Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" komandu šogad pametīs tās galvenais sponsors

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" komandu šogad pametīs tās galvenais sponsors
"Vodafone" atbalsta "McLaren" kopš 2007. gada
Foto: SIPA/Scanpix

Slavenā F1 komanda "McLaren" šī gada beigās zaudēs savu galveno sponsoru "Vodafone".

"The Financial Times" iepriekš ziņoja, ka sadarbība, kas ilgst kopš 2007. gada, ik gadu komandas budžetā ienes 75 miljonus ASV dolāru. Ziņu aģentūra "Reuters" šorīt vēsta, ka 2013. gada beigās, pēc septiņām kopā pavadītām sezonām, sadarbība tiks šķirta, jo telekomunikāciju uzņēmums "Vodafone" ir pārksatījis savu stratēģiju un turpmāk nevēlas tērēt naudu Formulā 1.

"Vodafone" gan neesot nolēmuši turpmāk nesadarboties ar "McLaren" tikai tādēļ, ka tai jāmaksā augstākas naudas summas kā citiem sadarbības partneriem. Tā esot kompānijas jaunā stratēģija, kā rezultātā turpmāk "Vodafone" sponsorēs lokāla mēroga pasākumus, ne tik daudz iesaistoties globālās norisēs.

"Vodafone" līgumu ar "McLaren" pagarināja 2010. gadā, taču šī gada izskaņā tā termiņš būs beidzies.

Iepriekš "Vodafone" atbalstīja Anglijas kriketa izlasi, Čempionu līgu un Anglijas Premjerlīgas klubu "Manchester United", taču šo sadarbību izbeidza jau pirms kāda laika.

"McLaren" komanda pagājušajā F1 sezonā izcīnīja septiņas uzvaras un Konstruktoru kausā ieguva trešo vietu. Šī ir viena no visu laiku panākumiem bagātākajām vienībām, jo piecdesmit gadu ilgajā pastāvēšanas vēsturē uzvarējusi 128 sacīkstēs, ieguvusi 12 titulus pilotu ieskaitē un astoņas reizes triumfējusi komandu vērtējumā.

"Vodafone" bija tikai sestais titulsponsors garajā komandas vēsturē. Iepriekš komandu atbalstīja tādas kompānijas kā "Fly Emirates" (2006), "West" (1997-2005), "Lowenbrau" (1979, dažos posmos), "Marlboro" (1974-1996) un "Yardley" (1972-1974).

Izmantotie resursi:
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...
World business, finance, and political news...

  -3 [+] [-]

, 2013-03-14 08:22, pirms 11 gadiem
Nabadziņi. Tā noies pa burbuli viena leģendara komanda

  +1 [+] [-]

, 2013-03-14 08:25, pirms 11 gadiem
McLaren komandu vēl joprojām var tikt uzskatīt par top komandu, tāpēc domāju, ka lielām problēmām jauna, tikpat daudz naudu dodoša sponsora atrašanai nevajadzētu būt. Tiesa, viss var ātri mainīties, liela nozīme būs komandas sekmēm šajā gadā.

     [+] [-]

, 2013-03-14 08:34, pirms 11 gadiem
Mclaren pienākuši smagi laiki, Vodofone prom, Hamiltons prom, motori jāmaina...
Jau tikko kā apstiprināja Hamiltona pāreju uz Mercedes minēju, ka visticamāk pašam Mclaren bija izdevīgāk, ka Hamiltons aiziet no komandas. Pirmkārt jau tāpēc, ka bija skaidrs, ka Vodofone šo līgumu nepagarinās ne ar ne bez Hamja komandā. Jau pērn bija skaidrs, ka būs jāmeklē cits sponsors, kurš ienesīs kaut līdzīgu finansiālo atbalstu.
Tāpēc nebija labāka ķēriena par Peresu, talantīgs un ar milzīgu aizmuguri Telmex izskatā, kas visticamāk arī kļūs par Vodofone aizstājēju.
Domājams, ka abas puses - Mclaren un Hamiltons saprata, ka sadarbībai turpinoties komanda kļūs par uz Ferrari un Red Bull fona samērā nabadzīgu vienību, kurai būs grūti sagatavot konkurētspējīgu formulu 2014 gadam.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-14 08:36, pirms 11 gadiem
Georgs17 rakstīja: McLaren komandu vēl joprojām var tikt uzskatīt par top komandu, tāpēc domāju, ka lielām problēmām jauna, tikpat daudz naudu dodoša sponsora atrašanai nevajadzētu būt. Tiesa, viss var ātri mainīties, liela nozīme būs komandas sekmēm šajā gadā.
Kā jau minēju, tāpēc ir piesaistīts Peress, jo viņu atbalsta bagātākais cilvēks pasaulē Karlos Slims.

     [+] [-]

, 2013-03-14 08:37, pirms 11 gadiem
Georgs17 rakstīja: McLaren komandu vēl joprojām var tikt uzskatīt par top komandu, tāpēc domāju, ka lielām problēmām jauna, tikpat daudz naudu dodoša sponsora atrašanai nevajadzētu būt. Tiesa, viss var ātri mainīties, liela nozīme būs komandas sekmēm šajā gadā.
Es vairak uztraucos par tehniskās dabas jautājumiem. Mercedes motora vairs nebūs. Labākais pilots arī paņema vagu. Pareiz viens teica, ka nākamsezon labākās būs rūpnīcu komandas -Mercedes, Ferrari
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-03-14 11:01, pirms 11 gadiem
McLaren ir leģendāra komanda un toč pa burbuli nenoies

  -2 [+] [-]

, 2013-03-14 12:11, pirms 11 gadiem
vēl viena komanda noiet pa burbuli WILLIAMS jau nogāja tagaaad kārta MCLAREN un pēc tam vajadzētu pa biurbuli nolaist Ferrari

     [+] [-]

, 2013-03-14 13:39, pirms 11 gadiem
magic_andris87 rakstīja: vēl viena komanda noiet pa burbuli WILLIAMS jau nogāja tagaaad kārta MCLAREN un pēc tam vajadzētu pa biurbuli nolaist Ferrari
Un tev būtu interesanti skatīties formulu bez divām leģendārām komanandām?