Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

UFC ar "Cīņu Salu" atgriežas Abu Dabī; pirmajā šovā trīs titulcīņas

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

UFC ar "Cīņu Salu" atgriežas Abu Dabī; pirmajā šovā trīs titulcīņas
UFC pusvidējā svara čempions Kamaru Usmans. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Pasaules vadošās MMA sporta organizācijas UFC ("Ultimate Fighting Championship") prezidents Deina Vaits paziņojis, ka jūlijā organizācijas darbība pārcelsies uz ilgu laiku loloto "Cīņu salu" - tā atradīsies Jāsas salā Abu Dabī un tiks ieskandināta 11. jūlijā ar iespaidīgu "UFC 251" cīņu šovu, kurā piedalīsies vairāki UFC čempioni.

Kamēr Covid-19 pandēmijas iespaidā uz pauzes uzlikti lielākā daļa pasaules populārāko profesionālā sporta čempionātu, ASV bāzētajai UFC, ņemot vērā arī sporta veida specifiku, izdevies turpināt savu darbību - bez skatītāju klātbūtnes kopš 9. maija aizvadīti pieci cīņu šovi divās dažādās lokācijās, Džeksonvilā (Florida) un Lasvegasā. Tiesa, ceļošanas ierobežojumu dēļ šajos turnīros piedalīties varēja tikai cīkstoņi, kas uzturas ASV.

UFC prezidents Deina Vaits jau kopš pandēmijas sākuma pauda ambiciozu ieceri iekārtot noslēgtu salu, uz kuras UFC varētu netraucēti rīkot cīņu turnīrus ar ārzemju cīkstoņu dalību un bez skatītāju klātbūtnes. Par UFC darbību pandēmijas laikā pār Vaitu gāzusies liela kritikas deva, taču tas, kā ierasts, kolorīto UFC prezidentu nav atturējis. Sarunā ar ESPN Vaits paziņojis, ka "Cīņu Sala" [angļu valodā tai dots nosaukums "Fight Island"] nākammēnes būs gatava uzņemt pirmās cīņas, kā arī atklāja tās lokāciju - pie Abu Dabī esošajā Jāsas salā [Yas Island - no angļu val.], uz kuras atrodas arī F1 sacīkšu trase.

"Ar Abu Dabī mums vienmēr bijusi lieliska sadarbība. Jāsas salā ir norobežota 10 kvadrātjūdžu [nepilni 26 kvadrātkilometri] teritorija speciāli priekš mums - arēna, viesnīca, treniņu centrs, kā arī viens astoņstūris pludmalē," ieskatu "Cīņu Salā" pavēra Vaits. Iepriekš UFC Apvienoto Arābu Emirātu galvaspilsētā viesojās aizvadītā gada septembrī ar cīņu šovu "UFC 242", kura galvenajā cīņā vieglā svara čempions Habibs Nurmagomedovs sakāva Dastinu Porjē.

Tagad Abu Dabī UFC atgriezīsies ar iespaidīgu "UFC 251" cīņu šovu, kurā būs vērojamas trīs titulcīņas - nigērietis Kamaru Usmans (16-1) savu pusvidējā svara titulu aizstāvēs pret brazīlieti Gilbertu Bērnsu (19-3), revanša cīņā amerikānis Makss Holovejs (21-5) mēģinās atgūt sev iepriekš piederējušo pusvieglā svara čempiona jostu no austrālieša Aleksandra Volkanovska (21-1), bet krievs Pjotrs Jans (14-1) un brazīlietis Žuzē Aldo (28-6) cīnīsies par vakanto vieglākā svara titulu.

Usmana rēķinā līdz šim ir viena titula aizstāvības cīņa, aizvadītā gada decembrī "UFC 245" šovā lieliskā piecu raundu cīņā pēdējā raundā ar tehnisko nokautu sakaujot Kolbiju Kovingtonu. Kamēr galvenie pretendenti - Horhe Masvidals, Kovingtons un Leons Edvardss dažādu iemeslu dēļ par titulcīņu ar Usmanu nevarēja vienoties, savu iespēju izmantoja brazīlietis Bērnss, kurš ir Usmana treniņu partneris. Bērnss 30. maijā izcīnīja lielisku uzvaru pār bijušo čempionu Taironu Vudliju, un tagad ticis atalgots ar titulcīņu.

"UFC 245" ietvaros pirmo reizi karjerā par UFC čempionu kļuva austrālietis Volkanovskis, kurš gāza no troņa trīs gadus čempiona statusā pavadījušo Holoveju, izcīnot uzvaru ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem. Tagad abi vienojušies par tūlītēju revanšu.

Pēc uzvaras "UFC 250" pār leģendāro Dominiku Kruzu par karjeras beigām paziņoja līdzšinējais UFC vieglākā svara čempions Henrijs Sehudo, titulam kļūstot vakantam. Jāatzīmē, ka sākotnēji pret Senudo bija jācīnās tieši Aldo, taču plānus izjauca Covid-19 dēļ noteiktie ceļošanas ierobežojumi. Tagad leģendārajam brazīlietim, kurš ilgus gadus pavadīja pusvieglā svara divīzijas tronī, būs iespēja izcīnīt savu otro UFC titulu cīņā pret krievu Janu, kurš savā iepriekšējā cīņā nokautēja citu UFC leģendu - amerikāni Juraiju Feiberu. Iepriekšējā cīņa Aldo bija debija vieglākā svara kategorijā, kas gan noslēdzās ar neveiksmi - ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem nācās piekāpties Marlonam Moraešam.

Kopā jūlija mēnesī Jāsas salā UFC paredzējusi aizvadīt četrus cīņu turnīrus - 11., 15., 18. un 25. datumā.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/mma/story/_/id...
https://www.mmafighting.com/2020/6/...

     [+] [-]

, 2020-06-10 09:34, pirms 4 gadiem
Ļoti labi, varēs Live noskatīties, nebūs jāmocas līdz rītam

     [+] [-]

, 2020-06-10 17:20, pirms 4 gadiem
skiet paragri iedeva cinu pret usmanu,bet nu parejie jau ar monstri,vispar pedeja laika visas divizijas baigie slepkavas top5,interesants periods kad sekot,sakt sekot ufc
usmans tads pats ka vodlijs,labi kaujas bet labak lai neruna, uzreiz gribas lai zaude
kads vispar zin kas ar cirkunovu notiek? pret brazili nesmuki sanaca, nakamo laikam pec punktiem uzvareja bet kas tagad...nav meklets isti