Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Ērvings: "Kāpēc tumšādainiem spēlētājiem jāizklaidē pūlis?"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ērvings: "Kāpēc tumšādainiem spēlētājiem jāizklaidē pūlis?"
Kairijs Ērvings. Foto: EPA/Scanpix

Daudzi NBA spēlētāji nav apmierināti ar 30. jūlijā gaidāmo sezonas atsākšanu Orlando. Iebildumi pret līgas plānu varētu būt Rodiona Kuruca komandas biedram Kairijam Ērvingam, kurš vakarā rīkos konferences zvanu ar 150-200 spēlētāju līdzdalību, piektdien, 12. jūnijā, raksta "Yahoo Sports".

Pirms nedēļas spēlētāju arodbiedrība (NBPA) piekrita līgas plānam atsākt sezonu ar 22 komandām, visas spēles aizvadot Volta Disneja izklaides parkā Floridā. Atbalsts nav vienprātīgs – daudzi spēlētāji uzskata, ka palikuši nesadzirdēti.

“Nav tālredzīgi, ka līga, kura pārsvarā sastāv no tumšādainiem vīriešiem, gatavojas viņus trīs mēnešus nošķirt vienā vietā tikai, lai izklaidētu pūļus un mazinātu finanšu zaudējumus,” atsaucoties uz vārdā neminētiem avotiem, raksta žurnālists Kriss Heinss (Chris Haynes).

“Kādu vēsti mēs nosūtām, piekrītot tam šajā laikā?” viens tumšādains spēlētājs teicis “Yahoo Sports”. “Ejam ielās un protestējam. Un pametam savas ģimenes šajos neskaidrajos laikos, lai pulcētos bez īpašnieku klātbūtnes. Kāda jēga? Tas ir solis atpakaļ.”

Bruklinas “Nets” zvaigzne Kairijs Ērvings piektdienas vakarā rīko konferences zvanu ar 150-200 spēlētājiem, lai spriestu par tālāko rīcību. Aizsarga viedoklis uzskatāms par nozīmīgu – viņš ir NBPA izpildkomitejas loceklis un domā, ka rasu spriedzes laikā jāpieļauj iespēja nespēlēt.

Avoti vēsta, ka vairāki spēlētāji atturas paust savu viedokli, lai nenonāktu pretrunā ar superzvaigžņu nostāju. Vairāki basketbolisti, piemēram, “Portland Trail Blazers” uzbrucējs Karmelo Entonijs un “Denver Nuggets” uzbrucējs Džerami Grants nav pārliecināti par sezonas atsākšanas nepieciešamību.

Līga iepriekš paziņoja, ka nesodīs spēlētājus, kuri izlems nepiedalīties sezonas turpinājumā. No otras puses, viņi nesaņems atalgojumu par atlikušo sezonas daļu.

Izmantotie resursi:
https://sports.yahoo.com/sources-si...

 +20 [+] [-]

, 2020-06-13 00:34, pirms 4 gadiem
baskets ir brīvprātīga padarīšana, pasaulē nekas slikts nenotiks ja tas ervains to vairs nespēlēs un tupēs palmā. droši vien alga tik būs mazāka....

  +9 [+] [-]

, 2020-06-13 00:42, pirms 4 gadiem
nekod roka kas baro

 +17 [+] [-]

, 2020-06-13 01:51, pirms 4 gadiem
Daļa dažādu aktīvistu tagad rasismu saredz visur un sacelto haju izmanto kā aizsegu savas taisnības deklarēšanai, citi - demolēšanai, grautiņiem utt. Tagad jau pat NBA spēlētāji sāk to piesaukt, lai gan viņiem neviens neko neuzspiež. Ja negribi spēlēt, tak sēdi mājās, neviens neuzspiež, bet tad rēķinies, ka peso arī nedabūsi. Un vienalga, kādā krāsā esi, naudu saņemsi tikai par darbu. Manuprāt, tā arī jābūt.

 +13 [+] [-]

, 2020-06-13 06:53, pirms 4 gadiem
Šitādi līgumi, un vēl pļurkst...

Par ko varētu būt stāsts - dzīve bez ģimenēm un ar ierobežotām izklaides iespējām vienam var izrādīties neciešamas mokas, citam - mūža iespēja parādīt labāko sniegumu!

 +14 [+] [-]

, 2020-06-13 07:14, pirms 4 gadiem
Kāpēc? Tāpēc, ka tev oar to maksā miljonus. Ja nevēlies, neizklaidē! Ej bombīt veikalus!

  +8 [+] [-]

, 2020-06-13 08:15, pirms 4 gadiem
Paši tik kurina to naidu un rassu dažādību 😡

 +11 [+] [-]

, 2020-06-13 08:49, pirms 4 gadiem
vot priduraks, tas ir tavs darbs, izklaidēt pūl, kāda starpība melns vai balts, tu esi izklaidētājs, tieši tas ir tavs darbs, negribi, neizklaid.. pzg, stulbs!

