Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Ivanovskis Anglijā

Andrejs Siliņš

Ivanovskis Anglijā
Jānis Ivanovskis
Foto: bbl.org.uk

Latvijas basketbolists Jānis Ivanovskis, par kura gaitām Lielbritānijā jau rakstījām, "Worthing Thunder" rindās atgriezies pēc gada prombūtnes, ko pavadīja Dānijā. eSports.lv piedāvā īsu ieskatu basketbolista gaitās.

"Barona" vietā - studijas

1980. gada 29. decembrī Rīgā dzimušais Ivanovskis laika posmā no 1999. gada līdz 2002. gadam parādījās "Barons" komandas rindās, taču tad 201 centimetru garais spēka uzbrucējs izvēlējās doties studēt un spēlēt uz ASV. Tenesijas štata "Cumberland University" komandā Jānis tika pie solīda spēles laika, gāja sākuma pieciniekā, taču nebija komandas galveno punktu guvēju vidū.

Pēc aktīvām pārrunām "Thunder" un Ivanovskis vienojušies par latviešu spēlētāja atgriešanos kluba rindās, vēsta britu interneta mediji. Jau 2006./2007. gada sezonā Jānis pārstāvēja "Thunder" krāsas, kļūstot par vienu no komandas galvenajiem spēkiem - vidēji spēlē 17,5 punkti un deviņas atlēkušās bumbas. Pēc pavadītās sezonas Ivanovskis nolēma doties uz Dāniju, lai mācītos "Aarhus Management School of Business" izglītības iestādē. Tagad Jānis atgriezies Anglijā, bet mācības nepametīs tik un tā - basketbolists nolēmis turpināt studijas neklātienē.

Pa īstam profesionāļa karjeru Jānis sāka pēc universitātes beigšanas - 2006. gadā spēlētājs pārcēlās uz Lielbritāniju, kur pievienojās "Worthing Thunder" vienībai. Kā jau rakstīts augstāk, Ivanovskis kļuva par vienu no komandas līderiem, palīdzot tai atkārtot jau pirms gada sasniegto - uzvaru regulārajā čempionātā -, kā arī sasniegt jaunas virsotnes - pirmo un pagaidām vienīgo reizi uzvarēt arī izslēgšanas spēlēs.

Kas ir "Worthing Thunder"?

Nākamajā jeb pagājušajā sezonā bez Ivanovska "Worthing Thunder" vairs tik labi nesekmējās - regulārajā sezonā vien trešā pozīcija, bet izslēgšanas spēlēs nācās palikt ceturtdaļfinālā.

Interesanti, ka klubs dibināts 1999. gadā - tajā pašā, kad Ivanovskis uzsāka savas gaitas Latvijas profesionālajā basketbolā. Pēc vairāku citu komandu izjukšanas pilsētā bija pienācis laiks jaunajam klubam, ko gan sākotnēji dēvēja par "Worthing Rebels". Jau pirmajā sezonā Anglijas līgā izdevās sezonu pabeigt otrajiem. Tad vārdu "Rebels" nomainīja "Thunder", bet panākumi nemazinājās - nākamajā sezonā atkal otrā vieta.

Četras nākamās sezonas - no 2001. līdz 2005. gadam vairs nesekmējās tik labi - sestā, ceturtā un divas piektās vietas. Tam sekoja vēl viens uzrāviens un 2005./2006. gada sezonā regulārajā čempionātā uzvara, bet izslēgšanas spēlēs tikt līdz finālam. Un tad jau pievienojās latviešu spēka uzbrucējs, atnesot komandai pirmo čempiontitulu tā vēsturē.

Saistītie raksti:
Latvietis Ivanovskis Anglijā gūst 27 punktus

Izmantotie resursi:
midhurstandpetworth.co.uk
worthing-thunder.org.uk

1 2 59 komentāri

  +9 [+] [-]

, 2008-10-13 00:09, pirms 16 gadiem
Izlasot šo ziņu nodomāju: Kas pie velna ir Lielbritānijas basketbola liga

bet nu lai veicas Jānim, Savējos vienmēr atbalstām

 +10 [+] [-]

, 2008-10-13 00:13, pirms 16 gadiem
Galvenais ka vispār kaut ko dara!Un galvenais ka patīk tas ko dara

  +3 [+] [-]

, 2008-10-13 00:15, pirms 16 gadiem
Pff, man rodas jautaajums. Vai Cipruss vareetu buut Great britaanijas liigas labaakais centrs?

