Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Čiltons: "Lai es varētu startēt F1, naudu piešķīra 30 investori"

Juris Grīns
Juris Grīns

Čiltons: "Lai es varētu startēt F1, naudu piešķīra 30 investori"
Makss Čiltons testē "Marussia" formulu
Foto: SCANPIX SWEDEN

2013. gada F1 debitants Makss Čiltons atzinis, ka viņa startus pasaules čempionātā nodrošina 30 sponsori. Tajā pašā laikā "Marussia" komanda, kuru brits pārstāvēs, varētu nebūt redzama TV ekrānos drīzumā gaidāmajā Austrālijas GP izcīņā.

Jau ziņojām, ka sportista līdzšinējo karjeru lielā mērā finansēja viņa tēvs Greiems Čiltons, kurš ir viena no vadošajām amatpersonām apdrošināšanas kompānijā "Aon". Pēdējā laikā pavīdējusi informācija, ka miljonārs esot apņēmies katru sezonu, ko viņa dēls pavadīs komandā, nopirkt daļu no "Marussia", kļūstot par arvien lielāku investoru. Makss Čiltons izskaidro, kā ir patiesībā.

"Es skaidri un gaiši varu pateikt, ka tā nav taisnība," pazīstamajam žurnālam "F1 Racing" stāsta Čiltons. "Patiesībā mēs izveidojām shēmu, piesaistot 30 investorus, gan individuālos cilvēkus, gan uzņēmumus, kas ir gatavi ieguldīt naudu manā karjerā. Nākotnē viņi saņems daļu no maniem ienākumiem, līdz ar to tas ir efektīvs ieguldījums."

Tomēr "Marussia" komandai šobrīd ir kāda mazliet neparasta problēma, jo tai vēl nav izdevies vienoties par Konkodes līguma nosacījumiem ar F1 bosu Beniju Eklstounu. Ja līdz sezonas sākumam tas netiks paveikts, un šāda iespējamība patiešām pastāv, komandai gan nebūs liegts startēt Austrālijas GP, tomēr būs aizliegts komandu rādīt televīzijas ekrānos.

Tiesa, minētās komandas vadītājs Džons Būts televīzijas kanālam ESPN atzinis, ka tā nav liela problēma: "Nē, tas ir svarīgi Bernijam, jo bez šī līguma viņš nedrīkstēs mūs filmēt. Esam tuvu līguma parakstīšanai, tomēr pagaidām vēl tas nav noticis."

Kā zināms, komandas, par to, ka tiek rādītas sacīkšu tiešraidēs, saņem atlīdzību no F1 čempionāta. Ar pārējām komandām par naudas apmēru, kas izmaksājams, Eklstouns jau ir vienojies.

Izmantotie resursi:
F1Today.net - Formule 1-nieuws, live verslag,...

  +2 [+] [-]

, 2013-03-11 17:54, pirms 11 gadiem
Marussia formulam virsu uzmontes censored kluciti parraides laika!

  +1 [+] [-]

, 2013-03-11 18:00, pirms 11 gadiem
Čiltons par sevi ir augstās domās, ja domā, ka viņa pašreizējās karjeras nodrošināšanā ieguldītos līdzekļus investori varēs nākotnē atgūt un vēl nedaudz nopelnīt no viņa potenciālās algas.
Viņam jābūt ļoti augstās domās par sevi ja domā, ka nākotnē saņems algu kā pilots.

     [+] [-]

, 2013-03-11 18:14, pirms 11 gadiem
Investori...
Mecenāti, draudziņ!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-11 19:02, pirms 11 gadiem
vaimanvai rakstīja: Investori...
Mecenāti, draudziņ!!
Par investoriem tos tik tiešām grūti nosaukt, jo investori ir cilvēki, kas plāno atgūt ieguldīto un vēl nopelnīt, bet šajā gadījumā iespējamība kaut vai ar laiku atgūt ieguldīto naudu ir maza.
Kaut gan ja šāda noruna tiešām pastāv, ka no Čiltona nākamā lielā līguma tiks ieguldītais atdots, tad principā viņi ir saucami par investoriem. Visai naiviem un draņķīgiem investoriem, bet pēc būtības viņi tādi šobrīd skaitās

     [+] [-]

, 2013-03-11 19:23, pirms 11 gadiem
es nemaksātu ne centa, pat tad ja to ļurļanku rādītu. tapat būtu panāms tikai momentā kad līderi apdzen par kārtējo apli, un ar ne vienmēr, jo tas būtu tāpat "nothing special"

     [+] [-]

, 2013-03-11 20:09, pirms 11 gadiem
pūce rakstīja: es nemaksātu ne centa, pat tad ja to ļurļanku rādītu. tapat būtu panāms tikai momentā kad līderi apdzen par kārtējo apli, un ar ne vienmēr, jo tas būtu tāpat "nothing special"
Tev jau arī nav no kā maksāt, knauzer.

     [+] [-]

, 2013-03-12 08:25, pirms 11 gadiem
Leopolds rakstīja: Tev jau arī nav no kā maksāt, knauzer.
aha un tev ir? pievaldi izteicienus