Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Ukrainas superlīgas kluba trenēšana Galvanovskim ir jauns izaicinājums

Aigars Prūsis
Aigars Prūsis @Prusis

Ukrainas superlīgas kluba trenēšana Galvanovskim ir jauns izaicinājums
Agris Galvanovskis

No 3. līdz 6. septembrim Liepājā norisinājās Triobet kauss. Dalību turnīrā ņēma arī bijušā "Liepājas lauvu" galvenā trenera Agra Galvanovska trenētā komanda no Ukrainas.

Lai arī Ukrainas superlīgā Galvanovska trenētā "Mykolaiv" turnīrā ieņēma ceturto vietu, cīņā par 3. vietu zaudējot lietuviešu "Pieno Žvaigždes", ukraiņu kluba treneris noskaņots uzvarām un pastāstīja, ka kluba vadība šosezon nospraudusi mērķi, iekļūt labāko astoņniekā. Tādēļ dalība "Triobet kausā" bija labs sagatavošanās turnīrs.

Ukrainas pilsētā Nikolajevā, kurā bāzējas Galvanovska trenētais basketbola klubs "Mykolaiv", dzīvo gandrīz pusmiljons cilvēku un pilsēta atrodas visai patīkama klimata zonā, pirmās sajūtas par ukraiņu pilsētu bijušas divējādas. Blakus slavenā Odesa, Melnā jūra arī nav tālu, bet kopumā radies iespaids, ka tur joprojām ir laiki, kādi Latvijā bija 15 gadus atpakaļ. Daudz mazu kioskiņu un piparbodīšu. Uz gājēju pārejas cerēt, ka kāda mašīna palaidīs, nevajadzētu. Tur līdz latviešu kārtībai vēl jāaug. Par ukraiņu valodas nezināšanu izrādās uztraukties nemaz nevajadzēs, jo Nikolajevā pamatā visi sarunājas krievu valodā.

Par spīti tam, ka Ukraina ir lielvalsts, tajā kopš neatkarības iegūšanas no PSRS ir uzcelta tikai viena jauna un moderna basketbola arēna- Južnijā. Jo kā zināms, Ukrainā galvenā sporta reliģija ir futbols. Paši ukraiņi gan lolojot lielas cerības uz 2015. gadu, kad Ukrainā varot notikt Eiropas čempionāts. Tad arī pa visu valsti varot tapt jaunas arēnas. Neskatoties uz to, ka par Liepājas basketbola ērtībām Ukrainā nākoties vien nostaļģiski atcerēties brīvajos brīžos, klubs par visu ir parūpējies. Par komandas ērtībām padomāts labi.

Arī treneriem ir labi sadzīves apstākļi. Vienīgais mīnus esot prombūtne no ģimenes, tādēļ mēģināšot Ukrainā kādu laiku padzīvot visi kopā. Meitas izglītosies tālmācībā, provēšot mācīties arī krievu vai ukraiņu valodu. Dzīvē viss noderēšot. Ja tomēr tas būšot par grūtu, nāksies atgriezties dzimtajā pusē.

Jāatgādina, ka Agrim Galvanovskim uz Ukrainu līdzi devies arī līdzinējais "Liepājas lauvu" kapteinis Mārtiņš Kravčenko, viņa komandas biedrs un liepājnieku mīlulis no ASV Džošua Meijo, kā arī "Liepājas lauvu" treneris Artūrs Štālbergs, ko Galvanovskis nosaucis par daudzsološu jauno treneri.

Mazliet paša Agra teiktajā varat ieklausīties video: http://sportacentrs.com/basketbols/06092012-galvanovskis_liepaja_bija_labak_tacu_tren

  -2 [+] [-]

, 2012-09-06 20:12, pirms 12 gadiem
Izaicinājums vietā būtu jāraksta problēma.