Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Dzīvnieciskā spēlē "Real" sasit "Atletico", tuvu finālam arī Barsa

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Dzīvnieciskā spēlē "Real" sasit "Atletico", tuvu finālam arī Barsa
Madrides "Real" šodien varēja līksmot
Foto: AP/Scanpix

Spānijas kausa izcīņas pusfināla pirmajā spēlē Madrides derbijā "Real" savā "Santiago Bernabeu" stadionā ar 3:0 sasita "Atletico". "Real" divreiz talkā nāca veiksmīgi rikošeti, tomēr kopumā Karlo Ančeloti komanda bija krietni pārāka. Jāsaka gan, ka spēli pamatīgi aizēnoja dzīvnieciskās izpausmes laukumā - gandrīz visu maču sekoja viena netīra epizode pēc otras. Savukārt otrā pārī "Barcelona" pusfinālu sāka ar uzvaru mājās pār "Real Sociedad" (2:0).

Pirms spēles

Madrides "Real" un Madrides "Atletico" 2013. gada 17. maijā tikās Spānijas kausa finālā un pēc 1:1 pamatlaikā un Krištianu Ronaldu noraidījuma pamatlaika pēdējās sekundēs papildlaikā uzvaru negaidīti izrāva "Atletico" centra aizsargs Žoau Miranda - 2:1. Tātad "Atletico" šai mačā izgāja kā titula aizstāvētāja. Vēl vairāk - "Atletico" negaidīti pēc 22 no 38 kārtām atrodas Spānijas čempionāta vadībā, par trim punktiem apsteidzot tieši šīs dienas pretinieci "Real" un čempioni "Barcelona".

Arī šīs sezonas vienīgajā tikšanās reizē "Atletico" visai negaidīti "Real" apspēlēja tai pašā stadionā ("Santiago Bernabeu"), kur abas tikās šodien - 28. septembrī Djēgu Koštas vārti mača sākumā atlētiem deva 1:0 uzvaru. Šodien "Real" bija iespēja revanšēties, turklāt tā bija reta iespēja šodien 29. dzimšanas dienu svinošajam Ronaldu uzspēlēt šomēnes, februārī - kā zināms, portugāļu superzvaigznei par noraidījumu pēdējā spēlē piespriesta trīs spēļu diskvalifikācija iekš "La Liga", un viņš Spānijas čempionāta ietvaros atgriezīsies tikai 2. martā uz spēli pret... to pašu "Atletico".

Lai gan sākotnēji bija spēlētāju sarakstā, spēles pieteikumā trešo maču pēc kārtas "Real" sastāvā netika iekļauts Garets Beils. Pārējie "Real" labākie bija ierindā (vārtos, kā allaž ne-"La Liga" turnīros, Ikers Kasiljass), kamēr "Atletico" iztika bez savainotajiem Filipes Luisa (vietā Emiliano Insua) un Davida Viljas (vietā Rauls Garsija). "Atletico" pieteikumā pēc diezgan ilga savainojuma atgriezās Tjagu, tomēr šis portugālis palika rezervē, argentīniešu trenerim Djego Simeonem dodot priekšroku brazīlietim Djego.

Spēle

"Real" sāka labi un aktīvi, neapmulstot arī pēc Ardas Turana bīstamā sitiena ar galvu. Un tieši "Real" 18. minūtē guva pirmos vārtus pret "Atletico", kas šosezon ielaiž ļoti maz vārtu - Karaliskā kluba uzbrukumam pieslēdzās centra aizsargs Pepe un uzšāva no 18 metriem, bumbai trāpot pa Insua un ievērojami mainot lidojuma virzienu, ar ko Tibo Kurtuā nevarēja tikt galā (1:0)!

Spēle bija nejauka, netīra, brīžiem pat dzīvnieciska - futbolisti izpildīja dažnedažādus paņēmienus, lai nodarītu pāri pretiniekam, tāpat netrūka simulāciju. Visbiežāk uzmanības centrā nonāca Košta, Pepe, Alvaro Arbeloa. Diezgan pamatīgi no "Real" puses tika terorizēts Košta, kurš gan pats pazīstams kā liels provokators. Ja runā par futbolu, tad šai aspektā "Real" šodien bija ievērojami pārāka - gan pirms, gan pēc gūtajiem vārtiem. TV ekrāns vienubrīd rādīja 72%/28% bumbas kontroli. "Real", iespējams, bija pelnījusi pat ko vairāk nekā 1:0 pēc 1. puslaika.

To, ko "Real" bija pelnījusi 1. puslaikā, tā panāca 57. minūtē - 2:0. Anhels di Marija izpildīja izcilu piespēli pretiniekam starp kājām, un aizvien lielāku Karlo Ančeloti uzticību baudošais Hesē ar pirmo pieskārienu pārspēja Kurtuā, kurš neslēpa pārdzīvojumu par nespēju noreaģēt, izlaižot bumbu zem paduses. Arī 2. puslaikā netrūka netīrību, savu standarta dzelteno kartīti beidzot nopelnīja Košta, kaut arī nesportiskas lietas izpildīja arī citi abu komandu spēlētāji - kā pareizi atzīmēja TV komentētājs, varētu radīt varenu kompilāciju video ar šīm te izdarībām. Kad notika futbols (tas gan bija reti), joprojām dominēja "Real".

