Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Armands Krauliņš: "Saņēmām labu palīdzību"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Armands Krauliņš: "Saņēmām labu palīdzību"
Dita Liepkalne spēlē pret "Liepājas Papīru"
Foto: Mārtiņš Sīlis

"Bijām ļoti labi noskaņojušās. Atnācām ar attieksmi, ka mums jāspēlē agresīvi, nepaļaujoties uz pretinieču vājuma brīžiem vai labvēlīgiem tiesnešu lēmumiem. Sapratām, ka mums visu jāizdara pašām," finālsērijā pret "TTT Rīga" izvirzoties vadībā ar 1-0, pirmās uzvaras pamatus raksturoja SK "Cēsis" spēka uzbrucēja Dita Liepkalne.

Armands Krauliņš, SK "Cēsis" galvenais treneris

“Pirmajās divās ceturtdaļās spēlētājas izpildīja, ko bijām sarunājuši. Visu izšķīra kolektīva spēle aizsardzībā un savstarpēja palīdzība. Tādos gadījumos nav nepieciešams izcelt kādu spēlētāju. Ja kāda no piecnieka meitenēm nenospēlē savā līmenī, grūti kļūst visai komandai. Šodien tā nebija, turklāt varu uzslavēt rezervistes, kuras veiksmīgi iesaistījās spēlē no soliņa.

Vēl stabilāku spēli parādīt traucēja izmaiņas garo spēlētāju rotācijā. Sezonu sākām ar vienu centru (Inese Bundule nospēlēja regulārās sezonas pirmo mēnesi). Kad atnāca otra centra spēlētāja, pārmaiņas prasīja laiku, taču tad atkal palikām ar vienu garo.

"Play-off'” spēļu sākums nebija viegls. Liepājai ir vismaz trīs labas spēlētājas, kuras mums pusfinālā sagādāja grūtības. Ja pret viņām nospēlētu tikpat agresīvi kā pret TTT, iespējams, klātos vieglāk. Otrajā spēlē uzvarējām ar astoņu punktu pārsvaru, taču rezultāts neatspoguļo tās gaitu. Armands Misus ir gudrs treneris, kura vadītās komandas spēlē labi pat ar ierobežotiem spēlētāju resursiem. Liepājai nepaveicās ar otrās ārzemju spēlētājas iegādi.”

Dita Liepkalne: "Uzspiedām TTT sev izdevīgu tempu"

Pirmajā ceturtdaļā Cēsu agresīvā aizsardzība atļāva TTT iemest tikai 2 no 15 metieniem no spēles, jau pirmajā ceturtdaļā nodrošinot četrpadsmit punktu pārsvaru – 22:8. Četri Krastiņas un Laksas tālmetieni divas reizes ļāva rīdziniecēm samazināt starpību līdz desmit punktiem, taču nākamajās epizodēs atkal pārliecinošāk spēlēja laukuma saimnieces. Spēle izvērtās strauja, ar ātrām pārejām uzbrukumā, un arī šajā elementā Armanda Krauliņa komanda izrādījās pārāka.

“Treneris prasīja spēlēt agresīvi,” stāstīja Liepkalne. “Iepriekšējās spēlēs to nedarījām, kā vajadzēja. Pēc grūdieniem kritām. Šoreiz tā nenotika. Uzspiedām TTT savu spēli vairāk, nekā viņas to darīja pret mums. Spēlējām agresīvi gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Uzbrukumā iespēlējām bumbu groza apakšā, ja nesanāca, atspēlēt atpakaļ. Aizsardzībā neļāvām izmest brīvus metienus, garāmgājienos devāmies palīgā.”

Komanda labi sagatavojusies pirmajai finālspēlei, uzsvēra vienmēr smaidīgā spēlētāja. “Pusfināla spēles pret Liepāju nebija vieglas. Pretinieces cīnījās pretī, sitās ar elkoņiem un nospēlēja agresīvi. Malači! Domāju, ka būs interesanta sērija par trešo vietu. Pašas atjaunojāmies salīdzinoši ātri. Nopelnījām vienu brīvdienu, sekoja taktiskie un metienu treniņu, sadarbību iespēle. Pielabojām mūsu spēli, bet spēles dienā sapulcējāmies tikai pirms izbraukšanas. Nespēlējot Kīšai, pārējām spēlētājām tika lielāks spēles laiks un tas bija vēl viens stimuls saņemties. Gaidīsim Kīšu atpakaļ!”

Spēlēs un treniņos gūtās emocijas Dita cenšas pamainīt, apgūstot jaunas valodas. “Divas reizes nedēļā apmeklēju spāņu valodas kursus. Neesmu vienīgā latīņu valodu pratēja komandā – Zane runā spāniski, Inesa itāliski. Tas noder smadzeņu vingrināšanai, taču sezonas laikā mana prioritāte ir basketbols.”

Finālu kalendārs

DienaLaiksSpēleRezultāts
18.04.201319:30SK Cēsis – TTT Rīga82:51
21.04.201317:00TTT Rīga – SK Cēsis-
24.04.201319:30SK Cēsis – TTT Rīga-
27.04.201318:00TTT Rīga – SK Cēsis (ja nepieciešams)-
30.04.201319:30SK Cēsis – TTT Rīga (ja nepieciešams)-

Fināli Sportacentrs.com TV

21. aprīlis 17:00 TTT Rīga – SK Cēsis

Sportacentrs.com TV pieejams internetā un Lattelecom Interaktīvā TV 411.kanālā. Otrā finālspēle tiešraidē būs skatāma Sportacentrs.com mājas lapā, savukārt Interaktīvajā TV tai varēs sekot no plkst. 19:00.