Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Savs cilvēks FIBA gaiteņos

Savs cilvēks FIBA gaiteņos
BK Ventspils valdes priekšsēdētājs būs viens no sešiem, kurš lems par klubu turnīru attīstību Eiropā.

foto: Romāns Kokārovs (Sporta Avīze)

Kamēr Lillē Eiropas čempionātā basketbolā tika dalītas godalgas un ceļazīmes uz olimpisko kvalifikācijas turnīru, netika aizmirstas arī laicīgas lietas, kuras saistītas ar klubu turnīriem Eiropā tuvākajā nākotnē. Izveidotajā sešu cilvēku padomē iekļauts arī BK Ventspils valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics.

Lai Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) būtu ciešākā saiknē ar tautu jeb šajā gadījumā klubiem, tika nolemts izveidot padomi, kuras sastāvu apstiprināja paši klubi. Proti, starp Eiropas klubiem tika veikta aptauja, kuriem cilvēkiem uzticēt izstrādāt jau tuvākās nākotnes Eiropas klubu turnīru struktūru. Aptaujas sarakstā tika iekļautas 50 personas un starp viņiem arī BK Ventspils valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics. No pussimta kandidātiem vajadzēja izvēlēties sešus un šo atlasi '”izturēja” arī Pleinics. Kopā ar viņu šajā padomē ir ievēlēti pārstāvji no Igaunijas, Slovākijas, Horvātijas, Beļģijas un Izraēlas.

Ralfs Pleinics, BK Ventspils valdes priekšēdētājs
- Basketbolā esmu pavadījis jau daudzus gadus un esmu uzkrājis pietiekamu pieredzi. Ne tikai darbojoties Latvijas basketbola laukumos, bet arī starptautiskajos. Man šāda padome likās saistoša un piekritu tajā darboties. Lillē kopā sanācām pirmo reizi, bet nākamais randiņš, visticamāk, būs pavasarī. Šodienas tehnoloģijas pilnībā atļauj strādāt katram savā valstī un no no tā kvalitāte nebūs sliktāka.

Padomes izveidošanas pamatdoma ir sagatavot Eiropas klubu turnīru struktūru, kura sāktu darboties jau pēc šīs sezonas. Ar kluba turnīriem domāju tos turnīrus vai turnīru, kuri notiks ar FIBA akceptu. Nav nekāds noslēpums, ka šobrīd notiek pamatīga rīvēšanās starp FIBA un ULEB organizācijām.

Visas pazīmes rāda, ka pēc šīs sezonas ULEB kontrolētā Eirolīga kļūs par tādu kā slēgto klubiņu, kurā ne visiem būs atļauta ieeja. Līdz ar to sezonas gaitā mums ir jāsagatavo priekšlikumu pakete tām komandām, kuras kaut kādā veidā ir saistītas ar ULEB Eiropas kausu. Šogad viena otra komanda jau pārgāja uz FIBA rīkoto turnīru, bet pēc gada šī kustība var kļūt krietni masveidīgāka. Nevienam nav noslēpums, ka ULEB turnīros par visu maksā paši klubi. Finansiālais aspekts ir pats galvenais arguments, ar kuru mēs varēsim piesaistīt tās komandas, kuras šogad vēl nolēma palikt ULEB paspārnē.

Man ir vienreizēja iespēja salīdzināt šā gada FIBA piedāvājumu un kā bija pagājušajā sezonā spēlējot ULEB rīkotajā Eiropas kausā. FIBA ir sācis ar to, ka klubiem vairs nebūs jāuztraucas par tiesnešu apmaksu un tā ir ļoti būtiska summa. Ne tikai mums, bet arī daudziem klubiem Eiropā. Kā zināms, tad FIBA Eiropas kausa izcīņā būs bonusu sistēma par katru pārvarētu turnīra kārtu līdz prāvai prēmijai par izcīnīto kausu. Pēdējā laikā FIBA ļoti piestrādājusi pie līdzīgiem punktiem un mūsu padomes uzdevums sezonas laikā ir sagatavot vēl pievilcīgākus spēles noteikumus visiem klubiem, kuri paliks aiz ULEB Eirolīgas durvīm. Mūsu galvenais arguments ir – mazāk izdevumu, mazāk birokrātijas!

Slēpts komentārs: 777ARAMISS777

     [+] [-]

, 2015-09-22 15:51, pirms 9 gadiem
777ARAMISS777 rakstīja: Lūzerturnīrs.
Ar kaut ko ir jāsāk.

  +1 [+] [-]

, 2015-09-22 18:14, pirms 9 gadiem
777ARAMISS777 rakstīja: Lūzerturnīrs.
labaaks jau bus par VTB