Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

papildināts ''Ferrari'' un ''Force India'' prezentē 2013. gada modeļus

''Ferrari'' un ''Force India'' prezentē 2013. gada modeļus
''Ferrari'' jaunais modelis ''F138''
Foto:Scanpix/AFP

Šodien tika prezentētas divu komandu jaunās formulas - itāļu vienības ''Ferrari'' un indiešu ''Force India''. Ar jauno modeli Maranello vienība cer beidzot atgūt čempiones godu, bet Silverstonā bāzētās komandas mērķis būs ielauzties vismaz labāko sešu komandu pulkā.

''Ferrari'' varenā prezentācijā atkāj jauno ''F138''

Ar jauno modeli „Ferrari” cer labot pagājušā gada kļūdas, kad sezonas sākumā komanda krietni atpalika no vadošajām komandām. „F138” ir veidots „Toyota” vēja tunelī, jo viņu pašu vēju tunelis tiek rekonstruēts. Šis jau ir 59. „Ferrari” F1 komandas modelis.

„Galvenais mērķis ir izveidot konkurētspējīgu formulu jau pašā sezonas sākumā. Pēdējos gados sākums mums padevies gaužām bēdīgs, un mēs vienmēr esam bijuši iedzinējos. Šogad esam speciāli gatavojušies, lai jau pirmajos testos strādātu efektīvi, ” prezentācijā sacīja komandas boss Stefano Domenikali.

Arī šogad komandu pārstāvēs Fernando Alonso un Felipe Masa. Alonso pagājušā gada čempionātā ieņēma otro vietu, par nieku trīs punktiem atpaliekot no čempiona Sebastiana Fetela, bet Masa savu patieso potenciālo sāka paradīt tikai otrajā sezonas pusē, kad pēc ilgāka laika atkal tika uz goda pjedestāla un aizvadīja vairākas labas sacīkstes. Šogad abi braucēji ir motivācijas pilni sasniegt maksimumu.

''Domāju, ka šogad vairs nebūs tik neparedzams sezonas sākums kā pagājušogad,'' sacīja Alonso. ''Pagājušogad tika mainīti noteikumi, kā arī riepas, kas radīja apjumu komandu vidū, tāpēc vājākās komandas varēja pacīnīties par uzvaru. Kā redzējām, otrajā sezonas daļā jau parādījas trīs komandu dominance.''

Alonso arī skaidroja savu lēmumu nestartēt pirmos sezonas testos Heresā. Viņš ar komandu esot veicis lielu darba apjomu jau kopš decembra, tāpēc tagad nepieciešama neliela atelpa, lai pēc tam var būt maksimāli koncentrēts uz katru sezonas posmu.

Jāpiemin, ka komandai šogad pievienojies jauns sponsors – Ķīnas mašīnbūves uzņēmums „Weichai Power”, kas nākamo četru gadu laikā atbalstīs Maranello bāzēto vienību. Līdzīgi kā „McLaren” komandai, arī „Ferrari” jaunā modeļa krāsojumu nav izmainījuši un ir uzmontējuši kosmētisko paneli, lai nosegtu lauzto degunu. Nedaudz ticis izmainīts formulas priekšējais un aizmugurējais antispārns. „F138” ir aprīkots arī ar dubulto DRS sistēmu.

''Force India'' izrāda jauno "VJM06'' modeli

Savu jaunās sezonas modeli atklājusi arī ''Force India'' komanda, un tā nosaukums būs ''VJM06''. Komandā pašlaik ir apstiprināts tikai viens pilots - Pols di Resta, bet otrs tikšot paziņots vēlāk, atklāja komandas izpilddirektors Bobs Fernijs.

Silverstonā bāzētās ''Force India'' formulas dizainā nav veiktas lielas izmaiņas - krāsojums palicis tāds pats, arī aerodinamiskie elementi daudz neatšķiras no iepriekšējā gada formulas, bet, līdzīgi kā ''Ferrari'', arī "Force India'' ir izmantojuši kosmētisko paneli, lai nosegtu lauzto degunu.

''Starpsezonā esmu licis darbiniekiem pasvīst,'' sacīja komandas tehniskais direktors Endrjū Grīns. ''Korpusā daudz izmaiņu nav veiktas, bet viss slēpjas formulas iekšienē - ir uzlaboti gan priekšējie, gan aizmugurējie amortizatori, gan arī smagi piestrādāts pie aerodinamisko elementu uzlabošanas, tāpēc rezultātiem noteikti jābūt labiem.''

Savukārt di Resta sacīja, ka degot nepacietībā notestēt jauno formulu. ''Šodien veiksim nelielu izbraucienu Silverstonas trasē, nevaru vien sagaidīt došanos uz Heresu, lai izmēģinātu, uz ko formula ir spējīga.'' Runājot par mērķiem, di Resta gan bija izvairīgs, sakot, ka ir grūti paredzēt, cik konkurētspējīga būs formula. Galvenais, viņaprāt, ir nodrošināt mašīnu ar pietiekamu ātrumu, lai regulāri varētu iekļūt kvalifikācijas trešajā kārtā un lai tā būtu gana spēcīga visos komponentos.

