Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Valmieras un Vidzemes basketbols atklātā vēstulē pauž atbalstu Vējonim

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Valmieras un Vidzemes basketbols atklātā vēstulē pauž atbalstu Vējonim
Dāvis Bertāns. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Nākamnedēļ notiks Latvijas Basketbola savienības prezidenta vēlēšanas. Uz amatu kandidē Latvijas bijušais prezidents Raimonds Vējonis, kā arī valstsvienību savulaik pārstāvējušie Anete Jēkabsone-Žogota un Kaspars Cipruss. Šodien atbalstu Vējoņa kandidatūrai kopā ar vairākām Vidzemes basketbola organizācijām paudis arī Nacionālās basketbola asociācijas kluba Vašingtonas "Wizards" uzbrucējs Dāvis Bertāns. Publicējam atklāto vēstuli pilnā apjomā.

Basketbola sabiedrība ir nozīmīga lēmuma priekšā un jau pavisam drīz ievēlēsim jauno Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidentu. Lai izslēgtu jebkādas spekulācijas, savu viedokli esam nolēmuši izteikt publiski. Valmieras un Vidzemes basketbola vadība gaidāmajās vēlēšanās atbalstīs bijušā Latvijas valsts prezidenta Raimonda Vējoņa kandidatūru.

Ar vislielāko cieņu pret to, ko Latvijas basketbola vārdā ar savu sniegumu laukumā ir paveikuši Anete Jēkabsone-Žogota un Kaspars Cipruss, uzskatām, ka R.Vējoņa kandidatūra šobrīd ir labākā no izvirzītajām LBS prezidenta amatam. LBS vadībai nākošajā termiņā jāpieņem virkne svarīgu un izšķirošu lēmumu – jaunatnes sistēmas sakārtošana, vietējo klubu stiprināšana, nacionālā čempionāta attīstība, finansējuma avotu piesaiste basketbolam, izlašu darba pilnveidošana un LBS integrēta pārvaldības modeļa izveide.

Šajā laikā R.Vējoņa kontakti valsts augstākajā līmenī un lielā vadības pieredze var nospēlēt nozīmīgu lomu basketbola attīstībai ilgtermiņā. Ņemot vērā R.Vējoņa līdzšinējo darbību politikā un sabiedrības pārvaldē, viņa kandidatūrā redzam arī lielu potenciālu apvienot visas ieinteresētās puses Latvijas basketbola sabiedrībā, kas tik salīdzinoši nelielai valstij kā Latvija ir izšķirīgi svarīgi.

Kā vienu no galvenajiem argumentiem tieši R.Vējoņa atbalstīšanai uzskatām lielo pieredzi sabiedrības pārvaldes darbā, kurā pavadītas divas desmitgades, vadot gan ministrijas, gan ieņemot augstāko iespējamo amatu valstī. R.Vējoņa pieredze runā pati par sevi, kas būs būtiska arī politiski svarīgu jautājumu risināšanā. Tāpat bijušā valsts prezidenta politisko procesu pārzināšana būs lielisks instruments, lai palīdzētu risināt sasāpējušos jautājumus sporta finansēšanas nozarē.

Nozīmīgs faktors nākošā LBS prezidenta izvēlē noteikti ir arī R.Vējoņa plāni attīstīt basketbola centrus valsts reģionos. Nacionālās vīriešu izlases sastāvā lielākā daļa spēlētāju nāk tieši no reģioniem (Kristaps Porziņģis, Dāvis Bertāns, Dairis Bertāns, Rodions Kurucs, Jānis Strēlnieks, Jānis Timma, Rolands Šmits, Rihards Lomažs, Žanis Peiners, Mareks Mejeris, Mārtiņš Meiers un Jānis Blūms). Tas pierāda valsts reģionu lielo nozīmi kopējās basketbola sistēmas uzturēšanā. Arī Latvijas lielo klubu interesēs ir jābūt spēcīgam basketbolam reģionos, kas dotu spēlētāju resursu priekš starptautiskā līmenī spēlējošiem klubiem. Tieši R.Vējoņa piedāvātajā attīstības programmā redzam vislielāko atbalstu reģionu basketbolam un to centru izveidei.

