee ACB un nemet 10 punktus speelee. Var redzet, ka tev basiitii tikai NBA eksistee.

  +5 [+] [-]

, 2015-06-08 23:32, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Jebal. Kā var ko tik tupu izdomāt un vēl 2 plusus noraut. NBA ir pilns ar tādiem un viņi pat netiek draftā 60iekā 19 gadu vecumā. A tagad pēkšņi viduvējs latvietis 25 gadu vecumā būs NBA..... Tiešām. Kā to var izdomāt?!?!
Vecīt, viņš būs viens no mūsu izlases rezultatīvākajiem večiem, tas ir līderis, ne viduvējība..

  +5 [+] [-]

, 2015-06-08 23:33, pirms 9 gadiem
eevelee rakstīja: Vecīt, viņš būs viens no mūsu izlases rezultatīvākajiem večiem, tas ir līderis, ne viduvējība..
Vinjs jau atbalsta Dream Team, nevis muusu viduvejibas

  -4 [+] [-]

, 2015-06-09 00:28, pirms 9 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Viduveji speletaji nespeelee ACB un nemet 10 punktus speelee. Var redzet, ka tev basiitii tikai NBA eksistee.
Es esmu redzējis, ko Eirolīgas MVP dara NBA.

ACB spēlē mēsli salīdzinot ar NBA. Skaties ko gribi. Dziedi vai raudi.

Pasaki kaut vienu eirolīgas džeku, kas normāli ir iespēlējies NBA.....
Slēpts komentārs: LA-BOS antifans

  +7 [+] [-]

, 2015-06-09 00:41, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu un, ka viņš ir maziņas valsts līderis? Es to nenoliedzu. Bet paņemot kopumā - totāla viduvējība.
Kāda "maziņa valsts"? Besī ārā tie kompleksi! Kas tur maziņš, lielāka valsts par Nīderlandi un Dāniju. Jā, maz cilvēku, jo procentuāli lielu platību aizņem meži, bet valsts nav maza! Nevajag kompleksot, tas ir pirmais solis uz attīstību.

  +9 [+] [-]

, 2015-06-09 00:55, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Es esmu redzējis, ko Eirolīgas MVP dara NBA.

ACB spēlē mēsli salīdzinot ar NBA. Skaties ko gribi. Dziedi vai raudi.

Pasaki kaut vienu eirolīgas džeku, kas normāli ir iespēlējies NBA.....
Elemantari. Piemeram, braalji Gasoli nespeeleeja ACB pirms dosanaas uz NBA? Jaa, vinji tieshaam NBA ir viduvejibas

  +6 [+] [-]

, 2015-06-09 01:01, pirms 9 gadiem
gazoli nevar no soda līnijas 360 danku ieligt - tātad viduvējības

  -1 [+] [-]

, 2015-06-09 01:11, pirms 9 gadiem
Jāpiekrīt vien antifanam, ka tur ASV tādi kā Bertāns vēl 10 uz katru vietu sastāvā. Ja tiešām grib tur nopelnīt līgumu, tad nereāls sniegums nometnēs / vasaras līgā jāparāda.

Bet nu lai jau veicas.

     [+] [-]

, 2015-06-09 07:42, pirms 9 gadiem
binghamiswanker rakstīja: gazoli nevar no soda līnijas 360 danku ieligt - tātad viduvējības
Fernandez arii neslikti savas 4. sezonas nospeeleeja. Vienaa pat piedaliijaas danku konkursaa, kuraa pavisam neslikti vienu ioedankoja, ja nekljuudos.

     [+] [-]

, 2015-06-09 08:14, pirms 9 gadiem
Turklāt Marks Gazols ir spēlējis un uzvarējis EuroChallange, ja nemaldos... nemākulis (:

arī Rūdijs ar savu Joventud, bet kas grib 100% zināt, lai pārbauda.

H.E.N.R.Y. rakstīja: Elemantari. Piemeram, braalji Gasoli nespeeleeja ACB pirms dosanaas uz NBA? Jaa, vinji tieshaam NBA ir viduvejibas

  +1 [+] [-]

, 2015-06-09 08:37, pirms 9 gadiem
cobham rakstīja: Es jau sen izteicu hipotēzi, ka viņš varētu uzspēlēt NBA nākamsezon. Negribās jau naivi ticēt, bet ticu, ka viņš visai reāli varētu uzspēlēt NBA.
Spēlē baigi skatāmi priekš publikas...

     [+] [-]

, 2015-06-09 09:35, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu un, ka viņš ir maziņas valsts līderis? Es to nenoliedzu. Bet paņemot kopumā - totāla viduvējība.
Ņemot vērā, ka Bostonā Smart un Pressey nospēlēja vāju sezonu un Dairis vasaras līgā nebija sliktāks par viņiem - spēlēja mazāk, bet savas iespējas izmantoja pat labāk (līdz guva traumu), tad domāju, ka viņam ir labas izredzes tika sastāvā, protams, kā 4 aizsragam , bet tomēr tik var.

  -1 [+] [-]

, 2015-06-09 10:04, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: Tavs komentārs ir daudz sliktāks pie tam viņam ir iespējas uzspēlēt NBA kaut tikai sezonu, ne par velti viņš brauc pie noteiktas komandas trenēties....Gan jau uz Bostonu

P.s. Dairim priekšrocība ir lielā pieredze un tas, ka viņš ir tikpat ātrs, pat par dažiem jaunajiem ātrāks spēlētājs un tā teikt asāks spēlētājs
Uz Bostonu būs grūti tikt, tur tomēr priekšā labi mazie spēlētāji, ko draftēja pagājušo gadu

  +4 [+] [-]

, 2015-06-09 10:47, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Es esmu redzējis, ko Eirolīgas MVP dara NBA.

