Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Braients, Dankans un Gārnets starp kandidātiem uz iekļaušanu Slavas zālē

Ints Megnis
Ints Megnis

Braients, Dankans un Gārnets starp kandidātiem uz iekļaušanu Slavas zālē
Kevins Gārnets pēc iekļaušanas starp basketbola Slavas zāles kandidātiem. Foto: EPA/Scanpix

Nesen aizsaulē aizgājušais Kobe Braients, kā arī Tims Dankans un Kevins Gārnets šogad būs spilgtākās zvaigznes uzņemšanai Neismita vārdā nosauktajā basketbola Slavas zālē.

Kopā ar viņiem starp kandidātiem uzņemšanai iekļauti arī desmitkārtējā Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) Zvaigžņu spēles dalībniece Tamika Kačingsa, trīskārtēja sieviešu Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempione kā trenere Kima Malkija, pieckārtēja NCAA otrās divīzijas labākā trenere Barbara Stīvensa, četrkārtējs NCAA labākais treneris Edijs Satons un bijušais Hjūstonas "Rockets" treneris Rudijs Tomjanovičs, kurš ir divkārtējs NBA čempions.

Slavas zāles kandidātus vērtē atlases komiteja un, lai šie viņi tiktu uzņemti, tās balsojumā nepieciešams saņemt vismaz 18 no 24 balsīm. Ja iepriekš starp kandidātiem tika izvirzītas 14 personas, šogad Slavas zāles vadība pieņēma lēmumu kandidātu skaitu samazināt līdz astoņiem, lai starp trim spilgtākajām zvaigznēm nepazustu mazāk pazīstamās personības - tiek uzskatīts, ka šis ir visu laiku spilgtākais Slavas zāles jaunpienācēju gads.

Gārnets, Dankans un Braients tieši šogad nokļuva statusā, kad viņus drīkst uzņemt Slavas zālē, līdz ar to jau iepriekš nebija šaubu, ka 29. augustā Springfildā gaidāmajā ceremonijā viņi tiks oficiāli iemūžināti starp sporta veida leģendām. Tomēr, protams, spilgtākais brīdis ceremonijā būs vien pagājušā mēneša izskaņā traģiski aizsaulē aizgājušā Braienta godināšana.

Šogad uzņemtās personas oficiāli tiks paziņotas NCAA finālturnīra laikā 4. aprīlī.

ASV, Springfīldā esošā Basketbola slavas zāle, kas nosaukta spēles izgudrotāja Džeimsa Neismita vārdā, ir visprestižākā slavas zāle, kurā tiek iekļauti tikai nopelniem visbagātākie basketbolisti, treneri un sporta veida popularizētāji. 1993. gadā tajā tika iekļauta arī leģendārā latviešu basketboliste Uļjana Semjonova.

  -1 [+] [-]

, 2020-02-15 09:05, pirms 4 gadiem
Kobi principā vajadzēja uzņemt atsevišķā ceremonijā,tā teikt,lai pārējie nebūtu otrajā plānā,kas šādā uzņemšanas ceremonijas norises modelī ir neizbēgami.

  -1 [+] [-]

, 2020-02-15 09:24, pirms 4 gadiem
ingars31 rakstīja: Kobi principā vajadzēja uzņemt atsevišķā ceremonijā,tā teikt,lai pārējie nebūtu otrajā plānā,kas šādā uzņemšanas ceremonijas norises modelī ir neizbēgami.
kapēc? Tpc, ka viņš miris? Tad jau drīzāk Timmiju.

     [+] [-]

, 2020-02-15 12:14, pirms 4 gadiem
ingars31 rakstīja: Kobi principā vajadzēja uzņemt atsevišķā ceremonijā,tā teikt,lai pārējie nebūtu otrajā plānā,kas šādā uzņemšanas ceremonijas norises modelī ir neizbēgami.
Kobem un Dankanam sasniegumi ir diezgan līdzīgi. Abiem pieci gredzeni. Abi vienā gadā beidza karjeru. Atšķirība tik, ka Kobe spēlējot Losandželosā, vienmēr bija prožektoru gaismā, kamēr Dankans bija kluss cilvēks no San Antonio, kura pat savā štatā nav lielākā pilsēta. Lielisks abu salīdzinājums bija pēdējais gads, kad Kobe savu atvadu sezonu padarīja par lielu notikumu, svinot to pēc katras spēles, kamēr Dankans, sev raksturīgi mierīgi, nospēlēja sezonu un atšķirībā no Kobes, beidza karjeru bez nekādas ažiotāžas. Kevins Gārnets ar savu superkomandā izcīnīto gredzenu blakus nestāv.

     [+] [-]

, 2020-02-16 08:29, pirms 4 gadiem
bitoose rakstīja: kapēc? Tpc, ka viņš miris? Tad jau drīzāk Timmiju.
Jā zinies miris...varbūt aiz cieņas???

     [+] [-]

, 2020-02-16 08:32, pirms 4 gadiem
9one rakstīja: Kobem un Dankanam sasniegumi ir diezgan līdzīgi. Abiem pieci gredzeni. Abi vienā gadā beidza karjeru. Atšķirība tik, ka Kobe spēlējot Losandželosā, vienmēr bija prožektoru gaismā, kamēr Dankans bija kluss cilvēks no San Antonio, kura pat savā štatā nav lielākā pilsēta. Lielisks abu salīdzinājums bija pēdējais gads, kad Kobe savu atvadu sezonu padarīja par lielu notikumu, svinot to pēc katras spēles, kamēr Dankans, sev raksturīgi mierīgi, nospēlēja sezonu un atšķirībā no Kobes, beidza karjeru bez nekādas ažiotāžas. Kevins Gārnets ar savu superkomandā izcīnīto gredzenu blakus nestāv.
Nu es jau tieši par to arī rakstīju...trīs reizes var minēt,kam arī tagad būs pievērstas visas tās prožektoru gaismas!?