Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Paula Strautmane pabeidz izcilo NCAA karjeru, Dignai pirmā uzvara

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Paula Strautmane pabeidz izcilo NCAA karjeru, Dignai pirmā uzvara
Paula Strautmane: lieliska NCAA karjera "Quinnipiac" rindās. Foto: Quinnipiac

Paula Strautmane sestdien, 23. martā, "Carrier Dome" arēnā Sirakjūsā aizvadīja pēdējo spēli Nacionālajā studentu sporta asociācijā. Uzbrucējas pārstāvētā "Quinnipiac" komanda (26-7) NCAA čempionāta pirmajā kārtā zaudēja "South Dakota State University" (27-6) ar 65:76.

No komandas, kura nebija izcīnījusi nevienu uzvaru NCAA čempionātā, līdz trīs startiem finālturnīrā pēc kārtas, trīs uzvarām un vēsturiskai iekļūšanai “Sweet 16” jeb apgabala pusfinālā – Paula Strautmane četros gados Konektikutā paveica vairāk, nekā varētu vēlēties.

“Quinnipiac Bobcats” lika par sevi runāt kā Konektikutas un visas Jaunanglijas otro labāko komandu. Trenere Patriša Fabri izveidoja vienību, kura pārsteidza un uzvarēja daudz pazīstamākas programmas, tomēr sestdien “lūšu” skrējiens tika apturēts.

NCAA čempionāta pirmajā kārtā “Quinnipiac” tikās ar “SDSU Jackrabbits” – vienu no labākajām uzbrūkošajām komandām valstī. Pretinieces pirmajā puslaikā pārņēma kontroli soda laukumā. Kad vajadzēja, atspēlēja uz āru un iemeta no perimetra, 20 minūtēs trāpot 5 no 7 tālmetieniem.

Īsi pirms pārtraukuma SDSU pārsvars sasniedza 14 punktus – 25:39. “Quinnipiac” nākamās 20 minūtes centās atspēlēties, uz brīdi samazinot starpību līdz trīs punktiem (61:64), taču pieaugošās piezīmju problēmas un sāncenšu neatlaidība cīņā par uzbrukuma bumbām neļāva panākt vēlamo.

Četras minūtes pirms pamatlaika beigām laukumu ar piecām piezīmēm atstāja Arina Maklura. Arī pārējām “Quinnipiac” līderēm – Dženai Fejai un Paulai Strautmanei – galotnē bija pa četriem pārkāpumiem katrai.

“Bobcats” tuvojās, taču Meisijas Millers tālmetiens 90 sekundes pirms pamatlaika beigām praktiski dzēsa izredzes uz atspēlēšanos – 61:69. Konektikutas komandai izskaņā neveicās metienos, pretinieces tika pie brīvmetieniem un nopelnīja iekļūšanu nākamajā kārtā.

Paula Strautmane 30 minūtēs guva 15 punktus (2p 1/6, 3p 3/4, 1p 4/6) un izcīnīja piecas bumbas zem groziem, tai skaitā trīs pie pretinieču groza. Uzbrucējas rēķinā divas rezultatīvas piespēles, viens bloķēts metiens un četras personiskās piezīmes.

Latviešu spēlētāja četros gados Konektikutā nopelnīja bilanci 108-29, tikai divreiz paliekot uz soliņa. Viņa piedalījās 135 spēlēs – tas ir otrais lielākais skaits vēsturē. Paula Strautmane kļuva par trīskārtēju MAAC līgas čempioni, šosezon palīdzot “Bobcats” izcīnīt uzvaras 21 spēlē pēc kārtas.

Strautmane un “Quinnipiac” basketbolistes MAAC līgā palika neuzvarētas 52 spēlēs pēc kārtas, sasniedzot otro garāko aktīvo uzvaru sēriju pēc “UConn” spēlētājām, kuras jau sešas sezonas ir nepārspētas “American” līgā.

Latviešu spēlētāja NCAA karjeru pabeidza ar 1211 punktiem (šosezon 314 punkti) un 718 izcīnītām bumbām zem groziem (astotā vieta). Paula Strautmane izdarīja 290 rezultatīvas piespēles un bloķēja 206 metienus (trešā vieta).

Vecāko māsu klātienē atbalstīja “Syracuse” otrā gada studente Digna Strautmane.

Dignai Strautmanei pirmā uzvara NCAA čempionātā

Groza bumbā notikumi attīstās dinamiski. Divas stundas pēc “Quinnipiac” izstāšanās no turnīra “Syracuse” (25-8) svinēja pirmo uzvaru čempionātā, savā laukumā pieveicot “Fordham” (25-9) ar 70:49.

Digna Strautmane 34 minūtēs guva sešus punktus (2p 0/3, 3p 2/4), izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, divas reizes kļūdījās, pārķēra vienu bumbu, bloķēja vienu metienu un saņēma trīs personiskās piezīmes.

“Syracuse” saspēles vadītāja Tiana Mangakahija izcēlās ar 21 punktu (2p 6/17, 3p 2/3, 1p 3/3) un 11 rezultatīvām piespēlēm. Austrālietes rēķinā arī astoņas atlēkušās un piecas pārķertas bumbas. Gabriela Kūpere iemeta 3 no 4 tālmetieniem un guva 13 punktus.

Pirmdien “Syracuse” sacentīsies pret “South Dakota State University”. Jāatzīmē, ka trīs latviešu pārstāvētās komandas iekļuvušas 32 spēcīgāko vienību vidū.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-23 20:11, pirms 5 gadiem
Ir cerības uz WNBA vai arī kāds eurolīgas klubs paņems?

  +1 [+] [-]

, 2019-03-23 20:14, pirms 5 gadiem
Cik reāli, ka viņa nākošo sezonu varētu pavadīt TTT?

P.S. Likās, ka vēl nesen bija laiki, ka abas māsas U-16 izlasē spēlēja, tagad jau viena no viņām pabeigusi NCAA karjeru.

  -1 [+] [-]

, 2019-03-24 10:13, pirms 5 gadiem
uz NCAA vadošo komandu fona laikam nekas spīdošs, bet tas arī nav tik svarīgi.

galvenais, lai laba karjera Eiropā un piepilda cerības izlasē, jābūt līderei.