ACB spēlē mēsli salīdzinot ar NBA. Skaties ko gribi. Dziedi vai raudi.

Pasaki kaut vienu eirolīgas džeku, kas normāli ir iespēlējies NBA.....
Nu jau biku par traku uzlaid...

Bez jau nosauktajiem - Džinobili

     [+] [-]

, 2015-06-09 10:57, pirms 9 gadiem
Tagad viss pa lielam ir Latvijas izlases rokās, jo ja LV EČ nospēlēs ļoti labi (vismaz tiks pusfinālā) tad tādam Bertānam ir iespēja piesaistīt NBA skautus kā tas bija ar Lietuvas izlases nedraftētajiem spēlētājiem Jasikēvičus un Macijauskas, kas pēc Lietuvas veiksmīga EČ tika dota iespēja spēlēt NBA.

     [+] [-]

, 2015-06-09 11:09, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Jebal. Kā var ko tik tupu izdomāt un vēl 2 plusus noraut. NBA ir pilns ar tādiem un viņi pat netiek draftā 60iekā 19 gadu vecumā. A tagad pēkšņi viduvējs latvietis 25 gadu vecumā būs NBA..... Tiešām. Kā to var izdomāt?!?!
Tu esi pilnīgs bērns! Ir ļoti daudz spēlētāju, kas ir tikuši NBA bez drafta un jau krietni pāri 19 gadiem - kā tas bija ar lietuviešiem Macijausku un Jasikēviču - Jasikēvičus nokapāja teju 3x sezonas NBA 2x komandās.
Lai bez drafta tiktu uz NBA ir vajadzīgi protams daži nosacījumi - un EČ ir viens no tiem - ja Latvijas izlase tiek vismaz top 4 un Bertāns gandrīz katru spēli ir LV viens no galvenajiem vilcējspēkiem. Labs visas izlases un komandas kopējais sniegums EČ un induviduālā atdeve un statistika - jo Tevi var draftēt ar 11.drafta nr., bet tizlenis ir un paliek tizlenis - un tādus nomaina pret Bertāniem kam rokas un kājas aug no pareizās vietas!

     [+] [-]

, 2015-06-09 12:09, pirms 9 gadiem
PG/SG protams ir grūtāk izsisties uz NBA, jo tur ir lielākā konkurence, bet netrūkst arī labu piemēru. Pridžioni nemaz tik slikti neizskatījās uz NBA fona..
No garajiem nāk prātā Skola, kurš 27 gadu vecumā aizgāja uz NBA un kļuva arī par komandas līderi- NBA.
Ātruma īpašības- Bertānam ir NBA līmenī, bet protams ir lietas, kuras īsti neatbilst NBA līmenim...

     [+] [-]

, 2015-06-09 16:01, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Es esmu redzējis, ko Eirolīgas MVP dara NBA.

ACB spēlē mēsli salīdzinot ar NBA. Skaties ko gribi. Dziedi vai raudi.

Pasaki kaut vienu eirolīgas džeku, kas normāli ir iespēlējies NBA.....
Ha ha - ko uzvilkies?

  +2 [+] [-]

, 2015-06-09 16:02, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu un, ka viņš ir maziņas valsts līderis? Es to nenoliedzu. Bet paņemot kopumā - totāla viduvējība.
Atkārtot šo visu vari kaut 10000000 reizes..... Tu runā, Dairis tikmēr dara.

     [+] [-]

, 2015-06-09 16:03, pirms 9 gadiem
ventilators rakstīja: Jāpiekrīt vien antifanam, ka tur ASV tādi kā Bertāns vēl 10 uz katru vietu sastāvā. Ja tiešām grib tur nopelnīt līgumu, tad nereāls sniegums nometnēs / vasaras līgā jāparāda.

Bet nu lai jau veicas.
Nav gan jāpiekrīt antifanam. Kas viņš Tevi šantažē, ka Tev JĀPIEKRĪT?

     [+] [-]

, 2015-06-09 17:11, pirms 9 gadiem
Aha... visus te uzskaitītos spēlētājus var saskaitīt uz divu roku pirkstiem.

Kā ju te kāds rakstīja, ka komandā kā 11.+ džeks būs un krās DNP vienu pēc otra.

  +2 [+] [-]

, 2015-06-09 17:16, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Aha... visus te uzskaitītos spēlētājus var saskaitīt uz divu roku pirkstiem.

Kā ju te kāds rakstīja, ka komandā kā 11.+ džeks būs un krās DNP vienu pēc otra.
Aplauzies kaa veca seeta. Atziisti tachu to

  +1 [+] [-]

, 2015-06-09 19:45, pirms 9 gadiem
Water rakstīja: Kāda "maziņa valsts"? Besī ārā tie kompleksi! Kas tur maziņš, lielāka valsts par Nīderlandi un Dāniju. Jā, maz cilvēku, jo procentuāli lielu platību aizņem meži, bet valsts nav maza! Nevajag kompleksot, tas ir pirmais solis uz attīstību.
Bet viņam ir tāda lieta, kā uznākt uz laukuma un samest savus metienus.
1 2 38 komentāri