Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Tiešraide: Gulbis – Baņis 6:2, 7:5, 6:0 (spēle galā)

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ernests Gulbis šodien Parīzē aizvada "French Open" 2. kārtas maču, sacenšoties ar kvalifikāciju izgājušo Argentīnas sportistu Fakundo Baņi. Viņam reitingā tikai 143. vieta un pirmais "major" pamatturnīrs. Abi tenisisti iepriekš nav tikušies, bet favorīts, protams, mūsu tenisists.

3. sets 6:0!

6:0. Gulbis pēdējo geimu sāk ar dubultkļūdu, dodot Baņim nelielu cerību. Taču tā ātri izgaist. Gulbim "sausais" trešais sets un visā mačā uzvara ar 6;2, 7:5, 6:0.

5:0. BREIKS! Kā jau teicu, šis mačs beidzās 2. seta 11. geimā.

4:0. Baņim nākamajā geimā, domājams, pēdējā iespēja novērst 0:6.

3:0. BREIKS! Guļošus it kā sist nav pieklājīgi, taču pašreiz tieši tas notiek "Roland Garros" 2. kortā. Gulbim vēl viens breiks un jau 3:0 pārsvars. Vienīgais jautājums šajā setā ir, vai Baņim izdosies izvairīties no "sausā" pēriena.

2:0. Baņis nemaz nemēģina skriet pretī Gulbja "dropšotam"...

1:0. BREIKS! Gulbja un Baņa mačs faktiski ir galā. Atliek vien uzzināt rezultātu. Gulbis 3. setu pret ļoti nogurušo pretinieku sāk ar breiku. Fakundo atspēlē divas breikbumbas, bet trešo novērst nespēj, rupji kļūdoties pie tīkla.

Tikmēr 3. kortā Južnijs paņem 3. setu pret Štepāneku. Vai Miša otrajā mačā pēc kārtas atspēlēsies no 0-2? Tomijs Robredo pirms gada Parīzē to izdarīja trīs mačos pēc kārtas. Tā kā neiespējami tas nav.

Gulbis karjeras laikā ne reizi nav izlaidis 2-0 pārsvaru (32-0 "Grand Slam" un Deivisa kausa mačos). Baņis līdz šim tikai vienreiz spēlējis piecu setu mačā. Tas bija pirms divām dienām pret Beneto. Toreiz viņam izdevās uzvarēt, taču tas bija, esot vadībā ar 2-0. Esot iedzinējos un iepriekšējā spēlē kortā pavadot gandrīz 4.5 stundas, Fakundo uzdevums pret Gulbi izskatās pēc neiespējamās misijas.

2. sets 7:5!

7:5. Gulbis setu viegli izservēt uz nulles un ir vairs tikai viena uzvarēta seta attālumā no 3. kārtas.

6:5. BREIKS! Gulbis 11. geimā uzvar pirmās divas izspēles, pēc tam divi punkti Baņim. Gulbis ar "dropšotu" izvilina Fakundo pie tīkla un ar apvedošo sitienu iegūst breikbumbu. Tās izspēlē Gulbis ar "bekhendu" iesit tīklā. Baņis tiek līdz geimpunktam, Gulbis teicami uzņem servi - "vienādi". Seko gara izspēle, kas beidzas ar Baņa raidījumu tīklā - otrā breikbumba šajā geimā Gulbim. Pie tam iespēja uzbrukt pretinieka otrajai servei. Gulbim noraujas sitiens...

Baņis ar dubultkļūdu dod Ernestam jau trešo iespēju. Baņis trāpa ļoti labu pirmo servi, Gulbi gandrīz iedzenot tribīnēs. Kad geimā nospētas 10(!) minūtes, Ernests iegūst ceturto breikbumbu. Baņis atspēlē arī to, kārtējo reizi veiksmīgi izejot pie tīkla. "Dropšota" un apvedošā sitiena kombinācija Gulbim dod piekto breikbumbu. Baņis labi uzbrūk ar "forehand", sagaida Gulbja sitienu autā. Baņis pārcenšas ar "forehand", raidot bumbiņu pāri gala līnijai. Sestā breika iespēja Gulbim! Baņis kontrolē izspēli, Gulbis labi spēlē aizsardzībā un sagaida vēl vienu pretinieka autu. Šķiet, mačs šajā brīdī arī beidzas...

5:5. Joprojām 2. setā breiku nav. Gulbis desmitajā geimā zaudē tikai vienu izspēli. Ar dubultkļūdu.

Tikmēr 3. kortā 35 gadus vecais Štepāneks uzvarējis pirmos divus setus pret Južniju - 6:0, 6:3. Abi tenisisti pirmajā mačā uzvarēja no 0-2. Iespējams, Južnijs ir tieši tādā pozīcijā, kā vēlas...

