Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Astafjevs: "Neizskatāmies pēc vienotas komandas"

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Astafjevs: "Neizskatāmies pēc vienotas komandas"
Kaspars Ikstens un Vitālijs Astafjevs
Foto: Raitis Supe, www.jelgavasvestnesis.lv

Šodien "SynotTip" Virslīgas spēlē Jūrmalas "Spartaks" pārliecinoši ar 3:0 pārspēja "Jelgavu". Piedāvājam galveno treneru Oļega Kubareva un Vitālija Astafjeva teikto pēc spēles.

Vitālijs Astafjevs, "Jelgavas" galvenais treneris: "Smags zaudējums. Ļoti sāpīgs un nepatīkams. Pieļāvām rupjas kļūdas aizsardzībā, kuras nedrīkstēja pieļaut. Pretinieks ļoti labi izmantoja mūsu kļūdas un guva vārtus. Priekša, savukārt, neizdevās konkrēti manevri, nebija asuma. Būs jāanalizē mūsu spēle uzbrukumā. Pagaidām neizskatāmies pēc vienotas komandas. Kaut arī pirms sezonas runājām par līderpozīcijām, pagaidām mēs neesam gatavi būt tabulas augšgalā. Spēle parādīja, ka ir daudz jautājumu."

Oļegs Kubarevs, "Spartaka" galvenais treneris: "Gadās tādas spēles, kad vienai komandai viss izdodas, bet otrai tieši pretēji nekas nesanāk. Šodien bija tieši šāda spēle: mēs nospēlējām labāk uzbrukumā un realizējām savas iespējas. Protams, tāpat nekas nenotiek un komanda atdeva visus spēkus. Par pretinieku problēmām nerunāšu, bet skaidrs, ka viņiem ne viss izdevās. Man prieks, ka komanda nospēlēja disciplinēti, jo pēdējās divās spēlēs bija daudz jautājumu par spēles disciplīnu. Šodien laukumā bija kārtība."

Vitālij, vai kausa spēle nedēļas vidū atstāja iespaidu uz spēlētājiem, kuri tajā piedalījās?
Astafjevs: "Mums bija citādāks sastāvs, bet arī tur netrūka kļūdu aizsardzībā. Ielaist divus vārtus pret "Babīti" un tagad trīs pret "Spartaku" ir nepieļaujami. Tas ir par daudz. Īpaši "Jelgavai", kurai ir raksturīga laba aizsardzība un disciplinēta spēle aizmugurē. Priekšā ir nepieciešama meistarība, bet aizmugurē ir jātur sava pozīcija. Tas arī mums šodien pietrūka. Iespējams, ietekmēja arī komandas kapteiņa savainojums, kurš izraisīja pārkārtojumus aizsardzībā. Pirmie vārti piedzima labajā malā, kur Vladislavs Sorokins (nomainīja savainoto Ģintu Freimani) nepaspēja. Vajadzēja meklēt izdevības pie pretinieku vārtiem, bet dabūjām otros un trešos vārtus, un tad jau viss bija skaidrs."

Kas tieši ir ar Freimani?
Astafjevs: "Viņam savilka muskuli."

Vai "Jelgava" ir spēcīgākā komanda, pret kuru esat spēlējuši čempionātā?
Kubarevs: "Es tā nevarētu pateikt. Atzīmēšu, ka "Ventspils", "Liepāja" un "Jelgava" ir augsta līmeņa komandas. Es negribētu nosaukt, kura no viņām ir spēcīgākā, jo katrai komandai ir savas raksturojošās iezīmes. Viena komanda spēlē spēka futbolu, bet cita vairāk kombinē. Manuprāt, futbols sāksies tikai tad, kad pāriesim uz dabīgajiem laukumiem, jo uz mākslīgiem segumiem ir pavisam cita spēle un nav jēgas darīt kaut kādus secinājumus."

Šodien Sorokins atkal spēlēja aizsardzības malā...
Astafjevs: "Vārtus ielaidām tieši viņa kļūdas dēļ. Viņš bija tālu, deva uzsist."

