Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

''McLaren'' prezentē jauno ''MP4-28'' karieti

''McLaren'' prezentē jauno ''MP4-28'' karieti
Jaunais ''MP4-28'' modelis
Foto:autosport.com

Šodien Vokingā (Lielbritānija) tika prezentēts jaunais „McLaren” F1 komandas modelis, kas ticis nosaukts par „MP4-28”. Jaunajam modelim ir veikti daudzi radikāli uzlabojumi aerodinamikā, bet tā krāsojums šoreiz palicis nemainīgs.

Pirms dažām dienām jauno modeli atklāja „Lotus” vienība, kas prezentēja savu „E21” modeli, bet šodien to pašu paveica „McLaren” komanda, savā mājvietā – Vokingā – izrādot jauno „MP4-28” formulu.

Pagājušā gada sezonā sudraba bultām bija viena no ātrākajām formulām, taču problēmas radīja to vājā izturība. Ar jauno modeli „McLaren” cer atrisināt visas likstas, kas beidzot ļautu tās pilotiem – jaunpienācējam Serhio Peresam un 2009. gada čempionam Džensonam Batonam - cīnīties par čempiona titulu.

Lai gan šī gada „McLaren” formulas kopējais dizains daudz neatšķiras no iepriekšējā gada formulas, tomēr Batons prezentācijā sacīja, ka formulai ir veikti daudzi mazi uzlabojumi aerodinamikā, kas krietni atšķiras no iepriekšējā gada modeļa, un, viņaprāt, šis ir labākais, ko ''McLaren'' jebkad ir radījis.

Tikmēr komandas tehniskais direktors Tims Goss norādīja, ka jaunajam modelim tikuši veikti ļoti daudzi uzlabojumi. Tikusi pārbūvēta šasija un purngals, tāpat izmaiņas arī skārušas gan priekšējo, gan vēl vairāk - aizmugurējo antispārnu, bet visiespaidīgāk ir pārveidots sānu gaisa savācēju dizains. Uzlabota arī izplūdes gāžu sistēma, kas iepriekšējā gadā „McLaren” komandai bija viens no vājākajiem punktiem.

Kā galvenais iemesls šādām kardinālām izmaiņām tiek minēts fakts, ka pagājušā gada sezonas vidusdaļā formulai vairs nav bijis, ko uzlabot, tāpēc jaunajā modelī ir ielikts daudz radikālu izmaiņu, ko varēs turpināt attīstīt visas sezonas gaitā. Vēl viens pārsteigums ir „McLaren” atsacīšanās no dubultās DRS sistēmas. Šāds lēmums ticis pieņemts, jo, lai no šīs sistēmas iegūtu tiešām efektīgus rezultātus, bija jāvelta pārāk daudz laika...

No „Sauber” komandas pārnākušais meksikānis Serhio Peress pavēstīja, ka jaunajai sezonai ir sagatavojies tik cītīgi kā vēl nekad. „Es un Džensons esam paveikuši iespaidīgu darbu, lai sagatavos jaunajai sezonai. Jūtos lieliski un esmu entuziasma pilns. Kad ierados šeit, centos strādāt kā mans iedvesmas avots – Airtons Senna, tāpēc var sacīt, ka esmu ļoti motivēts,” savas sajūtas skaidroja Peress. „Esmu veicis nepilnas 20 dienas sacīkšu simulatorā, bet tas nav gluži tas pats, kas atrasties reālā trasē. Realitātē formulu sajust tomēr ir vieglāk, taču līdz tam vēl nedaudz jāpagaida.” Runājot par gaidāmo sezonas sākumu meksikānis bija izvairīgs, sakot, ka formulas patieso spēku varēs novērtēt tikai pēc pirmajām sacīkstēm Melburnā, bet tagad galvenais ir maksimāli attīstīt jaunās formulas potenciālu, lai pēc tam nenākas vilties.

F1 komandu jauno modeļu prezentācijas kalendārs

KomandaDatums
Lotus28. janvāris
McLaren31. janvāris
Ferrari1. februāris
Force India1. februāris
Sauber2. februāris
Red Bull3. februāris
Mercedes4. februāris
Toro Rosso4. februāris
Caterham5. februāris
Williams19. februāris

Testu kalendārs

TraseNorises laiks
Heresa (Spānija)5. - 8. februāris
Barselona (Spānija)19. - 22. februāris
Barselona (Spānija)28. februāris - 3. marts

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

Vai, Jūsuprāt, Serhio Peress varēs sastādīt nopietnu konkurenci pieredzes bagātajam Džensonam Batonam?

  • 102

  • 53


  +3 [+] [-]

, 2013-01-31 21:35, pirms 11 gadiem
Fuu, vismaz vienai nebūs lauztais deguns

  -1 [+] [-]

, 2013-01-31 21:35, pirms 11 gadiem
nu vispirmamkartam-tas verkis man nemaz neatgadina karieti...un otramkartam,Peress varetu but interesants kekss,un pat loti liekas,ka liks Batonam lielus batonus

  +1 [+] [-]

, 2013-01-31 21:36, pirms 11 gadiem
Ta jau visi saka katru gadu, ka ir loti laba masina vai ari preteji pa visu sudzas, katram sava strategija.
Ja Peress neparcentisies tad sastadis konkurenci, ja par centisies taisis tadus pasus brinumus ka Grožāns, viens ir braukt komanda kur neprasa cinities pa pirmam vietam un kaut kas cits, ja brauc TOP komanda kur citi uzdevumi, var neizturet spriedzi.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-31 23:31, pirms 11 gadiem
rīt gaidam Ferrari ražojumu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja