Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Vai Rudņevs turpinās bombardēt? Hamburga cer…

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Vai Rudņevs turpinās bombardēt? Hamburga cer…
Artjoms Rudņevs
Foto: AP/Scanpix

Trešdien vēsturiskus vārtus Vācijas Bundeslīgā guva Artjoms Rudņevs. Daugavpilieša precīzais raidījums mačā pret Menhengladbahas "Borussia" (2:2) bija ne tikai futbolista pirmais trāpījums līdzšinējos piecos mačos. Tie bija pirmie kāda Latvijas futbolista vārti Bundeslīgas vēsturē, un Hamburga cer, ka Rudņevs tikai tagad ir ķēries pie darbiņa, ko pieprot vislabāk…

No nesenās nolemtības sajūtas un purpināšanas uz katra stūra Hamburgā vairs nav ne miņas. Vismaz tad, ja runa ir par lielpilsētas spēcīgāko futbola klubu HSV un tā atbalstītājiem. Ja pēc vasaras pāreju loga pēdējā brīža lielā notikuma – vietējā varoņa Rafaela van der Vārta atgriešanās – Hamburgā atkal bija iegriezušās rožaino cerību vēsmas, tad pēc uzvaras un neizšķirta nedēļas laikā pret divām pērnās sezonas četrinieka komandām Ziemeļvācijas pilsētā nav tālu no eiforijas. Tik ātri viss var mainīties futbolā, un plašsziņas līdzekļu uzmanības epicentrā esošajā HSV emocijas allaž tiek izkrāšņotas īpaši spilgti. Kāda vēl cīņa par izdzīvošanu, ja varam tikt Eirokausos?! Apmēram tā šobrīd runā lielākā daļa Hamburgas fanu.

Pēc pirmās rezultatīvās piespēles pirms pusotras nedēļas Frankfurtē trešdien pienāca laiks arī pirmajiem Latvijas futbolista gūtajiem vārtiem Bundeslīgā. Artjoms Rudņevs, kurš vēl pirms mača pret Gladbahu presē mazliet negaidīti tika raksturots kā komandas mīlulis un ļoti gaidīta persona jebkurā spēlētāju kompānijā, atalgoja sevi par cītību treniņos un neietekmēšanos no preses sākotnējās kritikas – teicami atbrīvojoties no sedzēja, daugavpilietis ar galvu pārspēja Vācijas šībrīža vienu no labākajiem vārtsargiem ter Stēgenu (VIDEO). Ja vien šajā mačā nebūtu tik daudz zīmīgu un skandālu cienīgu epziožu, Rudņeva pirmos vārtus un darbību laukumā pavisam noteikti ceturtdien daudzi izceltu vēl vairāk. Taču atzinīgu vārdu netrūka tāpat.

"Kopš esmu Hamburgā, šī bija mūsu labākā spēle," preses konferencē atzina HSV galvenais treneris Torstens Finks. Jo vairāk žēl, ka līdz uzvarai pietrūka pāris minūšu. Taču HSV spēlētāju un arī Finka pēcspēles kritika par Rudņeva konkurenta Markusa Berga (nomainīja mūsu spēlētāju 77. minūtē) pasivitāti sava pretspēlētāja segšanā standartsituācijas izpildes laikā, kā rezultātā tika izlaista uzvara, diezgan skaidri norāda, ka par vietu starta vienpadsmitniekā turpmākajos mačos Rudņevs, visticamāk, var neuztraukties. "Sestdien pamatsastāvā būs izmaiņas tikai tad, ja kāds nebūs simtprocentīgi gatavs," Finks pirms spēles nedēļas nogalē pret sezonu lieliski sākušo "Hannover 96" (tabulā šobrīd 3. vietā) liek noprast, ka uzvarošo sastāvu nemainīs. Pēc diskvalifikācijas izciešanas vienpadsmietniekā varētu atgriezties vienīgi čehs Petrs Jirāčeks, taču drīzāk arī viņam nāksies ieņemt vietu uz soliņa.

Uz to, ka Rudņevs noteikti ir simtprocentīgi gatavs, norāda ne tikai uzbrucēja aktīvā spēle Hamburgas piekoptajā presingā, bet arī sausā statistika. Mūsu uzbrucējs trešdienas mača gaitā veica visātrāko izrāvienu (32,5 km/h) starp visiem spēles dalībniekiem, kopumā daugavpilietim 21 veikts izrāviens (otrais labākais rādītājs komandā, trešais spēlē), un arī laukumā pievarētā distance (10,1 km) 77 minūtēs ir atzīstams rādītājs. "Esmu pārliecināts, ka Hamburgas 10. numurs atlikušajās 13 minūtēs noskrietu vēl vismaz divus kilometrus un tādējādi šajā rādītājā iesprauktos komandas trijniekā. Turklāt vērā ņemams ir fakts, ka uzbrucējs savus kilometrus noskrien krietni augstākā tempā nekā pussargi," Latvijas futbolista fiziskās īpašībās slavē Hamburger Abendblatt žurnālists Markuss Šolcs. Rudņevs "Bild" vērtējumā kopā ar van der Vārtu (supervārti pirmajā puslaikā, taču nerealizēta pendele otrajā) un horvātu Milošu Badeļu (precīzas 60 no 61 piespēles, tostarp rezultatīvais centrējums Artjomam!) saņēmis mača labāko atzīmi "2". Vācijā atzīmes tiek dalītas no 1 līdz 6, un vieninieks ir labākā atzīme.