Tāpat ļoti svarīgs arguments izvēlei par labu R.Vējonim ir iecerētais LBS nākotnes pārvaldības modelis. Tas iekļauj aizvien lielāku LBS biedru iesaisti dažāda līmeņa lēmumu pieņemšanā, kas palīdzēs apvienot basketbola sabiedrību vienota mērķa labā kopējai basketbola attīstībai. Tāpat mūsuprāt svarīga ir aizvien lielāka šī sporta veida profesionāļu iesaiste LBS pārvaldē (valde, padome), kuri ikdienā strādā basketbola vidē. R.Vējoņa iecerētais LBS pārvaldes modelis pamatoti ļauj cerēt uz basketbola sabiedrības apvienošanu, ietverot Latvijas lielos klubus, virslīgas klubus, reģiona basketbola centrus, sporta skolas, pašvaldības un citas basketbola organizācijas.

Aicinām arī citus LBS biedrus, basketbola organizācijas un personības atbalstīt Raimonda Vējoņa kandidatūru 21. janvārī gaidāmajās LBS prezidenta vēlēšanās, lai basketbols joprojām būtu populārākais sporta veids Latvijā ar nevainojamu reputāciju.

Latvijas izlases un NBA kluba Vašingtonas “Wizards” spēlētājs Dāvis Bertāns
Valmieras basketbola leģenda Dainis Bertāns
Basketbola klubs “Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola”
Valmieras Bērnu sporta skola
Cēsu pilsētas Sporta skola
Biedrība "Sporta Klubs Cēsu Basketbols"
Rūjienas novada sporta skola
Biedrība "SPORTA KLUBS RŪJIENA"
"OLIMPISKAIS CENTRS "LIMBAŽI" SIA
Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skola

1 2 55 komentāri

  +9 [+] [-]

, 2020-01-13 15:57, pirms 4 gadiem
Valmieras un Cēsu mafija

  +4 [+] [-]

, 2020-01-13 15:58, pirms 4 gadiem
Kur tad Dairis?

  +3 [+] [-]

, 2020-01-13 16:02, pirms 4 gadiem
Tie kas vairāk seko basketbolam zina, ja Jaunups ar Lauvu nāks pie varas, pāris NBA un Eirolīgas vīri izlasē būs nospēlējuši savu pēdējo spēli, diez vai tas ir basketbola intresēs. Ja gribat varat pameklēt pēdējo interviju ar Vecvagaru tepat sporta centrā.

  +3 [+] [-]

, 2020-01-13 16:11, pirms 4 gadiem
Tāpat ļoti svarīgs arguments izvēlei par labu R.Vējonim ir iecerētais LBS nākotnes pārvaldības modelis. Tas iekļauj aizvien lielāku LBS biedru iesaisti dažāda līmeņa lēmumu pieņemšanā (..) Tāpat mūsuprāt svarīga ir aizvien lielāka šī sporta veida profesionāļu iesaiste LBS pārvaldē (valde, padome), kuri ikdienā strādā basketbola vidē.

Nez kāpēc šķiet, ka viss pārējais ir pupu mizas un galvenais ir šis punkts un tie "iesaistītie profesionāļi" tātad ir Dainis Bertāns un co Un es jau nesaku, ka tas ir slikti. Lai veicas, galvenais, lai vīriešu izlasei nepietrūkst naudas, kamēr jūs cītīgi attīstat reģionus un visu pārējo.

  -2 [+] [-]

, 2020-01-13 16:13, pirms 4 gadiem
bundža rakstīja: Tie kas vairāk seko basketbolam zina, ja Jaunups ar Lauvu nāks pie varas, pāris NBA un Eirolīgas vīri izlasē būs nospēlējuši savu pēdējo spēli, diez vai tas ir basketbola intresēs. Ja gribat varat pameklēt pēdējo interviju ar Vecvagaru tepat sporta centrā.
Saki, kuri tie ir.
Man gan Vecvagara purns čo ta nešķiet pārāk uzticams, bet nu labi.

 +10 [+] [-]

, 2020-01-13 16:19, pirms 4 gadiem
Interesanti ká izputèjušàs ZZS párstávis spès risinát tik sápîgos LBS finansiálos jautájumus,ja pie varas ir tie,kuri šo personu neparedzèja ievèlèt uz otro termiñu tikai tápèc,ka tika bîdîts pa sètas durvîm.Nulle bija prezidents,nulle bûs arî LBS prezidents,kurš ar savu klátbûtni nodarîs vairák sliktu,neká labu LBS.Savukárt jau tas,ka juridiski šîs vèstules sastádîtájs liek parakstus no organizácijàm,kuras nemaz nav LBS biedri liecina par kártèjo mèginájumu Vèjoña kungu bîdît pa sètas durvîm tá,lai viss paliktu pa vecam.

