Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

BFC "Daugavpils" apvienojas ar FK "Progress"

Andrejs Siliņš

BFC "Daugavpils" apvienojas ar FK "Progress"
Viktors Morozs un Vladimirs Žavoronkovs
Foto: bfcdaugavpils.lv

Lai izveidotu vienotu un spēcīgu futbola struktūru Latgales reģionā, savus spēkus turpmāk apvienos divas spēcīgas organizācijas – BFC Daugavpils un FK Progress. Kopējas sadarbības galvenais mērķis paredz konkurētspējīgas 1. līgas komandas izveidi, kas varētu cīnīties par uzvaru Latvijas 1. līgā un turpmāk varētu pretendēt arī uz augstām vietām Virslīgas čempionātā.

BFC Daugavpils pēdējos gados nostabilizējusi savas pozīcijas jauno futbolistu sagatavošanā. Akadēmijas audzēkņi veiksmīgi startē Latvijas jaunatnes izlasēs, kā arī lielā daudzumā tiek pārstāvēti dažādās Virslīgas komandās, savukārt FK Progress pēdējās divās sezonās bijusi viena no 1. līgas flagmanēm, divus gadus pēc kārtas iegūstot sudraba godalgas.

2017. gada 1. līgas čempionāta noslēguma tabulā FK “Progress” ieguva otro vietu, bet BFC Daugavpils, atpaliekot par vienu punktu, ierindojās trešajā pozīcijā.

Abu klubu vadības pēc abpusējām pārrunām nolēmušas apvienot savus spēkus, koncentrējot vienā komandā gan cilvēku, gan finansiālos resursus. Galvenais komandas mērķis viennozīmīgi būs uzvara 2018. gada 1. līgas turnīrā un vietas izcīnīšana Virslīgā.

BFC Daugavpils valdes loceklis Aleksandrs Isakovs: “Nav noslēpums, ka Latgales reģionā ir lielas problēmas ar atbilstoša finansējuma nodrošināšanu konkurētspējīgas komandas izveidei. Pēdējos gados regulāri saskaramies ar to, ka mūsu labākos futbolistus izķer Latvijas bagātākās komandas. Mūsu futbola skola strādā ļoti veiksmīgi un tās uzturēšanai esam ieguldījuši lielas pūles, taču turpmākajam progresam mums ir jāatgriežas uz Virslīgas skatuves. Šo progresu mums palīdzēs sekmēt FK “Progress”. Šī organizācija pēdējos gados ir pierādījusi savus nopietnos nolūkus Latvijas futbolā, taču arī viņi vienatnē nevar pilnvērtīgi cīnīties par visaugstākajām vietām. Domāju, ka kopējiem spēkiem mēs spēsim izveidot klubu, ar kuru varēs lepoties ne tikai visa Daugavpils, bet arī Latvija.”

FK “Progress” valdes loceklis Aleksejs Stupenkovs: “Mēs ienācām Latvijas futbolā, lai uzbūvētu spēcīgu komandu. Komandu, kura varētu būt starp labākajām Latvijā un būtu konkurētspējīga arī Eiropas līmenī. Saprotot, ka vienatnē mums to paveikt neizdosies, kluba vadība nolēma meklēt sabiedrotos, ar kuriem varētu sasniegt šo mērķi. Šādus domubiedrus mums izdevās atrast Aleksandra Isakova un BFC Daugavpils veidolā. Mēs uzskatām, ka Daugavpils futbola akadēmijai ir viss nepieciešamais resurss, lai uz tā bāzes izveidotu spēcīgu un konkurētspējīgu komandu, kuras uzdevums šajā gadā būs uzvarēt 1. līgas turnīrā! Daugavpils futbolam ir ļoti bagāta vēsture, akadēmijai ir laba infrastruktūra. Esmu pārliecināts, ka “Progress” ienesīs daudz kā pozitīva Daugavpilī, bet mūsu kopējās idejas un darbs spēs izveidot spēcīgu futbola kolektīvu, kas cīnīsies par visaugstākajām vietām. Vienlaikus es ceru, ka arī Daugavpils pilsētas vadība atbalstīs mūsu projektu, bet līdzjutēji atgriezīsies tribīnēs un atbalstīs BFC Daugavpils/Progress.

BFC Daugavpils futbola akadēmija turpinās visos jaunatnes turnīros startēt ar nosaukumu BFC Daugavpils, savukārt 1. līgas čempionātā tiks izmantots apvienotais nosaukums BFC Daugavpils/Progress.