 +10 [+] [-]

, 2008-10-13 00:16, pirms 16 gadiem
McRELE rakstīja: Pff, man rodas jautaajums. Vai Cipruss vareetu buut Great britaanijas liigas labaakais centrs?
mvp

  +3 [+] [-]

, 2008-10-13 00:20, pirms 16 gadiem
Godīgi sakot tādu Ivanovski īsti nebiju dzirdēji, jo nekas dižs jau arī netika par šadu spelētāju rakstīts!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-10-13 00:26, pirms 16 gadiem
God. autor, kaut vienu vārdu par līguma nosacījumiem, cik Jānis var nopelnīt Anglijas līgā un tuvākā laika perspektīvēm!

  +1 [+] [-]

, 2008-10-13 00:37, pirms 16 gadiem
godiigi sakot, biju vinju pie bazniicas redzeejis...tas laikam bija shitas chalis kas ar Jahoo vienreiz atbrauca uzkapaat...

  +6 [+] [-]

, 2008-10-13 00:44, pirms 16 gadiem
sengo rakstīja: No Anglijas klubiem, es zināju tikkai Eifel Towers.Izrādas , ka ir vel kāds
vai tad nezināšana ir tas ar ko jālielas? kauns...

  -1 [+] [-]

, 2008-10-13 03:38, pirms 16 gadiem
Spriežot pēc GBR klubu panākumiem Eiropā - tas līmenis viņiem tur ir stipri zems..varbūt šogad pateicoties ASV viduvējībām + labu komandas ķīmiju izdosies kas vairāk, bet stipri šaubos...
Jāni apsveicu ar labu spēli, tā turpināt!

  +8 [+] [-]

, 2008-10-13 06:27, pirms 16 gadiem
sengo rakstīja: No Anglijas klubiem, es zināju tikkai Eifel Towers.Izrādas , ka ir vel kāds
Eifel Towers-ir Nīderlandes klubs nevis Britu!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2008-10-13 08:51, pirms 16 gadiem
Leonards_Dravnieks rakstīja: Lielbritanijas ligas labakie veci pelna ap 10-15tk marcinam nedela,kas velk uz 500-750tk marcinu gada. Janis varetu but saja kategorija. Limenis liga ir loti augsts- varetu salidzinat ar Turciju, Griekiju. Gbr liga progresejusi tiesi pedejos gados. Liela interese basketa sistemas attistiba gbr ir asv. Tapec vini finanse gan vairakas akademijas (Edinburga, Sefilda),kur aug jaunie talanti, gan ari tiesi atbalsta pieauguso komandas. Gbr ir labas izredzes basketbola, skatoties perspektiva,jo tur ir daudz negeru,bet baskets ir tipisks negeru sporta veids,kur baltais ar savam iesikstejusajam un nelokanajam ahileja cipslam ir vaji konkuretspejigs.
loti vieds viedoklis- oar finansēm neiebildīšu tikai tad tev pateikšu tad puse latvijas izlases spēlētu ka tur tā maksātu labākajiem! un šķēle nabags ir latvijā tad sanāk!

līmeni kā turcija etc?

hmm nezkapēc ulebā lielbritānijas lab;akā komanda tika atstāta jaņo pat no estu puses?

vai tik tas līmenis nav katastrofāli zems!

nestāsti te pasakas!

lai cilvēks kapājas viss ir ok! bet nepārspīlē ar līmeni!

  -1 [+] [-]

, 2008-10-13 09:21, pirms 16 gadiem
tā līga ir tik spēcīga ka pat neviens tā īsti par vinju neraksta nerunā un vispār izliekas ka tādas nav....

pieņemsim ka gbr līga būtu vienā līmenī ar turciju un ja šis puisis spēlē čempionvienībā un met 17,5 punktus kapēc tad pat neviens vinju neuzaicināja vismaz paskatīties izlases treninjus???

ja tā līga būtu tiešām kaut kas tad domāju ka vinjsh būtu bijis izlasēe

vai šitas par ligas līmeni neko neizsaka??

  -1 [+] [-]

, 2008-10-13 09:34, pirms 16 gadiem
McRELE rakstīja: Pff, man rodas jautaajums. Vai Cipruss vareetu buut Great britaanijas liigas labaakais centrs?
nu ja bija visas latvijas izlases labākais centrs iepreikšējā atlases turnīrā, tad kāpēc gan nevarētu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-13 09:44, pirms 16 gadiem
nu jāā te raksta ka augoša līga pa ja tu zinātu kās mums te līmenis ar kaiminju puikām kad uzkapājam basīti sētā bet nu spēlējot ar citiem tēlojam ka nemākam pat driblēt.....

