Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 basketbolisti triumfē piektajā "Challenger" turnīrā šosezon

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas 3x3 basketbolisti triumfē piektajā "Challenger" turnīrā šosezon
Agnis Čavars (no kreisās), Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš

Latvijas 3x3 basketbola izlase "Rīga Ghetto Basket", kuras sastāvā ir Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Agnis Čavars un Edgars Krūmiņš, sestdien Šanhajā triumfēja "Challenger" sērijas turnīrā, panākumu šajā līmenī gūstot jau piekto reizi šosezon. Tāpat viņi garantēja dalību Haidarābādu "Masters" turnīrā Indijā.

Ceturtdaļfināla mačā latvieši sestdienas rītā ar 17:15 apspēlēja Krievijas vienību "Moscow Inanomo". Kaut šajā spēlē latvieši lielākoties atradās vadībā, vēl trīs ar pusi minūtes pirms spēles beigām viņi bija priekšā tikai ar 12:11. Turpinājumā ļoti grūtu metienu trāpīja Krūmiņš, turklāt arī pēc tam krievi ilgstoši tika noturēti bez punktiem, Latvijas basketbolistiem svinot uzvaru, kas gan nebija viegla.

Savukārt jau aptuveni stundu vēlāk pusfinālā ar 20:15 tika pārspēta spēcīgā Serbijas vienība "Zemun". Šeit arī izšķirošie notikumi risinājās pēdējās trīs ar pusi minūtēs, jo tobrīd rezultāts bija neizšķirts 9:9, turpinājumā rīdziniekiem veicot izšķirošo izrāvienu.

Savukārt vēl pēc aptuveni 15 minūtēm rīdziniekiem vajadzēja doties laukumā finālspēlē, kurā ar 20:16 apspēlēja citu Serbijas grandu "Liman Tesla Voda". Šeit četras minūtes pirms beigām "Riga Ghetto Basket" bija iedzinējos ar 10:12, turklāt serbi ieguva iespēju izpildīt trīs soda metienus pēc kārtas, nevienu no tiem netrāpot. Šo "dāvanu" rīdzinieki izmantoja un ātri vien jau pārņēma vadību ar 14:12, bet pēc tam arī svinot panākumu.

Pirms nedēļas "Riga Ghetto Basket" ar 21:18 apspēlēja "Liman Tesla Voda" Debrecenas "Masters" turnīra pusfinālā. Šobrīd "Liman Tesla Voda" ieņem otro vietu pasaules rangā, kamēr "Riga Ghetto Basket" ir ceturtā, bet "Zemun" komanda atrodama piektajā pozīcijā.

Pirms tam piektdien apakšgrupā latvieši ar 22:14 pieveica Krievijas komandu Jekaterinburgas "Uralmash" un ar 21:16 droši uzvarēja arī Ķīnas vienību "Dongguan MC".

Rīdzinieki "Challenger" turnīros triumfēja jau piekto reizi šosezon, kas ir pārliecinoši augstākais rādītājs tūrē. Tāpat viņu kontā ir otrā un trešā vieta "Masters" sacensībās. Šis bija sezonas priekšpēdējais "Challenger" turnīrs - vēl kalendārā atlikušas vien sacensības Edmontonā. Divas labākās Šanhajas turnīra komandas izcīnīja ceļazīmes uz Haidarābādu "Masters" turnīru Indijā.

Pagājušajā nedēļas nogalē rīdzinieki aizkļuva līdz finālam "Masters" turnīrā Debrecenā, augstākā līmeņa sacensībās tik tālu tiekot pirmoreiz. Savukārt nākamnedēļ viņiem gaidāms starts 3x3 Eiropas kausā Rumānijā, cenšoties aizstāvēt pērn izcīnīto titulu.