F1 komandu jauno modeļu prezentācijas kalendārs

KomandaDatums
Lotus28. janvāris
McLaren31. janvāris
Ferrari1. februāris
Force India1. februāris
Sauber2. februāris
Red Bull3. februāris
Mercedes4. februāris
Toro Rosso4. februāris
Caterham5. februāris
Marussia5. februāris
Williams19. februāris

Testu kalendārs

TraseNorises laiks
Heresa (Spānija)5. - 8. februāris
Barselona (Spānija)19. - 22. februāris
Barselona (Spānija)28. februāris - 3. marts

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

Vai, Jūsuprāt, ''Ferrari'' sezonas sākums šoreiz būs veiksmīgāks nekā pēdējos gadus?

  • 79

  • 32


     [+] [-]

, 2013-02-01 13:30, pirms 11 gadiem
Labi ka nav lauztais deguns,nesmukii izskatitos...Nu ceru ka Ferrari beidzot ieradis Redbull vietu

     [+] [-]

, 2013-02-01 13:32, pirms 11 gadiem
Autor, lauztie deguni ir visām komandām, jo to pieprasa FIA noteikumi. Pat Mclaren šosezon tāds ir neskatoties uz to, ka pērn nebija, jo viņu mašīna kopumā bija veidota savādāk.
Komandām ir atļauts lietot mākslīgu uzliku, kas slēpj šo lauzto degunu, tāpēc neviens tur neko nav taisnojis
Vienīgi lotus svara taupīšanas nolūkos šo degunu nemaskē.

     [+] [-]

, 2013-02-01 13:46, pirms 11 gadiem
Arsenich rakstīja: Labi ka nav lauztais deguns,nesmukii izskatitos...Nu ceru ka Ferrari beidzot ieradis Redbull vietu
Sogad noteikti neparadis, bet nakosgad stipri mainisies komandu speku sameri, jo bus jabuve savadas masinas atbilstosi jaunajiem motoriem un tur prieksrocibas rupnicu komandam, vismaz pirmo gadu noteikti.

     [+] [-]

, 2013-02-01 18:37, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Autor, lauztie deguni ir visām komandām, jo to pieprasa FIA noteikumi. Pat Mclaren šosezon tāds ir neskatoties uz to, ka pērn nebija, jo viņu mašīna kopumā bija veidota savādāk.
Komandām ir atļauts lietot mākslīgu uzliku, kas slēpj šo lauzto degunu, tāpēc neviens tur neko nav taisnojis
Vienīgi lotus svara taupīšanas nolūkos šo degunu nemaskē.
pirmkārt McLaren nav lauztais deguns.
Otrkārt noteikumos ir punkts par maksimāmo deguna augstumu no zemes, nevis tas ka tam obligāti jābūt lauztam.

     [+] [-]

, 2013-02-01 20:02, pirms 11 gadiem
pirmkārt McLaren nav lauztais deguns.
Otrkārt noteikumos ir punkts par maksimāmo deguna augstumu no zemes, nevis tas ka tam obligāti jābūt lauztam.

Ir makiem šogad lauztais snīpis. Ir mainīta balstiekārta, kā dēļ ir palielināts priekšējās daļas šasijas augstums. Bet mūsu acs to lūzumu neredz, jo tiek izmantots kosmētiskas panelis.

     [+] [-]

, 2013-02-01 21:08, pirms 11 gadiem
Visas trīs manas mīļākās komandas(Lotus, Ferari, India) savas formulas jau prezentējušas ... Sezona var sākties

     [+] [-]

, 2013-02-01 22:42, pirms 11 gadiem
No Stefo mutes dieva ausi...
bet ceru ka bus atri no sakuma lidz beigam!
KGAN neatceros kad pedejo reizi komanda(jebkura)
pirms sezonas bija neapmierinata ar formulu...
nu ko lai saka...
Forza Italia Forza Ferarri
Forza Alonso

     [+] [-]

, 2013-02-01 22:50, pirms 11 gadiem
Zombijs rakstīja: Sogad noteikti neparadis, bet nakosgad stipri mainisies komandu speku sameri, jo bus jabuve savadas masinas atbilstosi jaunajiem motoriem un tur prieksrocibas rupnicu komandam, vismaz pirmo gadu noteikti.
Absoluti ne.
Renault pec lotus atnaksanas RB var klut ari par 1o
komandu Mercedes un Mclaren tas pats
Sa vai ta formulas zinas kadam motoram gatavoties
Tas absoluti neko nemainis komandu spekos