Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" varētu paturēt Vēberu sastāvā arī pēc 2013. gada

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" varētu paturēt Vēberu sastāvā arī pēc 2013. gada
Marks Vēbers
Foto: SIPA/Scanpix

Ja veterānam Markam Vēberam izdosies uzstādīt vismaz tik pat labus rezultātus kā līdz šim, "Red Bull" komanda būtu gatava paturēt viņu sastāvā arī pēc 2013. gada F1 sezonas beigām.

Savos 36 gados Vēbers būs vecākais pilots uz starta, kad šo svētdien norisināsies F1 sezonas atklāšanas posms viņa dzimtenē Austrālijā. "Red Bull" komandā Vēbers aizvadījis jau sešas sezonas, pēdējo četru gadu laikā izcīnījis deviņas uzvaras, kas arī vienīgās viņa karjerā. Tomēr pērn sportists ierindojās tikai sestajā vietā, kas ir viņa sliktākais rezultāts kopš 2008. gada, kad "Red Bull" vēl skaitījās vidējā ešalona komanda.

"Visus pēdējos trīs gadus ir runāts, ka tā ir viņa pēdējā sezona Formulā 1, taču ik reizi komanda viņu ir paturējusi sastāvā dēļ tā, ko viņš ir spējīgs paveikt ar mūsu mašīnu," stāsta komandas vadītājs Kristians Horners. "Ir neiedomājami daudz pilotu, kas gribētu braukt "Red Bull" komandā, taču pelnījis to ir tieši viņš un kamēr Marks turpinās rādīt labus rezultātus, viņš savu vietu saglabās."

2010. gadā Vēbers bija tuvu čempiona titula izcīnīšanai, tomēr sezonas izskaņā viņa komandas biedrs Sebastians Fetels uzvarēja trīs sacīkstēs no četrām un izcīnīja savu pirmo titulu. Vēlāk Vēbers ir daudz kritizēts par nespēju konkurēt ar savu daudz jaunāko pārinieku, kuram šobrīd ir tikai 25 gadi un kabatā jau trīs tituli.

"Markam ir grūti tāpēc, ka viņš tiek salīdzināts ar gados jaunāku pilotu, kurš ar tādu pašu mašīnu ir sasniedzis īpaši daudz," skaidro Horners. "100 sacīkstēs izcīnīt 25 uzvaras, trīs titulus, kļūt par jaunāko punktu guvēju, pirmās starta vietas ieguvēju, uzvarētāju un čempionu, tas ir kaut kas neticams. Viņš tiek salīdzināts ar pilotu, kurš, pēc manām domām, ir labākais savas paaudzes braucējs."

Hornera apmierinātību apstiprina fakts, ka "Red Bull" pēdējos trīs gados ieguvusi savā īpašumā Konstruktoru kausu, ko bez Vēbera palīdzības Fetels viens nebūtu paveicis.

"Toro Rosso" komandas piloti Daniels Rikjardo un Žans-Eriks Verņē, kas ir "Red Bull" jauno braucēju attīstības programmā vistālāk nokļuvušie dalībnieki, par savu mērķi uzstādījuši iekļūšanu F1 vadošajā komandā jau 2014. gadā. Ja kādam no viņiem rezultāti būs pārsteidzoši, nav izslēgts, ka tas tiešām varētu notikt, taču Marks Vēbers uzskata, ka viss ir viņa paša rokās.

"Ne gluži," jautāts par to, vai kādam citam ir labākas izredzes par viņu tikt pie līguma ar "Red Bull" uz 2014. gadu, saka Vēbers. "2009. gadā mani gribēja aizvietot pat Kimi Raikonens. Konkurenti man ir minuši uz pēdām pēdējos trīs vai četrus gadus un tas ir pilnīgi normāli. Pienāks diena, kad es apstāšos un manu vietu ieņems kāds cits, taču tik pat labi var būt, ka tajā dienā šī mašīna vairs nebūs spējīga konkurēt, līdz ar to tas vairs nebūs svarīgi... tad jau redzēsim, kas notiks."

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...
Formula 1® - The Official F1® Website

     [+] [-]

, 2013-03-13 22:20, pirms 11 gadiem
Kaut kaa vienmeer ir simpatizeejis Veeebers,nezinu ar ko tas saistiits,varbuut ar to ka vienmeer mieriigi uzvedas,manaa skatiijumaa formulas 1 dzhentalmenis

  +1 [+] [-]

, 2013-03-13 22:21, pirms 11 gadiem
Kapec lai nepaturetu vel uz gadu, ja sis bus izdevies, ideals otrais pilots, kurs lidera zaudesanas gadijuma var drosi ienemt pirmo numuru.
Pec pedeja teikuma spriezot vins saubas vai 2014. gada Red Bull bus konkuretspejigs, bet par so 2013 ir parliecinats ka uzradis labus rezultatus.

  -1 [+] [-]

, 2013-03-13 22:36, pirms 11 gadiem
kramblers rakstīja: Kaut kaa vienmeer ir simpatizeejis Veeebers,nezinu ar ko tas saistiits,varbuut ar to ka vienmeer mieriigi uzvedas,manaa skatiijumaa formulas 1 dzhentalmenis
Nezinu, nezinu, man Marks nekādu dižo džentelmeni neatgādina.
tāds varētu būt Batons, britu aristokrāts ar mūžīgo neitrālo nostāju jebkurā jautājumā, bet Vēberu no vēlmes sadot pa galvu Fettelam turpat trases malā vairākkārt atūrējis tikai drauds zaudēt līgumu
Mierīgs viņš ir (savs puds sāls jau ir apēsts), bet ne reti arī viņam izsprūk kāds skarbāks vārds par konkurentiem vai savu komandas biedru.