  +6 [+] [-]

, 2020-06-13 09:17, pirms 4 gadiem
Nu tas, ka prāta spējas šim censonim nav īpaši augstas, bija zināms jau sen. Visi jau te bēdājās, ka šis nonācis pie Rodiona Bruklinā. Bet izrādās, ka šis ir arī rasists. Galvenais: "Mēs visu pārākie melnie cilvēki katru gadu spēlējām pilnu sezonu, bet tagad sapratām, ka esam priviliģētāki - lai spēlē baltie šosezon". Ja tik ļoti negrib, lai taču beidz spēlēt, lauž līgumu un dodās ar saviem teroristu brāļiem demolēt pilsētas. Nevis tagad spiedīs visus nespēlēt, kgan daudzi noteikti grib spēlēt, lai sevi pierādītu, un lai būtu spēļu prakse vispār.

  +6 [+] [-]

, 2020-06-13 09:35, pirms 4 gadiem
Nekad nav paticis šis wanaba stārs. Tā jau pussezonu nespēlē un saņem lielu algu, bet šis vēl arī tagad citus aģitē
Slēpts komentārs: Skudriniekss

  +6 [+] [-]

, 2020-06-13 09:50, pirms 4 gadiem
Apspriest un izteikt savu viedokli vajag, bet konkrētais spēlētājs ir pārāk ekstravaganta persona un ir sajūta, ka viņš domā tikai un vienīgi par sevi... Domāju, ka Bruklina ir smagi iegrābusies ar šo maiņu, jo galvenais mērķis tomēr bija Durants.

  +2 [+] [-]

, 2020-06-13 09:56, pirms 4 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Var neatbalstīt šādu attieksmi - bet tādas ir cilvēku tiesības - apspriest jautājumus un pieņemt tādus lēmumus, kādus uzskata par nepieciešamiem! Padomājiet paši, ja viņi nevēlas spēlēt, vai tad tas būtu risinājums, ja viņi, tēlaini izsakoties, tajā NBA vasaras posmā spēlētu rokas kabatās salikuši, pastaigātos? Turklāt, viņi jau arī tikai vēlas izmantot tās tiesības, ko deva NBA - ka tie, kuri nevēlas, drīkst nepiedalīties, komandām pat paplašināja tos sastāvu sarakstus no 15 uz 17 spēlētājiem!
Ko tur atbalstīt vai neatbalstīt? Lai nespēlē...

  -4 [+] [-]

, 2020-06-13 09:59, pirms 4 gadiem
marco90 rakstīja: Apspriest un izteikt savu viedokli vajag, bet konkrētais spēlētājs ir pārāk ekstravaganta persona un ir sajūta, ka viņš domā tikai un vienīgi par sevi... Domāju, ka Bruklina ir smagi iegrābusies ar šo maiņu, jo galvenais mērķis tomēr bija Durants.
Viņš šo viedokli izsaka kā amatpersona - NBPA vice-president Kyrie Irving. Tas jau arī jāņem vērā, ka vienam no spēlētāju organizācijas līderiem ir tiesības būt sabiedriski aktīvam un rosināt šo jautājumu. Tas amats jau arī uzliek statusu, nav jau tā, ka vienkārši kaut kāds neitrāls strādnieks no meža iznāca un sāka kaut ko runāt.

  +5 [+] [-]

, 2020-06-13 10:18, pirms 4 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Viņš šo viedokli izsaka kā amatpersona - NBPA vice-president Kyrie Irving. Tas jau arī jāņem vērā, ka vienam no spēlētāju organizācijas līderiem ir tiesības būt sabiedriski aktīvam un rosināt šo jautājumu. Tas amats jau arī uzliek statusu, nav jau tā, ka vienkārši kaut kāds neitrāls strādnieks no meža iznāca un sāka kaut ko runāt.
Kādu jautājumu rosināt?
Tur pat nav īsti jautājuma...kāds būs nākošais jautājums..kāpēc mums vispār ir jāspēlē? Lai tikai maksā

  +3 [+] [-]

, 2020-06-13 10:21, pirms 4 gadiem
denebs rakstīja: Daļa dažādu aktīvistu tagad rasismu saredz visur un sacelto haju izmanto kā aizsegu savas taisnības deklarēšanai, citi - demolēšanai, grautiņiem utt. Tagad jau pat NBA spēlētāji sāk to piesaukt, lai gan viņiem neviens neko neuzspiež. Ja negribi spēlēt, tak sēdi mājās, neviens neuzspiež, bet tad rēķinies, ka peso arī nedabūsi. Un vienalga, kādā krāsā esi, naudu saņemsi tikai par darbu. Manuprāt, tā arī jābūt.
Āmen!

  +8 [+] [-]

, 2020-06-13 10:27, pirms 4 gadiem
tam čalim kaut kas nav ar loģisko domāšanu pavisam labi ! It's your job boy ! Laikam vajadzētu kā atbildi šiem dīkdieņiem algu pārtraukt maksāt !

  +6 [+] [-]

, 2020-06-13 10:35, pirms 4 gadiem
Profesionālais sports bija , ir un būs izklaide. Ja kāds negrib, neatkarīgi no viņa krāsojuma, nav spiesta lieta. Šis gadījums gan vairāk izskatās pēc klīniska.

