Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Četri 1. līgas klubi nepiedalās kausa izcīņā - kāpēc?

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Četri 1. līgas klubi nepiedalās kausa izcīņā - kāpēc?
Arturs Zakreševskis
Foto: Romāns Kokšarovs (f64)

Šonedēļ kļuva zināms, ka uzreiz četri 1. līgas klubi nepiedalīsies šī gada Latvijas kausa izcīņā - "Auda", "Tukums 2000", "Alberts" un "Smiltene". Sportacentrs.com lūkoja uzzināt, kādi iemesli ir pamatā tādam lēmumam.

"Audas" prezidents Juris Gorkšs: "Mēs vēl pirms izlozes ziņojām LFF, ka kausa izcīņā nepiedalīsimies - nezinu, kāpēc mums tik un tā pretinieku ielozēja. Nepiedalāmies, jo futbolistiem ir liela aizņemtība arī ārpus futbola spēlēšanas. Vairāki spēlētāji paralēli piestrādā par bērnu treneriem un vasarā ir daudz bērnu futbola turnīri, kuros jāpiedalās. Tostarp jādodas uz turnīru Pērnavā, uz turnīru Vācijā."

"Tukums 2000" sporta direktors Kristaps Dišlers: "Kausa izcīņā nepiedalāmies uzreiz vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, mums šogad ir gados jauna komanda un U-18 čempionātā piedalāmies praktiski ar to pašu sastāvu, ar kuru spēlējam 1. līgā. Sanāk par daudz spēļu. Otrkārt, uzskatām, ka vasarā ir jābūt pauzei - jā, varbūt tas nav līdz galam pareizi, ņemot vērā, ka tā ir 1. līga, taču mums ir jauniešu komanda, un mēs vasarā pēc nelielas atpūtas aizvadām trīs nedēļu treniņciklu, lai varētu labi aizvadīt sezonas otro pusi.

Atvaļinājumi, lai atpūstos ārzemēs? Nē, nekā tāda nav, jo, kā jau minēju, mums komandā ir gandrīz tikai jaunieši - skolēni, studenti. Turklāt gandrīz visi ir vietējie tukumnieki, tikai trīs ir no Saldus. Visi esam uz vietas un vasaru patiešām izmantojam, lai nopietni gatavotos rudens daļai.

Attiecībā uz to, ka mūsu komanda piedalījās kausa izcīņas izlozē, daļēja vaina jāuzņemas man. Lēmumu par nepiedalīšanos kausa izcīņā pirmo reizi mūsu vēsturē pieņēmām jau ziemā un biju 200% pārliecināts, ka Ainārs Vahtelis [kluba ilggadējais prezidents, kurš šī gada maijā diemžēl devās aizsaulē - aut.] ir uzrakstījis LFF vēstuli. Par to, ka mūs gatavo izlozēt, uzzināju tikai pēdējā brīdī un dienu pirms izlozes informēju LFF Sacensību daļas vadītāju."

"Alberts" sporta direktors Arturs Zakreševskis: "Mums ir diezgan daudz traumu, bet galvenais iemesls ir lielās slodzes - mums lielākā daļa komandas paralēli piedalās U-18 čempionātā, kurā šogad ir palielinājies spēļu skaits. Jūnijā, kurā būtu jāaizvada kausa mačs, vien ir četras spēles, kopā sezonā 16 un, protams, paralēli piedalāmies 1. līgā. Plus parasti kausā devu spēlēt tiem, kam mazāka spēļu prakse, bet šogad arī mūsu U-16 komanda spēlē A grupā un arī šiem puišiem slodzes ir pietiekamas. Turklāt sākotnēji kausa spēle bija paredzēta 17.-18. jūnijā un pārējās nedēļās iepriekš saplānoju spēles, bet īsi pirms kausa izcīņas sākuma kausa maču datumi tika mainīti.