  +1 [+] [-]

, 2008-10-13 09:46, pirms 16 gadiem
un jankas dērbijs pret koļu ir vienkārši fascinējoš....

  +2 [+] [-]

, 2008-10-13 09:47, pirms 16 gadiem
nu kur var šitādu sviestu dzīt??? nesaprotu vai man gribas smieties vai raudāt lasot šitādus komentus
Leonards_Dravnieks rakstīja: Ivanovska neaicinasana uz izlasi ir klaja tuvredziba no Lbs menedzmenta puses. Skele anglijaa? Nevajag jau sapnot, puikas! Tapec jau ari vins tur nespele,ka limenis Skelem tur varetu but par smagu. Nu, teiksu ta- protams, vins tur varetu spelet,bet nebutu tads motors ka BARONA. GBR klubu cempis raksturojas ar izteiktu lokalpatriotismu- eirokausi tur nevienu neinterese un tam tiek pieiets ar sekundaru attieksmi, taupot spekus. Lidzigi ka futene,kur newcastle, TH, Portsmouth tada uefa kausa spele ar novajinatu sastavu. Toties vieteja basketa cempi vala iet karsti. Ko vien verts ir Sefildas derbijs vai Dandi spekosanas ar Aberdinas klubu,ko uzskata par galveno visas Skotijas derbiju.

  +1 [+] [-]

, 2008-10-13 09:56, pirms 16 gadiem
Anglijā augsts līmenis basketbolā? Guilford Heat - čempioni izbraukumā Joventut izgrāba ar -65 aptuveni, ULEBa rekords.. Mājās ar -30!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-10-13 10:07, pirms 16 gadiem
peedeejaa laika kkaa dauz latvieshus pasaulee atrod esports
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-13 10:25, pirms 16 gadiem
bimbambols rakstīja: Juus kungi smiiknjaajat pa graabekli uz kura pashi uzkaapsiet,jau naakamvasar EC Polijaa!!Eirokausi tieshaam nesaista britus,jo viniem svariigaakais ir buut pirmiem savas salas un ar taadu attieksmi pec veel diviem gadiem mes vareesim runat jau par liigu,kas ir visspecigaka eiropa!jau tagad apmekleetiibas zina Gbr ienem 2vietu aiz Spanijas!Aug jauni talanti - Teo Macleods,Deivs Pembertons,Garets Lundekvams,kuri jau shovasar tika nodrafteeti Nba.Skat,Biedrinjam(cerams taa nenotiks)neizdosies nostiprinaties Nba un neizsleedzu,ka pec 3,4 gadiem mes vinu redzeesim shay liigaa.Atklashanas speli Shefilda noraudzijas 19474 skatitaji,tai skaita Anglijas karaliene,kas bij izradijusi cienu un apmeklejusi sho tik svarigo sporta notikumu Gbr!
Labi uzrakstiji, tiesam par so ligu esi diezgan zinoss! Es nenoliedzu, ka Gbr basis loti strauji attistas, tomer tas rezultats bija nepieklajigi liels, vnk tragjiski! Bet pagaidam tapat viniem Eiropa nav ko darit, tas vai pec 2-3 gadiem nebus, tas ir pavisam cits jautajums..

  -1 [+] [-]

, 2008-10-13 10:55, pirms 16 gadiem
Nu te nav pieminēts arī Jāņa spožais karjeras posms PBA (Pļavnieku Basketbola Asociācija, centrālais laukums Rudens ielā), kur viņš vairākkārt tika atzīts par labāko dankeri un precīzāko trīspunktu metēju. Tiesa, bija arī grūti brīži, sevišķi, kad vajadzēja vienu gadu izlaist dēļ potītes traumas. Tad arī viņš ieguva palamu - Klibais un, kas vēl sliktāk, sāka arī cītīgāk mācīties, tādējādi droši vien arī liedzot mums lolot nopietnas cerības par viņa palīdzību izlasei.
Ja Jānis šo lasa, tad noteikti arī ierēc par komentiem.

