Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

LFF savā simtgadē iecerējusi maču ar Kluiverta un citu futbola leģendu dalību

LFF savā simtgadē iecerējusi maču ar Kluiverta un citu futbola leģendu dalību
Patriks Kluiverts "Barcelona" kreklā. Foto: Getty Images

Latvijas Futbola federācija (LFF) par godu nākamgad gaidāmajai simtgadei vasarā iecerējusi paraugmaču, kurā pašmāju futbola leģendas sacentīsies ar ārvalstu leģendām, noskaidroja Sportacentrs.com. Portālam dalību šajā spēlē apstiprināja nīderlandiešu leģenda Patriks Kluiverts, kurš šajās dienās bija ieradies Latvijā.

Federācija dibināta 1921. gadā, un nākamgad tai apritēs 100 gadu. Tam par godu tiks rīkoti vairāki pasākumi, tostarp futbola leģendu spēle. Šī mača sakarā Rīgā nupat bija ieradies arī Kluiverts, kurš kopā ar LFF prezidentu Vadimu Ļašenko uzņēmies šīs cīņas organizēšanu.

"Kopā ar Vadimu mēģināsim noorganizēt maču starp Latvijas un starptautiskām futbola leģendām," mūsu portālam atklāja Kluiverts, kurš apstiprināja, ka arī pats iecerējis piedalīties šajā spēlē. Nīderlandietis arī norādīja, ka Ļašenko pazīstot jau ilgu laiku. "Mačs būs par godu LFF simtgades svētkiem."

Spēle iecerēta nākamā gada jūnija sākumā, taču daudz kas būs atkarīgs no Covid-19 situācijas Latvijā. Nepieciešamības gadījumā to varētu pārcelt arī uz vēlāku laiku. Paredzams, ka mačs varētu tikt aizvadīts "Skonto" stadionā. "Par datumiem vēl nav galējas skaidrības, bet spēle notiks – tas ir skaidrs!"

Leģendu spēlē piedalīsies zināmi bijušie futbolisti no vairākām valstīm. Vēl nesen Ļašenko tikās ar portugāļu leģendu Luišu Figu, un nevar izslēgt arī viņa dalību mačā.

Kluiverts Latvijā gan pavadīja tikai nepilnu dienu, jo ieradās ceturtdienas pēcpusdienā un prom lidoja jau piektdien.

"Latvijā ierados pirmo reizi. Šeit ir nedaudz auksti, bet Rīga ir jauka," pieklājības frāzes veltīja Kluiverts, kurš nedaudz dalījās arī pārdomās par 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijas izlozi, kurā viņa dzimtā Nīderlande ir ielozēta vienā grupā ar Latviju. "Mums noteikti jātiek uz finālturnīru, jo iepriekšējā nepiedalījāmies. Mums tagad ir laba komanda. Esam grupas favorīti, taču būs spraigas cīņas arī ar Turciju un citām komandām. Runājot par Latviju – nekad nevar zināt, kas notiks nākotnē. Pārsteigumi mēdz notikt. Iepriekš jūsu izlasei neesmu sekojis diez ko daudz, taču nu būs citādāk, jo spēlējam vienā grupā."

Kluiverts savulaik kā futbolists pārstāvēja tādus klubus kā Amsterdamas "Ajax", "Milan", "Barcelona", "Newcastle United", PSV, "Valencia" un "Lille". Ar "Ajax" viņš 1995. gadā uzvarēja UEFA Čempionu līgā, bet Nīderlandes izlasē uzbrucējs 79 spēlēs iesita 40 vārtu. Šobrīd viņš ir "Barcelona" akadēmijas direktors.

  +4 [+] [-]

, 2020-12-18 16:28, pirms 3 gadiem
Malači futbols - stadionus ceł, šovu taisa, šovu domā. Hokejs - mācies.

  +2 [+] [-]

, 2020-12-18 16:33, pirms 3 gadiem
Saimonss rakstīja: Malači futbols - stadionus ceł, šovu taisa, šovu domā. Hokejs - mācies.
Slēpts komentārs: KristsT

  +2 [+] [-]

, 2020-12-18 16:47, pirms 3 gadiem
Kluiverts ar Ajax uzvarēja ČL 1995.gadā, nevis 1996.
Slēpts komentārs: M

     [+] [-]

, 2020-12-18 18:43, pirms 3 gadiem
KristsT rakstīja: Vismaz es nepavelkos uz šo visu.
Ja spēlētu spēka gados, super. Bet šobrīd viņi pensijas vecuma, tik kā slaveni uzvārdi, visticamāk tāda FK Metta, piemēram, viņus apspēlētu. Līdzīgi kā visas tās boksa leģendu cīņas.
Ja Metta nespētu uzvarēt 50gadīgus onkas, tad viņiem būtu jālien zemē no kauna.

     [+] [-]

, 2020-12-18 19:21, pirms 3 gadiem
Ceru atkal redzēt Blagonadeždinu

     [+] [-]

, 2020-12-18 20:47, pirms 3 gadiem
Papuass rakstīja: Ceru atkal redzēt Blagonadeždinu
Paharu, Verpakovski, Zemļinski, Stepanovu, Rubīnu, Laizānu, Astafjevu, Koļinko. Varbūt izdodas pierunāt Rudņevu. Treneris Starkovs.

  +1 [+] [-]

, 2020-12-18 20:53, pirms 3 gadiem
Kluiverts Barsai laikam pievienojās gadu pēc Skonto spēles? Ja par Barsas 97.gada sastāvu, varētu Gvardiola, Figu, Hesps un Stoičkovs atbraukt

  +1 [+] [-]

, 2020-12-18 21:34, pirms 3 gadiem
Metta dabūtu no pasaules zvaigznēm pat ja atbrauktu 66 gadīgie.

     [+] [-]

, 2020-12-19 15:43, pirms 3 gadiem
M rakstīja: Nevar izslēgt arī Bekenbauera, Peles un Platinī līdzdalību. Zidāns gan nevarēšot, jo pārāk bīstamās sportiskās formas dēļ nesaņemšot uzaicinājumu. Maradona formas dēļ gan derētu par sparinga partneri, bet jābaidās, ka viņu tāda sīkuma dēļ negribēs rakt ārā.
Pipec, un te veel mani daudzi par ciniki uzskata

     [+] [-]

, 2020-12-19 15:44, pirms 3 gadiem
Saimonss rakstīja: Malači futbols - stadionus ceł, šovu taisa, šovu domā. Hokejs - mācies.
Prichom te Hokejs? Ir tak bijushi liidziigi pasaakumi arii Hokejaa

     [+] [-]

, 2020-12-20 00:26, pirms 3 gadiem
M rakstīja: Nevar izslēgt arī Bekenbauera, Peles un Platinī līdzdalību. Zidāns gan nevarēšot, jo pārāk bīstamās sportiskās formas dēļ nesaņemšot uzaicinājumu. Maradona formas dēļ gan derētu par sparinga partneri, bet jābaidās, ka viņu tāda sīkuma dēļ negribēs rakt ārā.
Diego noteikti nebūs, jo viņa dvēsele atrodas citur