Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Balvu par mūža ieguldījumu sportā saņem treneris Imants Pļaviņš

Andrejs Siliņš

Balvu par mūža ieguldījumu sportā saņem treneris Imants Pļaviņš
Imants Pļaviņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien notikušajā Latvijas Gada Balvas Sportā 2013 žūrijas sanāksmē tika nolemts, ka balvu par mūža ieguldījumu Latvijas sportā šogad saņem jaunatnes basketbola treneris un ilggadējais Basketbola federācijas sekretārs Imants Pļaviņš.

Žūrijas priekšsēdētājs, ceremonijas Latvijas Gada balva sportā idejas autors Igo Japiņš komentējot izvēli saka, ka dzīve parasti mums liek priekšā tos cilvēkus, kuri ir to pelnījuši. "Šis gads iezīmējas ar spilgtiem notikumiem un pozitīvo virzību basketbolā – jauniešu panākumiem gan U–18, gan U–20 izlasēs. Imants Pļaviņš sniedzis nozīmīgu pienesumu Latvijas basketbolā, vienmēr bijis savā vietā un joprojām pierāda sevi aktīvā darbā ar jaunatni."

Imants Pļaviņš par jauniešu treneri strādā kopš 1956. gada un pusgadsimta laikā izaudzinājis tādus augstākās klases basketbolistus kā Ivars Žvīgurs, Igors Miglinieks, Anete Muižniece – Brice, Kārlis Muižnieks, Roberts Štelmahers un Kristaps Janičenoks. Pusgadsimtu ilgajā darba mūžā viņš sagatavojis jaunos sportistus Rīgas 2. Bērnu un jaunatnes sporta skolā (tagadējā Rīdzene), Valtera Basketbola skolā un BJBS Rīga/DSN.

1959. gadā I.Pļaviņš ieguva Vissavienības tiesneša kategoriju un ilgus gadus pildījis basketbola spēļu komisāra pienākumus. No 1973. līdz 1992. gadam bijis Latvijas Basketbola federācijas sekretārs un Latvijas Fiziskās kultūras un sporta komitejas valsts treneris basketbolā, pēc tam līdz 1995. gadam vadījis Latvijas Jaunatnes basketbola līgu un līdz pat 2009. gadam bijis Izglītības ministrijas Jaunatnes basketbola metodiskā centra vadītājs. 83 gadu vecumā Imants Pļaviņš joprojām strādā par treneri un viņa vadītā Rīga/DSN komanda šogad izcīnīja Latvijas Jaunatnes basketbola līgas čempionu titulu U12 grupā.

Informāciju sagatavoja
Mārtiņš Mālmeisters
LOK preses sekretārs

     [+] [-]

, 2013-12-04 15:33, pirms 10 gadiem
ilgus gadus pildījis basketbola spēļu komisāra pienākumus

LBL komisāru trūkuma dēļ, Pļaviņa kungs vēl šobaltdien saņem norīkojumus uz LBL2 spēlēm.

     [+] [-]

, 2013-12-04 20:06, pirms 10 gadiem
Imant.....es par Tevi lepojos....ar cieņu...Kukels....

     [+] [-]

, 2013-12-05 00:30, pirms 10 gadiem
Pelnīti. Ļoti vieds un patīkams cilvēks, it sevišķi var priecāties visi bērni, kas pie viņa trenējas.