Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Veterāns Aduriss ar supervārtiem sezonas atklāšanas spēlē šokē "Barcelona"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Veterāns Aduriss ar supervārtiem sezonas atklāšanas spēlē šokē "Barcelona"
Arics Aduriss. Foto: EPA/Scanpix

Spēlējot bez savainotā kapteiņa Lionela Mesi, titula aizstāvēšanu ar bālu sniegumu sākusi Spānijas čempione "Barcelona", kas izbraukumā neprata atslēgt "Athletic Bilbao" vārtus un 89. minūtē piedzīvoja zaudējumu – 0:1.

Mesi turpina ārstēšanos pēc sagatavošanās posmā gūtā savainojuma, tāpēc Barselonas uzbrukuma trijnieku šovakar veidoja Luiss Svaress, Usmans Dembelē un jaunieguvums Antuāns Grīzmans. Tomēr pirmajā pusstundā viņi palika ēnā – laukuma saimnieku vienīgais uzbrucējs Inaki Viljamss individuāli prata izdarīt vairāk.

Laukuma vidū bumba tika uzdāvināta Viljamsam, kurš ieņēma kursu vārtu virzienā un pēc skrējiena izdarīja spēcīgu sitienu no 25 metriem. "Barcelona" vārtsargam Markam Andrē ter Štēgenam bija jādemonstrē meistarība, tāpat kā 15. minūtē, kad Viljamss saņēma piespēli brīvajā zonā un centās trāpīt tālajā stūrī, tomēr sitiens lāgā neizdevās.

Lai tiktu pie savas pirmās iespējas, "Barcelona" bija nepieciešama rupja pretinieku kļūda. Svaresam bija savainojums, tāpēc viņš aizkavējās soda laukumā. "Athletic" spēlētājs, piespēlējot atpakaļ vārtsargam, to neievēroja. Svaress uz mirkli aizmirsa par sāpēm un no pateicīgas pozīcijas sita pa vārtu stabu. Pēc neizmantotā momenta uzbrucējam tika sniegta medicīniskā palīdzība, bet viņu tāpat nācās nomainīt.

Vietā nākušais Rafinja arī bija tuvu vārtu guvumam – viņš izdarīja tālu iegriezto sitienu no labās malas, un bumba planēja tieši zem pārliktņa, taču aizsniegties izdevās vārtsargam, kurš sitienu novirzīja pret pārliktni. Kopumā pirmajās 45 minūtēs "Barcelona" sniegums bija ierastais bez Mesi – sadrumstalota spēle bez izdomas, pamatīgu bumbas kontroli neprotot pārvērst bīstamos momentos.

Barselonas galvenajam trenerim Ernesto Valverdem duelis bija īpašs, jo pirms tam viņš vadīja tieši "Athletic". Viņš no Basku zemes gribēja aizbraukt ar trim punktiem, tāpēc puslaika pārtraukumā veica vēl vienu maiņu – Karloss Alenja neizmantoja savu iespēju, un viņa vietā laukumā tika sūtīts Ivans Rakitičs, lai uzlabotu sniegumu laukuma centrā.

Tieši horvātam bija pirmais nopietnais moments otrajā puslaikā, taču – tas bija vien 70. minūtē... Turklāt "Barcelona" nevis izspēlēja uzbrukumu, bet bumba laimīgā kārtā atlēca pie Rakitiča, kurš no soda laukuma iekšienes sita spēcīgi, tomēr pāri vārtiem.

"Barcelona" nedienas tur nebeidzās – "Athletic" 89. minūtē izrāva uzvaru ar 1:0. Minūti iepriekš laukumā nākušais Aritss Aduriss pēc centrējuma no labās malas akrobātiskā sitienā norāva stadionam jumtu. 38 gadus vecais uzbrucējs Spānijas čempionātā vārtus nebija guvis kopš pērnā decembra.

