Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

"US Open" junioru turnīrā atkal triumfē Ostapenko uzvarējusi tenisiste

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"US Open" junioru turnīrā atkal triumfē Ostapenko uzvarējusi tenisiste
Marija Buzkova
Foto: AFP/Scanpix

"US Open" meiteņu turnīrā otro gadu pēc kārtas par čempioni kļuva tenisiste, kura turnīra gaitā pieveica Latvijas pārstāvi Aļonu Ostapenko. Šoreiz tas izdevās čehietei Marijai Buzkovai. Zēnu turnīrā nepārspēts palika austrālietis Omārs Džasika.

Pagājušajā gadā dubultpanākums junioru turnīrā bija Horvātijai – par čempioniem kļuva Ana Konjuha (pērn 1. kārtā bija iedzinējos ar setu un 1:4 pret Aļonu Ostapenko) un Borna Čoričs. Abi šosezon pilnībā pievērsušies pieaugušo sacensībām, tāpēc titulu aizstāvēšana izpalika. Toties bija ļoti daudz pārsteigumu jeb favorītu zaudējumu. Un arī reti neveikmsīgs turnīrs ASV – pirmo reizi kopš 2007. gada amerikāņiem nebija vismaz viena finālista. Meiteņu turnīrā vietējā tenisiste finālā spēlēja ik gadu kopš 2010. gada.

Meiteņu sacensībās pirmais numurs bija tieši amerikānietei – 15 gadus vecajai Sisi Bellisai, kura nospēlēja divus mačus pieaugušo sacensībās, tur sensacionāli uzvarot Dominiku Cibulkovu. Bellisa arī savā galvenajā turnīrā zaudēja 2. kārtā. Tāds pats liktenis piemeklēja arī ar otro numuru izlikto Ostapenko. Zīmīgi, ka viņa piekāpās čehietei Marijai Buzkovai, kura aizcīnījās līdz pat titula mačam un tajā uzvarēja.

16 gadus vecā tenisiste finālā ar 6:4, 7:6(5) apspēlēja ar devīto numuru izlikto Ukrainas tenisisti Anhelinu Kaļiņinu. Abas arī pirms gada tikās Ņujorkā, un toreiz 1. kārtas mačā ar 6:2, 6:4 pārāka bija Ukrainas sportiste. Buzkovai revanšu nodrošināja pacietīgāks teniss un labāka spēle aizsarzībā, kas spēja apturēt pretinieces spēcīgākos uzbrukumus. Čehietei punktu divu stundu un trīs minūšu ilgajai cīņai izdevās pielikt ar trešo mačbumbu 2. seta taibreikā, divas mačbumbas neizmantojot agrāk setā.

Buzkova Ostapeno 2. kārtā sagrāva ar 6:3, 6:1 un visu turnīru nospēlēja stabili, sešos mačos nezaudējot nevienā setā. Tikai divos no 12 setiem viņas pretinieces spēja tikt līdz taibreikam. Buzkova pirms šā gada "US Open" junioru "Grand Slam" turnīros ne reizi nebija tikusi tālāk par 1. kārtu. Čehijai pirmais meiteņu "Grand Slam" tituls kopš 2010. gada Vimbldonas, kur uzvarēja Kristīna Pliškova, bet Ņujorkā pirmais tituls kopš 1991. gada, kad uzvarēja Karīna Habšudova.

Zēnu turnīra pirmais numurs Andrejs Rubļovs, kurš šogad uzvarēja "French Open", Ņujorkā netika tālāk par ceturtdaļfinālu. Finālā sacentās ar piekto numuru izliktais francūzis Kventins Alī un neizsētais Austrālijas tenisists Omārs Džasika. Abiem 17 gadus vecajiem tenisistiem tā bija otrā savstarpējā spēle. Tāpat kā pirmajā (trīs setos Brazīlijā uz māla), arī šoreiz uz "hard" uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešami trīs seti. Arī tagad uzvarēt vajadzēja Alī, bet viņš iespaidīgi izlaida uzvaru. Francūzis bija vadībā ar 6:2, 5:4 un servēja par uzvaru mačā. Nākamo geimu viņš uzvarēja, kad 3. setā bija iedzinējos ar 0:3! Izglābties lemts nebija un par izšķērdību jāsamaksā ar zaudējumu – 6:2, 5:7, 1:6.

Džasikam iespaidīga izglābšanās, jo viņš 2. setā ar breiku iedzinējos bija trīs reizes. Austrālijas tenisistam Ņujorkā dubultpanākums, viņš vakar ar Japānas tenisistu Naoki Nakagavu uzvarēja dubultspēļu turnīrā. Austrālijai pēdējais čempions Ņujorkā bija 2009. gadā, kad uzvarēja Bernards Tomiks.

"US Open" junioru vienspēļu turnīru čempioni pēdējos 10 gados

GadsMeiteņu vienspēļu čempioneZēnu vienspēļu čempions
2014.Marija Buzkova (Čehija)Omārs Džasika (Austrālija)
2013.Ana Konjuha (Horvātija)Borna Čoričs (Horvātija)
2012.Samanta Kroforda (ASV)Filips Pelivo (Kanāda)
2011.Greisa Mina (ASV)Olivers Goldings (Lielbritānija)
2010.Darja Gavrilova (Krievija)Džeks Soks (ASV)
2009.Hezere Vatsone (Lielbritānija)Bernards Tomiks (Austrālija)
2008.Koko Vandevei (ASV)Grigors Dimitrovs (Bulgārija)
2007.Kristina Kučova (Slovākija)Ričards Beraņķis (Lietuva)
2006.Anastasija Pavļučenkova (Krievija)Dušans Lojda (Čehija)
2005.Viktorija Azarenka (Baltkrievija)Raiens Svītings (ASV)

  +1 [+] [-]

, 2014-09-07 23:40, pirms 10 gadiem
Pēdējo 10 gadu čempioniem švaki gājis ar izsišanos lielajā tenisā!

Dāmām varētu izcelt vienĪgi - Azarenku un daļēji arī Pavļučenko!

Kungiem - Dimitrovs.. Tomiks stāv uz vietas vai vairāk krīt atpakaļ, potenciāls liels, bet ārā nenāk!

  -1 [+] [-]

, 2014-09-08 00:19, pirms 10 gadiem
Kucova, Vandevei, Min + Soks, Beraņķis, Svītings ir bieži dzirdami uzvārdi

Drīzāk gan otrādi jāraksta, ka nav pamanāmi Gavrilova, Krouforda + Goldings un Lojda.

  -1 [+] [-]

, 2014-09-08 00:22, pirms 10 gadiem
sandis444444 rakstīja: Kungiem - Dimitrovs.. Tomiks stāv uz vietas vai vairāk krīt atpakaļ, potenciāls liels, bet ārā nenāk!
cik tad viņiem gadi lai uzskaitītu par ūber tenisistiem?!