Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Verpakovskis: "Tamazs ar darbu atgriezīs tribīnēs pat tos, kam viņš nepatīk"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Verpakovskis: "Tamazs ar darbu atgriezīs tribīnēs pat tos, kam viņš nepatīk"
Māris Verpakovskis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Aptuveni pirms nedēļas 2015. gada Latvijas čempione "Liepāja" pavēstīja par Tamaza Pertijas apstiprināšanu galvenā trenera amatā. Sarunā ar Sportacentrs.com "Liepājas" prezidents Māris Verpakovskis pastāstīja vairāk par ceļu šķiršanos ar Viktoru Dobrecovu un Pertijas nākšanu viņa vietā.

Pastāsti, kā tika pieņemts lēmums mainīt treneri! Tas vairāk nāca no "Liepājas" vadības puses vai no Dobrecova paša?
Visdrīzāk var teikt, ka tas nāca no abām pusēm - gan no Viktora paša, gan no mums. Sapratām, ka nonācām tādā situācijā, ka ir divas izvēles. Vai nu mainīt pussastāvu, lai atkal rastos labs kontakts starp treneri un sastāvu, lai treneris varētu atkal komandu motivēt, lai spēlētāji justu, ka treneris var kaut ko jaunu iemācīt. Vai arī mainīt treneri, jo pienāca kritiskais punkts - saka, ka arī lielos klubos trīs gadi ir maksimālais posms, ko treneris var nostrādāt, jo pēc tam kaut kādā mērā spēlētājiem zūd motivācija, zūd kontakts starp treneri un spēlētājiem. Mēs arī nonācām šādā situācijā, un, protams, Latvijas apstākļos nomainīt pussastāvu būtu diezgan neiespējami - mūsu spēlētāju resursi tirgū ir tik lieli, cik tie ir. Bija nereāli nomainīt puskomandu vai pat vairāk.

Vai lēmuma pamatā tomēr lielāko lomu nenospēlēja sportiskie rezultāti šajā gadā? Šeit vēlos pieminēt, ka pirmais gads "Liepājai" bija ieskriešanās gads ar jauniešiem, bet pārējos divos gados "Liepājai" viens tituls divos gados, kas neizklausās slikti. Cik liela nozīme Dobrecova aiziešanā bija tieši šī gada sportiskajam rezultātam?
Protams, rezultāti bija viens no tiem atslēgas punktiem, kāpēc mēs pie tādas sarunas vispār nonācām. Protams, ja viss būtu kārtībā, un mēs sezonas beigās joprojām cīnītos par čempionu titulu, šaubos, ka mēs par to runātu - domāju, šī tēma tad vispār netiktu aizskarta. Skaidrs, ka rezultāti nebija tādi, kādus gaidījām, netika sasniegts neviens no mērķiem, kas tika izvirzīti pirms sezonas. Domāju, tāda saruna bija tikai loģisks šīs situācijas risinājums.

Vairāki futbola apskatnieki un arī tu pats, šķiet, kādā no raidījumiem atzini, ka bija kļūdas arī sastāva komplektācijā, tai skaitā daži labi spēlētāji tika atdoti īrē, kaut sezonas laikā noteikti būtu noderējuši. Vai nav tā, ka liela daļa vainas šī gada sportiskajos rezultātos jāuzņemas ne tikai Dobrecovam, bet arī "Liepājas" vadībai, tostarp tev?
Jā, protams, atzīstu, ka kļūdas tika pieļautas gan komplektācijā pirms sezonas, gan arī varbūt komplektācijā sezonas vidū. Ja runā par spēlētājiem, kuri tika atdoti īrē, tad šis lēmums izrādītos pareizs un mēs pie šī jautājuma neatgrieztos, ja vasarā nebūtu pamainījusies situācija saistībā ar Kameša un Dāvja Ikaunieka aiziešanu. Tad, protams, mēs uzreiz atcerējāmies, ka Jurkovskis, Krušatins vai Savaļnieks mums būtu noderējuši. Un tomēr, pat neskatoties uz Kameša un Dāvja aiziešanu, uzskatu, ka šis lēmums bija pareizs - to spēļu praksi, ko izīrētie futbolisti šogad ieguva Virslīgā, domāju, pie mums nebūtu dabūjuši, vismaz sezonas pirmajā pusē noteikti nē. Toties tagad redzam, ka viņi ir progresējuši, ieguvuši neatsveramu pieredzi, plus Savaļnieks ir kļuvis arī par izlases spēlētāju, četras spēles pat bija pamatsastāvā. Ja viņš paliktu pie mums, šaubos, ka viņš vispār izpelnītos izsaukumu uz izlasi.

