Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

IZLASES VARĒJUMS ŠAUĻOS: VĒRTĒ LIELAIS GALDS

B

Labvakar, daiļie kungi un cienītās dāmas!

EČ-2011 nu mums ir noslēdzies. Kamēr citas komandas turpinās cīņu par dažādām augstākām vietām, mēs varam droši sākt izvētīt, nebaidīšos šī vārda, mūsu varoņkomandas sniegumu Šauļos. Lielais Galds šodien Šauļos noturēja 4 stundu garu analītisku diskusiju par turnīra laikā redzēto. Mēģināsim mazo lietotāju iepazīstināt ar savu redzējumu.
Laikam būtu lieki vēlreiz atkārtoties un teikt, ka 0 uzvaras 5 spēlēs ir patiešām labs sasniegums, ko arī Latvijas prasīgais līdzjutējs spējis novērtēt. Ne jau velti šodien Šauļu tribīnēs redzējām plakātus ar uzrakstu „Malači”! Spēlējot pret grandu komandām, kuru sastāvos atrodam gan Bundeslīgas, gan Izraēlas čempionāta spēlētājus, par NBA kaluma vīriem nemaz nerunājot, prasīt izcīnīt vēl lielākus panākumus laikam būtu vājprātīga utopista cienīgs gājiens.
Jaunā Latvijas izlase ir kārtējo reizi apstiprinājusi mūsu nācijas varenumu groza bumbas spēlē un basketbols patiešām ir Latvijas nacionālais sporta veids Nr.1.

Piedāvājam Lielā Galda kopīgi veikto spēlētāju varējuma īsu izvērtējumu, katru spēlētāju vērtējot 5 zvaigžņu sistēmā.

Mārtiņš Meiers ***
Jaunā viļņa Latvijas basketbolā viens no stūrakmeņiem. Laba kāju darbība, filigrāni pārvalda augsto driblu, samērā precīzi prot dankot. Grūti šobrīd spriest par Mārtiņa potenciālu NBA, jo ir jāapaug ar gaļu, ieteicams arī korpusa balansēšanai vairāk uzmanības pievērst ķermeņa vidusdaļas svara ievērojamai palielināšanai.

Dairis Bertāns ****
Raķete. Pēc spēles manieres pamatīgi atgādina agrāko gadu „Lainera” zvaigzni Ati Niedru, kura trumpis bija ātrs caurgājiens, labs lēciens un dziļš, nedaudz skumjš acu skatiens. Ja izdosies parakstīt kāroto līgumu ar Kortrijkas klubu Beļģijā, būs skaidrs, ka Latvijai aug savs jaunais Kobe Braiants.

Rolands Freimanis *****
Izcila spēle. Šobrīd jautājums ir vairs tikai par to, kura pilsēta pēc lokauta beigām kļūs par Mārtiņa mājvietu. Pastāv viedoklis, ka Rolim piemērota būtu Denvera vai Detroita, taču laiks rādīs. Viennozīmīgi būs kandidātos uz šī Eiropas čempionāta simbolisko piecinieku, taču atļausimies prognozēt, ka tomēr tajā neiekļūs. Par agru.

Jānis Blūms ****
Ja nospēlētu labāk svarīgo maču pret Vāciju, iespējams, varētu izskatīt arī augstāko vērtējumu. Tomēr jāatzīst, ka tāda kaluma vīri kā Šafarciks mūsu Džonim pagaidām nav pa zobam. Aizvadīja pieklājīgu maču pret frančiem, arī pārējos mačos ārā nekrita. Jānim ļoti svarīgi tagad iegūt labu darba vietu stabilā, spēcīgā klubā. Uzskatām, ka baltkrievu variants nav Jānim piemērots- tur spēlē samērā lēnu basketbolu, izaugsmei tas daudz nedos. Daudzi eksperti vērtē, ka Kasablankas klubs Marokā varētu būt patiešām labs variants. Jautājums, protams, vai aģents spēs savu darbiņu godam padarīt. JB (jeb Jim Bim kā viņu draudzīgi iesaukuši kolēģi) būtu ieteicams spēlēt nedaudz augstākos apavos, lai pagarinātu relatīvi īsās kājas- tas palīdzētu tomēr pielikt nedaudz ātrumā, kas ārējās līnijas vecim ir ļoti svarīgi.