Starpcitu, te viens rakstīja, ka mums ir kaut kādi 200 citi tādi paši un tādā garā. Tikmēr es 4tā numura pozīcijā redzu tikai Helmani, kas drīz beigs karjeru, un Bērziņu, kas tikai tagad sāk iespēlēties. Ar pārējiem tikai lāpam caurumus no abām blakus pozīcijām. Kur tad ir tā mūsu pārbagātība, ja pat šāda vakuuma apstākļos nav ko uzlaist laukumā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-10-13 11:13, pirms 16 gadiem
Leonards_Dravnieks rakstīja: No pasreizejiem musmaju basketa meistariem britos varetu spelet kadi 7-10 cilveki. Izlases kodols, varbut vel kads. Biedrs,protams, tur butu viens no labakajiem centriem un drosi vien ari starp 20 labakajiem spileriem visa liga. Par to saubu nav.
Viss, ko Tu esi samaucis par Anglijas super-truper līmeni, ir pilnīgs murgs. Ivanovskis joprojām ir palicis un nav ne nieka labāks spēlētājs, kā bija baronos un joprojām ir tajā pat līmeni, kā, piemēram, Melnbārdis. Vai Osis Kalniņš, vai Edža Teteris (labi, viņiem citas pozīcijas)... Vasarā Ivanovskis tika manīts ar vienu otru vecu cīņu biedru kopā un no viņu puses nekas nav dzirdēts par pēkšņo Ivanovska izaugsmi. Normāls LBL 2. dīvīzijas spēlētājs. Ok, ar savu pieredzi Ķeizarmežā noderētu. Kāda vēl izlase, kāds Biedriņš top-20 spēlētājs. Da viš tur visus drāztu.
Ko angļu klubi var, pagājušajā sezonā pārliecinājāmies ULEB kausā un tā ir realitāte daudzu gadu garumā. Eiropas līmenī viņu klubi ir švaki. Labi, ar dažiem amerikāņiem to līmenīti var pacelt, bet nu nekas vairāk par BBL otro divīziju tur nebriest.
Ok, izlasi var savākt daudz maz stipru,bet tā vairāk turas uz britu izcelsmes melnajiem. Par cik nākošā olimpiāde ir Londonā, tad Lielbritānija grib savākt stipru blici un darbs jau ir sācies. Luols Dengs bija pirmā bezdelīga, NBA ir vēl vesela čupa britu izcelsmes špīleru. Taču viņiem nav NEKĀDS sakars ar Anglijas basketbola klubiem vai šīs valsts jaunatnes basketbolu. Kāds jau tur draftā paliek, bet anyway - tas viss nav nopietni. Nesaprotu, kādā sakarā vispār tādu tufti vajag dzīt?!
Arī algas ne tuvu tur nav tādas kā rakstīts - tās patālu atpaliek no Eiropas vadošajām līgām. Priekš Latvijas tur maksā normāli, jo britiem ir noteikts minumums un dzīve līmeņa dēļ tas nav mazs, taču Šķēle līmeņa līgumi??? Varbūt kādam vienam - diviem špīleriem pa visu līgu. Līemņa ziņā tur varētu spēlēt apmēram 70-80% visu LBL spēlētāju.

  -1 [+] [-]

, 2008-10-13 11:26, pirms 16 gadiem
An2 rakstīja: Nu te nav pieminēts arī Jāņa spožais karjeras posms PBA (Pļavnieku Basketbola Asociācija, centrālais laukums Rudens ielā), kur viņš vairākkārt tika atzīts par labāko dankeri un precīzāko trīspunktu metēju. Tiesa, bija arī grūti brīži, sevišķi, kad vajadzēja vienu gadu izlaist dēļ potītes traumas. Tad arī viņš ieguva palamu - Klibais un, kas vēl sliktāk, sāka arī cītīgāk mācīties, tādējādi droši vien arī liedzot mums lolot nopietnas cerības par viņa palīdzību izlasei.
Ja Jānis šo lasa, tad noteikti arī ierēc par komentiem.

Starpcitu, te viens rakstīja, ka mums ir kaut kādi 200 citi tādi paši un tādā garā. Tikmēr es 4tā numura pozīcijā redzu tikai Helmani, kas drīz beigs karjeru, un Bērziņu, kas tikai tagad sāk iespēlēties. Ar pārējiem tikai lāpam caurumus no abām blakus pozīcijām. Kur tad ir tā mūsu pārbagātība, ja pat šāda vakuuma apstākļos nav ko uzlaist laukumā?

