Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

zigiss bloko: Par G.Vētras vainu

Pēc BK "Ventspils" otrdienas apkaunojošā (tiešām!) zaudējuma pret "ZZ Leiden" vērojamas lielas sašutumu un panikas pazīmes gan komentētāju, gan atsevišķu žurnālistu vidū.

V.Valters iečivina: „Vai Vētra noturēsies līdz sezonas beigām? Ralf, ko teiksi?” (Hmm, kas gan šos izpildītājus laukumā atveda līdz Ventspilij?)
Cienījamais J.Matulis SA+ izsakās skarbi: „Laiku pa laikam no it kā profesionālu treneru mutēm gadās dzirdēt tādas muļķības, ka mati ceļas stāvus! … te sieviešu basketbola speciālists Vētra atsakās motivēt "Ventspils" vīriešu basketbola komandu … Ja spēles otrajā puslaikā, esot vadībā ar 23 punktu pārsvaru, komanda zaudē, tad visvainīgākais ir galvenais treneris … Trenera visupirmais uzdevums ir panākt, lai komanda uzvar. Ar pātagu, prjaņiku, rubli vai dolāru, ar trenera talantu, valsts himnas dziedāšanu ģērbtuvē - viss vienalga. Bet pateikt, ka nenodarbosies ar motivēšanu? Pilnīgs sviests!”
Vētra kā nemotivētājs

Atļaušos pakomentēt. Autoram nav raksturīgi, bet, manuprāt, šoreiz sanākusi piesiešanās atsevišķiem vārdiem (un izskatās trenera pagātnes dēļ).

Rakstā par preses konferenci pirms vārdiem par nemotivēšanu ir teksts: "..Vētra arī norādīja, ka pietiekoši tiek strādāts pie tā, lai spēlētājus motivētu cīņai, bet noskaņoties tomēr jāprot arī viņiem pašiem.."
Vētra: „Te nav bērnudārzs, trenera uzdevums nav...

Visprecīzāk protams var klausīties video (sk. no 5:38): "..ir kaut kāds brīdis, kad spēlētājiem pašiem jāmāk sevi motivēt un noskaņot.."
Video: Vētra: "Te nav bērnudārzs, kur kāds...

Es Vētram varu tikai pilnīgi piekrist! Diezgan naivi, ja kāds domā, ka Vētra aizmirsis psiholoģisko pusi un vispār nenodarbojas ar motivēšanu, galu galā ilgi nostrādāja ar sievietēm, kur psiholoģijai un motivācijai daudz lielāka nozīme. Tāpat spēles sākumā taču bija +23 - tātad pirmsspēles noskaņošana bijusi līmenī un tā izkusa jau spēles laikā. Bērnišķīgi priekš pieaugušiem profesionāliem sportistiem puslaika pārtraukumā pie +20 uzstāties ar revolucionārām runām kurināt psiholoģisko noskaņojumu un apelēt, ka uz dzīvību vai nāvi jānosargā uzvariņa .. Tāpat nedaudz absurdi komentēt, ka laukumā bija jābūt citiem spēlētājiem, jo viņi īstenībā bija gatavāki tikai tereneris to nezināja utt. Es arī gribu vairāk redzēt laukumā vietējos spēlētājus, tomēr domāju, ka treneris pēc treniņiem labāk zin, kurš spēlētājs konkrētajā brīdī gatavāks spēlei. Protams trenerim pārmetumi, ka spēlētāji neizpilda spēles plānu un uzdevumus, tomēr šoreiz esmu Vētras pusē.

Labi – runāt var daudz ko, tāpēc paskatīsimies darbus ( rezultātus).

Eirokausi.
Bilance 5-5. Spēles svarīgākajā 4.ceturtdaļā 6-1-3.
Savā laukumā pret Azovmash uzvara 75:74 izvilkta no -4 52 sekundes pirms beigām.
Savā laukumā pret Atomeromu uzvara 69:56, bet 5 min pirms beigām bija tikai +2.
Savā laukumā pret Nizhny Novgorod uzvara 77:75 izvilkta no -5 (3:08 pirms beigām) un -2 (50 sekundes pirms beigām).
Izbraukumā pret Atomeromu uzvara 79:78 izvilkta no - 7 (8:30 pirms beigām) un -2 72 sekundes pirms beigām.
Izšķirīgā spēlē pret Khimik pārliecinoša uzvara 81:55, pēdējā 4.ceturtdaļā panākot pārsvaru 2 spēļu summā.
Jau Last16 zaudējums izbraukumā pret Oldenburg, kam līdz tam Eirokausā tikai uzvaras t.sk. 2x pret spānu Fuenlabrada, kuri Spānijā ir priekš pat J.Blūma Eirolīgas klubam.
Svarīgākajā turnīrā svarīgākajos brīžos – kopumā ļoti labs rezultāts.

