Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

"Twitter" čalas: TTT parūpējas par vēsturisku uzvaru Latvijas sportā un sezonas sensāciju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Twitter" čalas: TTT parūpējas par vēsturisku uzvaru Latvijas sportā un sezonas sensāciju
Kate Krēsliņa. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Pārsteigums, sensācija, šoks. FIBA Eirolīgas mačā Rīgas TTT vakar savā laukumā ar 89:81 pieveica pasaulē bagātāko sieviešu basketbola klubu Jekaterinburgas UGMK, kurā vienkopus sapulcētas vairākas zvaigznes. Protams, ka šāds triumfs basketbola sabiedrībā izraisīja sajūsmu.

Cīnoties ar savainojumiem, TTT galvenā trenera Mārtiņa Zībarta rīcībā atkal bija septiņas pamatsastāva spēlētājas un trīs juniores. Tomēr tas netraucēja sakaut Krievijas komandu, kas Eirolīgas titulu ieguva gan 2018., gan 2019. gadā. Izcilu sniegumu debijas spēlē nodemonstrēja saspēles vadītāja Marina Meibrija, kura guva laukuma saimnieču pēdējos septiņus punktus, bet kopumā izcēlās ar 24 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm.

"Tieši tik liela uzvara – lielākā Latvijas sieviešu klubu basketbola vēsturē atsevišķi ņemtā spēlē. Milzīgs gandarījums, ka meitenes noticēja treneru idejām, kā cīnīties ar UGMK. Sapratām, kā mainīt sezonas ritējumu. Cerams, ka tas nav sezonas augstākais punkts, bet gan tikai atspēriena punkts turpinājumam," pēc panākuma pauda Zībarts. To, cik dažādos plauktos liekamas abas komandas, lieliski demonstrē fakts, ka UGMK vairākas līderes saņem algu, kas lielāka par TTT gada budžetu. Komanda uz Rīgu devās ar savu lidmašīnu.