Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aleksa Gulbe: "Mūsu rīcībā bija visa "Pelicans" treniņbāze"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aleksa Gulbe: "Mūsu rīcībā bija visa "Pelicans" treniņbāze"
Aleksa Gulbe "Basketball without borders" globālajā nometnē Ņūorleānā
Foto: no Aleksas Gulbes personīgā arhīva

Aleksa Gulbe 2017. gada februārī kļuva par pirmo Latvijas pārstāvi NBA atbalstītajā "Basketball without borders" globālajā nometnē. Trenera Aināra Čukstes audzēkne klātienē redzēja Kristapa Porziņģa piedalīšanos Uzlēcošo zvaigžņu spēlē un nopelnīja vietu Meiteņu zvaigžņu komandā.

"Ceļojums no Venēcijas līdz Ņujorkai un Ņūorleānai bija garš, lidojumi – ilgi un nogurdinoši, taču man ļoti patika! No visas sirds – gan nometne, gan tajā iegūtā pieredze. Visi treneri (-es) bija pieredzējuši bijušie spēlētāji – no katra varēja iegūt kādu interesantu kustību vai viltību.

Nometni raksturotu, kā izklaidējošu un draudzības veicinošu, taču arī darbietilpīgu. Treniņi nebija no vieglākajiem, īpaši, kad strādājām uz dribla tehniku. Treneriem patika, ja treniņos kļūdījāmies, jo tas nozīmē, ka cilvēks kāpj ārā no savas komforta zonas. Viņi mūs motivēja, kā jau Amerikā, un atmosfēra bija ļoti laba.

Istabās dzīvojām pāros. Mana istabas biedre bija Melisa Brčaninoviča – meitene no Bosnijas, kura nesen bija uzaicināta trenēties Stambulas kluba “Galatasaray” sistēmā, taču vairāk tur nespēlē.

Mums bija pieejama visa “New Orleans Pelicans” treniņbāze. Tur brokastojām un pusdienojām. Cilvēki parasti saka, ka ASV ēdiens nav labs, taču treniņbāzē tas bija svaigs, tikko uztaisīts un ļoti garšīgs – profesionālu sportistu ēdiens.

Katra diena nometnē bija saplānota līdz pēdējai minūtei. Treniņi – tieši tāpat. Cēlāmies 06:45, lai dotos uz brokastīm. Treniņi sākās ap 8:30 un turpinājās līdz 13:00, tad devāmies pusdienot. Pēc pusdienām devāmies uz viesnīcu – atpūtāmies, lai būtu gatavi doties uz paredzētajām izklaidēm.

Piektdien apmeklējām “Rising Stars challenge” – spēli starp NBA labākajiem pirmgadniekiem un otrgadniekiem. Tur redzēju arī latviešu vienradzi – Kristapu Porziņģi. Nometnes dalībnieki sēdēja gandrīz pie zāles griestiem, tāpēc kārtīgi apskatīt spēlētājus nebija iespējams.

Sestdien puiši devās uz “Slam dunk” un trīspunktu metienu sacensībām, meitenes – uz NCAA spēli starp “UConn” un Ņūorleānas “Tulane” vienībām. "UConn" izcīnīja 101. uzvaru pēc kārtas, taču spēle bija saspringta līdz pēdējai minūtei.

Pēdējā dienā braucām uz “All Star” spēli. Tā nebija ļoti aizraujoša - rezultāts gandrīz sasniedza 200 punktus, bet redzēt labākos spēlētājus pasaulē bija iespaidīgi. Patīkami, ka nometnes beigās saņēmu apbalvojumu par iekļūšanu Meiteņu zvaigžņu komandā!

Pateicos Latvijas Basketbola savienībai un savam trenerim Aināram Čukstem!"

Nometne notika 17.-19. februārī Ņūorleānā, Luiziānā. Foto: New Orleans Pelicans

Visas nodarbības notika “Pelicans” treniņbāzē

Uz nometni tika uzaicināti zēni un meitenes no 32 valstīm un teritorijām

Nometnes dalībnieku un treneru kopbilde

Par NBA atbalstīto “Basketball without borders” nometni

“Basketball without borders” (BWB) nometnes tiek rīkotas kopš 2001. gada un tajās piedalījušies daudzi Latvijas basketbolisti. BWB globālās nometnes notiek kopš 2015. gada un risinās NBA “Visu zvaigžņu nedēļas nogales” ietvaros. “Nike” atbalstītā nometne notika 17.-19. februārī.

Ņūorleānā ieradās 67 zēni un meitenes no 32 valstīm un teritorijām. Viņu vidū bija 16 eiropieši – deviņi puiši no Serbijas, Spānijas, Norvēģijas, Lietuvas, Somijas, Gruzijas un Vācijas, kā arī septiņas meitenes no Spānijas, Lielbritānijas, Latvijas, Somijas un Bosnijas.

Nometnes treneru un lektoru vidū bija Čeiks Diallo (“Pelicans”, Mali), Veins Elingtons (“Miami Heat”, ASV), Džastins Holidejs (“New York Knicks”, ASV), Maijers Lenards (“Portland Trail Blazers”, ASV), Tons Meikers (“Milwaukee Bucks”, Dienvidsudāna) un Emanuels Madiejs (“Denver Nuggets”, Kongo Demokrātiskā Republika).

Pasniedzēju grupai nometnē pievienojās bijušais NBA spēlētājs Adonals Foils (Senvisenta un Grenadīnas), bijušās WNBA spēlētājas Raša Brauna, Ebonija Hofmane un Rūta Railija. Pēdējā 2008. gadā kļuva par Latvijas čempioni “TTT Rīga” sastāvā.

Aleksa Gulbe 2015. gadā Latvijas U16 izlases sastāvā izcīnīja piekto vietu Eiropas čempionātā, savukārt 2016.gadā debitēja pasaules U17 čempionātā Saragosā, Spānijā. No 2015. gada rudens meitene mācās un spēlē Itālijā, šosezon “Reyer Venezia” sistēmā.