Kāpēc Tamazs Pertija un kā vispār līdz šādam lēmumam nonācāt?
Uzskatu, ka viņš ir viens no labākajiem treneriem, kas šobrīd Latvijas tirgū ir. Liels pluss viņam ir tas, ka viņam patīk strādāt ar jaunajiem, viņš ir sava darba fanātiķis. Bet jā, viens no lielākajiem argumentiem bija tas, ka viņš labprāt strādā ar jaunajiem. Mūsu komandā, mūsu piramīdā, zem mums ir daudz jauno spēlētāju, kuri ir arī dublieros un U-18, un kuri jau dauzās pie Virslīgas durvīm. Ceru, ka viņš atradīs un atklās vēl jaunus talantus, kuri viņa vadībā spēs atrast vēl vairāk, teiksim, pārliecības un spēs pārsteigt gan līdzjutējus, gan dažu labu pretinieku.

Tas ir viens, bet jūs paši arī zināt, kāda bija situācija "Skonto", bet, neskatoties uz finansiālām grūtībām un kadru problēmām, viņš parasti līdz pat sezonas beigām cīnījās par čempionu titulu. Tas tomēr norāda uz viņa, ja tā var izteikties, trenera meistarības līmeni. Viņš spēja daudz sasniegt ar komandu, kurai bija lielas grūtības, un es ceru, ka ar mums, kur viņam nebūs tādas finansiālas un kadru problēmas, viņš spēs sasniegt labāku rezultātu nekā ar "Skonto" un spēs atkal cīnīties par čempionu titulu.

Ideja viņu apstiprināt par treneri un pēdējais lēmums piederēja tev personīgi?
Tas nebija tikai mans lēmums, tas bija diezgan kolektīvs lēmums. Mums ir kluba valde, kur šos jautājumus apspriežam. Mēs to izlēmām kopā. Protams, mans ierosinājums bija, ka es piedāvāšu dažādus kandidātus, tālāk mēs kopā apsveram visus viņu "par" un "pret". Visvairāk "par" un vismazāk "pret" bija tieši Tamazam.

Bet pirmo reizi par viņa kandidatūru ieminējies tieši tu?
Jā, es.

Viņš nenoliedzami sevi pierādījis kā labs treneris, bet parunāsim arī par citiem aspektiem. Pirmkārt, par valodu. Skaidrs, ka Liepājā vēsturiski ir bijis treneris no Vācijas, treneris no Krievijas, tagad Gruzija. Bet kā vispār tagad mūsdienu jauniešiem ir ar krievu valodu?
Domāju, ka ar tām krievu valodas zināšanām nav tik traki, kaut, protams, jaunie tagad vairāk zina angļu valodu. Taču nedomāju, ka tā būs problēma - gan jau mēs atradīsim kādu, kas nepieciešamības gadījumā varēs patulkot. Un Tamazs vismaz pats ir izteicies, ka ar privātskolotāju vēlas sākt mācīties latviešu valodu. Līgumā viņam tāda punkta nav, bet solījies viņš ir - ceru, ka viņš turēs savu vārdu, skatīsimies, kā viņam veiksies ar latviešu valodas apgūšanu. Tādu vēlmi viņš izteicis ir. Tomēr kopumā nesaskatu šeit problēmu un nedomāju, ka jāieciklējas uz to, vai viņš runās gruzīnu valodā vai krieviski - futbolam ir viena valoda un nedomāju, ka būs klupšanas akmens spēlētājiem saprast treneri vai otrādi.

