Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

''Neptunas'' nespēj noslāpēt jaudīgo ''Hapoel'' uzbrukumu

''Neptunas'' nespēj noslāpēt jaudīgo ''Hapoel'' uzbrukumu
"Giants" līderis Periss Lī Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

FIBA Čempionu līgas pirmajā astotdaļfināla spēlē Klaipēdas ''Neptunas'' mājās cieta zaudējumu ar rezultātu 74:86 pret Jeruzālemes ''Hapoel''. Atbildes spēle notiks 13.martā, Izraēlā.

Pēc neveiksmīga spēles sākuma (0:10) “Neptunas” pirmo puslaiku aizvadīja iedzinējos, taču līdz tā beigām deficīts tika sadeldēts līdz -2, un jau trešās ceturtdaļas sākumā pēc Lorenzo Viljamsa metiena Klaipēdas komanda jau spēja izvirzīties vadībā, bet ātri pēc tam “Hapoel” izdevās izrāviens 14:4, kas nodrošināja komandas vadību. ”Hapoel” spēja nosargāt šo pārsvaru un pabeidza spēli ar +12 (74:86). “Neptunas” komandā vairāk par desmit punktiem guva tikai divi spēlētāji, kamēr jeruzālemiešiem tādi spēlētāji bija pieci. “Hapoel” grozam uzbruka arī ar daudz augstāku precizitāti (35%- 50%).

Pastarītes lomā pret Tenerifes “Iberostar” laukumā devās Patras “Promitheas”, kas izvirzījās spēles vadībā jau no pirmā punkta un turpinājumā vairs nemaz neatskatījās atpakaļ. “Promitheas” zaudēja tikai vienu ceturtdaļu un maksimālais komandas pārsvars bija +18. Bezierunu zaudējumu Tenerifei (69:57) palīdzēja sagādāt “Promitheas” spēka uzbrucējs Tonijs Meijers, kurš izcēlās ar 22 punktiem izpildot metienus ar 80% precizitāti.

Spāņiem neveiksmīgais vakars turpinājās arī Antverpenē, kur vietējā “Giants” pēc pārliecinošā pirmā puslaika pret ''UCAM Murcia'' aizvadīja kvalitatīvu spēli arī otrajā puslaikā, un svinēja uzvaru (75:67). Nepilnas divas minūtes līdz spēles beigām bija neizšķirts (67:67), taču ļoti veiksmīgu beigu izrāvienu veica "Giants", un galu galā svinēja uzvaru ar +8. Šī uzvara Antverpenai ir jau septītais panākums mājas spēlēs pēc kārtas. Rezultatīvākais uzvarētāju sastāvā bija Periss Lī, gūstot 21 punktu.

Saspringtākā cīņa šovakar notika Bambergā, kur vietējā “Brose” pievieca viesus "Banvit". Neviena komanda nespēja noturēties priekšā ilgu laiku, taču veiksmīgāk spēles beigas aizvadīja mājinieki un svinēja ļoti vērtīgu uzvaru (81:79). Uzvaras metienu 40 sekundes līdz spēles beigām guva Ogustīns Rubits, kurš izcēlās arī ar 14 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām.

Nantēra pirmā puslaika pēdējo nogriezni aizvadīja daudz veiksmīgāk par “Besiktas” (10:3), kas arī kļuva par pamatu komandas uzvarai visā spēlē. Otro puslaiku "Nanterre" sāka nervozi, taču ātri vien atguvās un noveda spēli līdz loģiskam iznākumam (68:59). Nantērai šovakar bija redzams balansēts spēlētāju sniegums. Komandas sastāvā ar astoņiem vai vairāk punktiem izcēlās seši spēlētāji.

Čempionu līgas 1/8 fināli, 6. marts

SpēleRezultāts
Neptunas – Hapoel Jerusalem74:86
Promitheas – Tenerife69:57
Giants – Murcia75:67
Bamberg – Banvit81:79
Nanterre – Besiktas68:59

Rakstu sagatavoja Sportacentrs.com Jauno žurnālistu akadēmijas dalībnieks.