  +3 [+] [-]

, 2020-01-13 16:29, pirms 4 gadiem
Vējonis bija marionete-prezidents čigānzēna roķelēs. Vēsture atkārtojas?? Lembergam gribas saglabāt vismaz kaut kādu varu da jebkur? P.S. Kā Vējonis komunicēs ar citu valstu pārstāvjiem? P.P.S. Un kur atrast vēl lielāku profesionāli basketbolā, nekā Anete?

  -1 [+] [-]

, 2020-01-13 16:30, pirms 4 gadiem
jebak , jebak !!! pirdonis tak pazors !!!

     [+] [-]

, 2020-01-13 16:36, pirms 4 gadiem
kāpēc atklātā vēstule - vai parakstītāji uzskata, ka pārējie nesaprot viņu viedokļa un kandidāta ğenialitāti?

pats viedoklis sakarīgs.

  +3 [+] [-]

, 2020-01-13 16:40, pirms 4 gadiem
Kārtējā reklāma Vējoņa kungam, tā turēt SC...

  +2 [+] [-]

, 2020-01-13 16:43, pirms 4 gadiem
bundža rakstīja: Tie kas vairāk seko basketbolam zina, ja Jaunups ar Lauvu nāks pie varas, pāris NBA un Eirolīgas vīri izlasē būs nospēlējuši savu pēdējo spēli, diez vai tas ir basketbola intresēs. Ja gribat varat pameklēt pēdējo interviju ar Vecvagaru tepat sporta centrā.
Tukša muldēšana. Vnk Šneps un Šēnhofs nopircis ir Valmieru! Grib, lai viss ir pa vecam! Ok. Pasecniks pie vecas lbs nespēlēja... tas ir piemērs un kāds vispār sakars spēlēt izlase dēļ lbs priekšnieka? Absurds. Mēs spēlējam izlasē dēļ Dzimtenes!

  +1 [+] [-]

, 2020-01-13 16:45, pirms 4 gadiem
bundža rakstīja: Tie kas vairāk seko basketbolam zina, ja Jaunups ar Lauvu nāks pie varas, pāris NBA un Eirolīgas vīri izlasē būs nospēlējuši savu pēdējo spēli, diez vai tas ir basketbola intresēs. Ja gribat varat pameklēt pēdējo interviju ar Vecvagaru tepat sporta centrā.
acīmredzot Tu neseko basketbolam. Pie varas jau Žogota būs, bet tas tā....Pat bez tā, ir pāris Eirolīgas kadri, kuriem izlase jau labu laiku iet uz beigām un ir uz lielas jautājuma zīmes, vai piemēram, Strēlnieks, vēl spēlēs.

  +4 [+] [-]

, 2020-01-13 16:48, pirms 4 gadiem
Swordsman rakstīja: Tāpat ļoti svarīgs arguments izvēlei par labu R.Vējonim ir iecerētais LBS nākotnes pārvaldības modelis. Tas iekļauj aizvien lielāku LBS biedru iesaisti dažāda līmeņa lēmumu pieņemšanā (..) Tāpat mūsuprāt svarīga ir aizvien lielāka šī sporta veida profesionāļu iesaiste LBS pārvaldē (valde, padome), kuri ikdienā strādā basketbola vidē.

Nez kāpēc šķiet, ka viss pārējais ir pupu mizas un galvenais ir šis punkts un tie "iesaistītie profesionāļi" tātad ir Dainis Bertāns un co Un es jau nesaku, ka tas ir slikti. Lai veicas, galvenais, lai vīriešu izlasei nepietrūkst naudas, kamēr jūs cītīgi attīstat reģionus un visu pārējo.
Puse no vecajiem kadriem un pāris no manas puses, kas īsti nemaz prieku nedara. Pats Vējonis nav šajā pusē tik augstu vērtēts, ko protams, dažiem saimniekiem ir bailes atklāti pateikt.