Viens ir valoda, bet viņš nāk arī no "Skonto", kas vēsturiski bijis tāds kā Liepājas ienaidnieks - tu pats arī esi pieredzējis un zini, ko nozīmē pāriet no vienas nometnes uz otru. Vai pirms apstiprināšanas nebija bail, ka gan valodas, gan "Skonto" dēļ šis treneris var izraisīt kaut kādu nepatiku daļā "Liepājas" līdzjutēju?
Noteikti, ka daļā līdzjutēju tas kaut kādu nepatiku izraisīs, bet mēs domājam, ka tas ir tikai laika jautājums, un esmu pārliecināts, ka Tamazs ar savu darbu, ar saviem rezultātiem tos līdzjutējus, kuriem minētās lietas nepatīk, atgriezīs tribīnēs. Ar labiem rezultātiem, savām darba spējām un prasmēm viņš varbūt to visu pārvērtīs pozitīvā iznākumā. Domāju, galvenais ir rezultāts un pēc tam aizmirsīsies, vai viņš ir bijis "Skonto" vai nē. Šajā situācijā tas nav galvenais.

Sacīji, ka galvenais ir rezultāts. Vai tas nozīmē, ka viņam ir pilna vaļa runāt, ko vēlas? Viņš tomēr ir pazīstams arī kā visai skandalozs treneris, kurš vienmēr runā, ko domā un dažreiz arī pāršauj pār strīpu. Tai skaitā noteikti lasīji, ko viņš nesen paguvis izteikties par Freimani, ar kuru tiecies izlases nometnēs. Jau "Liepājas" trenera amatā.
Domāju, ka Tamazu būs ļoti grūti ierobežot - paši redzat, kāds viņš ir cilvēks. Viņš ir dienvidnieks, viņš ir ļoti emocionāls, un, domāju, viņš runā to, ko jūt konkrētajā brīdī. Domāju, būs grūti viņu ielikt kaut kādos rāmjos, taču vismaz manas domas ir tādas, ka šādas personības ir vajadzīgas futbolā. Domāju, piekritīsiet, ka bez viņa šī gada Virslīga bija krietni garlaicīgāka nekā ar viņu. Tās pašas preses konferences piesaista gan cilvēku uzmanību, gan preses uzmanību, gan varbūt arī tādu cilvēku uzmanību, kuri ikdienā vispār neseko futbolam. Jo vairāk cilvēku sekos līdzi futbolam, jo labāk. Protams, mēs varbūt aprunāsim tēmas, kuras būtu labāk neaiztikt, bet esmu pārliecināts, ka tāpat būs grūti viņu ielikt rāmjos - viņš ir emocionāls un savā darbā ir ne par 100%, bet 200%. Tāpēc arī pārdzīvo par katru epizodi, par katru punktu zaudējumu.

Par sportisko pusi. Tamazs sacīja, ka ir noruna uz trim gadiem. Kāda būs "Liepājas" attieksme, ja, teiksim, pirmajā gadā uzreiz neizdosies pacīnīties par titulu un, piemēram, sanāks kaut kas līdzīgs kā šogad?
Tagad grūti pateikt, jo var būt dažādas sezonas - tas jārunā pēc sezonas un tad arī redzēsim. Var būt tā, ka komanda spēlē ļoti labi, bet neveicas, kaut kas nesanāk, var būt tā, ka komandā ir daudz jauno. Viena lieta, ja atkal nebūs ne spēles, ne rezultāta un arī jaunie nespēlēs. Tagad grūti prognozēt.

Bet nav tā, ka tiek pieprasīts tituls uzreiz pirmajā gadā?
Nē, jo mēs ļoti labi saprotam situāciju. Īpaši nākamais gads būs grūts - domāju, ka būs ļoti interesants čempionāts un vienlaikus ļoti grūts, jo, cik saprotu, savas piecas, ja ne pat sešas komandas gribēs cīnīties par čempionu titulu. Ļoti grūti būs prognozēt. Apzināmies, ka iegūt čempionu titulu būs daudz grūtāk nekā iepriekš. Protams, nebūs tā, ka tikai atkarībā no tā, ir tituls vai nav, viss tiek izlemts.

