Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

zigiss bloko: Par A.Biedriņa nākotni NBA

Pēc 2 nedēļām sāksies ilgi gaidītā NBA sezona, bet A.Biedriņa tuvākā nākotne NBA joprojām neskaidra. Skaidrības nav ne viņam pašam, ne ekspertiem, Goldensteitas "Warriors" sastāvs vēl var ļoti pamainīties (ja pat S.Curry nav drošs), līdz ar to šajā blogā tikai mana versija.

Pēdējās 2 sezonas Andris nav attaisnojis cerības un kontā saņemto algas apmēru (9 mlj $), tāpēc tagad neskaidrība par vietu GSW un vispār NBA ir loģiska. Komandas vadība aktīvi meklē iespēju pastiprināt sastāvu ar kādu centra spēlētāju. Bet kā jau pēdējos gados ierasts, šie mēģinājumi ir neveiksmīgi un kārotie T.Chandler ar D.Jordan spēlēs citās komandās.
Domāju, ka "Warriors" faniem nav ko skumt – pieredzējušais T.Chandler protams būtu liels palīgs aizsardzībā (lai gan viņa karjeras statistika īpaši nepārspēj Biedriņa), bet pēc Dalasas "Mavericks" triumfa viņš ir „karsts” kārots kumoss un tikai loģiska izvēla par labu perspektīvākajiem Knicks.
Savukārt D.Jordan (GSW piedāvājums 43 miljoni $ 4 gados!), manuprāt, būtu liels risks. NBA pieredze viņam 3 sezonas un statistika tajās nav labāka par A.Biedriņa iespēto. Uz aizsardzību tendēts spēlētājs. Viņa labākā pēdējā sezonā – vidēji 7,2 atlēkušās bumbas spēlē (salīdzinājumam Biedriņam pēdējā sliktajā sezonā – 7,2 bumbas spēlē..). Paskatoties viņa spilgtākos momentus – redzam efektīgus dankus (simboliski, ka pārsvarā pēc B.Davis piespēlēm) un bloķētus metienus aizsardzībā, pretinieka apspēlēšanu neredz. Soda metienu precizitāte – 41%. Principā kā Biedriņš 2007.gadā. Nekas vairāk, tikai cerība uz izaugsmi nākotnē un iespējams, motivācija.

Tātad reāla iespēja, ka Andrim būs vēl viena iespēja apliecināt savu meistarību. Goldensteitā gan populārs viedoklis, ka kā pamatcentrs jāvirza jaunais E.Udoh, kas man neliekas prātīgi. A.Biedriņam 25 gadi un jau 410 spēļu pieredze (+11 spēles play-off). Bet „jaunais” E.Udoh tikai 1 gadu jaunāks un pieredze 58 spēles, īpašs talants neizpaudās ..

Manuprāt, izšķirošais faktors ir paša Andra gribēšana. Teorētiski, ja būtu motivēts un tiešām vēlētos ilgi spēlēt NBA, nopietni trenētos, tad 100% gatavībā mierīgi varētu arī turpmāk pretendēt uz 8 – 10 miljoniem sezonā. Pat 80% gatavībā varētu vēl cerēt uz 5 mlj sezonā. Lai gan pēc pieredzes Biedriņu pieskaita veterāniem, joprojām viņš ir jauns – tikai 25 gadi, bet jau 7 sezonas! Pat Goldensteitā nav starp vecākajiem, 2 komandas biedri tikai tādā vecumā debitēs .. Tā teikt – viss labākais vēl tikai priekšā – mierīgi varētu spēlēt 8 – 10 sezonas un šajā laikā sagaidīt iespēju cīnīties par gredzenu.

Bet praktiski pēdējās sezonās gan laukumā redzētais, gan ārpus laukuma ziņas ir radījušas pamatotas šaubas, ka Andris to vispār vēlas. Plašajā intervijā Sporta Avīzei+ diezgan skaidri izteicās, ka neplāno veltīt maksimālas pūles un veselību, lai ilgi noturētos NBA, jo galvenais mērķis – finansiālais – jau ir sasniegts. Kādu laiku pat bija faniem saprotamās tādas kā dusmas, ka neattaisno cerības un iznieko potenciālu dodot priekšroku izklaidēm. Bet tagad, kad cilvēkam prioritāte ir viņa ģimene, bērns – var izteikt tikai cieņu. Par izvēli savu personīgo un cilvēcisku vērtību labā nevis vēl vairāk naudas un apmierināt svešu cilvēku (t.i. fanu) intereses un ego.