Vienīgi uz 11 metru soda sitiena izpildi Rudņevam, šķiet, tik drīz vēl necerēt. Lai gan van der Vārts nopūdelēja Gladbahā, holandieša ietekme komandā ir pārāk liela, lai viņu pēc vienas kļūdas noņemtu no trases. "Ja es būtu iesitis, mēs vinnētu… Esmu ļoti dusmīgs uz sevi, taču sitīšu arī nākamreiz, ja vien pirms sitiena nebūšu nepārliecināts." Un pašapziņa holandietim ir ļoti augstā līmenī – teju visa Hamburga klanās viņa priekšā.

Svarīgi, ka Rudņeva futbola kvalitātes izceļ ne tikai prese ("Rudņevs ir piemērs tam, kā paša spēkiem izkļūt no negatīvās zonas. Viņa nomaiņa trešdien man bija nesaprotama," tā Šolcs no Hamburger Abendblatt), bet arī HSV treneris Finks: "Izkārtot sev daudz iespēju ir Artjoma stiprā īpašība. Viņš ir ātrs un [pretspēlētājiem] neērts, labi iejuties komandas mikroklimatā un nu arī guvis skaistus vārtus. Un bieži vien notiek tā, ka uzbrucējs pēc saviem pirmajiem vārtiem nākamajā mačā gūst otros…"

Tieši uz to cer visa Hamburga – komandas atbalstītāju kopkoris interneta forumos gandrīz vienbalsīgi sauc: "Nu tik maisam gals būs vaļā!" Par to nebaidās runāt žurnālisti un, kā redzam, arī Hamburgas treneris. Sestdien HSV savā laukumā jāuzvar obligāti – pretī stāsies Lejassaksijas galvaspilsētas Hannoveres futbolisti, un 29. septembris Hamburgā ar īpašiem pasākumiem tiks atzīmēts kā vērienīgas kluba 125. gadadienas svinības. Tādās reizēs zaudējumiem nav vietas, lai cik labs būtu pretinieks!

Un nākamtrešdien vēl viens īpašs moments Rudņevam – atgriešanās Poznaņā! Tieši pret Artjoma bijušo klubu "Lech" Hamburga aizvadīs pārbaudes spēli, kas ir daļa no abu kluba darījuma par Rudņevu. HSV sola laukumā sūtīt optimālo sastāvu – katrā ziņā bez Rudņeva klāt būs arī van der Vārts. Bet Artjomam, kuram pēc atrastā dzīvokļa beidzot Hamburgā pievienojusies arī ģimene, nu jādomā tikai par to, kas viņam padodas vislabāk – par vārtu gūšanu!

1 2 38 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +32 [+] [-]

, 2012-09-28 02:29, pirms 12 gadiem
labi sarakstīts, gribēju tik ar acīm pārskriet pāri, bet izlasījās ļoti daudz!

 +15 [+] [-]

, 2012-09-28 02:40, pirms 12 gadiem
Labs raksts!

  +9 [+] [-]

, 2012-09-28 03:36, pirms 12 gadiem
rudim butu labi ja 6aja sezona ieliktu 5-7 vartiem
10.jau butu super!!!

  +7 [+] [-]

, 2012-09-28 04:00, pirms 12 gadiem
PAGAIDĀM TIKAI VIENI VĀRTI UN DAUDZ NEIZMANTOTU MOMENTU.
Par bombardēšanu pāragri runāt !

 +23 [+] [-]

, 2012-09-28 04:13, pirms 12 gadiem
Pateikšu dažiem - ja motors ir iedarbināts, tad tam vajag padot degvielu, nevis slāpēt!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2012-09-28 08:40, pirms 12 gadiem
beiziiters rakstīja: PAGAIDĀM TIKAI VIENI VĀRTI UN DAUDZ NEIZMANTOTU MOMENTU.
Par bombardēšanu pāragri runāt !
Kur ir momenti, tur būs arī vārti - tā ir likumsakarība
Artjoms tiešām ir ļoti aktīvs un var redzēt, ka pavelk arī visu komandu, emocionāli
Slēpts komentārs: pirdaks

  +2 [+] [-]

, 2012-09-28 09:17, pirms 12 gadiem
"Bet Artjomam, kuram pēc atrastā dzīvokļa beidzot Hamburgā pievienojusies arī ģimene" nu lūk arī ir iemesls viņa labajam sniegumam. Viņs jau pirms tam teica, ka vislabāk spēlēs, kad ieradīsies viņa ģimene
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-09-28 09:50, pirms 12 gadiem
Šodienas gols būtu fantastisks dopings visam nedēļas vīkendam!