Spānijas čempionāts, 1. kārta

SpēleDienaRezultātsVārtu guvēji
Athletic Bilbao - Barcelonapiektdien1:0Aduriss 89'
Celta Vigo - Real Madridsestdien
Valencia - Real Sociedadsestdien
Mallorca - Eibarsestdien
Leganes - Osasunasestdien
Villarreal - Granadasestdien
Deportivo Alaves - Levantesvētdien
RCD Espanyol - Sevillasvētdien
Real Betis - Real Valladolidsvētdien
Atletico Madrid - Getafesvētdien

     [+] [-]

, 2019-08-16 23:56, pirms 5 gadiem
Nav Messi, nav arī uzvaras.
Bet gols gan bija efektīgs.

  -2 [+] [-]

, 2019-08-16 23:57, pirms 5 gadiem
Liekas,ka Valverde nezin ko darīt bez Messi.
Ņem vēl nomaina labāko midu pēc puslaika(Alena).Dembele vismaz 50% gadījumu,kā pieskaras pie bumbas sad*rš visu pasākumu

Tā neko uznākt uz maiņu,un pēc pāris minūtēm iesist tādus uzvaras vārtus

  -2 [+] [-]

, 2019-08-16 23:58, pirms 5 gadiem
ārprāts, kas par spēli. Nav Messi, nav Suarez, galīgi garām.

  -2 [+] [-]

, 2019-08-17 00:01, pirms 5 gadiem
Kad Messi aizies pensijā Barca liktenis būsvēl nežēlīgāks nekā Real pēc CR7 aiziešanas

  -2 [+] [-]

, 2019-08-17 00:01, pirms 5 gadiem
Vai nu Barselona vai Real šogad izkritīs uz spānijas B grupu, tas ir fakts

  -1 [+] [-]

, 2019-08-17 00:02, pirms 5 gadiem
Pat ar visu Messi Bilbao nekad nav viegla pastaiga,te veel zudeet Suaresu jau pirmajaa puslaikaa.Bet nu Aduriz izcili traapiija.Valverdem jaamet kjiimikjoshana pie malas un jaaliek Busketsu un De Jongu vienlaiciigi laukumaa.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-17 00:03, pirms 5 gadiem
visaadi vareeja buut, bet izshkjiira Aduriza briinumgols. nebriiniishos, ja pirmais arii izraadiisies labaakais gols visaa turniiraa.
ne paaraak sapratu, kaa speeleeja Roberto. Valverde turpina paarsteigt. De Jongam un Rafam lieliska speele, zheel, ka peedeejais brauks prom.

     [+] [-]

, 2019-08-17 00:05, pirms 5 gadiem
MESSI FC

     [+] [-]

, 2019-08-17 00:08, pirms 5 gadiem
Skaistie vārti kompensēja teju 2 stundas garlaicībā.

  -2 [+] [-]

, 2019-08-17 00:09, pirms 5 gadiem
Kā Barcai pretī autobuss, tur ir čavinieks uzreiz. New season but same old Barca. Prieks par Rafinha labo spēli.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-17 00:10, pirms 5 gadiem
Applausi kājās stāvot. Aduriss - tas ir vecis. Mesī un Ronaldu stūrī nervozi pīpē. Seksīgs veids kā iesākt pēdējo sezonu karjerā.

     [+] [-]

, 2019-08-17 00:28, pirms 5 gadiem
Mana vēlme atlaist Valverdi nekur nav palikusi...

Prieks par Frenkiju, pilnībā attaisno cerības. Rafinja lielisks, nedod dievs, ka palaidīs prom... Starp citu, atminos, ka viņš bija uzņēmis formu un tad briesmīgais savainojums, reti kurš pēc tāda atgriežas līmenī.

Grīzmanu nu ne pavisam neprot izmantot Valverde pagaidām, viņš pats arī tāds mazaktīvs...

Dembele šodien nu tā... bija dažas labas epizodes, bet kopumā nekas nav mainījies, ceru iztiks bez savainojumiem un tad jau būs labi.

Bet es joprojām nesaprotu, kapēc Valverde vada komandu, jā spēlet San Mames vienmēr ir sareģžīti, bet vai tas ir attaisnojums?