Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraide: Norvēģija aicina pārcelt Tokijas olimpiskās spēles

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Teksta tiešraide: Norvēģija aicina pārcelt Tokijas olimpiskās spēles
Aleksandrs Samoilovs Jūrmals smiltīs 2019. gada vasarā. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Sportacentrs.com piedāvā sekot līdzi jaunākajiem notikumiem sporta pasaulē. Piektdienas, 20. marta, naktī tiek ziņots, ka inficējušies divi "Lakers" basketbolisti, Bostonas "Celtics" aizsargs Markuss Smārts un trīs Filadelfijas "76ers" pārstāvji.

19. marta teksta tiešraide 18. marta teksta tiešraide
17. marta teksta tiešraide 16. marta teksta tiešraide
15. marta teksta tiešraide 14. marta teksta tiešraide
13. marta teksta tiešraide 12. marta teksta tiešraide

22:30 Norvēģijas Olimpiskajā komiteja (NIF) piektdien aicināja Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK) pārcelt 2020.gada Tokijas olimpiādi.

22:01 Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga trenētā Tallinas "Kalev/Cramo", kurā spēlē arī latviešu basketbolists Aigars Šķēle, paziņojusi par sezonas neturpināšanu arī VTB Vienotajā līgā jeb Krievijas atklātajā čempionātā. Tajā izsludināts pārtraukums tikai līdz 10. aprīlim, taču Tallinas vienība neplāno atgriezties turnīrā šajā sezonā. "Kalev" rindās arī konstatēts viens gadījums, inficējoteis ar koronavīrusu.

20:15 FIVB oficiāli atcēlusi vai pārcēlusi vairākus jaunās sezonas posmus pludmales volejbolā. Pārcelto vidū arī Jūrmalā maija sākumā paredzētais Pasaules tūres trīs zvaigžņu posms. FIVB ziņo, ka sastrādāsies ar posmu organizatoriem, lai atrastu piemērotākus datumus, uz kuriem pārcelt turnīru norisi.

20:05 Basketbola čempionāts oficiāli pabeigts arī Nīderlandē un, tāpat kā Slovēnijā, arī tur netiks paziņoti uzvarētāji. Turnīra pārtraukšanas brīdī deviņu komandu konkurencē vadībā bija pagājušās sezonas čempione "Landstede Hammers", kas šosezon divreiz spēlēja pret "Ventspili" FIBA Eiropas kausā. Abos mačos uzvaras izcīnīja kurzemnieki.

18:05 Jau šorīt ziņojām, ka atceltas visas Latvijas izlases pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta hokejā. Divām no tām bija jānotiek Rīgā pret Šveici. Latvijas hokeja federācija šovakar ziņo, ka nauda par biļetēm, kuras tika iegādātas internetā, tiks atmaksāta ar pārskaitījumu uz pirkuma laikā izmantotās bankas kontu. Biļešu īpašniekiem, kuri biļetes iegādājās tirdzniecības vietās, lūgums aizpildīt naudas atgriešanas veidlapu un nosūtīt to uz epasta adresi: infoatbalsts@bilesuserviss.lv. Naudas atgriešanas veidlapu var ielādēt ŠEIT!

15:55 Uz nenoteiktu laiku pārcelts Eiropas čempionāts badmintonā, kam no 21. līdz 26. aprīlim bija jānotiek Ukrainā.

15:50 Lietuvā par čempionu šosezon priekšlaicīgi pasludināts Kauņas "Žalgiris". Lietuvas superklubs nupat paziņojis, ka visi spēlētāji un treneri drīkst doties prom. Atļauju doties prom nekavējoties izmantojis austrālietis Džoks Lendeils un…lietuvietis Martins Gebens, kurš uz ASV devies pie savas sievas. ASV varasiestāžu aicinājumam atgriezties mājās atsaukušies Tomass Vokaps, Zeks Ledejs un Naidžels Heizs.

15:30 Izbeigto līgu pulkam pievienojusies arī Slovēnijas basketbola līga. Ja basketbolā vairums nacionālo čempionātu tomēr nolēmuši pasludināt čempionus, Slovēnijā pieņemts lēmums nedz titulu, nedz medaļas nepasniegt. Visas komandas saglabās vietu līgā. Dāmu čempionātā gan tituls pasniegts Ceļes "Cinkarna".

