Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Vācijas lielākā zvaigzne pametīs augstskolu un pieteiksies WNBA draftam

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Vācijas lielākā zvaigzne pametīs augstskolu un pieteiksies WNBA draftam
Satū Saballi. Foto: Oregon Ducks

Vācijas sieviešu basketbola valstsvienības līdere Satu Saballi (Satou Sabally) pēc trešā gada "Oregon" komandā atstās augstskolu un pieteiksies WNBA draftam, uzbrucēja ceturtdien, 20. februārī, pastāstīja ESPN.

Universālā Saballi, spēlējot kopā ar saspēles vadītāju Sabrinu Jonesku, 2019. gadā palīdzēja “Ducks” sasniegt NCAA čempionāta “Četru finālu”. Saballi, kura spēlē ar numuru 0, visas 38 spēles sāka starta pieciniekā, vidēji 30,4 minūtēs gūstot 16,6 punktus un izcīnot 6,2 atlēkušās bumbas.

Berlīnes meitenes sniegums šosezon ir ne mazāk iespaidīgs. Vecākā no māsām Saballi 22 spēlēs vidēji guvusi 16,0 punktus un izcīnījusi 7,4 bumbas zem groziem. Novembrī viņa izlaida vairākas cīņas, lai palīdzētu Vācijas valstsvienībai “EuroBasket Women 2021” kvalifikācijā.

“Oregon Ducks” basketbolistes izcīnījušas 24 uzvaras 26 spēlēs un uzskatāmas par “Top 3” pretendentēm uzvarai nacionālajā čempionātā. Gaidāms, ka Sabrina Jonesku iegūs pirmo numuru WNBA draftā, bet garā spēlētāja Rutija Hebarde tiks izvēlēta pirmajā desmitniekā.

Saballi arī var startēt 17. aprīlī paredzētajā draftā, jo viņa šogad atzīmēs 22. dzimšanas dienu. “Pēc šīs sezonas sākšu profesionāles gaitas. Vēlos piepildīt bērnības sapni un spēlēt WNBA, kā arī profesionāli spēlēt Eiropā. Tā bija ļoti grūta izvēle, taču nāca no sirds.

Prognozes liecina, ka Saballi var tēmēt uz “Top 4” izvēli. Spēlētāja cer, ka savlaicīgi pieņemtais lēmums palīdzēs viņai koncentrēties cīņai par NCAA titulu. “Gribēju tikt ar to galā, jo daudzi cilvēki uzdeva šo jautājumu. Tas sagādāja stresu. Tagad jūtos atbrīvota un varu trenēties ar prieku.”

Saballi neslēpa, ka lēmumu ietekmējusi viņas ģimenes finanšu situācija. Viņai ir seši brāļi un māsas. Spēlētāja teica, ka ar prieku izmantos iespēju uzlabot dzīves līmeni ģimenei, kura palīdzējusi viņai sasniegt mērķus.

“Mana ģimene nav bagāta un nepieder vidusslānim,” teica Saballi, kura plāno daļu nopelnītās naudas nosūtīt radiniekiem Gambijā. “Jūtu, ka varu beidzot dot atpakaļ un padarīt viņu dzīves nedaudz vieglākas – samaksāt īres maksu par labāku māju, jo visi esam vienā laivā. Vēlos palīdzēt mazajiem brāļiem, lai viņiem piederētu vairāk nekā viens apavu pāris gadā.”

Satu jaunākā māsa Njara 2018. gadā kļuva par Eiropas junioru čempionāta vērtīgāko spēlētāju. Arī viņa pievienojusies “Oregon” komandai, taču pašlaik nevar spēlēt, jo atkārtoti pārrāvusi ceļgala krusteniskās saites.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/womens-college...
Latvijas konkurente Vācija uz novembra spēlēm...