A.Biedriņa pirmie komentāri "Warriors" pirmssezonas nometnē protams izklausās cerīgi, ka progresējis fiziski un mainījis domāšanu. Tāpat jaunā trenera M.Jackson izteiktā uzticība. Reāli tas vairāk izklausās pēc NBA standarta pieklājības frāzēm. Tik neilgā laikā nopietni mainīt domāšanu ļoti grūti. Fiziskā ziņā arī diez vai sasniedzis vairāk par 80% no sava potenciāla. Ir daudz lasīts, kā un cik daudz NBA spēlētāji trenējas pēc neveiksmīgām sezonām vai traumām, lai atgrieztos iepriekšējā līmenī vai nostiprinātu traumētās vietas, uzlabotu kādu savu spēles komponentu (kaut vai soda metienu precizitāti). A.Biedriņš nav tas gadījums. GSW viņu zina ļoti labi, tāpēc neizbrīna vēlme atrast citu centra spēlētāju.

Ļoti žēl, ka Biedriņam viņa karjerā nav sanācis uzspēlēt nopietnu čempionu titula pretendentu sastāvā. Tāpēc vēl ceru, ka viņu varētu aizmainīt uz kādu spēcīgu komandu kā otro centru. Tas tomēr dotu spēlei citu garšu un varbūt pamodinātu motivāciju pacīnīties, lai kopā ar savu komandu sasniegtu nopietnus rezultātus. Pagaidām viņš vienkārši nezin ko tas nozīmē.

Secinājums – šis tiešām varētu būt Biedriņa pēdējais lielais līgums, tā ir viņa paša brīva izvēle. Konkrēti šosezon, ja paveiksies un GSW nepaņems citu labu centru, tad Andris varētu atgūt vidēji ap 30 minūtēm spēlē un tas jau statistikā dotu apmēram 8 punkti + 10 atlēkušās bumbas. Tālākā rezultātā nopietna interese no daudzām komandām (jāņem vērā viņa līgums). Līdz ar to viņam personīgi svarīgs veiksmīgs sezonas sākums, lai atgūtu pārliecību. Pretējā gadījumā pārliecība ātri zudīs un spēlē vid. 20 minūtes ar 4 punkti + 5 bumbas. Tāpēc skatīsimies un priecāsimies, kamēr kāds mūsējais tur vēl ir ...

Papildināts ar:
Uzzinājām, ka A.Biedriņš sezonai gatavojas ar Why P3? palīdzību. Izskatās labi un ceram būs labs rezultāts.

Bet pretējā gadījumā nākošvasar iesaku ņemt piemēru no labākā - K.Love (ar Jogas palīdzību):
Sportacentrs.com

Ok, ja uzbrukumā A.Biedriņam vienkārši nav tādu spēju un meistarības, tad atlēkušās bumbas gan varētu vākt līdzīgi K.Love.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-12-13 15:33, pirms 13 gadiem
Rezumē galīgi garām nošāvi, šaubos vai viņš ies uz eiropu, kur būs jāstrādā par kaut 1 M, vai ies uz nba par 2 M un pasēdēs uz soliņa, jo tādu garu klaunu jau paņemt var
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-12-13 15:50, pirms 13 gadiem
Prime Time rakstīja: Pēc kādas formulas, tu rēķini potencialos procentus?
protams ļoti aptuveni un subjektīvi. pieņemu, ka ar labu veselību optimālā formā AB varētu spēlēt ap 35 min un vākt 12+12. nav NBA top 7 centrs, bet kāds ap 10 - 20 - mierīgi.

     [+] [-]

, 2011-12-13 16:00, pirms 13 gadiem
par Rezumē varētu piekrist.

soda metieni ir pieminēti, bet tie nav izšķiroši - tas ir motivācijas (trenēt) un pārliecības rezultāts.
domāju, ka 30% bija zemākais punkts. 80% viņš nekad nemetīs, varētu svārstīties starp 40 un 60. cerams nostabilizētu nedaudz virs 50. un priekš garā jau tas būtu pat pieņemami. paskaties stats - vesels bars labu garo nespēj sodiņos tikt virs 50% ..

domāju, ka Eiropā viņš negribēs spēlēt (lai gan novēlētu TOP klubā izgaršot uzvaras) - tik daudz (virs 5 mlj) viņam nemaksās, bet piedāvātos ~3 mlj nepiepūloties vieglāk saņemt NBA ..

