Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Superzvaigzne izlaidīs sezonu, lai panāktu nepatiesi apsūdzēta puiša atbrīvošanu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Superzvaigzne izlaidīs sezonu, lai panāktu nepatiesi apsūdzēta puiša atbrīvošanu
Maja Mūra 2016. gada Rio spēlēs. Foto: Reuters/Scanpix

Viena no pasaules labākajām basketbolistēm Maja Mūra (Maya Moore) izlaidīs 2020. gada WNBA sezonu, lai turpinātu cīņu par Misūri vīra Džonatana Aironsa (Jonathan Irons) atbrīvošanu. Spēlētāja tic, ka Aironss nepatiesi apsūdzēts.

Mūra 2017. gadā apmeklēja Džefersonas pilsētas cietumu (Jefferson City Correctional Center), kur satika Aironsu – vīrieti, kurš izcieš 50 gadu cietumsodu par bruņotu ielaušanos. Aironss patlaban ir 39 gadus vecs, bet nozieguma izdarīšanas brīdī viņam bija tikai 16.

Mājas īpašnieks tiesā sniedzis liecību, ka atpazinis Aironsu kā cilvēku, kurš iebrucis viņa mājā. Aironsa juristi apgalvo, ka nav nekādu taustāmu pierādījumu (liecinieku, pirkstu nospiedumu, pēdu nospiedumu, DNA) par viņu klienta līdzdalību noziegumā. Afroamerikānis Aironss tika tiesāts kā pieaugušais un zvērinātie – tikai baltie – atzina viņu par vainīgu.

Trīsdesmit gadus vecā Mūra trešdien, 22. janvārī, telefonsarunā ar “New York Times” pastāstīja, ka nav beigusi basketbolistes karjeru, lai gan izlaidīs otro WNBA sezonu pēc kārtas. “Neuzskatu, ka šis ir īstais laiks beigt spēlēt. Karjeras beigšana ir nozīmīgs notikums, taču šobrīd to neplānoju.

“UConn” absolvente Maja Mūra tika ar pirmo numuru izraudzīta 2011. gada WNBA draftā. “Minnesota Lynx” komanda kopā ar viņu sešas reizes sasniedza līgas finālu, savukārt pērn regulāro sezonu pabeidza septītajā vietā un “playoff” pirmajā kārtā zaudēja Sietlas “Storm”.

ASV basketbola federācija (USA Basketball) atbalsta Mūras lēmumu, teica valstsvienības direktore Kerola Kollana (Carol Callan). “Mums ārkārtīgi pietrūks Maja, taču cienām viņas lēmumu. Tāda spēlētāja kā Maja nepamet neko pusratā. Visi to jūt. Viņa ir īpaša ar savu attieksmi, savu ziedošanos – tā ir lipīga. Zinām, cik ļoti viņa ziedojas tam, kam tic. Viņa dara vērā ņemamu darbu.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/wnba/story/_/i...
"Team Jordan" pirmā meitene - Maja Mūra (+foto,...

     [+] [-]

, 2020-01-24 22:26, pirms 4 gadiem
Tads ir tas Tiesigums ASV! Samaitāta valsts!
Tāpat ar to LGBT - Tiesa atzina! - tad kad vajadzēja; bet 150 gadus Tiesa ne bū ne bē! Bet kad sagribēja - tad pēkšņi atzina!

     [+] [-]

, 2020-01-25 01:15, pirms 4 gadiem
viņa ir juriste?

jēdzīgāk būtu spēlēt un par nopelnīto naudu algot spēcīgus juristus atbrīvošanai

     [+] [-]

, 2020-01-25 09:26, pirms 4 gadiem
Gan jau Airona kungs šo daiļo spēlētāju ir normāli "paplūkājis" uz kāda auksta metāla krēsla un šī tagad gatava atdot visu, lai tas varētu atkārtoties arī mājās, ne tikai apciemojot drūmās telpas