Tikai 72. minūtē "Atletico" radīja pirmo (un pēdējo...) teicamo momentu - pēc stūra sitiena ar galvu sita Djego Godins, un Luka Modričs ar pūlēm izsita bumbu no vārtu līnijas. Pēc minūtes "Real" sodīja pretinieku ar trešajiem vārtiem. "Atletico" kļūda savā laukuma pusē, di Marijas tālsitiens, vēl viens rikošets (šoreiz no Mirandas), un atkal Kurtuā bezspēcīgs - 3:0!

"Real" arī šīs sezonas septītajā spēlē Spānijas kausa izcīņā neielaida nevienus vārtus, Kasiljasam vēl vairāk uzspodrinot sauso minūšu rekordu. "Real" šodien uzvarēja ar 3:0 un praktiski par formalitāti pārvērta atbildes maču, kas pēc nedēļas notiks "Atletico" "Vicente Calderon" stadionā. Izskatās, ka "Atletico" titulu nenosargās un ka šosezon neizbēgams ir "Real" un "Barcelona" fināls...

Savukārt otrā pusfināla pārī "Barcelona" savā laukumā pieveica "Real Sociedad" (2:0). Katalāņi pirmajā puslaikā izšķērdēja vairākas lieliskas izdevības, gan nespējot trāpīt tukšā vārtu stūrī, gan norībinot vārtu konstrukciju, bet 42.minūtē izcila iespēja bija viesiem. Karloss Vela cīņā ar Havjēru Maskerāno centās izrauties aci pret aci ar vārtsargu un, par spīti argentīnieša enerģiskai raušanai aiz rokas, kritienā tomēr izdarīja sitienu, pēc kura glāba Hosē Manuels Pinto.

Vela uzskatīja, ka bija jānozīmē 11 metru soda sitiens, taču tiesneša svilpe klusēja un pavisam drīz otrā laukuma pusē gavilēja mājinieki - Serhio Busketss no tuvas distances trāpīja apakšējā vārtu stūrī (1:0). Pēc ielaistajiem vārtiem baski saņēma vēl vienu triecienu - par diskusijām par iepriekšējo epizodi, kurā tika nogāzts Vela, sarkano kartīti saņēma Injigo Martiness. Otrā puslaika 15.minūtē "Barcelona" kuriozā veidā dubultoja pārsvaru. Aleksis Sančess, nonācis viens pret vienu ar vārtsargu, trāpīja pa stabu, taču atlēkusī bumba nonāca pie viesu aizsarga, kurš...to raidīja pret savu vārtsargu, un bumba rikošetā atrada ceļu uz vārtiem (2:0).

Atbildes spēles abos pusfināla pāros norisināsies nākamnedēļ.

Spānijas kausa izcīņa, pusfināli

Pāris1. spēleVārtu guvēji2. spēleSumma
Real - Atletico3:0 (1:0)Insua 17' (s.v.); Hesē 57'; Miranda 73'
Barcelona - Real Sociedad2:0 (1:0)Busketss 44' Subikarajs 60'
1 2 3 99 komentāri
Slēpts komentārs: sochee

  +8 [+] [-]

, 2014-02-05 22:54, pirms 11 gadiem
Real šodien bija krietni labāki! Kā man patīk šīs sāgas starp abu komandu spēlētājiem, diezgan jautri skatīties. Apsveicu visus Real atbalstītājus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2014-02-05 22:54, pirms 11 gadiem
BEZ VARIANTIEM!!!!!!!!!

  -2 [+] [-]

, 2014-02-05 22:55, pirms 11 gadiem
Hala Madrid!

  +3 [+] [-]

, 2014-02-05 22:55, pirms 11 gadiem
Di Marijas piespēle otrajā golā konfekte, Hesē sāk ieskrieties un Pepes ierēkšana par Koštas dzelteno vispār bez iekšām Ņemot vērā par kādu sīkumu CR dabūja sarkano, tad šodien te varēja būt ne viens vien noraidījums par pļaukām Garsijam, Ramosam un citiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2014-02-05 22:56, pirms 11 gadiem
pēdējais teikums ir ļoti varens, ņemot vērā, ka Barcelona savu spēli vēl pat nav sākusi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-05 22:58, pirms 11 gadiem
fruttto rakstīja: Pepe ir padļanku meistars,patika tas moments soda laukuma kur šis iebrauca Kostam kāja,tiesnesis neredzēja,bet kameras piefiksēja
Tur Arbeola iebrauca, ja es par pareizo momentu domāju.

  +3 [+] [-]

, 2014-02-05 22:58, pirms 11 gadiem
Spēles ziņā ļoti pārliecinoši!