     [+] [-]

, 2011-12-13 16:02, pirms 13 gadiem
pamatīga lejupslīde diez vai vēl iespējama - jā tiešām nemotivēts un bez pārliecības, tad sēdēs malā.

bet līguma izpirkšana nebūtu sliktākais variants - savu algu saņemtu un citām komandām (cerams TOP) būtu pievilcīgs kā otrais centrs (tagad atbaida lielā alga). GSW viņš bija pārāk lielā komforta zonā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-12-13 16:22, pirms 13 gadiem
Prime Time rakstīja: Domā AB kādam būs vajadzīgs, ja viņš katru gadu regresētu? Pat kā otrais centrs? Bez izteiktām labām īpašībām?
nē, bet tā ir maza ticamība - tikai tad ja regulāri dzertu, augtu tauki, nemaz netrenētos un kļūtu izteikti lēns un vājš - bet nepārpūloties uzturot sevi ciešamā formā ar viņa parametriem esot laukumā stāvot ar izstieptām rokām - kādas 4 bumbas pa spēli pašas iekrīt rokās, nedaudz pacīnies un jau 6-7, vēl kautko iebaksti pretinieku grozā un jau pieņemams statistikas minimums.

man lielākā mīkla (iespējams arī pašam AB) ir ko viņš vēlās darīt pēc šī lielā līguma, t.i. 2013.gada rudenī?

     [+] [-]

, 2011-12-13 16:23, pirms 13 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: zigi, tu man nepavēlēsi lasīt savu dzīvesstāstu un pārdzīvojumu pilno skrējamo, es nelasīšu un skaidri zinu, ka tur nav nekas tāds, kas mani pārsteigtu, visticamāk vai nu piekristu, vai noraidītu, tā kā centies kļūt mazliet objektīvāks un nesalīdzini tukšu gaisu ar savu blodziņu, bez skaitļiem, tas ir tikai rudens brāzmainais vējš pār Māras dīķi
paldies par viedokli un centību
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-12-13 23:37, pirms 13 gadiem
zigiss rakstīja: domāju, ka Eiropā viņš negribēs spēlēt (lai gan novēlētu TOP klubā izgaršot uzvaras) - tik daudz (virs 5 mlj) viņam nemaksās, bet piedāvātos ~3 mlj nepiepūloties vieglāk saņemt NBA ..
Te gan vajag atcerēties ASV nodokļu politiku un to cik viņš reāli no tiem 9 miljoniem beigās uz rokas saņem. Cik dzirdēts, tad apmēram 50% aiziet nodokļos.

     [+] [-]

, 2011-12-13 23:50, pirms 13 gadiem
supermens112 rakstīja: Te gan vajag atcerēties ASV nodokļu politiku un to cik viņš reāli no tiem 9 miljoniem beigās uz rokas saņem. Cik dzirdēts, tad apmēram 50% aiziet nodokļos.
jā tas nozīmīgi ietekmē uz rokas saņemamo summu.

     [+] [-]

, 2011-12-14 17:18, pirms 13 gadiem
Diezgan interesanti sanācis. Jāaskatās kā Biedriņa situāciju ietekmēs K.Brauna piesaistīšana?

     [+] [-]

, 2011-12-15 12:48, pirms 13 gadiem
domāju, ka Biedriņš par K.Brown var atviegloti nopūsties - protams kāda minūte būs jāpadala, tas aizsardzībā kautko var izdarīt, bet domāju ka ar attieksmi viņam joprojām lielas problēmas, kā nekā jau 6 komanda nomainīta.

Protams GSW pārsteidza ar tik dāsnu līgumu, pat pats Kwame atzina, ka no tādas summas nevar atteikties. Bet Biedriņš + Kwame 16 mlj - tiešām smieklīgi! Kwame arī ļoti traumatisks un sezonā velk tik uz 50 -60 spēlēm, tā ka iepirķuši tā kā vēl pamazinātu melnu Biedriņa versiju

     [+] [-]

, 2011-12-20 16:35, pirms 12 gadiem
Papildināts ar:
Uzzinājām, ka A.Biedriņš sezonai gatavojas ar Why P3? palīdzību. Izskatās labi un ceram būs labs rezultāts.

Bet pretējā gadījumā nākošvasar iesaku ņemt piemēru no labākā - K.Love (ar Jogas palīdzību):
Sportacentrs.com

Ok, ja uzbrukumā A.Biedriņam vienkārši nav tādu spēju un meistarības, tad atlēkušās bumbas gan varētu vākt līdzīgi K.Love.