Tāpat, būdams pats Sacensību nodaļā, esmu teicis, ka nevēlamies, ka Virslīgas komandas tiek izsētas. Citās valstīs notiek aklā izloze un arī mēs uzskatām, ka tā būtu interesantāk. Galu galā 1. līgas un 2. līgas komandas pirmajās kārtās netiek izsētas un starp šīm līgām izsēto nav. Es tagad pat vairs neatceros, kad pēdējo reizi Virslīgas komanda kausā būtu zaudējusi 1. vai 2. līgas komandai. Attiecīgi, startējot kausa izcīņā, griesti būtībā ir 1/8 fināls, kurā par 99% jāzaudē Virslīgas komandai. Domāju, ka aklā izloze ļautu 1. līgas komandām reizēm tikt līdz 1/4 finālam vai pat 1/2 finālam, kas klubam būtu lieli svētki. Virslīgas komandas savulaik nolēma izsēt, jo baidījās no mazo komandu cūcenēm, bet tagad, lai tiktu Eirokausos, jāuzvar arī fināls, tā ka neredzu iemeslu, kāpēc neveidot aklo izlozi.

Pēc izlozes pat nopriecājos, ka atteicāmies no dalības, jo mums ielozēja izbraukuma spēli Daugavpilī, kur mākslīgais laukums. Mani puiši kopš maija beigām spēlē praktiski tikai uz dabīgā seguma. Kad informēju LFF par nepiedalīšanos? Sūtīju vēstuli pirmdien [izloze notika trešdien - aut.], bet laikam nepareizajam adresātam aizsūtīju un pēc tam telefoniski informēju LFF otrdien."

"Smiltenes" treneris Raimonds Dūmiņš: "Mums tik traki ar traumām kā šogad nav bijis nekad. Seši puiši slimnīcā nonāca... Tikko U-19 izlasē arī Puriņš notraumējās. Plus mums paralēli jāspēlē U-18 un U-16 čempionātos. Apsēdāmies visi pie apaļā galda un nolēmām, ka šogad kausa izcīņā nepiedalīsimies. Sapratām, ka mums ir jāatgūstas, jāatveseļojas, tāpēc džeki ir nedaudz jāpasaudzē. Pēdējos divos 1. līgas mačos bijām tikai ar diviem un vienu spēlētāju rezervē. LFF, godīgi sakot, informējām tikai nākamajā dienā pēc izlozes."

Latvijas kausa izcīņas otrā posma pirmās kārtas pāri

PārisUzvarētājs
FC Nikers – Saldus SS/Brocēnu NBJSS
SK Upesciems – FK Progress/AFA Olaine
FB Gulbene 2005 – FK Karosta
Talsi/FK Laidze – FK AudaTalsi/FK Laidze (bez cīņas)
FC Caramba Rīga – Grobiņas SC
FK Staiceles Bebri – FK Smiltene/BJSSStaiceles Bebri (bez cīņas)
FK Jūrnieks Rīga – BFK Salaspils
FK Lielupe – FK Jēkabpils/JSC
BFC Daugavpils – JDFS AlbertsDaugavpils (bez cīņas)
Ogres NSC – Rēzeknes FA/BJSS
DSVK Traktors – Preiļu BJSS
FK Pļaviņas – FK Aliance
Monarhs/Flaminko - FK Balvi
FK Tukums 2000/TSS – JFC DobeleDobele (bez cīņas)
Valmiera Glass VIA – FK Priekuļi
RTU FC/Skonto Academy – FK Ogre

Pāru uzvarētājas tiksies savā starpā otrā posma otrajā kārtā, bet trešajā posmā iesaistīsies astoņas Virslīgas komandas, kas savus 1/8 finālus pret zemāku līgu komandām aizvadīs viesos. Siets apskatāms šeit.

  -4 [+] [-]

, 2017-06-09 09:20, pirms 7 gadiem
Galvenā doma ko nolasu - džeki nevelk, jāpasaudzē .. sorry no šiem neviens nopietns spēlētājs nesanāks

  +3 [+] [-]

, 2017-06-09 09:36, pirms 7 gadiem
Daniel rakstīja: Galvenā doma ko nolasu - džeki nevelk, jāpasaudzē .. sorry no šiem neviens nopietns spēlētājs nesanāks
1liigaa 38 speeles, U18 vēl 18 bez finaliem, kur arī kādas 4, 60 speeles sezonā nu ir galīgi pietiekoši astoņu mēnešu laikā. un vietājie resursi ir tik cik ir, nav šiem klubiem 30 - 40 speletaju kas cīnaas par vietu sastāvā, tā kā pareizs lēmums.

