Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Nenotikusī saruna ar kapteini Morganu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Nenotikusī saruna ar kapteini Morganu
Morgana Taka 2018. gada 25. septembrī, Pasaules kausa spēlē pret Latviju. Foto: FIBA

Mersinas "Čukurova" trešdien, 22. janvārī, FIBA Eirolīgas spēlē pret "TTT Rīga" nepalīdzēs amerikāņu basketbolistes Nia Kofija (Nia Coffey) un Morgana Taka (Morgan Tuck), bet komandas jaunpienācēja Britnija Saiksa (Brittney Sykes) vēl nav pieteikta Eiropas spēcīgāko klubu turnīram.

“Miami” trenere Keitija Maiere (Katie Meier) 2010. gadā ar ASV kadetu izlasi gatavojās pirmajai Pasaules U17 kausa izcīņai Francijā. “Duke” absolvente izvēlējās divas kapteines – sešpadsmit gadus veco Morganu Taku un dažus mēnešus jaunāko Breanu Stjuarti.

Tā sākās abu meiteņu kopīgais ceļš pretī neticamiem panākumiem. Taka un Stjuarte kopā ar Moraiju Džefersoni kļuva par četrkārtējām NCAA čempionēm “UConn Huskies” rindās, studentu karjeras laikā nepiedzīvojot zaudējuma rūgtumu nevienā (!) no 24 nacionālā čempionāta spēlēm.

Taka otrajā sezonā piedalījās tikai pirmajās astoņās spēlēs, pēc tam guva ceļgala savainojumu un izlaida sezonu. Dienā, kad “Huskies” ceturto gadu pēc kārtas triumfēja NCAA čempionātā, viņai bija 24 stundas laika svarīga lēmuma pieņemšanai – vēl gadu spēlēt universitātes komandā vai kopā ar Stjuarti un Džefersoni piedalīties 2016. gada WNBA draftā.

Meitene izvēlējās otro variantu un kopā ar komandas biedrēm rakstīja vēsturi. Stjuarte tika izvēlēta ar pirmo, Džefersone ar otro un Taka – ar trešo numuru. Nekas tāds iepriekš vēl nebija noticis. Divarpus gadus vēlāk Taka kopā ar Stjuarti un ASV izlasi triumfēja Pasaules kausā Tenerifē.

Džefersone viesojās Latvijā, pārstāvot Stambulas “Galatasaray”. Stjuarte 2018. gada oktobrī Rīgā debitēja FIBA Eirolīgā, aizstāvot Kurskas “Dynamo” krāsas. Trešdien, 22. janvārī, “Elektrum” Olimpiskā centra laukumā vajadzēja iziet trešajai meitenei no “UConn” lielā trijnieka, taču pagaidām tas nenotiks. Taka pēc gadu mijas vēl nav spēlējusi Eirolīgā un šoreiz palika Mersinā.

Džeihuns Jildizolu, “Čukurova” galvenais treneris

“Dažas spēlētājas tikai nesen pievienojās komandai, piemēram, Lara Sandersa un Britnija Saiksa. Mums bija daudz savainoto – tikai tagad sākam atgūties. Ceru, ka nākamā mēneša laikā paveiksim labu darbu. Gribam finišēt A grupas “Top 6” un spēlēt Eiropas kausā – rītdienas spēle var izrādīties izšķiroša. Būs grūti, taču mēģināsim uzvarēt.

Nia Kofija pēc savainojuma nevarēja pilnvērtīgi palīdzēt (pēdējā spēle Turcijas līgā 2019. gada 30. novembrī) un devās atpakaļ uz Savienotajām Valstīm. Morganai Takai ir savainojums, viņa piedalās terapijas programmā Turcijā, tāpēc nevarēja ierasties Latvijā.

TTT ļoti labi spēlē mājās. Rīdzinieces uzlabojušas sniegumu pēc saspēles vadītājas Marinas Meibrijas ierašanās. Komandai ir līdzvērtīgas maiņas, laba rotācija – viņas laukumā smagi strādā.”

Matīss Rožlapa, TTT treneris

“Mersinas sastāvā vairāk nav Nia Kofija, kura pirmajā spēlē parādīja iespaidīgu sniegumu. Komanda tikusi pie jaunām ārzemniecēm, bet stils nav mainījies. Spēlē agresīvu basketbolu ar dažādām aizsardzības maiņām. Cenšas neļaut organizēt un izjaukt pretinieku spēli.

“Čukurova” ir laba komanda – lielais zaudējums mājās pret Prāgu neparādīja viņu īsto varējumu. Jāgatavojas atbildīgai un nopietnai cīņai. TTT sniegums pakāpeniski uzlabojas – izbraukumā Buržā nospēlējām labi, pozitīvam iznākumam pietrūka pavisam nedaudz. Ja gribam turpināt cīņu par Eiropas kausa ceturtdaļfināļu, šī ir pati svarīgākā spēle.

Izbaudīju spēli Buržā. Pilsētu iepriekšējo reizi apmeklēju Eiropas U16 čempionāta laikā. Varēja redzēt, ka “Bourges” ir īpašs klubs. Pie sienām (lielās) bildes ar pēdējo 25 gadu komandām, kausi, spēlētāju krekli – jūt atmosfēru. Tā ir vairāk nekā vienkārši komanda, faktiski pilsētas simbols.

Buržā piedzīvoju labāko atmosfēru savā divu gadu praksē Eirolīgā – gan līdzjutēju skaita, gan atbalsta ziņā. Nedēļas nogalē viņas mājās spēlēja pret Lionas ASVEL. Skatītāju bija vēl vairāk, atmosfēra – vēl iespaidīgāka.

Pilsētā mīl basketbolu – pārliecinājāmies, ka Buržā tas ir sporta veids numur viens. Ar Ivaru (Ikstenu) aizgājām iedzert kafiju – mums jautāja, vai esam treneri. Vietējie zināja, kas ir TTT. Mācēja uzdot jautājumus un pastāstīt paši.”

Izmantotie resursi:
"Adidas" seja: meitene, kura filmējās ar...
Pasaules kausa MVP Stjuarte: "Pret TTT būs...

     [+] [-]

, 2020-01-22 01:22, pirms 4 gadiem
es uzreiz iedomājos par citu kapteini morganu