  +4 [+] [-]

, 2020-06-13 10:52, pirms 4 gadiem
Katrā lielā organizācijā ir savs G.bzems. NBA tas ir šis čalis!
Tēlo, ka cīnās par visiem, bet savas intereses ir augstākas.
Citiem basketbolistiem un viņu ģimenēm nav kontos miljoni, lai varētu vienkārši visu izlaist!

  +7 [+] [-]

, 2020-06-13 10:57, pirms 4 gadiem
Šis tiešām ir kosmonauts - nesen vēl publiski atbalstīja plakanās zemes teoriju, patīk puisim izcelties, žēl, ka tikai ar muti... Wannabe zvaigzne...

  +1 [+] [-]

, 2020-06-13 11:00, pirms 4 gadiem
Capo rakstīja: Šis tiešām ir kosmonauts - nesen vēl publiski atbalstīja plakanās zemes teoriju, patīk puisim izcelties, žēl, ka tikai ar muti... Wannabe zvaigzne...
Talants tur ir liels, bet ego bieži lielāks! Spilgtā atmiņā pč fināls, NBA fināls, bet ārpus basketbola un ja pašam jāvelk kā pirmajam, tad ārā nenāk!

  +7 [+] [-]

, 2020-06-13 11:24, pirms 4 gadiem
hmmmm, nu melnie rasisti NBA varēs tagad izpausites visos līmeņos.
Varbūt iekš ASV tas arī izklausās ok bet man šeit LV tas izklausās bezgala stulbi un vēl viens iemesls kāpēc melnos nav jāņem par pilnu - atradīs rasismu arī pārceptā kartupelī.

  +5 [+] [-]

, 2020-06-13 12:36, pirms 4 gadiem
"kāpēc melnajiem izklaidēt pūli? " jo pats ir izvēlējies tādu profesiju, kas robežojas starp sportu un izklaides industriju
Irvings nekad nav izcēlies ar gudriem izteikumiem un rīcību. gribētu zināt, kāda būtu viņa atbilde, ja abi ar KD būtu veseli šosezon, un cīnītos teiksim par top 3 vietām austrumos. vai arī tad būtu gatavs nespēlēt "rasisma dēļ" vai pēkšņi viņam tas kļūst svarīgs tikai brīdī kad viņa komandai nav reālu izredžu uz neko šogad.?

  +2 [+] [-]

, 2020-06-13 13:03, pirms 4 gadiem

Tas tak ir galīgi pasists.
Uz viņu pat viņa paša komandā neviens nevēlas skatīties, kur nu vēl citu komandu līdzjutēji. Skatītāji arī diži neskumtu, ja viņš beigtu karjeru...
Kur tad palika, ka basketbols ir visa viņa dzīve, hobijs un viņš ir svētīts, ka var pelnīt naudu ar kaut ko ko mīl? Utt?

  +2 [+] [-]

, 2020-06-13 13:10, pirms 4 gadiem
šoreiz kontroversālais Kairijs izsakās nesaprotami.
vai gatavs beigt karjeru?
vai tikai šogad visiem nespēlēt? (kad favorīti citi)
bet nākošsexon jāpēlē? (kad pats un KD veseli un būs titula favorīti)

     [+] [-]

, 2020-06-13 17:16, pirms 4 gadiem
Daniel rakstīja: šoreiz kontroversālais Kairijs izsakās nesaprotami.
vai gatavs beigt karjeru?
vai tikai šogad visiem nespēlēt? (kad favorīti citi)
bet nākošsexon jāpēlē? (kad pats un KD veseli un būs titula favorīti)
Kur viņš izsakās nesaprotami?
Jebkuram amerikāņu demokrātijas zombētajam rasisma un feminisma ideju piesaukšna jebkurā lietā un kontekstā ir jāpieņem bez ierunām. Tas ir labākais, ko teikt situācijā, kad kaut kas nepatīk, bet nav citu (adekvātu) argumentu, jo neviens tavu teikto nenosauks par dumju, ne arī prasīs kādus papildus paskaidrojumus.

  +3 [+] [-]

, 2020-06-13 19:59, pirms 4 gadiem
Pareizi Kairijs saka, nav mellajiem jāizklaidē pūļi, bet gan jāvergo plantācijās Neesmu rasists, man idioti riebjas.

  +3 [+] [-]

, 2020-06-14 10:39, pirms 4 gadiem
Tad jāsamazina tumšādaino skaits līgā un jāpalielina balto. Tad jau būs viss kārtībā.

     [+] [-]

, 2020-06-14 21:12, pirms 4 gadiem
visi normali cilveki to uzskata par darbu shis par izklaidi....njaaa...vispar pedeja laika runas par un ap so cilveku liek uz vinu skatities savadak...agrak man vins loti simpatizeja..tagad pads blauris palicis ka pretigi metas...tiesam labak butu gajis stradat kaut kur un devis spelet basi tiem kuri to grib

     [+] [-]

, 2020-06-14 21:14, pirms 4 gadiem
tiesam tada sajuta ka grib sedet majas kasit kuli un plukt zunguru