4:5. Baņis ieguvis pārliecību un spēlē patiešām labi. Gulbim nākamajā geimā obligāti janotur serve!

4:4. Gulbis viegli uzvar astotajā geimā. Vai Ernestam (un arī Baņim) būs pirmais taibreiks šajā turnīrā?

3:4. Baņis apgāž manas prognozes par drīzo breiku un spēlē arvien pārliecinošāk, ne vien droši darbojoties uz gala līnijas un "krāsojot līnijas", bet arī periodiski izpildot kādu precīzu saīsināto sitienu. Gulbis arvien iedzinējos šajā setā.

3:3. Gulbis trešo reizi setā panāk izlīdzinājumu. Šoreiz pretiniekam punkti netiek doti.

2:3. Atšķirībā no Ernesta, Baņim daudz vieglo punktu ar servi nav, tāpēc jāstrādā garajās izspēlēs. 2. setā viņam tas izdodas labāk nekā 1. setā. Lielā mērā arī tāpēc izdodas atrasties vadībā. Jāteic, ka Gulbim šajā setā ir vairāk kļūdiņu nekā mača pirmajās 30 minūtēs redzētajā posmā.

2:2. Pirmā breikbumba Baņim. To viņš iegūst ar apvedošo sitienu, Gulbis nespēj pārcelt bumbiņu pāri tīklam. Divas lieliskas serves pēc kārtas, uzvarēta gara izspēle un Gulbis ātri izkļūst no nepatikšanām.

1:2. Kaut kas neticams - Baņim "sausais" serves geims!

1:1. Gulbis servi notur uz nulles. Domājams, kārtējā breika iegūšana ir tikai laika jautājums.

Mums interesējošajā mačā starp Štepāneku un Južniju čehs tagad vadībā ar setu un breiku - 6:0, 2:1.

0:1. Gulbim trīs breika iespējas arī 2. seta pirmajā geimā, taču šoreiz nobreikot Baņi neizdodas, jo viņam sanāk divi labi uzbrukumi ar "bekhendu". Baņis divreiz iegūst geimpunktu, divreiz seko dubultkļūda. Ernests vēlāk tiek pie trešās breikbumbas. Baņis izveido lielisku uzbrukumu, kuru pabeidz pie tīkla. Gulbis turpinājumā ar sitieniem tīklā palīdz Baņim uzvarēt geimā.

1. sets 6:2!

6:2. Gulbis itin viegli izservē 1. setu, kurā ļoti pārliecinoši 30 minūtēs uzvar ar 6:2. Kā saka, spēle "vienos vārtos". Ernests 1. setā 19 no 31 punkta ieguva, pateicoties pretinieka nepiespiestajām kļūdām.

5:2. BREIKS! Bieži tā nenotiek, taču šodien ir reize, kad Gulbim 2. kārtas mačs ir daudz vieglāks par pirmo. Septītajā geimā iegūtas vēl divas breikbumbas. Baņis pirmo atspēlē ar "dropšotu", bet otro novērst nespēja, izsitot autā ar "forehand".

4:2. Kārtējais komfortablais serves geims Gulbim. Pagaidām Baņim iespējas netiek dotas, arī pats Fakundo ar neko īpašu uzņemšanā neizceļas.

3:2. Baņis arvien ir sava labākā tenisa meklējumos, taču servi izdodas noturēt, turoties ne pārāk lielā attālumā no Gulbja.

Ja Gulbis šodien uzvarēs, viņš 3. kārtā sacentīsies ar Radeku Štepāneku vai Mihailu Južniju. Čehs pagaidām 1. setā priekšā ar 4:0! Štepāneks Ernestam noteikti būtu labāks variants, jo uzvarēts visos trīs mačos, bet pret Južniju ir 3-3 bilance, zaudējot pēdējos divus mačus.

3:1. Ernestam savi serves geimi pagaidām viegla pastaiga. Laba servēšana ļauj viegli izveidot veiksmīgus uzbrukumus.

2:1. Baņis ar otro mēģinājumu notur servi, lai gan arvien spēlē haotiski un visnotaļ neprecīzi. Argentīnietim pirmajos trīs geimos jau 10 nepiespiestās kļūdas. Gulbim tikai trīs.

2:0. Gulbis viegli apstirpina nupat iegūto breiku un ir vadībā ar 2:0. Daudz labāks sākums nekā pirmajā mačā pret Lukašu Kubotu, kad bija 0:4.

1:0. BREIKS! Baņis arī šodien sāk agresīvi, taču ne pārāk precīzi un ar sitienu tīklā dod Gulbim breikbumbu. To izdodas atspēlēt ar labu servi. Atkal sitiens tīklā, otrā iespēja Ernestam. Gara sitienu apmaiņa no gala līnijas, un Baņis izšķiras par "dropšotu". Tas ir veiksmīgs. Lai gan Gulbis tiek klāt bumbiņai, uzvarēt izspēli neizdodas, jo pretinieks viegli trāpa apvedošo sitienu... Vēl viena kļūda (auts) Baņim - jau trešā iespēja latvietim! Seko Baņa dubultkļūda, un Gulbis maču sāk ar breiku.

