Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kļuškins atzīts par labāko mēneša spēlētāju Virslīgā, trenera balva Rihertam

Krišs Upenieks

Kļuškins atzīts par labāko mēneša spēlētāju Virslīgā, trenera balva Rihertam
Andris Riherts un Gļebs Kļuškins
Foto: Nora Krevņeva

Žurnālistu un līdzjutēju balsojumā par šīs SynotTip Virslīgas sezonas oktobra/novembra labāko spēlētāju atzīts FK ''Jelgava'' pussargs Gļebs Kļuškins, kurš šādu titulu saņem otro reizi pēc kārtas, savukārt Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padomes vērtējumā labākā trenera balvu iegūst Andris Riherts (FS ''METTA/Latvijas Universitāte'').

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padome un biedrība ”Latvijas Futbola virslīga” aizvadītajā nedēļā izvirzīja 4 kandidātus SynotTip futbola Virslīgas oktobra/novembra labākā spēlētāja balvai no Sportland. Starp tiem bija Roberts Uldriķis (FS Metta/LU), Oļegs Laizāns (Riga FC), Germans Māliņš (RFS) un Gļebs Kļuškins (FK Jelgava). Žurnālistu un līdzjutēju balsojumam noslēdzoties kļuva zināms, ka labākā spēlētāja titulu otro reizi pēc kārtas iegūs Gļebs Kļuskins.

Gļebs Kļuškins septembrī piedzīvoja debiju Latvijas nacionālajā izlasē, turklāt SynotTip Virslīgā tika atzīts par mēneša labāko spēlētāju. Kā tas atspoguļojās sezonas izskaņā, šis tituls spēlētāju neizsita no sliedēm un lielisks sniegums ''Jelgavas'' rindās tika demonstrēts arī atlikušajā sezonas daļā. Kopumā Kļuškina pārstāvētā ''Jelgava'' oktobrī un novembrī aizvadīja 5 spēles (skaitot maču 30.septembrī, jo pārējās 24.kārtas spēles notika jau oktobra mēnesī), kuru ietvaros tika piedzīvots tikai viens zaudējums pret labākā trenera Andra Riherta vadīto FS METTA/Latvijas Universitāte. Šī neveiksme tomēr neliedza jelgavniekiem izcīnīt sudraba medaļas, jo būtisks pamats tam tika ielikts jau pēdējo kārtu laikā.

Jau pieminētajā 30.septembra spēlē ''Jelgava'' izbraukumā ar 3:1 uzveica ''Liepāju'', savukārt turpinājumā savā laukumā tika galā ar čempioni ''Spartaks Jūrmala'' (2:0). Arī sekojošais panākums nenāca viegli, jo īstā drāmā viesos ar 2:1 tika pārspēta tiešā konkurente kopvērtējuma tabulā ''Ventspils'', savukārt pēc nedēļas 27.kārtas ietvaros ar minimālu 1:0 tika gūts panākums pār ''Daugavpili''. Sezona gan tika noslēgta ar jau minēto zaudējumu FS Metta/LU studentiem, taču sudraba medaļas tika izcīnītas. Gļebs Kļuškins pamatsastāvā devās katrā no minētajiem mačiem, turklāt pret visām pārējām čempionāta TOP4 komandām pussargs atzīmējās ar vārtu guvumu!

FS METTA/Latvijas Universitāte galvenais treneris Andris Riherts LFF Treneru padomes vērtējumā par labāko Virslīgā tika atzīts arī maijā. Sezonas beigu nogrieznī studentu komanda prata izcīnīt 3 uzvaras, divas no tām savā laukumā, pārspējot tādus pretiniekus kā ''Ventspili'' (2:1) un ''Liepāju'' (3:1). Zaudējumi tika piedzīvoti izbraukumā pret ''Riga FC'' (1:2) un čempioni ''Spartaks'' (0:2), savukārt noslēdzošajā kārtā Riherta vadītā komanda ar 2:1 uz brīdi sabojāja noskaņojumu ''Jelgavai'', taču ziņas par konkurentes ''Ventspils'' neizšķirtu pret RFS (1:1) tomēr ļāva Zemgales klubam līksmot par sudraba godalgām.

Lai nu kā, ''Ventspils'' komandu FS METTA/Latvijas Universitāte prata uzveikt pirmo reizi, kopš 2012.gada, kad studentu komanda debitēja Virslīgā, turklāt uzvara tika gūta cīņā, kad pretinieks vēl turpināja cīņu par čempiona titulu. Andra Riherta trenētā komanda aizvadīja veiksmīgu sezonas izskaņu, taču izbēgt no 7.vietas un pārspēlēm arī šosezon neizdevās, tiesa, tajās divu spēļu summā ar 2:1 AFA Olaine/Super Nova tika pārspēta bez Riherta klātbūtnes. Tas pamatojams ar faktu, ka treneris, strādājot arī Latvijas valstsvienībā, gatavojās cīņām pret Portugāles izlasi.

Kā minēts, balsojumā par mēneša labāko spēlētāju bija iespēja iesaistīties arī sociālo tīklu lietotājiem vietnēs Twitter un Facebook. Noslēdzoties balsojumam, kļuva zināms, ka arī līdzjutēju skatījumā labākais sezonas izskaņas spēlētājs bija Gļebs Kļuškins, kurš abās vietnēs saņēma vislielāko balsu skaitu.

Atgādinām, ka mēneša labākā futbolista balvas kandidātus izvirza LFF Treneru padome un Latvijas Futbola Virslīga, kam seko Latvijas sporta žurnālistu un līdzjutēju balsojums Facebook un Twitter, savukārt labākā trenera noteikšana ir LFF Treneru padomes kompetencē.

Izmantotie resursi:
SynotTip virslīga

  -1 [+] [-]

, 2016-11-17 22:31, pirms 7 gadiem
Vairāk nekā pelnīti abiem. Ja uz mēneša labākā spēlētāja balvu vēl Māliņš būtu pelnīts laureāts, tad treneriem bez variantiem. Tas, kā Metta aizvadīja sezonas beigas, bija vienkārši fantastiski.

     [+] [-]

, 2016-11-19 14:48, pirms 7 gadiem
Riherts pelnīti, bet bez Kļuškina bija arī citi.