Baltijas līga.
Bilance 7-6.
Rezultāti kopumā slikti, bet ja godīgi Baltijā visi kopā ir nolaiduši līgas prestižu un man īpaši neinteresē pašreizējie notikumi, izskatās komandai arī. Redzēs kā nospēlēs svarīgākajās spēlēs. Vispārīgi – 28.oktobrī bija apkaunojošais zaudējums pret Rudupis no +24. Tagad svaiga uzvara pret Baltai no -3 izvelkot +6, iepriekš pret viņiem izvilkta uzvara pagarinājumā. Pret Tartu +5 izvilkts no -9. Droši vien arī kāds zaudējums pieļauts tieši galotnē. Uzvarām bija jābūt vairāk, bet paskatoties sastāvus es neredzu iemeslus, kāpēc, lai BKV grautu leišu klubus.

Latvijas basketbola līga.
Bilance 8-0. T.sk. uzvarēts mūsu basketbola flagmanis VEF ar +6 (no puslaikā -6).

Secinājums:
Man kopumā galīgi neizskatās, ka treneris G.Vētra neprot sasniegt rezultātu, pilnīgi nekontrolē komandu, izgāž vienu galotni pēc otras un tagad obligāti jāatlaiž. Pozitīvā sanāk vairāk. Nebūšu G.Vētras advokāts un nedomāju, ka šosezon viņa darba rezultāts ir ideāls (vēl pāris tādas neveiksmes un loģiski būs brīvs), bet tomēr teikšu, ka labs. Kaut vai salīdzinot BKV budžetu, sastāvu un rezultātus ar VEF iespējām – Ventspilī pat tikuši tuvāk savam potenciālam (vislabāk to protams salīdzināt pēc savstarpējām vai spēlēm pret kopīgo pretinieku – BC Nizhny Novgorod).

Tas ir sports, basketbolā gadās tādas lielas svārstības. Šonakt pat NBA ļoti pieredzējušie Sanantonio „Spurs” ar T.Pārkeru un T.Dankanu no +17 ļoti ātri 2.puslaikā izsēja lielo pārsvaru un beigās zaudēja ar -22, bet es nevaru atrast panikas pilnus rakstus ar pārmetumiem leģendārajam G.Popovičam par nespēju motivēt spēlētājus ..
Tāpēc iesaku nomierināties, paskatīties plašāk, padomāt un tad izteikt kategoriskus secinājumus.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-01-18 16:36, pirms 12 gadiem
Bet tu saproti, ka BBL viņu izredzet top4 ir visai niecīgas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-01-18 16:53, pirms 12 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Bet tu saproti, ka BBL viņu izredzet top4 ir visai niecīgas?
play-off tiek 5 komandas. tagad reāli 6 pretendentes. Ventspilij pat slikti spēlējot 7-6 un vēl 7 spēles, izdevīgs kalendārs. ja satraukums par to vai piem Žalgirim zaudēt 1/4 vai 1/8 - nav tik liela atšķirība .. vismaz pērn Kauņā skatoties kā Ventspili nomazgā neizjutu nekādu lielu prieku par to, ka viņi ir tikuši Final 4.

  +3 [+] [-]

, 2012-01-18 17:05, pirms 12 gadiem
muļķības, vpils šogad ir milzu fiasko

  +3 [+] [-]

, 2012-01-18 17:35, pirms 12 gadiem
Ir problēma trenerī!!! nu cik var teikt?!
Nezinu, ir tāda sajūta, ka tā nav komanda, baigais bardaks izskatās, mellie tik vālē, letiņiem spēlēt nedod (Ļaksa, Strēlnieks), letiņi spēlē labāk, ja dod spēlēt (Bērziņam 24 min. 10 metieni no spēles, 17 punkti, Abernetijs 37 min. 7 metieni no spēles!!!, 12 punkti, varētu visu novelt uz piespēlēm, bet tās arī tikai 4, pat Zaķim 19 min. ir 6 metieni no spēles un 9 punkti). Vētra visus un visur noliek, savu vainu vispār nesaskata!
Motivācijas problēma ir un tā ir melnajiem, letiņiem nevajag motivāciju, laidiet tik laukumā un viņi kapās par savu pilsētu, valsti, godu u.t.t.! Dodiet letiņiem spēlēt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-01-18 19:52, pirms 12 gadiem
V.Valters iečivina: „Vai Vētra noturēsies līdz sezonas beigām? Ralf, ko teiksi?” (Hmm, kas gan šos izpildītājus laukumā atveda līdz Ventspilij?)

Pleinics?
Nejau vētra tagad visus spēlētājus izvēlās.
Atlaist, atlaist un vēlreiz - atlaist !