Pieļauju, ka "Liepājai" ļoti svarīga būs arī kausa izcīņa pavasarī, kad tiks dalīta viena ceļazīme uz Eiropas līgu. Cik "Liepājas" budžetam tas ir svarīgi?
Protams, ka ļoti svarīgi, un tā būs viena no prioritātēm nākamgad. Varbūt pat prioritāte numur viens, jo Eirokausi ir svarīgi gan mums, gan līdzjutējiem, gan pilsētai. Vēlamies Eirokausus katru gadu, lai skatītāji izbaudītu šo gaisotni. Protams, arī finansiālā ziņā tas ir liels ieguvums un bez tā būs ļoti grūti.

Varbūt vari pastāstīt līdzjutējiem, kas jau šobrīd ir zināms par sastāva izmaiņām salīdzinājumā ar sezonas beigām!
Līgums pagarināts ar Doroševu, Ivanovu, Kļavu. Atgriežas Jurkovskis, Krušatins, kamēr Savaļnieks ir aizgājis. Torress paliek. Kārkliņam, Kurtišam, Tumanovam jau bija līgumi. No horvātiem vienīgais varētu atgriezties Tomičs, bet to mēs sapratīsim tuvākās nedēļas laikā. Grebis, Mickevičs paliek, par Gorkšu pagaidām nav skaidrības. Zem jautājuma zīmes ir Strumija - klubs viņu gribēja paturēt, taču ir beidzies līgums, viņš ir aizbraucis atpakaļ uz savām mājām, vēlas pabūt ar savu ģimeni, un pēc tam viņš sniegs savu atbildi.

Kādi ir aptuvenie plāni saistībā par sastāva pastiprināšanu?
Mēs meklējam vienu centra uzbrucēju un vienu centra aizsargu. Bijām uz trim dienām aizlidojuši uz Gruziju, apskatījāmies divas spēles, vērojām trīs spēlētājus. Vēl ir plānots brauciens decembra vidū uz Mauritāniju un Senegālu, kur arī meklēsim spēlētājus.

Gruzijas sakarā laikam ir Tamaza kontakti, bet kurš velk uz Āfrikas pusi?
Īstenībā nebija tā, ka Tamazs mani aizvilka uz Gruziju - man piezvanīja BATE sporta direktors, un viņš mums ieteica vienu uzbrucēju. Protams, pēc tam jau Tamazu paņēmu līdzi uz viņa dzimteni un tālāk izlīdzējāmies arī ar viņa kontaktiem. Taču tas nebija Tamaza ieteiktais spēlētājs. Savukārt, par Āfriku runājot, vienam no mūsu kluba draugiem un atbalstītājiem ir biznesa partneris, un šis partneris ir Mauritānijas Futbola federācijas bijušais prezidents, un viņam tur pašam tagad pieder klubs, un viņam tur ir diezgan lieli kontakti un iespējas - viņš strādā ar diezgan daudz jauniem spēlētājiem. Pēc viņa uzaicinājuma brauksim, viņš mums arī izrādīs Senegālu - paskatīsimies, kas tur labs un interesants.

1 2 52 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2016-11-23 22:02, pirms 7 gadiem
Ai,Māri,Māri!
Nevajag būt tik pašpārliecinātam.
Vismaz pagaidām Kamazs vairāk asociējas ar dažādiem lielākiem vai mazākiem skandāliem, un nevis lieliem panākumiem futbola laukumā. Nevienu titulu tas nav izcīnījis. Protams, ka būs kāda daļa futbola līdzjutēju, kuri ies uz stadionu tikai lai paskatītos uz Kamaza klaunādēm un ārdīšanos, bet ja tām nesekos labi panākumi arī uz laukuma, tad tribīnēs svilpos vējš.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Klavulapa-1

  -1 [+] [-]