15:10 Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs piekritis algas samazinājumam, ja tiks atcelts un nenotiks maijā paredzētais pasaules hokeja čempionāts, sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklājis Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

14:15 Stambulas "Fenerbahce" viceprezidents Semihs Ezsojs noraidījis baumas, ka basketbola komandā kavējas algas un ka galvenais treneris Žeļko Obradovičs tikmēr savu atalgojumu saņemot. Viņš sacīja, ka nevienam spēlētājam algu kavējuma neesot un ka Obradovičs vienmēr jebkurā jautājumā, ieskaitot algu izmaksu, pirmajā vietā liek komandu, nevis sevi. Ezsojs uzskata, ka šādas baumas ir izplatītas ar mērķi radīt komandā negative gaisotni.

14:00 Koronavīrusa draudu dēļ pārcelts arī pasaules čempionāts snūkerā. No 8. līdz 15. aprīlim Anglijas pilsētā Šefīldā bija paredzēta kvalifikācija, bet finālturnīram bija jānotiek no 18. aprīļa līdz 5.maijam. Pagaidām tiek plānots, ka finālturnīrs varētu risināties jūlijā vai augustā.

12:55 Saeima apstiprinājusi papildu mērus aizsardzībā pret "Covid-19" izplatību: "Grozījumi Ministru kabineta rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu nosaka, ka tūrisma un pasažieru pārvadātāju pakalpojumu sniedzējiem jāatceļ tūrisma braucieni uz ārvalstīm. Tāpat atbilstoši iespējām jāatceļ darba braucieni un komandējumi uz ārvalstīm. Izmaiņas arī precizē, ka kultūras, izklaides, sporta un citas atpūtas vietas darbu uzsāk ne agrāk kā plkst. 8.00 un beidz ne vēlāk kā plkst. 23.00."

12:25 Ceturtdien parakstīts līgums par “Euro Ice Hockey Challenge” turnīra spēļu atcelšanu, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols. Līdz ar to atceltas spēles, kuras liela daļa vadošās izlases izmantoja kā gatavošanos pasaules čempionātam. Nebūs arī Rīgā paredzēto spēļu pret Šveici.

11:40 Latvijas Handbola federācija gaida situācijas attīstību valstī, taču vismaz pagaidām ir noskaņota sezonu pabeigt tikai tādā gadījumā, ja valdība atļaus skatītājiem apmeklēt spēles. "Bez skatītājiem nespēlēsim," portālam Sportacentrs.com norādīja Latvijas Handbola federācija. Savukārt 16. un 19. aprīlī paredzētās Latvijas izlases spēles pasaules čempionāta atlasē pret Izraēlu ir atkarīgas no Eiropas Handbola federācijas, kas pagaidām savas sacensības apturējusi līdz 12. aprīlim.

10:55 Kontinentālās hokeja līgas kluba Omskas "Avangard" prezidents Maksims Sušinskis atklājis, ka noteikti nepagarinās līgumu ar bijušo Rīgas "Dinamo" uzbrucēju Brendonu Makmilenu, kurš labi sācis, tomēr Gagarina kausā pazudis. Tāpat viņš kritizēja no NHL pārnākušo šveiciešu uzbrucēju Svenu Andrigeto – par viņa paturēšanu vēl tiks domāts.

10:25 Sports turpinās arī Austrālijā, kur šorīt futbola augstākajā līgā vicelīdere "Melbourne City" ar 4:2 izbraukumā pārspēja pastarīti "Central Coast Mariners". Līdz līderei "Sydney", kas aizvadījusi par vienu maču mazāk, gan ir itin tālu - septiņi punkti.

9:25 Nacionālās hokeja līgas komisāra vietnieks Bils Deilijs organizācijas mājaslapā paziņojis, ka līgai pagaidām nav noteikta datuma, līdz kuram sezona būtu jāatsāk, lai to varētu pabeigt. Viņš uzsvēra, ka situācija var mainīties katru dienu un pat katru stundu un ka lielā mēra viss, protams, būs atkarīgs no vīrusa krīzes attīstības un varasiestāžu rekomendācijām. Deilijs sacīja, ka joprojām ir neskaitāmi sezonas pabeigšanas scenāriji, un piebilda, ka jebkurā gadījumā regulārajā sezonā ir aizvadīts pietiekami liels spēļu skaits, lai pašreizējos rezultātus uzskatītu par taisnīgiem – tādiem, pēc kuriem drīkstētu izsēt komandas Stenlija kausam, ja regulārajā sezonā vairs netiktu aizvadīts neviens mačs.