Pirms spēles...

12:03 abi sportisti ierodas "Roland Garros" kompleksa 2. kortā. Izlozē uzvarēja Baņis un izvēlējās servēšanu. Gulbis pamet skatu debesīs un sāk iesildīties. Mača paaugstinājuma tiesnesis no Itālijas - Džanluka Moskarella. Vīrs ar sievišķīgu balsi... Komiski dzirdēt, ka daudzi Gulbja pretinieku sauc par puisi. Viņam ir tikai par vienu gadu mazāk nekā Ernestam!

Ir jau plkst. 12:00 jeb stundu mazāk pēc Parīzes laika. Kā ierasts, atkal ir apmācies. Tenisisti vēl nav ieradušies kortā. Par spēli vēl runājot, jāatceras, ka Gulbim agrie mači nav ideāls variants, tāpēc būs interesanti pavērot, kā Ernests šodien sāks. Un arī - kā sāks Baņis, kurš iepriekšējā spēlē pret Beneto cīņas pirmajā pusē "lidoja" kortā.

Baņis ir krelis. Gulbis uzvarējis pēdējos trīs mačus pret kreiļiem, apspēlējot Alehandro Falju, Martinu Kližanu un pēdējā spēlē Nicas finālā Fakundo tautieti Federiko Delboni. Tā bija pirmā reize četos mačos, kad Gulbis uz māla tika galā ar tenisistu no Argentīnas.

Gulbis otrā simta tenisistam nav zaudējis kopš pagājušā gada jūlija, kad Hamburgā trīs setos piekāpās Janam Hajekam. Ernests kopš 2013. gada sākuma otrā simta spēlētājiem zaudējis tikai divreiz. Bez Hajeka neveiksme arī pret Mihalu Pšisienžniju Bergamo "Challenger" turnīrā (2013. gada februāris).

Baņis šodien tikai trešo reizi karjerā sacenšas ar Top 20 spēlētāju. 2012. gada februārī Buenosairesā viņš ar 3:6, 4:6 zaudēja Davidam Fereram (#5) - 3:6, 4:6 un tomēnes Akapulko ar 2:6, 4:6 Florianam Maijeram (#18). Baņis augstākajā līmenī (ATP un "Grand Slam" pamatturnīri) guvis tikai trīs uzvaras. Beneto (#45) ir rangā līdz šim visaugstāk uzveiktais pretinieks.

Kā Baņis apspēlēja Beneto? Cīņas pirmos divus setus debitants aizvadīja iespaidīgā tempā, Beneto "neļaujot elpot". Tādā tempā nospēlēt visu maču, protams, nevarēja, un pieredzējušais Beneto atspēlējās. Abiem mača izskaņā bija krampji, izturēja gados jaunākais tenisists.

Baņis Parīzē guvis jau četras uzvaras. Trīs no tām kvalifikācijā, bet vēl vienu pamatturnīrā, kur 1. kārtā ar 6:1, 6:2, 1:6, 3:6, 18:16 apspēlēts Gulbim neparocīgais francūzis Žiljēns Beneto. Cīņa ilga 4:27 stundas, to laikā Beneto neizmantoja mačbumbu (pie pretinieka serves). Tas notika 5. setā pie rezultāta 11:10 francūža labā.

Gulbis šodien "French Open" 3. kārtu lūkos sasniegt pirmo reizi kopš 2008. gada, kad viņš aizspēlējās līdz ceturtdaļfinālam. Ernesta pretinieks jau tagad sasniedzis savu rekordu "Grand Slam" sacensībās, jo šajā līmenī nospēlējis tikai vienu maču.

1 2 3 4 5 148 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2014-05-28 11:47, pirms 10 gadiem
Vajag pretinieku nogādāt uz zemes,savādāk jau pacēlies diezgan.Gulbi par uzvaru

  -1 [+] [-]

, 2014-05-28 11:49, pirms 10 gadiem
Acīmredzot šo spēli tomēr video neredzēsim ...
vismaz ne šeit
StreamHunter - Live Streaming Video / Watch...!

     [+] [-]

, 2014-05-28 11:51, pirms 10 gadiem
kur ir tā tiešraide ? :/

  +3 [+] [-]

, 2014-05-28 11:55, pirms 10 gadiem
meklējiet šeit StopStream.tv - Homepage

     [+] [-]

, 2014-05-28 11:55, pirms 10 gadiem
ja kāds uzzin, kur var skatīties- dalās!!

