Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Ārzemju reakcija: "Viena no pārsteidzošākajām uzvarām Eirolīgas vēsturē"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ārzemju reakcija: "Viena no pārsteidzošākajām uzvarām Eirolīgas vēsturē"
Vanesa Jasa. Foto: Renārs Koris

"Negaidīti visiem UGMK basketbolistes piedzīvoja pirmo zaudējumu Eirolīgā." "TTT pārrakstīja scenāriju, nosūtot pretinieces atmiņā paliekošā nokautā," tādas un līdzīgas atsauksmes var lasīt ārzemju internetā pēc Latvijas kluba uzvaras pār pieckārtējo Eirolīgas čempioni.

Jekaterinburgas klubs iepriekšējās septiņās sezonās četras reizes triumfēja Eirolīgā (2013, 2016, 2018, 2019; pirmais tituls 2003). UGMK vismaz 89 punktus turnīrā nebija ielaidusi kopš 2008. gada 29. februāra, kad mājās uzvarēja Gundara Vētras trenēto Maskavas CSKA ar 94:90.

UGMK basketbolistes Eirolīgā nebija zaudējušas kopš 2019. gada 30. janvāra, kad viesos zaudēja Natālijas Hejkovas trenētajai “USK Praha” ar 73:82. Krievijas čempionātā viņas pēdējo neveiksmi piedzīvoja 2019. gada 1. martā pret Lukasa Mondelo vadīto Kurskas “Dynamo” – 74:79. Pēc tam izcīnītas 27 uzvaras, tai skaitā 15 panākumi Premjerlīgā, astoņi Eirolīgā, trīs Krievijas kausā un viens FIBA Superkausā.

UGMK sensacionāli zaudē Eirolīgas pastarītei

“Pravda”, Urālu federālais apgabals pravdaurfo.ru

“Eirolīgas grupu turnīra spēle Latvijas galvaspilsētā, kur vietējais klubs TTT uzņēma UGMK, beidzās ar sensāciju. Autsaidere spēja apspēlēt pašreizējo trofejas īpašnieci un turnīra favorīti.

Vērts atgādināt, ka Padomju Savienības laikos Rīgas Tramvaju un trolejbusu tresta komanda pozicionējās kā viena no stiprākajām Eiropā. Par to liecina 18 kausi Eiropas čempionvienību kausa izcīņā (Eirolīgas priekštece) un 21 tituls PSRS čempionātā. Tiesa, šie panākumi palikuši tālā pagātnē un mūsdienās rīdziniecēm pat piedalīšanās grupu turnīrā tiek uzskatīta par panākumu.

Šaubu nebija arī par kārtējās spēles iznākumu. Taču laukuma saimnieces, kuras kopvērtējumā atradās pēdējā vietā un bez nevienas uzvaras, parādīja negaidītu neatlaidību. Migela Mendesa padotās uzvarēja pirmo ceturtdaļu ar trīs punktu pārsvaru – 23:26. Puslaikā jau vadībā bija TTT – 43:42.

Trešajā ceturtdaļā UGMK, šķiet, uztaustīja savu spēli, spējot veikt nelielu uzrāvienu, taču pēdējā desmitminūtē sekoja negaidīta izgāšanās. “Lapsas”, acīmredzot, negaidīja rīdzinieču izšķirošo izrāvienu. Viņas paveica sensāciju – 23:11 ceturtdaļā un 89:81 spēlē.

UGMK sensacionāli zaudē “TTT Rīga”

OblTV.ru БК УГМК сенсационно проиграл клубу «ТТТ Рига» в...

“UGMK basketbolistes trešdienas vakarā aizvadīja izbraukuma spēli pret Eirolīgas pastarīti TTT. Tikšanās beidzās ar Urālu komandas pirmo zaudējumu sezonā (14 spēlēs, tai skaitā sešās cīņās Premjerlīgā, trīs spēlēs Krievijas kausā un piecās Eirolīgā – Sportacentrs.com).

Jekaterinburgas izbraukums turpināsies svētdien, 1. decembrī. Krievijas Premjerlīgā “lapsas” savā laukumā uzņems principiālā pretiniece – Kurskas “Dynamo”.”

UGMK basketbolistes piedzīvo pirmo zaudējumu Eirolīgā

Kommersant, Jekaterinburga https://www.kommersant.ru/doc/4172974

“Basketbola klubs UGMK zaudēja Latvijas komandai “TTT Rīga” ar rezultātu 81:89. Tas ir pirmais Jekaterinburgas zaudējums šajā Eirolīgas sezonā. Pirms tam izcīnītas četras uzvaras. UGMK apspēlēja “Umana Reyer” (Itālija), Orenburgas “Nadeždu”, “Castors Braine” (Beļģija) un “USK Praha” (Čehija).”

Urālu “lapsas” pirmo reizi zaudē Rīgai izbraukuma spēlē

Komsomoļskaja Pravda, Jekaterinburga https://www.ural.kp.ru/online/news/...

