Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Beisbola superzvaigzne Alekss Rodrigezs diskvalificēts uz 162 mačiem

Juris Miņins
Juris Miņins

Beisbola superzvaigzne Alekss Rodrigezs diskvalificēts uz 162 mačiem
Alekss Rodrigezs
Foto: AP/Scanpix

Lai arī arbitrāža Augstāko beisbola līgu (MLB) vienam no atpazīstamākajiem spēlētājiem Aleksam Rodrigezam samazināja piespriesto diskvalifikāciju, 2014. gada sezonu viņam nāksies izlaist.

Alekss Rodrigezs aizvadītā gada augustā tika diskvalificēts uz 211 mačiem par MLB dopinga noteikumu pārkāpumiem, jeb, vienkāršiem vārdiem runājot, spēlētājs no "Biogenesis of America" klīnikas, kas atrodas Floridā, saņēma augšanas hormonus (HGH), kas ir iekļauti kā MLB, tā Starptautiskās antidopinga aģentūras (WADA) aizliegto vielu sarakstos. Jāsaka gan, ka Rodrigezs nebija vienīgais, kurš tika pieķerts, jo kopumā šajā lietā sodus un diskvalifikācijas saņēma 14 beisbolisti, tai skaitā arī 2011. gada Nacionālās līgas MVP Raiens Brauns un citi augsta līmeņa atlēti.

Pēc sportistu diskvalificējošā lēmuma saņemšanas, Rodrigezs, kopā ar saviem paŗstāvjiem, iesniedza apelāciju ar cerību, ka sods tiks samazināts. Pēc lietas izskatīšanas sods tika samazināts, taču ne tik būtiski kā cerēja atlēts un 2014. gada sezona viņam būs jāvēro pa TV ekrānu.
Savukārt laikā, kad diskvalifikācija būs beigusies Alekss Rodrigezs būs 39 gadus vecs, pēc divām cirkšņu operācijām un divu sezonu laikā nospēlētiem 44 mačiem, kas vieš bažas par trešās bāzes spēlētāja iespējām veiksmīgi atgriezties profesionālā beisbola augstākajā līmenī.

Jāsaka gan, ka šis nav pirmais gadījums, kad Rodrigezs tiek turēts aizdomās vai pieķerts dopinga lietošanā, jo 2003. gadā viņa analīzes uzrādīja testesterona un primobolana klātbūtni, taču tolaik sankcijas nesekoja, jo testi notika laikā, kad MLB testēja dopinga pārbaudes un spēlētājiem, ja vien viņi atzīst savu vainu aizliegto preparātu lietošanā, ļāva turpināt startēt.
Savukārt 2010. gadā Rodrigezs tika turēts aizdomās par jau pieminētā augšanas hormona lietošanu kāda Kanādas sporta ārsta uzraudzībā, taču abas puses šos pārmetumus noraidīja, piebilstot, ka sportists lietoja vien pretiekaisuma preparātus.

Augšanas hormoni, jeb HGH, nereti tiek pielietoti, lai daudz ātrākā laikā atkoptos no dažādiem savainojumiem. Tāpat šie hormoni palīdz samazināt zemādas tauku procentu, vienlaicīgi palielinot muskuļu masu.

Jāpiebilst, ka pašlaik MLB, kopā ar spēlētāju arodbiedrību strādā pie jauniem noteikumiem, kas paredz mūža diskvalifikāciju visiem beisbolistiem jau pie pirmā pozitīvā dopinga testa. Plānots, ka šādi noteikumi varētu stāties spēka jau 2016. gadā.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-01-11 21:47, pirms 10 gadiem
sasperjods rakstīja: Re kā lielās ZA līgās tomēr arī kaut ko paskatās
Kad spēlētāji vispār jau sāk "nagļetj", tad viņus arī nedaudz "paspiež"... jo nu, ja spēlētājs jau reizi tika saķerts, tad visu laiku par šamo bija baumas, ka nav mācījies no kļūdām un bezjēgā turpina ķīmiķot... nu i saņēma... turklāt šajā gadījumā nostrādāja arī tas, ka no Biogenesis of America HGH saņēma ne jau tikai viens Rodrigezs, bet arī Raiens Brauns, kurš arī ir MLB top spēlētājs un kuram arī jau bija pozitīvi testi (kā rakstīja - testesterona līmenis analīzēs bija vislielākais kāds jebkad fiksēts šādos beisbolistu testos, 2x lielāks nekā rekords līdz šim), taču šamo nesodīja, jo bija zināmi pārkāpumi testu procedūrā, uz ko atsaucās aizstāvība.

Klāt vēl paķēra 3 MLB All-Stars līmeņa spēlētājus un 9 no "otrā plāna" spēlētājiem, sauksim viņus tā (liela daļa no viņiem spēlēja uz to brīdi minorlīgās).

  +1 [+] [-]

, 2014-01-11 22:01, pirms 10 gadiem
Pareizi ir, ka nesamazināja līdz 50/65 spēlēm kā citiem - citādi būtu jau par traku. Tomēr šaubos, ka arī šoreiz būs guvis mācību…