Mareks Jurevičus ****
Skaistākais izlases spēlētājs šajā čempionātā. Lauza gan kungu, gan dāmu sirdis. Vajadzīgajā brīdī bija gatavs iznākt arī laukumā. Teicams metiens atliecoties, labi piemērots pikenrola sadarbībām. Turpmākajai izaugsmei tomēr būtu ieteicams pāriet uz kādu spēcīgāku Itālijas 2.divīzijas klubu.

Edgars Jeromanovs ***
Uzskatām, ka Bagatskis pārāk maz deva laiku talantīgajam basketbolistam. Mazais cinītis spētu gāzt visnotaļ lielu vezumu, ja viņam dotu vairāk uzticības. Apliecināja sevi kā lielisku posmu saspēlē pa perimetru un kā cilvēku, kurš neuzņemas liekas, nepārdomātas darbības laukumā- turnīra gaitā izdarīti tikai 5 metieni, no kuriem neviens gan nav bijis precīzs. Iespējams, turpmāk varētu Edžu pamēģināt smagā uzbrucēja pozīcijā, jo čalim ir laba masa, nepiekāpība un filigrāns āķa metiens ar abām rokām.

Rihards Kuksiks ****
60-to gadu stilā veidotais ārējais imidžs norāda uz jaunā talanta nosvērto, konservatīvo raksturu un mieru. Atteikums Toronto Raptors no Riharda puses pavasarī bija pārsteidzīgs solis. Šobrīd piedāvājums ir nācis vairs tikai no Sakramento Kings, kas ir daudz sliktāks variants. Lokauta laikā būtu ieteicams izmēģināt spēkus kādā no britu līgām. Iespējams, tajā pašā Rietumvelsas čempionātā, kur savulaik klubā mēģināja iekļūt pazīstamais Andris Biedriņš.

Mareks Mejeris ****
Ļoti labi. Tiesa, vairāk ir jāizmanto savas snaipera dotības. 0 punktu 4 spēlēs nav slikti, taču jāsaka, ka Mareks varēja arī vairāk. Ir jānobriest. Tam vēl laika gana. Laba elkoņu darbība.

Dāvis Bertāns *****
Ir vairāk līdzīgs tētim, nekā viņa vecākais brālis. Aukstasinīgs, jau samērā pieredzējis spēlētājs, kurš spēj ņemt uz sevi svarīgu metienu izšķirošā brīdī. Uzreiz ir redzams, ka tas ir NBA cilvēks.

Jānis Strēlnieks ***
Labāk spēlēja, kad matu cirtas bija garākas. Taču noteikti palīdzēja komandai tikt pie sasniegtajiem panākumiem čempionātā. Pārdomas rada 1/12 trejačos, taču jāņem vērā, ka Streļķis dažkārt imitē metienu pa grozu, patiesībā dodot piespēli kādam no garajiem zem groza.

Arturs Bērziņš ****
Šī vīrieša parādīšanās laukumā nepārprotami pretiniekam liek saprast, kurš pretinieku komandā pilda policista lomu. II Pasaules kara vācu kaujinieka tipa žoklis izsaka visu. Šajā čempionātā apsargāja Kuksiku un Blūmu un ar savu darbu tika galā godam.

Andrejs Šeļakovs ****
Latviešu Karls Melouns. Muskuļu kalns. Postā darbojas nevainojami. Ir korekta frizūra.

Arī par Aināru Bagatski Lielā Galda analītiķiem bija garas un plašas diskusijas. Taču tās varētu pietaupīt komentāriem. Būtu interesanti dzirdēt mazā lietotāja viedokli.

Ar skūpstiem un mīlestību Lielā Galda vārdā

Jūsu Bimbambols

1 2 41 komentārs
Slēpts komentārs: Mārcis Š

 +14 [+] [-]

, 2011-09-06 00:45, pirms 13 gadiem
Es šito drusku nesapratu par Jeromanovu" " jo čalim ir laba masa, nepiekāpība un filigrāns āķa metiens ar abām rokām."