     [+] [-]

, 2014-02-05 22:58, pirms 11 gadiem
fruttto rakstīja: Pepe ir padļanku meistars,patika tas moments soda laukuma kur šis iebrauca Kostam kāja,tiesnesis neredzēja,bet kameras piefiksēja
Ramoss jau arī tuvu spēlēs beigām speciāli ar celi iebrauca galvā Koštam Vispār apbrīnojami kā Košta un Ramoss spēli nepabeidza priekšlaicīgi ģērbtuvēs

     [+] [-]

, 2014-02-05 22:58, pirms 11 gadiem
ar domām uz labu spēli skatījos šo spēli - un ko secināju - spānijā nekas nav maiņījies (vismaz šajā spēlē) - simulācijas, apelācijas, visu lauku kādi nevajadzīgi asumi kas skatīšanos padarīja diezgan neskatāmu - nepatīk tāds futbols!
protams tās jau tik manas domas

p.s.apsveicu real fanus (liela veiksme gan šodien viņu pusē bija, bet - veicas jau stiprākajam)

  +5 [+] [-]

, 2014-02-05 22:59, pirms 11 gadiem
Vislielākais prieks par Ikera sausās sērijas turpinājumu

     [+] [-]

, 2014-02-05 22:59, pirms 11 gadiem
Madrides saimnieki!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-05 22:59, pirms 11 gadiem
fruttto rakstīja: Edmunds nākotni redz,tipa Solciedad ar Griezmanu priekšgalā nav konkurents
Visvarenie bukmeikeri dod 88.4%, ka Barcelona tiks pāri Sociedad barjerai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-05 23:01, pirms 11 gadiem
Atletiko nekādu izredžu! Reāls dominēja!! Cerams, ka Ančeloti liks Beilam nopelnīt vietu sastāvā, jo pagaidām gan Jese, gan Di Maria spēlē lieliski! Un jā, Ančeloti liek daudziem mainīt viedokli par sevi, jo tik labu KOMANDAS spēli ilgi neesmu redzējis, kā pēdējās spēlēs!
Par klasiku finālā!! Hala Madrid

  -2 [+] [-]

, 2014-02-05 23:02, pirms 11 gadiem
blah rakstīja: Di Marijas piespēle otrajā golā konfekte, Hesē sāk ieskrieties un Pepes ierēkšana par Koštas dzelteno vispār bez iekšām Ņemot vērā par kādu sīkumu CR dabūja sarkano, tad šodien te varēja būt ne viens vien noraidījums par pļaukām Garsijam, Ramosam un citiem
Tieshi par to ari nodomaju!
Vnk iepriekshejas speles tiesnesim nepatik Real un tas ari viss!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-05 23:03, pirms 11 gadiem
Tas bija Arbeloa
fruttto rakstīja: Pepe ir padļanku meistars,patika tas moments soda laukuma kur šis iebrauca Kostam kāja,tiesnesis neredzēja,bet kameras piefiksēja

     [+] [-]

, 2014-02-05 23:03, pirms 11 gadiem
madrid real rakstīja: Ančeloti liek daudziem mainīt viedokli par sevi, jo tik labu KOMANDAS spēli ilgi neesmu redzējis, kā pēdējās spēlēs!
Par klasiku finālā!! Hala Madrid
Ka jau Italis,aizsardzibu sakartojis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-02-05 23:05, pirms 11 gadiem
fruttto rakstīja: es gan pamanīju,ka spēlējot mazāk uz CR var arī vinnēt biežāk ! Respektīvi,jādod piespēle tam kas ir labākā situācijā nevis tikai CR
Nu CR pats pēdējā laikā nemaz ar piespēlēm neskopojas. Šodien arī spēlēs beigās Moratam iedeva, atlika tikai iesist, ar ko Moratam īpaši labi neveicas.

     [+] [-]

, 2014-02-05 23:06, pirms 11 gadiem
fruttto rakstīja: es gan pamanīju,ka spēlējot mazāk uz CR var arī vinnēt biežāk ! Respektīvi,jādod piespēle tam kas ir labākā situācijā nevis tikai CR
Ronaldu gan nebija par to īpaši apmierināts!! Bet jā, Reāls uzņēmis labu tempu!

     [+] [-]

, 2014-02-05 23:06, pirms 11 gadiem
Pats Košta nekādā mērā nebija labāks- visu laiku provocēja, grūstījās ne pa tēmu un vēl stāstīja anekdotes visai Real aizsardzības līnijai.
fruttto rakstīja: nu Arbeloa un Pepe šodien troļļoja Kostu ! Patīkami skatīties,kā viņš trakoja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-05 23:07, pirms 11 gadiem
fruttto rakstīja: es gan pamanīju,ka spēlējot mazāk uz CR var arī vinnēt biežāk ! Respektīvi,jādod piespēle tam kas ir labākā situācijā nevis tikai CR
Itka Real biezi zaude!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 99 komentāri