8:40 Kamēr Skotijas "Hearts" lūdzis visus kluba darbiniekus, ieskaitot spēlētājus, algas samazināt par 50%, bet Francijas "Amiens" nolēmis pagaidu bezdarba kārtībā algas samazināt par 16%, pagaidām skaļākās izmaiņas Eiropas lielvalstu futbola tirgū notikušas Latvijas izlases uzbrucēja Roberta Uldriķa pārstāvētajā klubā "Sion". Kā raksta Blick, klubs bez nekāda brīdinājuma izbeidzis līgumus ar deviņiem futbolistiem, kuri nav piekrituši algas samazinājumam. Starp viņiem arī trīs rezultatīvākie spēlētāji Pajtims Kasami, Ermirs Lenjani un Sedū Dumbijā, kā arī bijušie Londonas "Arsenal" pārstāvji Aleksandrs Songs un Johans Džurū. Kā liecina Sportacentrs.com informācija, atlaists ir tikai Blick pieminētais devītnieks un Uldriķa līgums ar klubu joprojām ir spēkā. Klubs paziņojumu par šķiršanos nav izplatījis, taču šo spēlētāju vairs nav kluba mājaslapā atrodamajā sastāvā.

8:00 Eiropā sports joprojām noris vienīgi Baltkrievijā. Plkst. 18:00 pēc Latvijas laika pusfinālsērijas piekto spēli hokejā aizvadīs Grodņas "Neman" un Soļigorskas "Shakhter" (sērijā 2-2). Savukārt plkst. 17:00 un 19:00 gaidāmas divas spēles futbola čempionāta pirmajā kārtā.

02:10 Olimpiskā lāpa nogādāta Uzlēcošās Saules zemē. Reiss "JL2020" no Grieķijas galvaspilsētas Atēnām sasniedzis Japānas Aizsardzības spēkiem piederošo Macušimas militāro lidlauku. Stafetes sākums paredzēts 26. martā.

01:17 Pirmie saslimšanas gadījumi arī Rietumkrastā – pēc trešdien veiktajām pārbaudēm kļuvis zināms, ka inficēti divi vārdos nenosaukti Losandželosas “Lakers” spēlētāji. Vēl pēc brīža par pozitīvu testu paziņo Bostonas “Celtics” aizsargs Markuss Smārts. Ieskaitot viņu, līgā 19. martā reģistrēti septiņi saslimšanas gadījumi, bet kopējais skaits pieaudzis līdz 14. Visiem NBA pārstāvjiem līdz šim saslimšana reģistrēta vieglā formā – tiesa, viņi ir vīrusa pārnēsātāji.

00:11 Filadelfijas “76ers” kļuvis par piekto NBA klubu pēc Jūtas “Jazz”, Detroitas “Pistons”, Bruklinas “Nets” un Denveras “Nuggets”, kurā reģistrēta saslimšana ar elpceļu vīrusu “Covid-19”. ESPN, atsaucoties uz kluba preses dienestu, ziņo, ka pēc testēšanas organizācijā konstatēti trīs saslimšanas gadījumi.

     [+] [-]

, 2020-03-20 07:44, pirms 4 gadiem
Nafig šitas ir pie hokeja??

  -1 [+] [-]

, 2020-03-20 07:54, pirms 4 gadiem
jebak. , jebak !!!

  +2 [+] [-]

, 2020-03-20 08:34, pirms 4 gadiem
salming18 rakstīja: Nafig šitas ir pie hokeja??
Jo vakar bija pie basketbola un aizvakar - pie futbola

     [+] [-]

, 2020-03-20 08:59, pirms 4 gadiem
Sāk izkskatīties pēc Ķīnas op.dienestu darba, cilvēki sēdēja karantīnā un noķēra bacili

  +1 [+] [-]

, 2020-03-20 09:42, pirms 4 gadiem
jābeidz vazāties pa vip klubiem. miljonāri jau mierīgi varētu pasēdēt pašizolācijā ar nodrošinātām treknām piegādēm..

  -1 [+] [-]

, 2020-03-20 10:05, pirms 4 gadiem
00:11 Filadelfijas “76ers” kļuvis par piekto NBA klubu pēc Jūtas “Jazz”, Detroitas “Pistons”, Bruklinas “Nets” un Denveras “Nuggets”, kurā reģistrēta saslimšana ar elpceļu vīrusu “Covid-16”.

Nopietni?!?, covid-16?

  -2 [+] [-]

, 2020-03-20 14:10, pirms 4 gadiem
Skumji to apzināties, kā pasaule ir mainījusies, turklāt tik īsā laikā. Ne velti Bilss Geitss pirms pieciem gadiem kādā konferencē izpļāpājās, ka mūsdienu globālie draudi ir ne tik daudz kodolsprādziena iespējamība, cik daudz vairāk vīrusu un pandēmiju uzbrukumi.