, 2016-11-23 22:27, pirms 7 gadiem
šķidriņš rakstīja: Pilnībā piekrītu Mārim! No Latvijā pieejamajiem treneriem, Tamazs ir pats labākais.Tikko būs panākumi viņa antifani būs gatavi Pertiju uz rokām nēsāt. Vai mazums pasaules futbolā līdzīgi gadījumi?!
Ar ko viņš ir vislabākais?
Lūdzu reālus faktus studijā!
Tas ka viņš ar Skonto,kuram bija finansiālas problēmas, spēja konkurēt ar citām vadošajām LFV komandām ir ļoti diskutējams fakts. Kaut vai tāpēc,ka spēlētāji paši ļoti labi saprot, ka lai tiktu pie labiem līgumiem kādā citā komandā (vēlams ārzemēs) ir arī labi jāspēlē. Tur kluba labam vai sliktam finanšu stāvoklim nevajadzētu būt noteicošai lomai.
Un ja kāds saka, ka Kamazam 2015. gada sezonā Skonto bija slikts sastāvs, tad tas cilvēks tiešām neko nesaprot no futbola.Ar tādu sastāvu vicečempionu tituls drīzāk bija neveiksme nekā panākums.

  +2 [+] [-]

, 2016-11-23 22:29, pirms 7 gadiem
Bus interesanta sezona
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2016-11-23 22:42, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ar ko viņš ir vislabākais?
Lūdzu reālus faktus studijā!
Tas ka viņš ar Skonto,kuram bija finansiālas problēmas, spēja konkurēt ar citām vadošajām LFV komandām ir ļoti diskutējams fakts. Kaut vai tāpēc,ka spēlētāji paši ļoti labi saprot, ka lai tiktu pie labiem līgumiem kādā citā komandā (vēlams ārzemēs) ir arī labi jāspēlē. Tur kluba labam vai sliktam finanšu stāvoklim nevajadzētu būt noteicošai lomai.
Un ja kāds saka, ka Kamazam 2015. gada sezonā Skonto bija slikts sastāvs, tad tas cilvēks tiešām neko nesaprot no futbola.Ar tādu sastāvu vicečempionu tituls drīzāk bija neveiksme nekā panākums.
Tad jau sanāk, ka visi klubi kuri msksā algas ir idoti...vajag nemaksāt, jo tad spēlētāji spēlēs tikpat labi ja ne labāk

  +5 [+] [-]

, 2016-11-23 22:46, pirms 7 gadiem
Par toto vēsturi jautājumu nebija?

  +3 [+] [-]

, 2016-11-23 22:50, pirms 7 gadiem
Teemu Saxon rakstīja: Un šaubos vai tie sīči tur ir vispār spējīgi uztvert treneri. Domāju daudzi vienkārši atmetīs futbolam ar roku, kad sapratīs ko no viņiem prasa.
Liepājnieki ir spītīgi, tāpat vien ar roku neatmetīs.

  +2 [+] [-]

, 2016-11-23 22:54, pirms 7 gadiem
killo2000 rakstīja: Tad jau sanāk, ka visi klubi kuri msksā algas ir idoti...vajag nemaksāt, jo tad spēlētāji spēlēs tikpat labi ja ne labāk
Ja klubam ir kādi ilgtermiņa plāni, tad,protams, bez algām nu nekādi, bet Skonto gadījums bija tāds kā bija, un šī kluba vadībai gana ilgi izdevās visus barot ar solījumiem. Pie kam bija ļoti daudzi, kuri ticēja šiem solījumiem. Ieskaitot LFF amatpersonas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2016-11-23 23:09, pirms 7 gadiem
kegums rakstīja: Liepājnieki ir spītīgi, tāpat vien ar roku neatmetīs.
Brīnos, ka Tu tam debloīdam atbildi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2016-11-23 23:28, pirms 7 gadiem
Ko te diskutet,ta ir Luepajas vadoso izvele un laiks radis vai tas ir klauns vai kartigs motivetajs un treneris. Vel papild variants ja neies gruzinam,tad pasam Marim bus jaiet un jastrada

  -1 [+] [-]

, 2016-11-23 23:37, pirms 7 gadiem
Neatgriezīs gan, citi dēļ viņa nedosies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-11-24 04:06, pirms 7 gadiem
Virslīga solās būt interesanta,bet tā jau ir pirms katra čempionāta.Tagad jāgaida,kādus leģionārus sapirks klubi un kāds būs viņu limits laukumā.

  +2 [+] [-]

, 2016-11-24 06:38, pirms 7 gadiem
Šeit nu piekrītu Mārim.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-24 07:46, pirms 7 gadiem
Teemu Saxon rakstīja: tāpat nedodas..
Dodas vairāk nekā cittur

  +2 [+] [-]

, 2016-11-24 07:55, pirms 7 gadiem
cerams strumija paliks...

