Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

WNBA un NBA sezonas pirmo reizi var pārklāties 90% apmērā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

WNBA un NBA sezonas pirmo reizi var pārklāties 90% apmērā
WNBA drafta pirmais numurs Sabrina Jonesku. Foto: AFP/Scanpix

Sieviešu nacionālā basketbola asociācija (WNBA) varētu sākt spēles vienu nedēļu ātrāk nekā NBA, aizvadot saīsinātu sezonu Floridas rietumkrastā, atsaucoties uz daudziem neoficiāliem avotiem, ceturtdien, 4. jūnijā, vēsta ESPN.

WNBA ierosina aizvadīt 22 spēļu sezonu, kura startēs 24. jūlijā “IMG Academy” telpās Breidentonā – Floridas pilsētā Meksikas līča piekrastē, 50 kilometrus uz dienvidiem no Tampas.

Noskatītā vieta atrodas apmēram 170 kilometru attālumā no Volta Disneja izklaides parka Orlando, kur 31. jūlijā paredzēta NBA sezonas atsākšanās. Ja tā notiks, WNBA sezona pirmo reizi gandrīz pilnībā pārklāsies ar mātes līgas sezonu – abu turnīru noslēgums plānots oktobrī.

WNBA sākumā plānoja aizvadīt 36 spēļu regulāro sezonu, starta iemetienu veicot 15. maijā. Pandēmijas dēļ sezonas sākums tika pārcelts. Drīz vien kļuva skaidrs, ka turnīrs tiks aizvadīts nestandarta formātā – bez skatītājiem un visām komandām spēlējot vienā vietā.

Līga nopietni izskatīja divas vietas – Floridu un Lasvegasu. “Grēku pilsēta” šķita pat piemērotāka, jo piedāvā plašu basketbola zāļu izvēli, tiesa, bija viens “bet” – Lasvegasā bāzējas viena no līgas favorītkomandām “Aces”.

Viens no ESPN avotiem izteicās, ka plāns nav “akmenī kalts”. Daļa no priekšlikuma paredz, ka saīsinātas sezonas gadījumā spēlētājas saņems 60% parastās algas. Tiesa, jārēķinās, ka no spēlētājām varētu izskanēt citi priekšlikumi.

WNBA spēlētāju arodbiedrības (WNBPA) izpilddirektore Terija Džeksone teica, ka ceturtdien un nedēļas nogalē iepazīsies ar spēlētāju viedokli. “Oficiāla lēmuma vēl nav. Spēlētājas apsver visas iespējas.”

“IMG Academy” basketbola kompleksā ir četri pilnībā aprīkoti laukumi. WNBA drafts notika 17. aprīlī, pirmo numuru iegūstot “Oregon” aizsardzei Sabrinai Jonesku. Līgas klubi pieteikumos iekļāva 18 draftētās spēlētājas no 36, tai skaitā sešas no otrās kārtas un nevienu no trešās kārtas.

WNBA sezona tradicionāli notiek no maija līdz oktobrim, bet NBA sezona no oktobra līdz jūnijam. Gaidāms, ka nākamā līgas sezona sāksies decembrī un beigsies augustā.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/wnba/story/_/i...