“Negaidīti visiem UGMK basketbolistes piedzīvoja pirmo zaudējumu Eirolīgas izbraukuma spēlē. Laukuma saimnieces sāka uzbrukt no pirmajām minūtēm un neļāva viešņām uzvarēt. Mūsu “lapsas” tik un tā nolēma cīnīties līdz galam. Un šī apņēmība palīdzēja viņām līdz puslaika pārtraukumam izlīdzināt rezultātu.

Rīga sarūpēja sensāciju, mēs – ieguvām nenovērtējamu pieredzi, kura noderēs nākamajās spēlēs, teikts UGMK preses dienesta paziņojumā. Izrādīsim “lapsām” cieņu: viņas cīnījās līdz pēdējam, taču supermotivētās laukuma saimnieces izspieda no sevis maksimumu. Jākļūst stiprākiem!

UGMK basketbolistes piedzīvo pirmo zaudējumu Eirolīgā

RIA Novosti https://rsport.ria.ru/20191127/1561...

“Jekaterinburgas UGMK zaudēja “Rīgai” sieviešu basketbola Eirolīgas mačā un piedzīvoja pirmo zaudējumu turnīrā. A grupas spēle, kura notika Rīgā, beidzās ar rezultātu 89:81 (23:26, 20:16, 23:28, 23:11). Uzvarētāju rindās 25 punktus guva Binta Drammeha. Zaudētājām 19 punkti Britnijai Grainerei.”

UGMK piedzīvo pirmo zaudējumu Eirolīgā, piekāpjoties pastarītei

Sport Ekspress https://www.sport-express.ru/basket...

“Jekaterinburgas UGMK Eirolīgas grupu turnīra spēlē viesos zaudēja Latvijas TTT ar 81:89. Tas ir Krievijas komandas pirmais zaudējums. Latvijas komanda izcīnīja pirmo uzvaru turnīrā.”

Episks pārsteigums – TTT uzvar UGMK; liels pacēlums Žironai un Brainai

EuroLeague Women Epic upset as TTT beat UMMC; big boosts for...

“Rīgas TTT paveica vienu no lielākajiem pārsteigumiem “EuroLeague Women” vēsturē, pieveicot pašreizējo čempioni – Jekaterinburgas UGMK. Klibojoša un bez uzvarām – Latvijas vienība satika zvaigznēm pārbagāto titula īpašnieci, kura vēl nebija zaudējusi. Viņi pārrakstīja scenāriju, nosūtot pretinieces atmiņā paliekošā nokautā – 89:81.

Zviedru zvaigzne Binta Drammeha triumfālo mājinieču rindās izcēlās ar 25 punktiem. Uzvaru balstīja arī Marinas Meibrijas lieliskā debija. Viņa sameta 24 punktus, lai palīdzētu savai komandai izcīnīt pirmo uzvaru.”

Lietuvos Rytas: https://www.lrytas.lt/sportas/kreps...

  +6 [+] [-]

, 2019-11-28 15:29, pirms 4 gadiem
Nu forši, ka ārzemēs novērtē šo panākumu. Skumji, ka atsevišķi kadri tepat Latvijā mēģina to noniecināt, bet tā jau ir viņu problēma

  -3 [+] [-]

, 2019-11-28 16:06, pirms 4 gadiem
Te jau tikai krievu puses atraugas.. vai nu citur šī spēle nevienu neinteresēja vai Novikam ārzemes ir tikai Krievija?

  +2 [+] [-]

, 2019-11-28 16:40, pirms 4 gadiem
backstab rakstīja: Te jau tikai krievu puses atraugas.. vai nu citur šī spēle nevienu neinteresēja vai Novikam ārzemes ir tikai Krievija?
https://www.facebook.com/EuroLeague...

  +2 [+] [-]

, 2019-11-28 16:41, pirms 4 gadiem
nomainīja tikai 1 motoru- dzinējum. Ceru, ka dabūs vismaz 5.-6. vietu grupā un pāries uz Eirokausu labas sezonas turpinājumā

  +4 [+] [-]

, 2019-11-28 18:18, pirms 4 gadiem
backstab rakstīja: Te jau tikai krievu puses atraugas.. vai nu citur šī spēle nevienu neinteresēja vai Novikam ārzemes ir tikai Krievija?
Zviedrija un Amerika tev ir Krievija? Lasi uzmanīgāk!

  -2 [+] [-]

, 2019-11-28 19:04, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Zviedrija un Amerika tev ir Krievija? Lasi uzmanīgāk!
Vai tik tieshaam Otins ir ik stulbs, domaajot, ka tagad nu visa Krievija, Zviedrija un Amerika to vien dara, kaa apspriezh baabu peeritkbola "sensaaciju", kuraa kaut kaada tur TTT pieveic kaut kaadu tur Uraalu blici
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2019-11-28 21:21, pirms 4 gadiem
Bocmana Ivara papagailis rakstīja: Vai tik tieshaam Otins ir ik stulbs, domaajot, ka tagad nu visa Krievija, Zviedrija un Amerika to vien dara, kaa apspriezh baabu peeritkbola "sensaaciju", kuraa kaut kaada tur TTT pieveic kaut kaadu tur Uraalu blici
Tu pats tik vien zini, kā pērtiķbolu... Vai gadījumā neesi aizsēdējies kokā? Tavam nikam jau būtu atbilstoši...