  -1 [+] [-]

, 2008-10-13 11:29, pirms 16 gadiem
es rakjstiiju ka mums ir 20 taadi kaa Ivanovsku Janka, aizej paskaties kaut vai LBS JAUNATNES LIIGAS 2.diviiziju A GRUPU, PATS REDZEEJU UN TIESAAJU SPEELES.(TUR PUIŠI NE PA JOKAM SPEELEE, UN LIEK NO AUGSAS GARIE)

     [+] [-]

, 2008-10-13 11:39, pirms 16 gadiem
sovejiis rakstīja: es rakjstiiju ka mums ir 20 taadi kaa Ivanovsku Janka, aizej paskaties kaut vai LBS JAUNATNES LIIGAS 2.diviiziju A GRUPU, PATS REDZEEJU UN TIESAAJU SPEELES.(TUR PUIŠI NE PA JOKAM SPEELEE, UN LIEK NO AUGSAS GARIE)
ā, liek no augšas saki?

Lieliski, tad iesaki 2 labākos Trajkovičam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-10-13 12:12, pirms 16 gadiem
Dravnieks un bimbambols, atbildiet kaut sakarīgi uz saviem apgalvojumiem:
1. Kur ir Anglijas jaunatnes basketbols? U-18, juniori, topu/topa jaunatnes turnīrs, kur brauc visi skauti. Anglija 18. vietā B divīzijā, 7 spēlēs uzvarēta Īrija un Norvēģija. U-20 - 15. vietā B divīzijā. U-16 (pieņemsim, ka popularitāte sāksuies nesen un jaunākie jau kaut ko var) - 11. vieta B divīzijā. Smagi pa pakaļu no igauņiem, un tā kā esmu diezgan daudz saistīts ar jaunatnes basi un 1992. gadu komandas zinu ļoti labi, tad ir pilnīgi skaidrs - angļi ir pilnīgs mēsls. Kā Anglijas jaunatnes vecuma klubu komandām iet turnīros Eiropā? Latvieši,kas nebūt nav etalons, viņus drāž.
2. Anglijas klubu rezultāti Eiropas kausu turnīros. Kādu pozitīvu piemēru, lūdzu.
3. Speciāli Dravniekam - nosauc klubus, kur tie Tevis minēti serbi, horvāti spēlē, kur ir Kers, Labodziskis vai kā tur viņus sauc. Un kas tie tādi ir?
4. Ja Anglijā ir tik liela nauda un super līmenis, tad cik labi spēlētāji ir atbraukuši šovasar uz BBL? Pāris no Vācijas otrās bundeslīgas, Ivanovskis no Dānijas un līdzīgā garā. NEVIENS sakarīgs. Kāpēc?
5. Cik Anglijas izlasē bija spēlētāji no vietējiem klubiem un kāds bija viņu pienesums. Pēc manām ziņām divi - ja nav kauns, ielieciet statistiku.
6. Ja Anglijā ir reāla nauda, tad kāpēc citi Anglijas izlases spēlētāji, kam izlasē ir labāka statistika kā tiem dažiem vietējiem, kuļas pa vidusmēra komandām Beļģijā, Francijā, Spānijas otro līgu, Kiprā? Tajā komandās budžeti nu nekādi nav lielāki kā Latvijā, tur ir Eiropas tirgus un reālas spēlētāju cenas. Un izrādās, ka tiem anglīšiem nekāda dižā vērtība nav. Vai viņi ir muļķi, spēlējot ne pārāk augstā līmenī un par mazākuu naudu?
7. Kāpēc viens no Newcatsle līderiem Andrew Sullivan pagājušajā nedēļā pārgāja no superapmakstās BBL līgas un Krievijas vidusmēra klubu Samara, kur viņa samaksa varētu būt apmēram 10-15 tk eiro mēnesī?

Atmostieties paši. Un lai Ivanovskim veicas līgā, kādai nu atbilst viņa līmenis.

P.S. Halles tiek un tiks būvētas, ne jau basketbolam, koncertiem. Par apmeklējumu nestrīdos, negribu meklēt, bet tas vēl nenozīmē, ka basim būs kaut kāda izaugsme. Diezgan esmu bijis Anglijā un esmu tur bijis visas reizes, kad spēlēja Latvijas izlase - kaut kā vairāk gan bija tā, ka lielākā daļa vispār brīnījās, kas tas tāds basketbols.
1 2 59 komentāri