  +6 [+] [-]

, 2020-01-13 17:18, pirms 4 gadiem
Nu Dāvja vārds tur ierakstīt lai skaļāk skan. Ne viņš līdzi seko, ne zin šīs aizkulišu cīņas, bet Vējonis bija apaļa 0, un tāda arī paliks, tā kā basketbola attīstībai cerību nav, ja Raimi ievēlēs.Viss paliks pa vecam.

     [+] [-]

, 2020-01-13 17:25, pirms 4 gadiem
stulbena etalonu zin visa pasaule-tagad zinas ari basketbola tukspauri...

     [+] [-]

, 2020-01-13 17:39, pirms 4 gadiem
To akstu Vejoni par prezident ?! Vins regulari runa mulkibas un apstulbst , Valtera raidijuma sestd 20 30 tv 24 , izkara meli un mediijas , pilna aksta lomaa , tads aksts nav redzets ,

  +7 [+] [-]

, 2020-01-13 17:41, pirms 4 gadiem
Vējonis šībrīža politiskajā vidē noteikti nav ietekmīga persona. Un neizskatās, ka tuvākajā nākotnē kaut kas varētu mainīties.

Un attiecībā uz daudz pieminēto pieredzi vadošajos amatos - normāli jau būtu, ka tāda pieredze ir ļoti vērtīga un liecina par cilvēka spējām. Bet konkrētās personas gadījumā tā diez vai ir. Viņa darbība šajos amatos vairāk atgādināja marioneti, kura ielikta šajos amatos tieši vājo spēju un rakstura dēļ.

  -1 [+] [-]

, 2020-01-13 17:45, pirms 4 gadiem
Ja Vājonis būs tāds pats amēba kă preža amatā... 😕

  +6 [+] [-]

, 2020-01-13 18:01, pirms 4 gadiem
Ja jau Bertānu ģimene, kas ir daudz pudu sāls apēduši basketbolā, uzskata, ka Vējonis ir labākais kandidāts, tad grūti kaut ko iebilst. Katrā ziņā Jaunups viņiem var tikai ūdeni pienest, nespēj tikt galā ar vienu VEF, kur tad viss basketbols viņa rokās.

  -4 [+] [-]

, 2020-01-13 18:14, pirms 4 gadiem
Es arī atbalstu Vējoni, jo viņam no visiem 3 kandidātiem bija vislabākā programma. Aneti vai Ciprusu lai ņem par vietnieku.

  +2 [+] [-]

, 2020-01-13 18:21, pirms 4 gadiem
maris777 rakstīja: Ja jau Bertānu ģimene, kas ir daudz pudu sāls apēduši basketbolā, uzskata, ka Vējonis ir labākais kandidāts, tad grūti kaut ko iebilst. Katrā ziņā Jaunups viņiem var tikai ūdeni pienest, nespēj tikt galā ar vienu VEF, kur tad viss basketbols viņa rokās.
Tur ir sasolīts kaut kas, 100 punkti un atdevās tur visi Valmierā... Skarbi, ka mums bija tāds prezidents... Šausmas...Labi, tik un tā Vējonis nebūs, nav ko iespringt uz muļķībām.

  -3 [+] [-]

, 2020-01-13 18:22, pirms 4 gadiem
Ja jāizvēlas mazākais ļaunums, tad jau tiešām Vējonis. Bet vispār skumji, ka nav adekvātu kandidātu.

  +2 [+] [-]

, 2020-01-13 18:25, pirms 4 gadiem
Grūti saprast kāpēc sportistiem šeit jālien iekšā! Un ja uzvarēs Anete, tad Dāvis ko darīs? Neatbalstīs viņu?

  +4 [+] [-]

, 2020-01-13 18:26, pirms 4 gadiem
Kādu Vējoni... viņš tak nevar pat latviski paplašinātos teikumos izteikties, kur nu vēl angliski, starptautiskā vidē vispār nulle atpazīstamības, un sponsoru piesaistē, ja nu vienīgi pēc zzs modes.. bet tur jau ar galvenajam viss apcirpts..

  +7 [+] [-]

, 2020-01-13 18:42, pirms 4 gadiem
Kādi Vējonim ir tituli, pieredze un atpazīstamība starptautiskajā un Latvijas basketbola sabiedrībā??? Praktiski nekāda

Te jau uzskaitīti tikai iespējamie plusi, bet mīnusi ir pilns, un galvenais, ka pasaules sporta basketbola sabiedrībā viņu neviens nezin, savukārt Anete ir ļoti pazīstama ar savu darbu basketbolā!