  +1 [+] [-]

, 2016-11-24 07:56, pirms 7 gadiem
un Gorkš...labāk lai nepaliek...

     [+] [-]

, 2016-11-24 09:47, pirms 7 gadiem
Pieredzējušie tomēr paliek. Var jau būt, ka jaunajiem tā ir labāk.

  +2 [+] [-]

, 2016-11-24 10:20, pirms 7 gadiem
Kamazam lielākais sasniegums ir atgriesties no toto diskvalifikācijas, nez kā viņš izpirka to vainu? Pareizi atmeta Guņam kko un tad trenēja pa brīvu, arī pirmajā līgā. Ar tādu reputāciju ņemt treneri? Aij! Ceru, ka Verpis nav tai biznesā.

  +2 [+] [-]

, 2016-11-24 10:22, pirms 7 gadiem
Labi rezultāti nav vienīgais, kas liek cilvēkiem iet uz stadionu! Tas pierādās visur. Jo senākas tradīcijas, jo spēcīgāk.

Bet tik un tā! Ja klubam ir labs tēls, komanda kārtīgi cīnās, tribīnēs krēsli notīrīti, kafejnīca strādā, ir atribūtika un svētku sajūta, tad cilvēki vienalga būs daudz. Piemērs - Preiļi.

Turpretī, ja klubs pārsvarā koncentrējas uz rezultātu, tad varēs paši arī priecāties par sasniegumiem, jo skatītāji būs maz un tie nedzīvos līdzi ne klubam, ne līgai. Piemērs - Spartaks.

  +3 [+] [-]

, 2016-11-24 10:36, pirms 7 gadiem
Ļurba rakstīja: un Gorkš...labāk lai nepaliek...
Nesatraucies. Pertijas futbola sapratne un filozofija pirms sezonas sagatavošanās posmā paredz 3 treniņus dienā. Kas neturēs slodzes vai neiederēsies spēlē, gluži vienkārši nespēlēs vai nu atsijās. Nav ko tagad domāt un pareģot, treniņi visu saliks pa plauktiņiem. Man personīgi interesē, kā šī slodzes izturēs Ivanovs, Grebis, Kļava, Toress, Gorkšs un daļēji arī Doroševs. Būs interesanti pavērot.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-24 10:47, pirms 7 gadiem
Viss ir diezgan vienkārši, ar šo sastāvu nekādus kalnus negāzīs ne Pertija, ne cits treneris. Un ne jau Dobrika vaina, ka šogad tikai ceturtie, pērn sastāvs bija spēcīgāks.
Jautājums, kāds būs pastiprinājums?1 paldies Dievam, ka neskatās uz Krieviju!

  +4 [+] [-]

, 2016-11-24 10:54, pirms 7 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Nesatraucies. Pertijas futbola sapratne un filozofija pirms sezonas sagatavošanās posmā paredz 3 treniņus dienā. Kas neturēs slodzes vai neiederēsies spēlē, gluži vienkārši nespēlēs vai nu atsijās. Nav ko tagad domāt un pareģot, treniņi visu saliks pa plauktiņiem. Man personīgi interesē, kā šī slodzes izturēs Ivanovs, Grebis, Kļava, Toress, Gorkšs un daļēji arī Doroševs. Būs interesanti pavērot.
Kā jau Tu zini, tad liepājnieki ir izteikti lokālpatrioti, un tāpēc šeit ir tikai viens jautājums-cik ilgi FKL spēlētāji spēs paciest Kamaza darbības. Ja viņš daudz sprēgās, tad spēlētāji ar savu attieksmi un sniegumu laukumā viņu vienkārši noraks. Ne pirmais, ne pēdējais treneris, kuru Liepājas spēlētāji ir vienkārši norakuši, jo tas kas tiek piedots Liepājas treneriem, netiks piedots tādiem kamazveidīgajiem.

