Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Top Gun" finālturnīrā uzvar "Ķekava" un "3x3 sievietes"

Rolands Eliņš

26. un 27. septembrī iepirkšanās un izklaides centrā “Akropole” valsts labākie 3x3 basketbolisti sacentās Latvijas 3x3 basketbola līgas “Top Gun” vasaras sezonas finālturnīrā.

Sestdien, 26. septembrī, notika grupu turnīru spēles, kurās piedalīsies vasaras posmu labākās vīriešu komandas – BK “Ķekava” (Latvijas izlases četrinieks), BK “3x3 Jelgava” (Latvijas izlases otrais sastāvs), BK “Saldus”, BK “3x3 Madona”, “Mārupe”, RSU, “Latvijas Universitāte”, “Bauerfiend”, “VEF BA Valkā”/ VJCĢ, “EAST-Ball” , kā arī komandas, kas saņēma “Wild card” ielūgumus – “Ādaži”, “Madona/BJSS” un "OT/Gatves bode".

Svētdien, 27. septembrī, notika izslēgšanas spēles vīriešu komandām, kā arī sieviešu vienību turnīrs, kurā komandas “3x3 sievietes” sastāvā piedalījās arī 2019. gada Eiropas čempionāta bronzas medaļu ieguvējas Baiba Eglīte un Kristīna Petermane. Gan dāmu, gan vīriešu komandas cīnījās par naudas balvu. Kopējais balvu fonds – 4800 eiro.

Vīriešu turnīra ceturtdaļfinālā "Ķekava" - RSU 21:7, BK "Madona".BJSS - "Latvijas Universitāte" 8:21, "VEF BA Valkā"/VJCĢ - "Saldus" 15:21, "Mārupe" - "3x3 Jelgava" 21:14.

Pusfinālā "Ķekava" - "Latvijas Universitāte" 21:8, "Saldus" - "Mārupe" 15:21.

Spēle par 3. vietu "Saldus" ar 14:10 pārspēja "Latvijas Universitāti".

Finālspēlē zem "Ķekavas" karoga" spēlējošie Latvijas izlases vīri (Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis un Artūrs Strēlnieks) ar 22:12 pārspēja "Māruupi", kas iepriekš no cīņas bija izsitusi Latvijas izlases otro sastāvu (3x3 Jelgava") un Saldus vienību. Par vīriešu turnīra vērtīgāko spēlētāju atzina Niku Višņēviču ("Mārupe")

Sieviešu turnīra finālspēle "3x3 sievietes" (Baiba Eglīte, Kristīna Petermane, Enija Ķīvīte un Ieva Veinberga) tikai pašā mača izskaņā pārspēja "Mārupi" (21:17). Cīņā par 3. vietu "Daugavpils Universitāte" ar 18:14 pieveica "Jelgavu". Vērtīgākās spēlētājas balvu saņēma Enija Ķīvīte.

Spēles tiešraidē varēja redzēt LBS YouTube kanālā, visi rezultāti - FIBA 3x3 portālā.

“Top Gun” sešos vasaras posmos piedalījās 28 vīriešu komandas no 16 pilsētām un pašvaldībām, kā arī 14 sieviešu komandas, tai skaitā divi kvarteti no Lietuvas. Vīriešu konkurencē divos posmos uzvarēja “Ķekava”, ko pārstāvēja Latvijas izlases spēlētāji, bet pa reizei triumfēja Saldus, Madonas, Mārupes un Jelgavas komandas. Kopumā vasaras turnīri pulcēja 140 basketbolistus.

“Top Gun” turnīrs nedēļas nogalē bija īsti basketbola svētki Iepirkšanās un izklaides centrā “Akropole”. Papildus labam basketbolam, skatītājus priecēja muzikāla izklaides programma, Basketbola muzeja ekspozīcija, dokumentālās filmas “Komandas mūzika” pirmizrāde un aktivitātes bērniem.

Turnīrs noslēdza “Top Gun” vasaras sezonu un iesāks “Top Gun” pamatsacensību pirmo sezonu, kuru plānots aizvadīt līdz 2021. gada maijam.

Izmantotie resursi:
3x3 basketbola svētki iepirkšanās un izklaides...

     [+] [-]

, 2020-09-28 10:28, pirms 4 gadiem
gaidam ziemas sezonas kalendāru un komandas! Cerēsim , ka pasākums attīstīsies, jo šeit ir potenciāls spēlētājiem,kas klasiskajā basketbolā nevar sevi pierādīt. Jo atrāk noorganizēs kvalitativu čempionātu jo atrāk busim prikšā pārējiem! Vasaras tūre bija labs iesākums pēc pandemijas!
Olimpiskā komanda B sastāvs Jelgava, gan nostartēja vāji (niekļuva pat 4niekā)!