Izmantotie resursi:
BFC Daugavpils apvienojas ar FK Progress...

     [+] [-]

, 2018-02-13 17:10, pirms 6 gadiem
Protams, loģika pastāv: ''Daugavpilij'' ir spēcīga akadēmija, toties trūka finanšu resursu kluba galvenajai komandai; ''Progresam'' ir izdevies piesaistīt naudu, bet nav nedz akadēmijas, nedz infrastruktūras.

Vai rīdzinieki (spēlētāji) būs gatavi visu nedēļu uzturēties Daugavpilī un tādējādi atteikties no spēlēšanas Rīgas čempionātā?

     [+] [-]

, 2018-02-13 17:21, pirms 6 gadiem
Interesanta izvēle. Bija tak sadarbība ar AFA Olaine. Kas tur bija par vainu, ka nevarēja turpināt? Iespējams tur kaut kas pietrūka.

Bet tā - kāpēc ne? Ja var apvienot šādi spēkus un dot kādu labumu komandai un vispār Latvijas futbolam - tas var būt labs ceļš uz kaut ko nopietnāku un kaujas spējīgāku komandu ar visu piramīdu. Lai veicas jaunajā veidolā kā FC Daugavpils Progress. Un cerams, ka tas būs viens no labajiem vēstnešiem ar finansiāli stabilu komandu, kura dotu impulsu Virslīgai paplašināties līdz 10-12 komandām.

Ģeogrāfija ir noteikti jāpaplašina. Jācer, ka ar laiku parādīsies vēl kāda finansiāli spējīga komanda. Kura - pagaidām neredzu, kura vēl varētu būt tā 10-tā.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-13 17:31, pirms 6 gadiem
Negribu nevienu aizvainot, bet pirmais, kas nāk prātā, redzot šos divus nosaukumus, ir totalizators.

     [+] [-]

, 2018-02-13 17:40, pirms 6 gadiem
Gan 1.līgas godalgotajā trijniekā eventuāli ir atbrīvojusies viena vieta, gan arī līgā kopumā.
23.janvārī ( Gaidels: "Agri vai vēlu nonāksim pie Virslīgas... ) rakstīja, ka par 12.komandu kļūs ''Super Nova''. Šobrīd jāmeklē vēl viena komanda dalībai 1.līgā. Pēc sportiskajiem kritērijiem nākamā komanda ir ''Cēsis''.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-13 17:54, pirms 6 gadiem
Pieļauju, ka arī "Jūrnieks" nebūtu pret 1.līgā uzspēlēt, bet ne "Cēsis" ne "Jūrnieks" uz doto brīdi nav LFF biedri.

  +3 [+] [-]

, 2018-02-13 19:18, pirms 6 gadiem
jau varu iedomāties jaunās komandas līdzjutējus vienoti korī dziedot - beeee eeeef ceeeee Daugavpils slīpsvītra Progress

     [+] [-]

, 2018-02-13 19:49, pirms 6 gadiem
1.liga par toto nezinu, bet 2.liga bija pat divas komandas viniem (progresam)

     [+] [-]

, 2018-02-13 20:09, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Negribu nevienu aizvainot, bet pirmais, kas nāk prātā, redzot šos divus nosaukumus, ir totalizators.
+++
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-02-14 09:17, pirms 6 gadiem
Skaidrs, ka Daugavpils ir Latvijas futbola talantu kaltuve, tāpēc ilgtermiņā šāda apvienošanās varētu nest pozitīvus augļus. Protams, Latvijas futbolā redzēti visādi ilgtermiņa projekti, tāpēc nekādas prognozes vēl neizdarīsim.

Komandas, kuras šogad būtu pretendējušas uz vietu Virslīgā, savas izredzes tur iekļūt palielina maksimāli.

     [+] [-]

, 2018-02-14 09:37, pirms 6 gadiem
Vai tas nozīmē,ka AFA Olaine aiziet no 1.līgas?

  +1 [+] [-]

, 2018-02-14 10:04, pirms 6 gadiem
Mākslīgi veidojumi pamatā sevi nekad neattaisno.Isakova kungam būtu jāaizdomājas par kādu citu problēmu.Latvijas otrajā lielākajā pilsētā vairs nav neviena stadiona ar dabīgo zālāju.

     [+] [-]

, 2018-02-14 10:57, pirms 6 gadiem
Pec sportiska principa 1.ligaa jaspelee Monarham.Lff viedokslis kaa esam toto komanda 2017 .gadaa be zaudejot ne viena spleevinjuprat likam uz sevi