Protams, katram par šo visu savs redzējums un viedokļu dažādība ir veicināma; tiesa, tajā nedzimst patiesība, dzimst tikai oficiālo un alternatīvo viedokļu vadlīnijas izpratnei par vēsturi un notikumiem, kuros dzīvojam... Katram pašam priekš sevis ir jārod atbildes. Ja tas netiek darīts, tad domāsim tā, kā mums liks citi, kuru viedoklis dominēs pār mūsu redzējumu.

Par jauno pasaules situāciju un par kroņvīrusa apdraudējumu cilvēcei plašāks raksts te:

Kroņvīruss un citi fakti. Pasaule radikālu...

  +1 [+] [-]

, 2020-03-20 18:15, pirms 4 gadiem
marexs rakstīja: Skumji to apzināties, kā pasaule ir mainījusies, turklāt tik īsā laikā. Ne velti Bilss Geitss pirms pieciem gadiem kādā konferencē izpļāpājās, ka mūsdienu globālie draudi ir ne tik daudz kodolsprādziena iespējamība, cik daudz vairāk vīrusu un pandēmiju uzbrukumi.

Protams, katram par šo visu savs redzējums un viedokļu dažādība ir veicināma; tiesa, tajā nedzimst patiesība, dzimst tikai oficiālo un alternatīvo viedokļu vadlīnijas izpratnei par vēsturi un notikumiem, kuros dzīvojam... Katram pašam priekš sevis ir jārod atbildes. Ja tas netiek darīts, tad domāsim tā, kā mums liks citi, kuru viedoklis dominēs pār mūsu redzējumu.

Par jauno pasaules situāciju un par kroņvīrusa apdraudējumu cilvēcei plašāks raksts te:

Domu graudi, atziņas.,-aktualit%C4%81tes/677-esiet-uzman%C4%ABgi
Nu ja tevī ir joprojām dzīvs rakstnieka gars kura balsī vēlies lai ieklausās tad 2 ieteikumi - 1) nomaini tak fonu vienreiz. Nu nevar uz balta gaišus burtus un vēl izcelt ar gaiši dzeltenu utt.
2) ja liec kaut kādas atsauces un "sazvērestības teorijas", tad vismaz pārbaudi avotus. Jau pirmais par it kā pandēmijām ik pēc 100 gadiem - tur kā jau sazvērestības teorijām patīk pievilkt "faktus" vai skaitļus aiz ausīm, lai smukāk izskatās. Jau pirmais mēris kas it kā bija 1720.gadā bija nieka 10 gadus agrāk...

  +1 [+] [-]

, 2020-03-20 20:46, pirms 4 gadiem
Ulrihs rakstīja: Nu ja tevī ir joprojām dzīvs rakstnieka gars kura balsī vēlies lai ieklausās tad 2 ieteikumi - 1) nomaini tak fonu vienreiz. Nu nevar uz balta gaišus burtus un vēl izcelt ar gaiši dzeltenu utt.
2) ja liec kaut kādas atsauces un "sazvērestības teorijas", tad vismaz pārbaudi avotus. Jau pirmais par it kā pandēmijām ik pēc 100 gadiem - tur kā jau sazvērestības teorijām patīk pievilkt "faktus" vai skaitļus aiz ausīm, lai smukāk izskatās. Jau pirmais mēris kas it kā bija 1720.gadā bija nieka 10 gadus agrāk...
Tu taču saproti, ka tu sarunājies ar antivakceri-pamuļķi?

  -1 [+] [-]

, 2020-03-20 21:46, pirms 4 gadiem
EH !!! hobija sportam neiet !!!

     [+] [-]

, 2020-03-21 07:28, pirms 4 gadiem
Protams, ka OS ir jāpārceļ, valstis un sportisti ir tik dažādās situācijās, ka šobrīd sacensties nav jēgas.

     [+] [-]

, 2020-03-21 10:43, pirms 4 gadiem
kasagrande rakstīja: Protams, ka OS ir jāpārceļ, valstis un sportisti ir tik dažādās situācijās, ka šobrīd sacensties nav jēgas.
Bet man patika Nameja doma, ka OS tomēr vajag rīkot kā tādu pasauli saliedējošu un iedvesmojošu pasākumu. Protams, ja vīruss ap to laiku būs uzveikts. Par sportiskajiem sasniegumiem un medaļām pārāk neiespringt.