  +1 [+] [-]

, 2020-01-13 18:51, pirms 4 gadiem
maris777 rakstīja: Ja jau Bertānu ģimene, kas ir daudz pudu sāls apēduši basketbolā, uzskata, ka Vējonis ir labākais kandidāts, tad grūti kaut ko iebilst. Katrā ziņā Jaunups viņiem var tikai ūdeni pienest, nespēj tikt galā ar vienu VEF, kur tad viss basketbols viņa rokās.
Pirmkārt, kāds VEFam sakaras un otrkārt, Žogota kandidē, ne Jaunups.

  -2 [+] [-]

, 2020-01-13 18:52, pirms 4 gadiem
Anete = Edgars & Co. Tad jau labāk Raimis😄

  +2 [+] [-]

, 2020-01-13 19:11, pirms 4 gadiem
Labi, visiem skaidrs, ka Vējonis ir cirvis un 2 vārdus nevar salikt kopā, bet ar kuru galu Bertāns domā, nav saprotams??

  +3 [+] [-]

, 2020-01-13 19:38, pirms 4 gadiem
Var jau rit syeroidus masas audzeshanai, bet nevajag nonakt lidz Debilismam. Es vejonim neuzticetu pat setnieka darbu. Parak daudz muldeyu un neko nedaritu

  +4 [+] [-]

, 2020-01-13 19:47, pirms 4 gadiem
Ja būtu jābalso,tad viennozīmīgi Anete.Cilvēks,kas basketbolā iekšā visu mūžu(tēvs Džabars viens no labākajiem basketbolistiem 70-80.gados),atpazīta Pasaulē-WNBA.Eiropas labākā.Visu cieņu lāgā biologam Raimondam,taču Anete ar savu enerģiju, zināšanām,arī ar pozitīvajiem sakariem šajā sporta veidā paveiktu daudz.Tikai tas,ka žuļiks stāv aiz viņas..

  +1 [+] [-]

, 2020-01-13 19:50, pirms 4 gadiem
bundža rakstīja: Tie kas vairāk seko basketbolam zina, ja Jaunups ar Lauvu nāks pie varas, pāris NBA un Eirolīgas vīri izlasē būs nospēlējuši savu pēdējo spēli, diez vai tas ir basketbola intresēs. Ja gribat varat pameklēt pēdējo interviju ar Vecvagaru tepat sporta centrā.
Klausies vairāk Veco,tad kļūsi vēl erudītāks

  +3 [+] [-]

, 2020-01-13 20:04, pirms 4 gadiem
Kāpēc visiem Jaunups tik loti nepatik?Es neticu,ka Anete nespētu patstāvīgi pieņemt lēmumus.Drīzāk šaubos vai tik strauji var ielekt tādā amatā,bez kaut kādas līdzvērtīgas pieredzes.Un šobrīd tiešām izskatās,ka basketbolā ir diezgan daudz darba darāmā ,lai gaidītu kamēr ieskriesies.

  -1 [+] [-]

, 2020-01-13 20:06, pirms 4 gadiem
Ādolfs Bezbašnovs rakstīja: Labi, visiem skaidrs, ka Vējonis ir cirvis un 2 vārdus nevar salikt kopā, bet ar kuru galu Bertāns domā, nav saprotams??
Ar kuru galu tu domā, gan visiem ir saprotams.

  +2 [+] [-]

, 2020-01-13 20:15, pirms 4 gadiem
sandis444444 rakstīja: Grūti saprast kāpēc sportistiem šeit jālien iekšā! Un ja uzvarēs Anete, tad Dāvis ko darīs? Neatbalstīs viņu?
Timma atbalsta Aneti. Katram savi atbalstītāji.

  +3 [+] [-]

, 2020-01-13 20:23, pirms 4 gadiem
Ar Lembergu un citu ZZS norietu, nevajadzētu pārvērtēt Vējoņa spējas. Naudu viņš nesakasīs kā Kalvītis. Tad jautājums, ar ko viņš ir labāks. Es saprotu, ka Bertāni ir pret Lauvu (piekrītu, ka visi aģenti ir jātur pa gabalu no LBS vadīšanas), bet tas nepadara Vējoni par baigi spējīgāku.
1 2 55 komentāri