  +2 [+] [-]

, 2014-05-28 11:56, pirms 10 gadiem
šeit gan varēs Watch Live Roland Garros Online Video Grand...

     [+] [-]

, 2014-05-28 11:57, pirms 10 gadiem

     [+] [-]

, 2014-05-28 11:57, pirms 10 gadiem

     [+] [-]

, 2014-05-28 11:58, pirms 10 gadiem
livetv.sx

     [+] [-]

, 2014-05-28 12:05, pirms 10 gadiem
LiveTV / WebPlayer

     [+] [-]

, 2014-05-28 12:06, pirms 10 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2014-05-28 12:06, pirms 10 gadiem

     [+] [-]

, 2014-05-28 12:09, pirms 10 gadiem
Kādam sopka moš ir?
Slēpts komentārs: MN2S

     [+] [-]

, 2014-05-28 12:13, pirms 10 gadiem
veiksmi spēlē. vajag spēlēt pārliecinoši!

  +5 [+] [-]

, 2014-05-28 12:13, pirms 10 gadiem
O, sho machu apkalpo tas pats ballboys, kursh ar Noli zem lietussarga Perrier dzeera

  +4 [+] [-]

, 2014-05-28 12:19, pirms 10 gadiem
Ernestam dvieli un bumbinjas padod tas pats čalis kas kopā ar Djoko 1dien šovu taisija

     [+] [-]

, 2014-05-28 12:19, pirms 10 gadiem
Veiksmi!

     [+] [-]

, 2014-05-28 12:21, pirms 10 gadiem
Galvenais pabeigt līdz lietum, lai ritms un atpūtas dienas netiktu izčakarēta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-28 12:24, pirms 10 gadiem
HD kvalitaate buus?

     [+] [-]

, 2014-05-28 12:25, pirms 10 gadiem
jāpaseko lidz mačam Južnijs - Štepaneks, kāds no šiem būs Gulbja/Bagņa pretinieks 3 kārtā!

Tur pagaidām 3:0 Stepaneks priekšā un servēs!

  -1 [+] [-]

, 2014-05-28 12:25, pirms 10 gadiem
siruan rakstīja: HD kvalitaate buus?
ir jau!

     [+] [-]

, 2014-05-28 12:25, pirms 10 gadiem
TINKIJSVINKIJS rakstīja: O, sho machu apkalpo tas pats ballboys, kursh ar Noli zem lietussarga Perrier dzeera
https://www.youtube.com/watch?v=Ysk...

     [+] [-]

, 2014-05-28 12:28, pirms 10 gadiem
Bagnis - Gulbis te strīms

     [+] [-]

, 2014-05-28 12:28, pirms 10 gadiem
sākums labs: Bagnis dāvina punktus lielu daļu bumbiņu sitot tīklā/autā. būs ok "pastaiga pa parku" pirms Južnija/Štepaneka.

     [+] [-]

, 2014-05-28 12:31, pirms 10 gadiem
sandis444444 rakstīja: ir jau!
Kur tad ir?

     [+] [-]

, 2014-05-28 12:32, pirms 10 gadiem
Kadam ir striims ar komenteetaajiem???

     [+] [-]

, 2014-05-28 12:34, pirms 10 gadiem
siruan rakstīja: Kur tad ir?
Livescorehunter.com - vismaz man rāda!

  -2 [+] [-]

, 2014-05-28 12:35, pirms 10 gadiem
Ja Gulbis šodien uzvarēs, viņš 3. kārtā sacentīsies

Autor lūdzu neskrien uz priekšu,mēs visi zinam ko Gulbis spēj un ko sāk darīt kad nespēj

     [+] [-]

, 2014-05-28 12:37, pirms 10 gadiem
Radeks Mišu 6:0 pirmajā setā sadauzija

  +1 [+] [-]

, 2014-05-28 12:37, pirms 10 gadiem
gggg rakstīja: Ja Gulbis šodien uzvarēs, viņš 3. kārtā sacentīsies

Autor lūdzu neskrien uz priekšu,mēs visi zinam ko Gulbis spēj un ko sāk darīt kad nespēj
ir tak piebilde "ja tiks" - neviens nekur neskrien!

  +1 [+] [-]

, 2014-05-28 12:39, pirms 10 gadiem
Pretinieks vēl vairāk nevar kļūdīties...

     [+] [-]

, 2014-05-28 12:40, pirms 10 gadiem
Wiziwig.tv | Grand Slams | Watch live and free:...

Kāds iziet šiem HD strīmiem cauri un atrodat Ernestu

     [+] [-]

, 2014-05-28 12:41, pirms 10 gadiem
Nu Gulbis krietni pārliecinošāks parm pretinieku. Pagaidām izskatās bez lielām problēmām varētu būt
1 2 3 4 5 148 komentāri