Kā tas tehniski ir izpildāms, kad āķi met ar abām rokām reizē?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-09-06 00:53, pirms 13 gadiem
Jampampiņ - noslauki sviedrus no brillēm un staigā tālāk!Cirvis biji un mūžam paliksi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2011-09-06 01:07, pirms 13 gadiem
hahaahah...labs! man patīk!
"Pēc spēles manieres pamatīgi atgādina agrāko gadu „Lainera” zvaigzni Ati Niedru, kura trumpis bija ātrs caurgājiens, labs lēciens un dziļš, nedaudz skumjš acu skatiens."

  +1 [+] [-]

, 2011-09-06 01:09, pirms 13 gadiem
kas par idioti sito sastadijis?

 +12 [+] [-]

, 2011-09-06 01:10, pirms 13 gadiem
Jāatzīmē, ka joprojām kā darvas karoti medus mucā atceramies tālā 1993. gada notikumus EČ, kad A.Bagatskis izvēlējās mazlietotas, bet izdevīgi nopērkamas "Opel" markas automašīnas pašrocīgu pārdzīšanu no Vācijas uz Latviju par labāku un saturīgāku nodarbi, nekā spēlēšana izlases rindās.
Šis fakts tomēr nedaudz aizēno to titānisko darbu, kuru Bagijs ir paveicis ar izlasi kā treneris.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2011-09-06 02:03, pirms 13 gadiem
Skaists, sportisks auto! Iespejams vienigi nedaudz par mazu, lai erti izstieptos pec saspringtam spelem...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2011-09-06 06:10, pirms 13 gadiem
Labs tā pārrēcos,nav jālasa anektdotes

biežāk ko tādu uzblies .no smiekliem nezināju kur likties

labākās pērles:

-filigrāns āķa metiens ar abām rokām.

-II Pasaules kara vācu kaujinieka tipa žoklis izsaka visu. Šajā čempionātā apsargāja Kuksiku un Blūmu

-60-to gadu stilā veidotais ārējais imidžs norāda uz jaunā talanta nosvērto,

-Skaistākais izlases spēlētājs šajā čempionātā. Lauza gan kungu, gan dāmu sirdis. Vajadzīgajā brīdī bija gatavs iznākt arī laukumā. Teicams metiens atliecoties, labi piemērots pikenrola sadarbībām

-Raķete

-Postā darbojas nevainojami. Ir korekta frizūra.(uzreiz atgādina Buļu)

karoči pie katra raksturojama var rēkt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2011-09-06 07:55, pirms 13 gadiem
Šauļos ir geju bāri?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2011-09-06 08:20, pirms 13 gadiem
Rigas Bimbis rakstīja: Par Bagatski. Loti labs treneris. Var just, ka pavaditais laiks Norvegijas Bergena ir devis iedvesmu un ziemelnieciskas idejas daudzsolosam darbam ar izlasi. Bagijs zinaja, kam jasedz Safranciks un zinaja, ka Strelnieks ir pedejo sekunzu specialists, to Janka jau apliecinaja spele ar Izraelu.
Bagijs saja turnira zaudeja visu,ko vareja zaudet, bet tik un ta kluva par varoni. Uzskatu,ka vinam ir jaturpina darbs izlases treneru staba,kura ir vieni profesionali sakot no Dinara Kvedova lidz Visvaldim Lacim
visvaldis Lācis ? Vai Līgatnes izbēgušais Lācis ? Vai tomēr Viktors Lācis, kurš plašāku atpazīstamību ieguva dēļ sava romāna ar daiļo lecēju Inetu???
Un vispār- par izlases panākumiem sajūsminoties, vajag daudz lielāku uzmanību un slavas vardus veltīt tieši Dināra KVEDOVA titāna darbam un mūža ieguldījumam Latvijas izlases sasniegumos! Jau ASK laikā viņš sūri grūto spēļu apmeklēšanu un smago bungu sišanu veica par simboliskajiem 1000 latiem mēnesī + nieka premijas par komandas sasniegumiem, izlases sasniegumos viņa devums noteikti ir vēl nesavtīgāks un nozīmīgāks !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2011-09-06 09:26, pirms 13 gadiem
Sveiciens visiem basketbola draugiem vārdadienā!!!Šodien svētkus svin visbasketboliskākais vārds-MAIGONIS.Būsim maigi un iejūtīgi kā BASKETBOLS.Jo basketbols bez maiguma nav basketbols!!!

