Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Izlases: Daglasa pagaidām netiek pie Grieķijas pilsonības

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Izlases: Daglasa pagaidām netiek pie Grieķijas pilsonības
Keitija Daglasa 2009. gadā aizveda "Indiana Fever" līdz WNBA finālam
Foto: WNBA.com

Grieķijas varas iestādes noraidījušas amerikāņu basketbolistes Ketrīnas Daglasas pieteikumu valsts pilsonības iegūšanai, atteikumu pamatojot ar faktu, ka spēlētāja valstī nav nodzīvojusi piecus gadus pēc kārtas. Grieķijas valstvienība Eiropas čempionātā Polijā spēlēs vienā grupā ar Franciju, Latviju un Horvātiju.

Daglasa pieteikumu Grieķijas pilsonības iegūšanai sagatavoja 2010. gadā, pēc pieciem laulībā pavadītiem gadiem ar Grieķijas pilsoni, FIBA licencētu aģentu un “VgN” aģentūras īpašnieku Vasilu Džapalaki.

Agrāk Grieķijas likumi noteica, ka valsts pilsonības iegūšanai pietiek ar pieciem gadiem, kas pavadīti laulībā ar Grieķijas pilsoni. Nesen pilsonības likums tika mainīts, grozījumos norādot, ka pavalstniecības iegūšanai nepieciešams valstī nodzīvot piecus gadus pēc kārtas.

“Purdue” universitātes absolvente Daglasa profesionālās karjeras laikā spēlējusi Grieķijas, Lietuvas un Krievijas klubos, bet pašlaik pārstāv Spānijas čempionvienību Valensijas “Ros Casares” un tādējādi pastāvīgi neuzturas Grieķijā. Vasarās basketboliste sacenšas WNBA kluba “Indiana Fever” rindās.

Aprīlī Daglasa ceturto reizi startēs Eirolīgas “Četru Finālā”. Basketboliste ir trīskārtēja WNBA simboliskā piecnieka dalībniece, četras reizes izvirzīta WNBA Visu Zvaigžņu spēlei un bijusi Eirolīgas MVP kandidāte.

Pirms vairākiem gadiem, kopā ar Ievu Kubliņu spēlējot Viļņas “Lietuvos Telekomas”, Daglasa pieteicās Lietuvas pilsonības iegūšanai, taču noslēgumā saņēma valsts prezidenta Valda Adamkus atteikumu.

Grieķijas basketbola savienība HEBA nosūtījusi vēstuli valsts prezidentam, aicinot izskatīt Daglasas lietu.

Izmantorie resursi:
European Basketball Main Page - EUROBASKET

     [+] [-]

, 2011-03-19 19:36, pirms 13 gadiem
Slikta ziņa priekš parastā basketbola fana.

     [+] [-]

, 2011-03-19 19:56, pirms 13 gadiem
Grieķija ir parlamentāla republika (nevis prezidentāla) Eiropas Savienībā. Līdz ar to prezidentam nav tiesības grozīt izpildvaras likumīgu lēmumu.