Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Luiss Hamiltons vēlas izveidot sev veltītu muzeju

Juris Grīns
Juris Grīns

Luiss Hamiltons vēlas izveidot sev veltītu muzeju
Hamiltons un viņa draudzene dziedātāja Nikola Šercingere
Foto: SCANPIX SEDEN

"Mercedes" komandas F1 pilots Luiss Hamiltons savā dzimtajā pilsētā Lielbritānijā vēlas izveidot sev veltītu muzeju.

28 gadus vecais Hamiltons ir 2008. gada F1 čempions un 21 posma uzvarētājs. Pēc sešām "McLaren" vienībā pavadītām sezonām, šoziem brits pievienojās "Mercedes" komandai, kas viņam piesolīja lielāku algu.

Muzeju Hamiltons ieplānojis izveidot savā dzimtajā pilsētiņā Stivenidžā, mājā, kurā viņš pavadīja savas bērnības dienas.

"Tā bija mana tēva ideja," laikrakstam "The Daily Telegraph" skaidro Hamiltons. "Šobrīd visas manas trofejas stāv viņa mājas bēniņos. Nolēmām, ka būtu forši izveidot vietu, kur tās izstādīt, un varbūt turpat varētu aizvest arī pa vienai mašīnai, no katras sezonas, kurā esmu piedalījies sacīkstēs. No tā visa nav nekādas jēgas, ja šīs lietas nevar redzēt citi. Arī mazām lietām ir vērtība, piemēram, manām ķiverēm, kurām es pats esmu dizaina autors. Tās cilvēki redz sacīkstēs un uz tām ir manas asinis, sviedri un asaras. Un tās ir manas atmiņas."

Hamiltons par saviem spilgtajiem citātiem un darbībām ārpus trases (reaktīvās lidmašīnas iegāde, ķermeņa aptetovēšana, paziņojums par suņa ņemšanu līdzi uz visām sacensībām, slavena draudzene utt.) tiek uzskatīts par vienu no F1 skandalozākajiem pilotiem. Kādā citā intervijā sportists paziņojis, ka vēlas līdzināties Airtonam Sennam.

"Kad runājam par leģendām, man prātā nāk vienīgi stāsti par Airtonu Sennu," viņš stāsta. "Tas, kā viņš ienāca telpā, aura, kas valdīja viņam apkārt, kā viņš sevi pasniedza, kā brauca un kā ietekmēja cilvēkus, nāciju - tas ir kaut kas. Es ceru, ka būšu tāds pats."

Tomēr visipirms viņš vēlas pārvērst "Mercedes" komandu par dominējošo spēku Formulā 1, Hamiltons stāsta laikrakstam "London Evening Standart": "Gribēju pārmaiņas, jo man patīk uzņemties risku. Tas bija liels izaicinājums doties uz komandu, kas atpaliek un būt daļai no tās, kad tā kļūst par labāko. Mihaels Šūmahers nesen to paveica ar "Ferrari", bet citus tādus braucējus nosaukt es nespēju. Vēlos izdarīt kaut ko tādu pašu kā viņš."

Izmantotie resursi:
standard.co.uk
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...

  +3 [+] [-]

, 2013-03-13 09:16, pirms 11 gadiem
izcīnijis tikai 1 titulu un nez kādus muzejus sev grib tad jau drizāk muzeju vajag Fetelam vai Alonso

  +1 [+] [-]

, 2013-03-13 09:22, pirms 11 gadiem
vismaz par Sennu un Šumaheru labi pateica: pirmais leģenda, otrais- titulu kolekcionārs.

  +4 [+] [-]

, 2013-03-13 09:24, pirms 11 gadiem
ka jau melnadainais

  +4 [+] [-]

, 2013-03-13 09:29, pirms 11 gadiem
ziemelcuuka rakstīja: izcīnijis tikai 1 titulu un nez kādus muzejus sev grib tad jau drizāk muzeju vajag Fetelam vai Alonso
Par muzeju to grūti nosaukt, drīzāk to var saukt par piemiņas telpu mājā kurā cilvēks uzaudzis.
Domāju, ka tādas ir ja ne katram tad 90% F1 čempionu un lielai daļai pilotu kuri par čempioniem nav kļuvuši.
Pat nav jābūt F1 čempionam lai tāda būtu, mums Latvijā katram dzejniekam ir kāda bērnības dienu lauku māja kurā izstādīti viņa darbi.

     [+] [-]

, 2013-03-13 09:35, pirms 11 gadiem
Starpcitu autor, pats Hamiltons vēl pāris dienas atpakaļ izteicās, ka tās ir tikai baumas, ka viņš pārejot uz Mercedes saņem lielāku algu nekā būtu saņēmis paliekot pie britiem, jo Mclaren esot viņam piedāvājuši lielāku algu nekā Mercedes.
Tās summas, ko mēs varam izlasīt presē jau nav oficiāli skaitļi, tie pārsvarā ir žurnālistu un F1 ekspertu minējumi.

     [+] [-]

, 2013-03-13 09:35, pirms 11 gadiem
Lai taču pagaida gadiņus 60, vispirms kaut vai pieklājības pēc nomirst, un tad organizē muzeju...

  +1 [+] [-]

, 2013-03-13 09:50, pirms 11 gadiem
Neticu,ka viņš īsti Atcerās Sennu

  -1 [+] [-]

, 2013-03-13 10:18, pirms 11 gadiem
Tā no intervijas sapratu - gribu pacelt lūzera komandu tāpat kā Šūmis un savas asiņainās ķiveres izstādīt muzejā un grib līdzināties Sennam... Vai nu tulkojums garām vai arī Hamis nesaprot ko runā!

  -1 [+] [-]

, 2013-03-13 10:19, pirms 11 gadiem
no tevis sanāk, ka lai MS tiktu par leģendu viņam vajadzēja ņemt sliktu galu?

pūce rakstīja: vismaz par Sennu un Šumaheru labi pateica: pirmais leģenda, otrais- titulu kolekcionārs.

     [+] [-]

, 2013-03-13 11:19, pirms 11 gadiem
narciss graamata, muzejs, vajag vel statuju pie royal palace

  -1 [+] [-]

, 2013-03-13 12:59, pirms 11 gadiem
pūce rakstīja: vismaz par Sennu un Šumaheru labi pateica: pirmais leģenda, otrais- titulu kolekcionārs.
Hamiltons pirmais negeris F-1 vai tad ar to jums nepietiek, tas tak sit pari visas legendas un F-1 varenos un pameginiet teikt, ka ta tas nav, bus rasisms.

     [+] [-]

, 2013-03-15 12:24, pirms 11 gadiem
Kā parasti izlasot virsrakstu doma viena, izlasot ko patiesībā cilvēks teica pavisam kaut kas cits. Un kas ir slikts ka viņš grib būt harismātisks un līdzināties labākajam? Un ko viņš nepareizi pateica par komandu, vai tad Mercedes ir augšgala komada? Nu nav jau galīgi lūzeri, bet par uzvarām reāli necīnās, nevar viņus pieskaitīt galvgalim, vismaz pagaidām.

Katrs dara ko grib, viņš jau neteica ka grib sev pieminekli uzstādīt Londonā pie Bigbena. Viņam stāv kausi bēniņos, labāk saliks tos savā bērnības mājā, atvedīs vēl formulas un cilvēki varēs apskatīt! Kas tur slikts?!