  +4 [+] [-]

, 2017-06-09 10:41, pirms 7 gadiem
par aklo izlozi Arturam Zakresevskim pilniba japiekrit ta palielina intrigu nerada ''siltumnicas''apstaklus virsligai rada futbola svetkus mazajas pilsetas j a tur speli aizvada kads no virsligas grandiem tas tikai popularize futbolu tacu sapuvusajiem LFF funkcionariem to nesaprast viniem ir labi ka ir ka tik maki pildas ka tik siltie kresli pie pakalam turas ne stadionu celtnieciba ne futbola attistiba sos treknos LFF funkcionarus neinterese

  +2 [+] [-]

, 2017-06-09 10:55, pirms 7 gadiem
Kāpēc LFF baidās no aklās izlozes? Kaut kāds sviests! Vēl nesen atceros
MU- Arsenal spēles jau 1/16 finālā. Francijā 4. līgas klubs ir spēlējis finālā. Viss OK

     [+] [-]

, 2017-06-09 11:03, pirms 7 gadiem
Tad jau ar sistēmu kaut kas nav kā vajag.

  -3 [+] [-]

, 2017-06-09 11:07, pirms 7 gadiem
Rīgas Basis rakstīja: Kāpēc LFF baidās no aklās izlozes? Kaut kāds sviests! Vēl nesen atceros
MU- Arsenal spēles jau 1/16 finālā. Francijā 4. līgas klubs ir spēlējis finālā. Viss OK
Nu tur visi klubi vismaz ir profesionāli - iedomājies kas notiktu ja Staiceles Bebri (visu cieņu komandai) pēkšņi tiktu Eiropas Līgā?

  +1 [+] [-]

, 2017-06-09 11:09, pirms 7 gadiem
backstab rakstīja: Nu tur visi klubi vismaz ir profesionāli - iedomājies kas notiktu ja Staiceles Bebri (visu cieņu komandai) pēkšņi tiktu Eiropas Līgā?
Nu nevar tikt viņi tikt Eiropas līgā. Pirmkārt jau tāpēc, ka komandām, kuras nepārstāv augstāko līgu ir nepieciešama īpaša atļauja, lai piedalītos eirokausos. Un otrkārt - nu neuzvarētu viņi LK ne pie kādas izlozes.

     [+] [-]

, 2017-06-09 11:18, pirms 7 gadiem
biskaps rakstīja: Nu nevar tikt viņi tikt Eiropas līgā. Pirmkārt jau tāpēc, ka komandām, kuras nepārstāv augstāko līgu ir nepieciešama īpaša atļauja, lai piedalītos eirokausos. Un otrkārt - nu neuzvarētu viņi LK ne pie kādas izlozes.
atļauja būtu jādod,ja uzvarētu kausā. Un kas par to,ka no 1.līgas? Spēlētu Skonto stadionā un viss chill..toties kādu finansiālu grūdienu Eirokausa nauda dotu tādai 1.līgas komandai!

  -1 [+] [-]

, 2017-06-09 11:27, pirms 7 gadiem
puslaiks rakstīja: atļauja būtu jādod,ja uzvarētu kausā. Un kas par to,ka no 1.līgas? Spēlētu Skonto stadionā un viss chill..toties kādu finansiālu grūdienu Eirokausa nauda dotu tādai 1.līgas komandai!
Nav obligāti jādod. Var nedot.
Nu jā, + vēl toto uzliec ka 10+ ielaidīsi

  +4 [+] [-]

, 2017-06-09 11:39, pirms 7 gadiem
Absolūti piekrītu Zakreševska kungam: aklā izloze palielinātu iespēju jebkurai komandām reizēm tikt līdz 1/4 finālam vai pat 1/2 finālam, kas klubam būtu lieli svētki un palielinātu interesi par šo turnīru! Par aklo izlozi !!!

  -3 [+] [-]

, 2017-06-09 18:07, pirms 7 gadiem
es-sportists rakstīja: Absolūti piekrītu Zakreševska kungam: aklā izloze palielinātu iespēju jebkurai komandām reizēm tikt līdz 1/4 finālam vai pat 1/2 finālam, kas klubam būtu lieli svētki un palielinātu interesi par šo turnīru! Par aklo izlozi !!!
kāda starpība vai tiec sagraut 0:7 astotdaļfinālā vai pusfinālā? mainās tikai izkārtnes nosaukums ..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-09-16 22:42, pirms 7 gadiem
Monarhs/Flaminko - FK Balvi

Trešo reizi pēc kārtas spēlēš sava starpa. Kaut kas ar izlozi nav kartībā.