Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Baško: "TTT galvenais treneris kļūs zināms īsi pēc ģenerālmenedžera nosaukšanas"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Baško: "TTT galvenais treneris kļūs zināms īsi pēc ģenerālmenedžera nosaukšanas"
Gunta Baško LBS preses konferencē 2019. gada 20. maijā. Foto: Oksana Džadana, f64

"Man ir svarīgi, lai klubs turpina pastāvēt un attīstīties. Uzskatu, ka pozitīvs rezultāts sākas ar pozitīvu domāšanu," ceturtdien, 11. jūnijā, telefonsarunā ar Sportacentrs.com teica basketbola kluba "TTT Rīga" valdes priekšsēdētāja Gunta Baško.

Latvijas valstsvienības ilggadējā kapteine kluba valdē tika iekļauta 2020. gada februārī, nomainot Emīlu Jakrinu. Tobrīd valdē darbojās arī “Rīgas satiksmes” padomes loceklis Juris Švanders, Andris Bērziņš (“Gods kalpot Rīgai”), bijusī “Rīgas satiksmes” valdes locekle Elīna Epalte-Drulle un Rīgas domes Izglītības departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldes priekšniece Dina Vīksna.

Maija vidū pēc “TTT Rīga” dibinātāju – Rīgas domes un pašvaldības uzņēmuma “Rīgas satiksme” – ierosinājuma valde tika samazināta līdz trīs cilvēkiem. Dibinātāju sapulce pieņēma Dinas Vīksnas atlūgumu, bet Epalti-Drulli un Bērziņu izbalsoja pēc Rīgas domes pagaidu administratora Edvīna Balševica (Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs) priekšlikuma.

Par trešo valdes dalībnieku kļuva “Rīgas satiksmes” valdes loceklis Jānis Golubevs. Jaunā valde 1. jūnijā vienbalsīgi 1) ievēlēja Baško par valdes priekšsēdētāju, 2) atcēla “TTT Rīga” ilggadējo ģenerālmenedžeri Egilu Lūsi.

Valdes locekļi neklātienē sazinās gandrīz katru dienu, bet kārtējā klātienes tikšanās notika nedēļas pirmajā pusē, teica Baško. “Izskatījām divus jautājumus – par finanšu situāciju un ģenerālmenedžera meklējumiem.”

Aizvadītajā nedēļā valde tikās ar kluba grāmatvedi. Situācija nav iepriecinoša – apzināto parādu apjoms turpina pieaugt, bet precīzāki aprēķini tiks veikti nākamajā nedēļā (jūnija sākumā tie bija 159 tūkstoši eiro). Parādus veido: 1) algas galvenajam trenerim Mārtiņam Zībartam un kluba darbiniekiem, 2) neapmaksāti saimnieciskie pakalpojumi.

Valde nolēmusi, ka ģenerālmenedžera un galvenā trenera meklēšanas process risināsies paralēli, ceturtdien telefonsarunā ar Sportacentrs.com teica Golubevs. “Medijos publicētā informācija daļēji pateikusi priekšā, kādus (ģenerālmenedžera) kandidātus izvēlēties. Veidojam arī savu sarakstu.”

Ģenerālmenedžera un galvenā trenera amati ir savstarpēji saistīti, norādīja Baško. “Viens nevarēs funkcionēt bez otra. Ģenerālmenedžeris nepieciešams sastāva komplektēšanai, bet galvenā trenera vārds kļūs zināms īsu brīdi vēlāk.

“TTT Rīga” valdes priekšsēdētāja neatklāja ģenerālmenedžera amata kandidātus. “Pretendentu vidū ir cilvēki ar pieredzi gan sieviešu, gan vīriešu basketbolā. Paredzams, ka ar dažiem no viņiem tiksimies klātienē. Joprojām pilnveidojam sarakstu – precīzu kandidātu skaitu šobrīd nenosaukšu.”

Baško atturējās izteikt prognozes, taču pauda cerību, ka klubs turpinās startēt Eirokausu turnīros. “Pagaidām nav zināms, kādā formātā tiks aizvadīti Eirokausu turnīri pēc pandēmijas. Vispirms vēlamies atrisināt finanšu un personāla jautājumus – cerams, jūlija sākumā.”

Latvijas Basketbola savienības valde 14. martā nosauca valsts čempionus – TTT sievietēm un VEF vīriešiem. Tobrīd notika līgumu pārtraukšana ar visiem spēlētājiem un treneriem. Meganai Hafai un Zentai Meļņikai ir spēkā līgumi uz nākamo sezonu.

  -1 [+] [-]

, 2020-06-11 21:20, pirms 4 gadiem
Labprāt būtu izlasījis Guntas viedokli, bet ja pirms tam n-to reizi jāizmaļās cauri Novika vēsturiskajiem palagiem - tomēr iztikšu ..

īpaši, ja izrādās, ka visa saruna jau ir iekļauta virsrakstā - izniekots zvans ..

     [+] [-]

, 2020-06-12 09:34, pirms 4 gadiem
augustā Rīgā vēlēšanas, pēc tam var nomainīties gan dome, gan Rīgas satiksme, gan Gunta, gan jaunais atrastais ĢM?

  +1 [+] [-]

, 2020-06-12 11:12, pirms 4 gadiem
Gulbis un Štālbergs

  +1 [+] [-]

, 2020-06-12 14:18, pirms 4 gadiem
Pag, kurā brīdī Zībarts pameta TTT? Vai vienkārši beidzās līgums?

     [+] [-]

, 2020-06-12 17:39, pirms 4 gadiem
kosharka rakstīja: Gulbis un Štālbergs
Tieši tā GM - Štālbergs, Treneris - Gulbis, tāds ir Guntas plāns! Tikai kāpēc baidās to atklāt?

     [+] [-]

, 2020-06-12 23:03, pirms 4 gadiem
slif rakstīja: Tieši tā GM - Štālbergs, Treneris - Gulbis, tāds ir Guntas plāns! Tikai kāpēc baidās to atklāt?
Štālbergs tik kruts un panākumiem bagāts, ka iekārots visām vakancēm? Šēnhofs tikko viņu deleģēja uz visas Rīgas jaunatnes basketa vadību