Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Fišers: "Pastāstīju spēlētājām, kā "Knicks" mani atlaida"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Fišers: "Pastāstīju spēlētājām, kā "Knicks" mani atlaida"
Dereks Fišers. Foto: ZUMA press/Scanpix

"Esmu šeit ar nolūku, nevis gadījuma pēc. Gribu trenēt un strādāt ar "Sparks" spēlētājām. Man ir iemesls te atrasties. Kad padomā, kā viss dzīvē iegrozījies, lai spēlētājas te nokļūtu un kā esmu kļuvis par viņu treneri, tam visam ir dziļāks pamats. Cenšos saprast, cik tālu varam šogad nokļūt," pēc iekļūšanas WNBA pusfinālā teica "Los Angeles Sparks" galvenais treneris Dereks Fišers.

Arkanzasas “Little Rock” (1992-1996) absolvents izveidoja sekmīgu spēlētāja karjeru. Fišers spēlēja gandrīz līdz 40 gadu vecumam, “Los Angeles Lakers” rindās kļūstot par pieckārtēju NBA čempionu (2000-2002, 2009, 2010).

Saspēles vadītājs tika aiztirgots 2012. gada 15. martā, kad “Lakers” iegādājās 12 gadus jaunāko Ramonu Sešonsu. Fišers četras dienas atradās “Houston Rockets” īpašumā, bet 21. martā parakstīja līgumu ar “Oklahoma City Thunder”. Divus gadus vēlāk viņš kopā ar “Thunder” sasniedza Rietumu konferences finālu, kur sešās spēlēs atzina “San Antonio Spurs” pārākumu.

Pēdējā sezonā nospēlējis 100 spēles, Fišers drīz saņēma jaunu piedāvājumu. Viņa bijušais treneris Losandželosā – tobrīd “Knicks” prezidents” – Fils Džeksons piedāvāja aizsargam kļūt par “Knicks” galveno treneri. Īsi pēc tam, 2014. gada 10. jūnijā, Fišers parakstīja piecu gadu līgumu par 25 miljoniem ASV dolāru.

“Biju piespiests pie sienas,” Fišers komentēja lēmumu par karjeras beigšanu, lai varētu kļūt par “Knicks” treneri. “Ja nepiezvanītu Fils Džeksons, drīzāk domātu par sestā NBA gredzena iegūšanu, nekā trenera vai TV komentētāja darbu.”

Fišers domāja, ka varēs strādāt Ņujorkā 20 gadus, taču tika atlaists jau otrajā sezonā. Pirmo sezonu viņš pabeidza ar uzvaru un zaudējumu attiecību 17-65. Vasarā “Knicks” ar ceturto numuru draftēja Kristapu Porziņģi, taču viņa sadarbība ar Fišeru turpinājās tikai 54 spēļu garumā.

“Knicks” 2016. gada janvāra beigās un februāra sākumā piedzīvoja deviņas neveiksmes desmit spēlēs. Pirms minētās sērijas kluba bilance bija 22-22, taču zaudējumu skaita straujais pieaugums beidzās ar trenera atlaišanu.

“Uzņemos atbildību un uzskatu sevi par tikpat atbildīgu kā jebkurš,” teica Fišers. “Tas bija grūtākais , atstājot Ņujorku. Ne jau atlaišana – treneri tiek atlaisti. Radās uzskats, ka to sekmēja veids, kā treneru korpuss piegāja lietām. Apkārt risinājās lielāka mēroga notikumi, kuri joprojām ietekmē kluba darbu. Svarīgākais, ka mācījos no notikušā.

Trīs gadus vēlāk Fišers kļuva par trīskārtējās WNBA čempionvienības “Sparks” galveno treneri. Viņš vairākus mēnešus domāja, kā uzrunās spēlētājas, un pierakstīja savas domas. Fišers nolēma būt ļoti atklāts un tas nozīmēja, ka viņam godīgi jāatskatās pagātnē.

Pirmajā treniņā Fišers pastāstīja spēlētājām, kā “Knicks” viņu atlaida. Par savu pirmo darbu kā galvenajam trenerim un mācīšanos no piedzīvotās neveiksmes. Par to, cik pateicīgs bija, saņemot “Sparks” piedāvājumu un apjausmi, ka tiešām vēlas būt treneris.

“Nezināju, ko sagaidīt,” pirmo tikšanos atcerējās “Sparks” uzbrucēja Činija Ogvumīke. “Negaidīju, ka viņš atklās savu ievainojamību. Viņš pastāstīja par savu personīgo dzīvi un sastaptajām grūtībām. Viņš ir ģimenes cilvēks. Viņš mīl basketbolu. Viņš ir kopā ar sievietēm, kurām nepieciešama cieņa. Un viņš vienmēr mūs cienījis.

Fišers sagaidīja iespēju ar pateicību, lai gan realitāte atšķīrās no iepriekš piedzīvotā. Piemēram, WNBA komandas izbraukumos dodas ar komercreisiem, nevis līgumreisiem, bet spēlētājām pašām jānes savas somas. Spēlētājas pamanīja, ka Fišers lidojumos apsēžas ekonomiskajā klasē. Tas tuvināja viņu un komandu.

WNBA sezonas sākumā, 5. jūnijā, “Sparks” izbraukumā atspēlējās un pieveica “New York Liberty” – 78:73. Pēc panākuma Fišers atzinās komandai, cik ļoti viņam bijusi vajadzīga šī uzvara un pateicās spēlētājām par piepūli.

“Mums bija robi sastāvā,” atcerējās Ogvumīke. “Kendisa Pārkere bija savainota. Čelsija Greja bija tikko atgriezusies un mums vajadzēja atspēlēties, ieķeroties ādā ar zobiem. Pēc spēles Fišers mūs uzrunāja: “Ziniet, negribēju iepriekš par to runāt. Taču uzvarēt Ņujorkā...pirms spēles biju ārkārtīgi uztraucies, jo ļoti gribēju uzvarēt, īpaši šeit.””

Fišers jūtas kā ieguvējs. “Priecājos, ka atkal esmu devies ceļojumā. Zinu, ka Ņujorkā iegūtā pieredze ļāvusi man kļūt par labāku treneri. Un tagad esmu labāks nekā pavasarī, kad sāku darbu ar komandu.”

“Sparks” pusfinālā līdz trīs uzvarām tiekas ar “Connecticut Sun”. Pirmajā spēlē viesos “dzirksteles” zaudēja pretiniecēm ar 75:84.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/wnba/story/_/i...

     [+] [-]

, 2019-09-18 18:17, pirms 5 gadiem
Porzinga laikaa bija labaakaus treneris NY, taa arii nesapratu kapeec atlaida