Ko var pateikt par uzbrucējiem šodienas mačā?
Astafjevs: "Mani neapmierina ne Turkova, ne Klimoviča spēle, kuram šodien prasījām spēlēt aktīvāk. Nav vajadzīgās palīdzības no pussargiem, nav precizitātes... Gaidām atgriešanos uz dabīgajiem laukumiem, kā arī gaidām, kad atgriezīsies Kļuškins. Es domāju, ka nākamajās kārtās komandas izskatīsies citādāk."

Oļeg, nākamās spēles pret nosacīti vājākiem pretiniekiem ("Metta / LU", "Daugavpils", "RFS"). Cik viegli būs spēlēt kā pirmajam numuram?
Kubarevs: "Mums jau bija tāda spēle. Pat divas, ja skaita kausa maču pret "Skonto". Teikšu, ka šeit mums bija problēmas. Pozicionāli uzbrukt pasaulē retais prot uzbrukt. Kad tev ir priekšrocība meistarībā, tas vēl neko nenozīmē. Šodien pat skatoties uz savu komandu, ne vienmēr varu paredzēt, kā noritēs spēle. Futbola līmenis mums (Latvijā) vēl nav pārāk augsts, varbūt kāda komanda nav iegājusi čempionātā. Katrā spēlē mēs redzam vairāk cīņas nekā futbola. Runāt par spēlēšanu ar pirmo numuru nav pareizi. Šodienas uzdevums ir krāt punktus un iztikt bez savainojumiem, jo uz mākslīgiem laukumiem varbūtība savainoties ir liela. Tagad sāksies periods, kad būs divas spēles nedēļā. Uzdevums būs saglabāt komandu labā kondīcijā. Varu pateikt, ka tuvākajā laikā noteikti neiemācīšu komandai pozicionālo uzbrukumu, jo parasti treneriem ir nepieciešami divi vai trīs gadi, lai izveidotu komandu. Pat Beskovs (Konstantīns Beskovs - PSRS futbola leģenda) prasīja pusgadu! Strādāsim, un noteikti pret vājākām komandām nesēdēsim un negaidīsim pretuzbrukumus. Spēlēsim atklāti, bet ja rezultāts prasīs spēlēt no aizsardzības - spēlēsim no aizsardzības."

Vai pirms nākamās spēles pret "Ventspili" var gaidīt sastāva rotāciju?
Astafjevs: "Meklēsim. Iespējams kaut ko mainīsim. Kopumā komanda mums par 70% ir atjaunojusies, un ir nepieciešams laiks, lai atrastu pareizo virknējumu. Pirms nākamās spēles kaut kas ir jāizdara, lai atsvaidzinātu komandu."

Vai "Spartakam" šobrīd ir optimālākais sastāvs?
Kubarevs: "No tā, kas ir, šodienas sastāvs ir labākais. Rotācija noteikti būs, jo tagad būs vairākas spēles pēc kārtas un neviens sastāvs tādu grafiku neizturēs. Nav iespējams nospēlēt ar vienu sastāvu nākamās spēles. Tādā veidā mēs nogalināsim komandu."

Kaspars Ikstens ielaida piecus vārtus divās spēlēs, dažos no tiem ir arī viņa vaina. Kas notiek ar vārtsargu?
Astafjevs: "Tas ir jautājums visai komandai. Nevajag meklēt vienu vainīgo, jo kļūdījušies ir visi. Psiholoģiski Kaspars ir pārliecināts par sevi, un šīm kļūdām nevajadzētu izsist viņu no sliedēm."

  -1 [+] [-]

, 2016-04-16 22:17, pirms 8 gadiem
...."Manuprāt, futbols sāksies tikai tad, kad pāriesim uz dabīgajiem laukumiem, jo uz mākslīgiem segumiem ir pavisam cita spēle un nav jēgas darīt kaut kādus secinājumus."

Pilnīgi piekrītu Kubarevam šajā jautājumā, tāpēc tagad iespringt kurš cik daudz punktus zaudē, vai cik kurš nu var sasist otram vienā spēlē ir absolūti neadekvāti. Es vispār šā laika futbolu, kurš Latvijā pavasarī notiek uz paklāja, uztveru tīri informatīvi.