     [+] [-]

, 2016-11-24 11:05, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kā jau Tu zini, tad liepājnieki ir izteikti lokālpatrioti, un tāpēc šeit ir tikai viens jautājums-cik ilgi FKL spēlētāji spēs paciest Kamaza darbības. Ja viņš daudz sprēgās, tad spēlētāji ar savu attieksmi un sniegumu laukumā viņu vienkārši noraks. Ne pirmais, ne pēdējais treneris, kuru Liepājas spēlētāji ir vienkārši norakuši, jo tas kas tiek piedots Liepājas treneriem, netiks piedots tādiem kamazveidīgajiem.
Tad sanāk Liepāju vada spēlētāji, ne treneris vai kluba prezidents? Verpakovski atpakaļ sastāvā?
Paskatoties plašāk: ja jau Liepājas spēlētāji tādi racēji pie trenera, kas nepatīk, tad skaidrs, kāpēc viņus neņem uz izlasi... Bet te ilgi Indriksonu vainoja

     [+] [-]

, 2016-11-24 11:33, pirms 7 gadiem
atkal saksiet te viens otru apriet...

  +1 [+] [-]

, 2016-11-24 11:48, pirms 7 gadiem
Ļurba rakstīja: atkal saksiet te viens otru apriet...
Apriešana jau sākās no tā brīža, kad Pertija vēl tikai kandidātos bija. Kaut kā ļoti nesmuki sanāk. Cilvēks pat ne strādāt ir sācis un jau tiek apliets ar samazgām jau "pirmajā lasījumā". Vai nevaram iztikt bez tādām frāzēm kā, ja nu treneris netrenēs, ja nu treneris neiemācīsies valodu, ja nu spēlētāji un līdzjūtēji nepieņems.....Ja godīgi, ir jau apnicis. Pareiz Māris teica, futbolā ir tikai viena valoda. Un arī palasiet rūpīgāk, nebūs rezultātu, tiks pieņemti mēri. Un te jau vismazāk vaijadzētu interpretēt ar spēlētājiem. Īsi un kodolīgi Māris pateica, ja viņš redzēs, ka Pertija strādā ar visu sirdi un dvēseli un viņa darbu centīsies ietekmēt vai bremzēt spēlētāji, pie "velna ratiem" ies puse komandas. Mūsdienās noteikt iemeslu, kāpēc kaut kas iet komandā šķībi, ir ļoti elementāri.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-24 11:56, pirms 7 gadiem
Un vēl, ja Liepājas komandā spēlētāji būtu uz kaut ko tādu spējīgi, kā norakt treneri, tad par kādu lokālpatriotismu no viņu puses šeit var būt runa?

  +1 [+] [-]

, 2016-11-24 12:24, pirms 7 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Un vēl, ja Liepājas komandā spēlētāji būtu uz kaut ko tādu spējīgi, kā norakt treneri, tad par kādu lokālpatriotismu no viņu puses šeit var būt runa?
Par ļoti elementāru lokālpatriotismu. Māris jau,protams, ir tiesīgs runāt un domāt, ka Kamaza saistība ar Skonto nav nekas, un tas ir laika jautājums, kad šis jautājums nebūs dienas kārtībā. Tomēr tas gluži tā nav attiecībā ne uz līdzjutējiem, ne arī virkni futbolistiem.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-24 12:28, pirms 7 gadiem
kauls rakstīja: Tad sanāk Liepāju vada spēlētāji, ne treneris vai kluba prezidents? Verpakovski atpakaļ sastāvā?
Paskatoties plašāk: ja jau Liepājas spēlētāji tādi racēji pie trenera, kas nepatīk, tad skaidrs, kāpēc viņus neņem uz izlasi... Bet te ilgi Indriksonu vainoja
Kas Tu domā, ka ir mazums klubu,kur spēlētāji norok trenerus?
Tas pats FKJ noraka Astafjevu takā nemetās. Vai tiešām tici, ka klubs,kurš iepriekšējā sezonā pie kāda konkrēta trenera rāda atzīstamu sniegum, pēkšņi galīgi neprot vairs rādīt to pašu sniegumu nākošajā sezonā, ja nav bijušas gana lielas sastāva izmaiņas. Un atnākot jaunam trenerim, tas kā uz burvju mājienu atkal demonstrē teicamu sniegumu.
1 2 52 komentāri