 +16 [+] [-]

, 2011-09-06 09:37, pirms 13 gadiem
Jā šis ir līmenī, kaut ko tik uzjautrinošu sen nebiju lasījis...

Brīnums, ka Bimbambols nav iekļauts maksas sadaļā SA+, man liekas, šis šedevrs ir vairāk vērts nekā lielākā tiesa Matuļa murgu...

  -1 [+] [-]

, 2011-09-06 09:56, pirms 13 gadiem
Normāli džeki basketbolu nespēlē

  +5 [+] [-]

, 2011-09-06 10:06, pirms 13 gadiem
Raksti vēl

  +6 [+] [-]

, 2011-09-06 10:09, pirms 13 gadiem
Skeps rakstīja: Jā šis ir līmenī, kaut ko tik uzjautrinošu sen nebiju lasījis...

Brīnums, ka Bimbambols nav iekļauts maksas sadaļā SA+, man liekas, šis šedevrs ir vairāk vērts nekā lielākā tiesa Matuļa murgu...
Bet tu paskaties, kā viņi raksta - Puče un Matulis... par urinēšanu, vemšanu un dzeršanu, redzams inteliģences trūkums! Lai man piedod abi kungi, bet bimbis raksta labāk. Bez variantiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-09-06 10:29, pirms 13 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Bet tu paskaties, kā viņi raksta - Puče un Matulis... par urinēšanu, vemšanu un dzeršanu, redzams inteliģences trūkums! Lai man piedod abi kungi, bet bimbis raksta labāk. Bez variantiem.
Puče manuprāt vairumā gadījumos raksta OK, ir gan analītisks, gan pasviež interesantu info, par Matuli runājot, vairāk par alus šķirni un "ko tev beigās novēlēt" viņš izpiest nespēj. Liekas līdzīgi ir ar Strausu

  +3 [+] [-]

, 2011-09-06 10:31, pirms 13 gadiem
Rigas Bimbis rakstīja: Ja vel nezinaji, tad pateiksu,ka Bimbambols ir ieklauts nevelamo SC lietotaju saraksta!
Jā zināju gan...
Tas kā padomju laikos visi citādāk domājošie ir izolējami no sabiedrības...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-09-06 10:34, pirms 13 gadiem
: D smieklu deva uzņemta, tas par to Bērziņa žokli vispār konfekte
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-09-06 13:15, pirms 13 gadiem
rudzu maize rakstīja: Teicās bijis Šauļos,kur nobļāvis visu rīkli kopā ar Latvijas basketa superfaniem-BOBO un Namejjanku.
Vai nav kāds info par latvju superfana Azada Keira (SDK Namejs) gaitām Šauļos??
P.S. Namejjanka laikam Šauļu vietā izvēlējās futbolu un gruzīnu vīniņus...

  +4 [+] [-]

, 2011-09-06 13:22, pirms 13 gadiem
plikadīda rakstīja: Nu bet loģiski... bimbambols tak ir galvas tiesu pārāk par šitiem SC žurnaļugām un SA+ filozofiem. Es pat viņu liktu augstākā plauktiņā par superpuči, jo atšķirībā no viņa bimbis ar LG tukši salmus nekuļ, bet analizē dziļi un pa nopietno!!! Domājams, ka savas sekas ir atstājis arī Žaņa Vimbas gadījums, kuram kā zināms bija sakari SC vidienē, bet bimbis viņu pamatīgi iznesa EČ 2009 prognozēs un analīzēs. Nez kur šis vājprātīgais Viba ir palicis?
Viņš transformējās pēdējā vācieša personā
1 2 41 komentārs