Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Riga" 3x3 basketbolisti titula aizstāvēšanu Dohā sāk ar divām uzvarām

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga" 3x3 basketbolisti titula aizstāvēšanu Dohā sāk ar divām uzvarām
Nauris Miezis. Foto: FIBA

Pēc ilgāka pārtraukuma Kataras galvaspilsētā Dohā atsākusies Pasaules tūre 3x3 basketbolā. Latvijas izlases bāzes komanda "Riga", kas triumfēja Dohā pērn, pirmajās divās spēlēs izcīnīja uzvaru un iekļuva ceturtdaļfinālā.

Latvijas 3x3 basketbolisti, Agnis Čavars, Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis un Edgars Krūmiņš, pirmajos trīs posmos spēja izcīnīt attiecīgi trešo, pirmo un piekto vietu. Tādējādi "Riga" Pasaules tūres kopvērtējumā ieņem otro vietu. Ceturto posmu Dohā latvieši, kuri tur triumfēja iepriekšējo reizi, sāka ar spēli pret Japānas komandu "Yoyogi", kurā spēlēja trīs amerikāņi un viens Bahamu salu pārstāvis.

Spēli ar izrāvienu sāka "Riga", minūtes laikā izvirzoties vadībā ar 3:0. Tam sekoja Čavara precīzs tālmetiens un arī pirmais punkts "Yoyogi" izpildījumā. Latviešiem nākamajās divās minūtēs bija vairākas iespējas krietni palielināt savu pārsvaru, bet galu galā tas bija vien pieci punkti (10:5), pilnībā dominējot spēlē. "Yoyogi" basketbolisti sadeldēja deficītu līdz četriem punktiem, bet tuvāk netika. Latvieši kontrolēja spēles gaitu un strauji tuvojās uzvarai, ko varēja panākt mazāk nekā sešās spēlētās minūtēs. "Riga" spēlētāji pie 20 gūtajiem punktiem sāka tiekties pēc 22, bet to nespēja. Ātri vien tika mainīta stratēģija un ar diezgan lielām pūlēm panākta uzvara ar rezultātu 21:15. Miezis un Krūmiņš guva pa septiņiem punktiem, bet Lasmanis un Čavars attiecīgi četrus un trīs.

Arī otrajā spēlē latviešiem pretī stājās internacionāla komanda no Saūda Arābijas - "Jeddah" - ko pārstāv francūzis, polis un divi serbi. Spēles rezultātu pēc latviešu nesaprašanās aizsardzībā atklāja "Jeddah", bet nākamos piecus punktus guva "Riga", piespiežot pretiniekus regulāri kļūdīties. Agresīvajai spēlei aizsardzībā kārtējo reizi bija sava cena - saplenītās piezīmes. Miezis spēja trāpīt divus tālmetienus, bet neilgi pēc tam Čavars un Krūmiņš panāca 13:4. Apsīkstot precizitātei no distances, latvieši punktus pelnīja lēnāk, bet rezultāta starpība saglabājās gana liela. Īsā laikā četrus punktus guva Krūmiņš, panākot 19:11, bet vēlāk ar tālmetienu lika arī punktu spēlei - 22:15. Krūmiņš bija rezultatīvākais "Riga" rindās ar deviņiem punktiem, septiņi punkti Miezim, bet pa trīs Lasmanim un Čavaram.

Līdz ar to "Riga" uzvarēja savā grupā un iekļuva ceturtdaļfinālā. Tajā sestdien, plkst. 16:20 latvieši mērosies spēkiem ar D grupas otro labāko komandu, kas būs "Bielefeld" no Vācijas vai "Ub" no Serbijas.