  -2 [+] [-]

, 2018-09-08 12:41, pirms 6 gadiem
Uzvar 5os turnīros , a rangā tikai 4tie. Ko tā

  +2 [+] [-]

, 2018-09-08 14:20, pirms 6 gadiem
markkomartins rakstīja: Uzvar 5os turnīros , a rangā tikai 4tie. Ko tā
Tāpēc, ka tie ir otrās šķiras turnīri. Galvenie ir "Masters".

  +1 [+] [-]

, 2018-09-08 15:24, pirms 6 gadiem
Mēģināju paskatīties, līmenis drausmīgs, bet šito grasās iekļaut OS. Tas ir vēl nenopietnāk nekā esports OS.

  -1 [+] [-]

, 2018-09-08 15:50, pirms 6 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Tāpēc, ka tie ir otrās šķiras turnīri. Galvenie ir "Masters".
Ne tikai tas! Sporta studiju noskaties tad atbidi zināsi!

  +1 [+] [-]

, 2018-09-08 15:50, pirms 6 gadiem
Mixes rakstīja: Mēģināju paskatīties, līmenis drausmīgs, bet šito grasās iekļaut OS. Tas ir vēl nenopietnāk nekā esports OS.
Bet padomā, kāds šiem statuss uzreiz būs latvieša apziņā. Viss, kas ir OS, uzreiz ir mega hiper super svarīgi un būs, kas LV sporta hierarhijā tādus LBL 2.līgas čaļus jau pielīdzinās Porziņģim

  -1 [+] [-]

, 2018-09-08 15:56, pirms 6 gadiem
Mixes rakstīja: Mēģināju paskatīties, līmenis drausmīgs, bet šito grasās iekļaut OS. Tas ir vēl nenopietnāk nekā esports OS.
E-sports nebus OS, to jau paziņoja!

     [+] [-]

, 2018-09-08 16:12, pirms 6 gadiem
Swordsman rakstīja: Bet padomā, kāds šiem statuss uzreiz būs latvieša apziņā. Viss, kas ir OS, uzreiz ir mega hiper super svarīgi un būs, kas LV sporta hierarhijā tādus LBL 2.līgas čaļus jau pielīdzinās Porziņģim
Lai jau čaļi kapā, man ir liels prieks, ka esam tur elitē, bet nu sports nav īsti nopietns. Vizuāli vien jau vairāki tur vsp sportistus neatgādina, katrs otrais metiens netrāpa pat pa stīpu, iemest no groza apakšas ir izaicinājums, basketbola mazāk kā spēkā spēles utt.

     [+] [-]

, 2018-09-08 16:30, pirms 6 gadiem
Normāla sporta spēle, kurai būs sava vieta OS. Un labi, ka Latvijai tajā ir konkurētspējīga komanda. Tikai nevajag uzreiz noširmēties ar kaut kādiem reitingiem! Jebkurš augsta ranga turnīrs pulcē nopietnas komandas, tāpēc arī vinne šajā turnīrā ir labs panākums, par ko mūsu čaļiem var uzsist uz pleca, nevaicājot, kāpēc jūs tikai ceturtie pasaules reitingā...

     [+] [-]

, 2018-09-08 17:19, pirms 6 gadiem
Lai aizbrauc uz Komptonu

     [+] [-]

, 2018-09-08 19:45, pirms 6 gadiem
wolmar rakstīja: Normāla sporta spēle, kurai būs sava vieta OS. Un labi, ka Latvijai tajā ir konkurētspējīga komanda. Tikai nevajag uzreiz noširmēties ar kaut kādiem reitingiem! Jebkurš augsta ranga turnīrs pulcē nopietnas komandas, tāpēc arī vinne šajā turnīrā ir labs panākums, par ko mūsu čaļiem var uzsist uz pleca, nevaicājot, kāpēc jūs tikai ceturtie pasaules reitingā...
visas pārējās komandas,kas ir ārpus top 5 ir pilnīgas miskastes un OS piedalās tikai 8 komandas,kaut kāds murgs,ja OS nedabūs vismaz sudrabu tad tā būs izgāšanās.