 +13 [+] [-]

, 2012-09-28 10:39, pirms 12 gadiem
Vot par šitādu rakstu var vairāk par 50 santīmiem iedot

  +1 [+] [-]

, 2012-09-28 10:45, pirms 12 gadiem
pirdaks rakstīja: neturpinās... droša likme uz HSV zaudējumu.
Tu jau tā pļūtīji pirms iepriekšējās spēles,labi atceros,tik nezin kāpēc tad tu neliec uz savu stabilo likmi,tāpēc aizveries vienreiz un ej citur smirdi.

  -1 [+] [-]

, 2012-09-28 11:29, pirms 12 gadiem
sport80 rakstīja: Tu jau tā pļūtīji pirms iepriekšējās spēles,labi atceros,tik nezin kāpēc tad tu neliec uz savu stabilo likmi,tāpēc aizveries vienreiz un ej citur smirdi.
pagājušo reizi uzliku un vinnēju, ne tik cik gribētos, jo bija ničja, biju nodrošinājies ar nelielu likmi uz neizšķirta, kā saka, ja nu tomēr Rudņevs 1 no savām 10 iespējām iesit tieši šodien, tā arī bija... bet nu šodien HSV stabils zaudējums, jo divreiz pēc kārtas slotas kāts nevar izšaut.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2012-09-28 11:43, pirms 12 gadiem
Šādiem jābūt rakstiem, nevis kā tiem - pārkopētiem mēsliem!

  +1 [+] [-]

, 2012-09-28 11:51, pirms 12 gadiem
pirdaks rakstīja: pagājušo reizi uzliku un vinnēju, ne tik cik gribētos, jo bija ničja, biju nodrošinājies ar nelielu likmi uz neizšķirta, kā saka, ja nu tomēr Rudņevs 1 no savām 10 iespējām iesit tieši šodien, tā arī bija... bet nu šodien HSV stabils zaudējums, jo divreiz pēc kārtas slotas kāts nevar izšaut.
Tu brauc auzās,šodien nemaz nav spēle.

     [+] [-]

, 2012-09-28 12:11, pirms 12 gadiem
Beidzot matus labi nogriezis

     [+] [-]

, 2012-09-28 12:15, pirms 12 gadiem
Nav nekādu šaubu par Rudnevu, ka viņš turpinās sist vārtus.

     [+] [-]

, 2012-09-28 12:16, pirms 12 gadiem
Holande ir mazaka par Latviju , tapec nav tik lecigi ka angli un vaciesi , tapec Rudnevu Van der Varts labi varetu sadarboties!

     [+] [-]

, 2012-09-28 12:21, pirms 12 gadiem
Cikos šodien spēle??

     [+] [-]

, 2012-09-28 12:21, pirms 12 gadiem
Cikos šodien spēle??

     [+] [-]

, 2012-09-28 12:46, pirms 12 gadiem
Ne tikai Hamburga, bet visa Latvija cer!

  +3 [+] [-]

, 2012-09-28 14:10, pirms 12 gadiem
Ielogojos tikai, lai pateiktu - feins raksts, bija patīkami lasīt!

  +1 [+] [-]

, 2012-09-28 14:28, pirms 12 gadiem
Tiešām prieks lasīt šādus rakstus, cerēsim , ka tas ir tikai sākums

     [+] [-]

, 2012-09-28 14:33, pirms 12 gadiem
Karlitosmeistars rakstīja: Tu brauc auzās,šodien nemaz nav spēle.
ir

     [+] [-]

, 2012-09-28 15:01, pirms 12 gadiem
Iesita jau labi, žēl, ka tie nebija uzvaras vārti.Vājākā no Borussiām neizskatījās tik pārliecinoša.Veiksmi Artjomam un Hamburgai!

     [+] [-]

, 2012-09-28 16:15, pirms 12 gadiem
T.H.G. rakstīja: 1 vārti un tagad to jau sauc par bombardēšanas aizsākšanu?
Bombardēt nenozīmē tiešu trāpījumu. Katrā ziņā iepriekšējā spēlē Rudņevs rādīja sniegumu, ko varētu raksturot kā bombardēšanu.

     [+] [-]

, 2012-09-28 16:37, pirms 12 gadiem
Rudņeva pārstāvētā HSV komanda noskatījusi... -
Rudņevam jāsaņemas, lai neklīstu šādi raksti pa netu

     [+] [-]

, 2012-09-28 18:58, pirms 12 gadiem
Nez vai vienus vārtus var saukt par "bombardēšanu", bet ļoti ceru, ka vārti sāks birt!

     [+] [-]

, 2012-09-28 18:59, pirms 12 gadiem
kā tad bombardēs. labak lai padomā ka nosargāt vietu pamatsastāvā..

     [+] [-]

, 2012-09-28 19:02, pirms 12 gadiem
Video studijāāāāāā.....
1 2 38 komentāri